פולין - טיול עצמאי
-
נוסעים בשבוע הבא לשבוע לפולין , זוג + נערה
נוחתים בורשה ומתכננים לצאת משם עם רכב לקרקוב - מנסיון של מי שנסע , מה זמן הנסיעה מורשה לקרקוב ?
מה מצב הכבישים בפולין ?
האם יש היכן לעצור בדרך להתרעננות (נהיה לאחר טיסת בוקר מוקדמת מאוד וכמעט ללא שינה בלילה..) ?
בקרקוב נשהה 3 לילות כאשר חצי יום אחד מתכננים לנסוע לאושוויץ .
האם יחידים (לא קבוצה מאורגנת) יכולים לסייר שם עצמאית או רק בקבוצה ? האם צריך להזמין מקום מראש ?
בחזרה מקרקוב לורשה מתכננים לעצור ללילה בלודג' - האם יש מקומות מומלצים לבקר שם (לא בהכרח אתרים יהודיים) ?
תודה מראש
-
פולין - טיול עצמאיאני מניח שהדרך הלוך היא דרך הכביש העובר סמוך לראדום וקילצה והחזור דרך לודז'.
הכביש הוא כביש טוב ומשך הנסיעה הסביר הוא כ -4 שעות. בודאי שניתן לעצור להתרעננות החל מתחנות דלק מסודרות שכאלה יש רבות בפולין וכלה להכנס לעיר ולטייל מעט בה.
פתרון ביניים אפשרי לישום בעיר ראדום (בערך בשליש הדרך). הכביש עובר בשולי העיר וניתן לעצור במרכזי קניות ממש מול כיכר הכניסה או בסופרמרקטים וסניפי מזון מהיר בשולי הדרך.
באתר ההנצחה באושוויץ ניתן לבקר גם עצמאית ללא כל הזמנת מקום.
בדרך חזרה ללודז', אם אין לכם נקודת עצירה ברורה עם נגיעה לשורשים - אפשר לעצור בצ'נסטוחובה לביקור במתחם כנסיית יסנה גורה. חוויה ייחודית בפולין.
-
פולין - טיול עצמאיתודה רבה .
האם יש לאושוויץ אתר כלשהו בו ניתן למצוא את המידע הרלבנטי כמו כתובת /שעות פתיחה וכד ?
-
-
פולין - טיול עצמאילגבי לודג': אין מה לעשות ! אמרת לודג' אמרת יהודים, אמרת משפחת פוזננסקי.
אתרים שלכאורה אינם יהודיים:
רחוב פיוטרקובסקה Piotrkowska הרחוב הראשי, כדאי לטייל בו (לא חייבים את כולו). אם תכין חומר על הרחוב תמצא קשרים עמוקים ליהודים.
Muzeum Miasta Ludzi - מוזיאון לתולדות העיר. לא ביקרתי בו אבל אומרים שכדאי. פוזננסקי אמרנו ? זה הארמון שהוריש לעיר.
Manufactura - קומפלקס ענק לקניות, בידור ומה לא. פוזננסקי אמרנו ?
ויש מספר אנדרטאות נוגעות ללב שאני ממליץ לראות:
אנדרטצ צחנת הרכבת רדג'סטר, אנדרטת הלב השבור, פארק הניצולים + אנדרטה לחסידי אומות עולם פולניים.
שמיל
-
פולין - טיול עצמאיאם אני זוכר נכון, מי שמגיע לאושוויץ ללא קבוצה ומעוניין בסיור צריך להגיע לפני 10 בבוקר או אחרי 15 אחה"צ, אבל תבדקו את זה אולי זה השתנה \אולי אני לא זוכר במדויק.