סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?
-
שלום לחברים היקרים,
משתפת אתכם שוב בהתלבטות שלי לקיץ הבא.
אנחנו משפחה של 5 נפשות זוג הורים + ילדים שיהיו בקיץ הבא בגילאים 15.5 ,12.5 ,5.5.
טיילנו כבר בהולנד, היער השחור, אוסטריה , צפון איטליה.
מחפשים יעד קרוב ולתקופה של כ-8 ימים בתחילת יוני 2017. מחפשים יעד עם הרבה אטרקציות לילדים (פארקי שעשועים, פארקי חבלים , מגלשות הרים, פארקי מים, וכו')
אלפיים צרפתיים נפסלו מכיוון שרוב הרכבלים והאטרקציות נפתחים בחצי השני של יוני.
בדקתי גם סלובניה/קרואטיה שמאוד רציתי אבל נפסל מכיוון שהסתבכתי עם הטיסות ולא רוצה לבזבז את הימים היחסית מועטים שיש לי הפעם על נסיעות ארוכות או קונקשנים.
וכך הגעתי לסלובקיה.... טיסות לבודפשט קל למצוא וגם המחיר אטרקטיבי (למרות שלא נראה לי שאשבור את ה-120 דולר למילאנו משנה שעברה באיזי ג'ט...
). מבדיקה ראשונית ראיתי שיש אטרקציות לילדים (מגלשות הרים, פארקי מים, מערת קרח...)מה דעתכם?
UP או WIZZ?
יש ספר מומלץ?
מעדיפה כוכב אחד... האם נכון? ואיפה הכי מתאים?
אשמח לקבל כל מידע וגם קישורים רלוונטים...
תודה מראש
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?סלובקיה יפהפיה: נופים נהדרים, מזג אויר בקיץ נפלא, המון מים וירוק בעיניים. טיילתי בה לאחרונה, אמנם בלי ילדים, אבל יש באתר הרבה בלוגים של מטיילים שטיילו עם ילדים. מציעה לך לקרוא אותם בכל מקרה מצרפת את שלי
השנה היו בקיץ טיסות ישירות לפופרד שנמצאת בהרי הטטרה הגבוהים.
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?היינו שבוע כמעט,בוויז אייר זה יוצא 6.5 ימים.
היה קצת לחוץ..לטעמי מעט מידי זמן.
היינו בלי ילדים,4 מבוגרים אוהבים מרחצאות וכפר מוזיאון,עיירות ומרכזי ערים קטנות..
סלובקיה זולה,יש אפשרויות רבות.
אפשר לשבוע גם לא לפצל לינה יש מצב להוסיף ימים??
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?פארקי שעשועים אין בסלובקיה
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם? -
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?בסוף אוגוסט חזרנו מטיול משפחתי בסלובקיה (זוג+3 ילדים), והיה מעולה !
טרם התפנתי לכתוב את הבלוג המלא, אבל אפשר למצוא פרטים רבים בשרשור הסיכום שעדיין ממשיך.
העדפתי לרכוש טיסות לווינה (קניתי בינואר במחיר של 378$ לכרטיס, טיסת אלעל סדירה, שעות נוחות) מכיוון שיכולנו לעשות שם "השלמות" אטרקציות לילדים -
- פארק השעשועים פראטר שעלה על כל ציפיותנו - מתקני אקסטרים, וגם מתקנים לקטנים יותר, אמצע אוגוסט ולא היו תורים...הילדים היו בשמיים (ואנחנו בוגרי פורט אוונטורה שליד ברצלונה, אז היה למה להשוות)
- ארמון שונברון התצפית והגנים - סיור של שעה וחצי והילדים היו פשוט מרותקים
- מגדל התצפית
- אאוטלט מעולה
-
וכמובן שבלי שום קשר ווינה עיר מקסימה שכולנו מאוד נהנינו בה
לגבי מקום לינה, אנחנו היינו מאוד מרוצים ב- riverside
בשרשור יש הרבה תמונות של האטרקציות בסלובקיה, אז מצרפת לך כמה מווינה.

-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?יש לי הרבה מילים טובות על סלובקיה (ראי פוסט שלי בנושא) אבל האטרקציות שמכוונות לילדים הן לא מהמשובחות. פארקי המים טובים אבל למשל מגלשות ההרים לא משהו (לא בסטנדרט של אוסטריה למשל).
