טיול לצפון מזרח ארה"ב
-
למוני ולכל חברי הפורום שלום,
אני נהנה מאוד לקרוא כאן, וכיף לראות שיש כאן מביני דבר ששמחים לעזור, מבקש את עצתכם. אני ורעייתי מתכננים לנסוע לטיול שלכת לצפון מזרח ארה"ב בין התאריכים 13-29 באוקטובר. פתוחים לרעיונות בנוגע למסלול. מה שחשבנו בשלב זה:
יום חמישי, 13 באוטוקבר
נחיתה בניוארק, לונג איילנד ובוסטון
יום שישי, 14 באוקטובר
שייט לוויתנים מבוסטון והמשך שהייה בבוסטון
יום שבת, 15 באוקטובר
ביקור בפארק אכדיה במדינת מיין, הרים לבנים
יום ראשון, 16 באוקטובר
הרים לבנים
יום שני- שלישי, 18-17 באוקטובר
מונטריאול
יום רביעי, 19 באוקטובר
אוטווה
יום חמישי, 20 באוקטובר
אוטווה, אלף האיים
יום שיש-שבת, 21-22 באוקטובר
טורונטו
יום ראשון, 23 באוקטובר
מפלי הנייגרה
יום שני, 24 באוקטובר
מפלי הנייגרה, ניו גרסי – מנהטן
יום שלישי-שבת, 25-30 באוקטובר
מנהטן
יום שבת, 30 באוקטובר
חזרה לארץ
אשמח מאד לקבל הצעות שלכם למסלולים ספציפים ומקומות לבקר ולצלם בכל אחד מהמקומות או לחילופין מקומות חדשים/אחרים. רב תודות
-
טיול לצפון מזרח ארה"באני רואה כאן מספר אלמנטים של ריצה או של אי התחשבות במצב.
ראשית, הנסיעה מניוארק לבוסטון לוקחת כחצי יום. אתם בדיוק אחרי טיסה. האם אתם מסוגלים לנסיעה כזו מיד לאחר הנחיתה? אולי כדאי להרגע יום בניו ג'רזי ולהמשיך למחרת.
שנית, הנסיעה מבוסטון עד לפארק אכדיה לוקחת כ- 6 שעות. לא נראה לי שתוכלו לבקר בפארק באותו יום. כמובן שהיה רצוי לחלק את הנסיעה למספר ימים וגם לבקר באתרים לאורך הדרך, אבל גם אם אתם נעולים רק על פארק אכדיה, עדין אני מציע לכם להוסיף יום לנסיעה עצמה, כאשר למחרת תבקרו בפארק.
בכל מקרה, הנסיעה להרים הלבנים גם היא איננה קצרה ויש הגיון לעשות אותה רק ביום השלישי (יום נסיעה עד לפארק אכדיה, יום ביקור בפארק וביום השלישי נסיעה לכוון ההרים הלבנים ותחילת הביקור באיזור).
אחר כך אתם רוצים לנסוע למונטריאול. שוב, יש לקחת בחשבון חצי יום של נסיעה, כך שיהיו לכם יום וחצי בעיר. זה אפשרי (אני עצמי ביקרתי בעיר רק יום אחד. לא ממש מספיק, אבל נתן לי מושג לגביה).
לדעתי, יש לרווח את הטיול והדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא להוציא את מדינת מיין מהמשחק. כלומר, מבוסטון סעו להרים הלבנים והמשיכו בטיול במתכונת המקורית עם רווחים. למשל, הוספת יום להרים הלבנים. גם כך אינני בטוח שיש מקום לכל המקומות האחרים שציינתם בטווח הזמן של הטיול שלכם.
-
טיול לצפון מזרח ארה"ברב תודות על כך. האם תוכל לסייע לי עם מקומות מומלצים לאורך הדרך. מקומות ביקור, לינה, עצירה, נקודות בהרים הלבנים.
-
טיול לצפון מזרח ארה"בבלוג של רבקה לבוסטון-
בלוג שלכת של רבקה כולל 3 ימים בהרים הלבנים-
בלוג של צביקה-
בלוג של רבקה ק לענין יומיים במונטריאול
טורונטו-
http://www.lametayel.co.il/navigator.php?q=2065-5459-0-tip
מוני
-
טיול לצפון מזרח ארה"במוני תודה רבה על ההפניות. תודה גם לרבקה על הבלוג המאד מפורט וענייני.
מוני מה דעתך על תכנון המסלול שלנו. יש המלצות לשינוי. איך כדאי להערך מבחינת מזג אויר
תודה
-
טיול לצפון מזרח ארה"בהיי
אני הולך עם כל ההערות של DHZ !!!
בעיקר ויתור על אכדיה,הוספת יום להרים הלבנים
בקיצור עוד יום בלבנים על חשבון הנסיעה לאכדיה.
מוני