שאלות על טיול לדרום איטליה
-
הייאנחנו זוג צעיר שנוסע לטיול של 15 יום בדרום איטליה בתאריכים 19.10-2.11.הרכבנו את המסלול הבא:יום 1 - נחיתה ברומא בצהריים (13:30), לקיחת רכב ונסיעה ללינה מחוץ לעיר.יום 2 - נסיעה לכיוון Sulmona, טיול באיזור ולינה שם.יום 3 - נסיעה לכיוון Pescara.יום 4 - נסיעה ל- Vieste.ימים 5-6 - נסיעה ל- Bari ל-2 לילות וטיולים באיזור (Polignano A Mare, Alberobello , Grotte di Castellan).יום 7 - נסיעה ל- Materaימים 8-12 - נסיעה ל- Sorrento ל- 5 לילות לטיול כוכב באיזור (קאפרי, דרך אמלפי, פוזיטנו, נאפולי, פומפיי, וזוב).יום 13 - נסיעה לרומא (בדרך עצירה בארמון קסטרה).ימים 14-15 - רומא וחזרה לארץ.נשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע למסלול ובנוסף מספר שאלות ספציפיות:זהו טיולנו הראשון עם רכב. בהתחשב בכך, האם כדאי ביום הנחיתה לנסוע עד ל- Sulmona או לנסוע ללינה קרובה יותר לרומא (ואם כן נשמח לקבל המלצה למקום).האם כדאי לוותר על איזור אברוצ'ו או Pescara (לעשות יום נסיעה ארוך יותר במקום עצירה ל- Vieste) ולהוסיף את הזמן לאיזור פוליה (Lecce לדוגמה).האם יש מלונות, מסעדות או דברים מיוחדים מומלצים במסלול טיולנו?תודה! -
שאלות על טיול לדרום איטליהחזרתי אתמול מ- 10 ימים בפוליה (בהמשך אפרסם סיכום) והאיזור מקסים.
כמה הערות קטנות -
1. מאטרה שווה מאוד את הביקור, אבל בלי מדריך קשה להתמצא שם ובעיקר קשה להבין מה רואים. עיקר העניין הוא ההיסטוריה של המקום, והיה לנו מדריך בן המקום, בחור צעיר שנולד וחי שם, וזה היה תענוג אמיתי איתו. אם תרצו - אפרסם את הפרטים שלו (הדרכה באנגלית)
2. ויאסטה מקסימה. יחד עם זאת, המיקום שלה צפוני, בקצה כף גארגנו, ולוקח לא מעט זמן להגיע אליה. הייתי שוקלת להתמקד במרכז פוליה - לצ'ה. עיר יפה, מאוד תיירותית, אבל בהחלט שווה לינה. בכלל, הייתי עושה מאמץ ללון בלילה הראשון הכי רחוק מרומא שתוכלו לכיוון מרכז פוליה, ולמחרת לצאת מוקדם לשם, בלי להתעכב בדרך. וכן, להוסיף זמן לפוליה, בהחלט

3. לא הייתי בוחרת את בארי כנקודת הלינה, אלא את מרטינה-פראנקה. עיר לבנה מקסימה, ממש במרכז, דרכי היציאה והכניסה ממנה ממש נוחות, מחוברת בקלות לכל מקום. לינה בבארי היא קשה יותר מבחינת הגישה. אני ישנתי גם במרטינה פרנקה וגם בבארי, כך שאני יכולה להשוות.
לגבי מלונות והמלצות למסעדות - יש לי הרבה, אם תרצו אעביר לכם.
-
שאלות על טיול לדרום איטליהתודה על התשובה!
נמתין לקרוא את הסיכום שתפרסמי.
אם זו לא טרחה גדולה מדי נשמח גם לקבל המלצות על מלונות ומסעדות בפוליה.
-
שאלות על טיול לדרום איטליהאנחנו התאהבנו במטרה . היינו לילה אחד והרגיש לנו שלילה נוסף היה כדאי. לנו לא היה מדריך. משוטטים בעיר העתיקה. נכנסים למערות. לנו במקום מקסים מחוץ לאזור העתיק והיהנהדר. צמוד היתה מסעדת מישלן מעולה ובמפתיע זולה. אם תרצה בערב אוכל לתת את שם המלון
-
שלום
אשמח מאוד לקבל המלצה על מלון ומדריך
תודה
-
המדריך במטארה: Antonio Manicone
מייל: antoniomanicone@googlemail.com
לא ישנתי במאטרה.
-
פחות זה יותר...נראה לי שיחסית לאורך טיולכם אתם מבזבזים הרבה זמן כביש.
בעצם, הטיול שלכם מתחלק ל-4 עוגנים:
סולמונה-פסקארה
פוליה
סורנטו וכו'
רומא
לא ברור אם כבר בקרתם בעבר ברומא או לא. בכל מקרה העיר עצמה שווה בקלות כשבוע, ואין סיבה להגיע אליה עם רכב שכור.
גם פוליה (לא היינו, כרגע בגמר תכנון) - שווה בקלות שבועיים.
לאיזור סורנטו יספיקו כנראה כ-5 ימים בנחת.
מכיון שיש לכם 15 יום ברוטו, ממליץ שתתמקדו בשני עוגנים בלבד: נניח רומא (אם עדיין לא הייתם בה) + איזור סורנטו.
קראו כאן וגם כאן על טיולנו במרכז המגף (כולל סולמונה ופסקארה), ואולי יעזור לתכנונכם.
-
חבל על הנסיעה הארוכה לויאסטה ובטח לא ללילה אחד ממליץ להשקיע וטייל באיזור פוליה ולהתחיל מחוף אמלפי
בדרך מאמלפי למטרה מומלץ לעבור באחת העיירות המיוחדות ביותר באיטליה CASTEL MEZANO ולחובבי האקסטרים יש שם אומגה מטורפת בין שני עיירות.
במטרה ממליץ לישון במלון מערה 2 לילות כמו כן ממליץ להשכיר "טרולי" באלבורבלו ולצאת ממנו לטיולי כוכב אפילו לבארי
בבארי כמובן יש את העיר העתיקה "המאוד איטלקית" חפשו את הנשים שעושות פסטה ברחוב וכן יש את לאצי ושאר העיירות הלבנות - כיף גדול
-
שימו לב לתאריכים- הם יצאו ב 19.10 כבר לטיול. -
נכון,
אבל כיצד ההודעה הפותחת קיבלה את התאריך של היום???
וחלק מהתגובות (2,3,4) הן מלפני חודש???
-
אין לי מושג מה אתה רואה על צג המחשב שלך
אצלי נראה כי ההודעה הפותחת מ 24.9 עד הודעה 4 כולל.
בהודעה 5 שאלה מישהי אחרת על המלצה למדריך במאטרה ב23.10 וזכתה לתגובה (6) ב24.10.
כל היתר- מי שלא שם לב שזה שרשור צדדי בכלל ,שהקפיץ את ההודעה המקורית ואת המטיילים שכבר מבלים באיטליה מזה שבוע.