יש הרבה מה לראות בסלובקיה אבל בבחירת טיול עם דגש על אטרקציות מתוקתקות לילדים לא הייתי מסמן את סלובקיה כבחירה ראשונה.
לעומת זו מבחינת טיולי טבע היא כיפיית מאוד.
אם נוחתים בוינה אז ניתן להעביר לילה בפראטר.
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?תודה לעונים.
מיכל - קראתי את הבלוג שלך. ותודה על הקישור לפארק החבלים. לגבי הטיסה איזו חברת תעופה טסה לפופרד?
אמה - קראתי גם את הבלוג שלך. תודה. לגבי משך הטיול לצערי השנה יש אולטימטומים מכמה כיוונים. קשה מאוד יהיה לי לגרד אפילו את ה8 ימים.
SALVADOR - מבדיקה אכן פארק שעשועים רציני בסלובקיה לא מצאתי אבל נתפשר אם נמצא אטרקציות אתגריות אחרות.
סיון - אני קראתי כמובן בשרשור שלך על סיכום החופשה. תודה שחזרת לספר. אכן נראה שהיה מוצלח מאוד. ותודה על התמונות מוינה. אבל לגבי הטיסה למרות שבחירת היעד לא היתה עפ"י עלויות טיסה אבל אם כבר בוחרים בסלובקיה נראה לי הרבה יותר משתלם לטוס לבודפשט. כרגע מבדיקה ראשונית מצאתי בלואו קוסט מחירים טובים.
שרון - האמת שזה בדיוק היה החשש שלי ולכן בהתחלה כן חיפשתי יעד יותר מערבי עם אטרקציות יותר מתקותקות לילדים. חשבתי אולי לחזור לטירול לחלק המערבי הפעם (לפני שנה היינו במזרחי) אבל בדקתי באתרים שלהם ורוב המקומות שסימנתי לביקור נפתחים בחצי השני של יוני (כמו באלפים הצרפתיים). אז כנראה שלא נפגוש בסלובקיה את המגלשות הרים של אוסטריה שאנחנו מאוד אוהבים אבל חשבתי שנעשה דברים אחרים שלא עשינו כמו ראפטינג, נסיעה בטרקטורונים בירידה מההר ...(וממשיכה לחפש מה עוד...) יש אולי מצב שבכל יתרצו הילדים...?!?

-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?הטיסות לבודפשט היו הכי זולות,נכון..
אך תבדוק מרחק ואת עיניין השכרת הרכב מוינה למשל..
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?לידר, מסכימה עם שרון75 בהקשר לאטרקציות לילדים. יחד עם זאת, פארקי חבלים מאוד טובים שם. פארק המיים טטרלנדיה מעולה. אבל חייבים בשבילו מזג אויר טוב כי רוב המגלשות בחוץ. הגדולים שלי היו בני 12 והיו מרוצים. אולי צריך לעשות תיאום ציפיות עם הילדים לגבי האטרקציות. מגלשת ההרים ביאסנה באמת יותר פשוטה. אבל גם זולה ככה שאפשר לרדת בה הרבה.
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?טוב האמת שכבר החששות שלי מתחילים להתחזק .... לא בא לי פרצופים חמוצים כל הטיול. אופציה נוספת אני מעלה פה אליכם להתייעצות (וכנראה שבאמת כבר אין לי יותר אפשרויות..) הפירינאים !! יכול להתאים יותר להרכב שלי?? אשמח לתגובות... (למרות שעכשיו כותרת ההודעה כבר לא מתאימה
) -
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?לא הבנתי למה פסלתם את האלפים הצרפתים. לא תתקשו למצוא מספיק אטרקציות פתוחות בתחילת יוני אם תעברו על האתרים הרלוונטים.
האלפים הצרפתים זה לא 6-7 רכבלים של אזור שאמוני. יש עוד אין סוף רכבלים באזור ועוד המון אטרקציות מכל הסוגים. הכל ברמה מאוד גבוהה ובמחירים סבירים.
באלפים הצרפתים אתם מקבלים טיסה זולה בשעות סבירות לג'נבה וממנה שעה נסיעה לאלפים. אין את זה בפירנאים או בסלובקיה.
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?אנחנו היינו במחצית השניה שם יוני..לא הרגשנו חוסר פעילות.
היו שעות משונות לפתיחה במצודות..נגיד רק מצהריים,כי עד הצהרים זה ביקורי בתי ספר..קניונים(טבע) היו פתוחים.האגמים מקסימים ובהחלט הכול במרחקים נוחים.
לסלובקיה הייתי מקדישה יותר זמן. גם בגלל "בזבוז" זמני נסיעה..
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?הי TELO - אני עשיתי בדיקה מידגמית של רכבלים ופארקי חבלים והיו סגורים. אשמח אם תוכל לפרט לי על מספר אתרים שלדעתך כן יהיו פתוחים. האמת שהכי נוח לי להזמין טיסות לז'נבה במחיר מצויין של פתיחת המכירה בזמן הקרוב באיזי ג'ט. וכמובן שאתה צודק מבחינת המרחק מהשדה לאזור.
אמה - את מתכוונת לאלפים הצרפתיים?
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?חפשו מידע על רכבלים באזור megeve או saint gervais les bains או combloux
בכל עיירה יש רכבל אחד לפחות. אלה רכבלים פחות מפורסמים מאלה של שמוני ויותר זולים. כל רכבל ייקח אתכם למקומות עם נוף מדהים.
אני מניח שגם באזור הזה רוב הרכבלים לא יהיו פתוחים לפני יולי, אבל מספיק לכם רכבל אחד או שנים.
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?הי telo תודה על התשובה. אני מחפשת כרגע ומנסה לבודד את מה שפתוח בתחילת יוני. האם שבוע זה פרק זמן שיתאים לכוכב אחד או שניים?
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?שבוע זה המינימום לכוכב אחד באזור שאמוני. גם אם נוסעים מחוץ לעונה.
בגלל שמזג האוויר בלתי צפוי ואפשר להקלע לרצף של ימים גשומים, לא כדאי לתכנן באזור האלפים כוכב של 3-4 ימים לדעתי.
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?Telo תודה. בנתיים לפי מה שבדקתי זמני הטיסות של איזי ג'ט פחות מתאימים לנו. אין טיסות בימי רביעי. והחזרה היא בבוקר מוקדם... אני פחות אוהבת... אבל אני עדיין ממשיכה לבדוק. גם אלפים צרפתים גם סלובקיה וגם פירנאים....
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?אפשר לטייל באלפים הצרפתים גם עם נחיתה בשדות אחרים כמו ליון או מילנו או שדות תעופה אחרים בשוויץ. גם מהשדות האלה הנסיעה ברכב אל שאמוני או אנסי תהיה קצרה יותר מאשר הנסיעה לפירנאים או לסלובקיה.
אל ג'נבה אפשר לטוס גם עם אלעל.
-
סלובקיה יוני 2017 - מה דעתכם?מוסיפה את השני גרוש שלי לגבי סלובקיה, בכל זאת.
לדעתי יעד מקסים, הילדות שלי והילדים של החברים שלנו, שהיו כבר בפארק אירופה ובדיסנילנד בפריז חזרו מבסוטים לגמרי ואפילו לא הספקנו את טטרלנדיה!
אנחנו לא מיטיבי לכת והיינו בקיץ האחרון עם ילדים מגיל 7 ועד 20 (כן כן, 20 זה עדיין ילד
).יש מסלולים בטבע, פארקי חבלים, מערות, רכבלים, אגמים, טירות. יש הכל והילדים לא ישתעממו.
תוכלי לקרוא את החוויות שלנו בבלוג שלי.
אנחנו טסנו לבודפשט עם UP והיה סביר, אם כי שתי הטיסות איחרו וזה די מחרפן.
הנסיעות מבודפשט וחזרה ארוכות ומשעממות ואני חושבת, שאולי באמת עדיף לטוס לוינה. יש לא מעט אפשרויות טיסה לוינה ובוודאי אפשר למצוא טיסה במחירים סבירים, כשיש עוד כל כך הרבה זמן.
סלובקיה זולה בהרבה מהיעדים במערב אירופה וגם זה מאוד נחמד (ונעים בכיס).
אשמח לענות אם יש שאלות ספציפיות.
אורית