ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול למערב ארה"ב. קיץ 2015

פורום צפון אמריקה
    5
    21
    8975
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • all taken
      all taken נערך לאחרונה על ידי

מאחר ונעזרתי בפורום ובטוח אעזר בו גם בעתיד, מביאה כאן את סיפור הטיול שלנו למערב ארה"ב.

מי זה שלנו? אמא יחידנית ושתי בנותיה – בגילאי 11 ו-13. היה אמור להיות טיול בת מצווה בשנה שעברה שמסיבות אישיות נדחה בשנה.

זה היה טיול שחלמנו עליו הרבה, חששתי ממנו מאוד – שכן מעל 5 שבועות ביחד, כמעט רק אנחנו, כי צריך לנהוג כל כך הרבה והכל רק עלי, ובכלל. לסיכום – ממש לא היה נורא! אפשר היה אפילו עוד!!!

אז פרטים כללים קודם כל –

טיסות עם בריטיש, הוזמנו כמעט שנה קודם לכן, ע"י סוכן שגם דאג לביטול בשנה קודמת בעלות מינימלית והיתי מאוד מרוצה מהטיפול שלו. דרך אמסלם טורס, הכל בטלפון ובמיילים ככה שהעובדה שיושבים בטבריה לא הפריעה כלל. היתי מאוד מרוצה הן מהמחיר והן מהתנאים.

רכב הזמנתי דרך  RENTALCARS  באנגליה, נדמה לי שהרבה עובדים איתם כאן. גם מהם היתי מאוד מרוצה! הרכב היה מדולאר שכמובן ניסו לשכנע אותי לקחת GPS מובנה. העלות היתה גבוהה ולכן סרבתי – אבל השיכנוע היה עם סיבה שכן הרכב שקיבלנו היה עם NEVER LOST  שהיה מעולה!!! ככה ניווטנו כמעט תמיד איתו, ובסיוע GOGLE MAPS  במקומות שהיה צריך.

לינה הוזמנה ברובה דרך בוקינג, היה נוח, אם כי ברור שיש מקומות שהינו יכולים לחסוך בכסף. מצד שני ההחלטה שלי היתה לא לחסוך – אז לנו בתוך פארקים גם אם יקר יותר, ולא חסכתי בלינות. לצערינו לא היו לנו כמעט מקומות עם מטבח שהיה חסר לנו מאוד, לקח להבא – לבדא שיש יותר מטבחים במקומות הלינה שלנו (רמז לטיפים שאשמח לקבל לטיולים הבאים)

שנצא לדרך?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • all taken

סאן פרנסיסקו

אחרי טיסה ארוכה ארוכה נחתנו בסן פרנסיסקו. התכוונו לנסוע בBART למלון אבל העייפות הכריעה ויצאנו לחפש שאטל. מצאנו את supershutel.com שלמרות שלא הזמנו מראש אחרי המתנה לא ארוכה של כ10 דקות העלו אותנו למיניבוס מקרטע בדרך למלון door to door
        17$והגענו.

בהחלט ממליצה להזמין מהם מראש ואז די מהר אחרי הנחיתה יגיעה מיניבוס ויקח.

מלון best western toscuny on the warf הוא מלון אוהד חיות ואכן רוב האנשים בו היו מלווים בחיה. ליד המעליות היתה צלחת עם חטיפי כלבים. משעשע. לא הרגשנו מבחינת רעש או שערות אז מה אכפת.

לנו בו על חשבון נקודות באייר קנדה אז היה בחינם לשני לילות. המיקום שלו נהדר – ממש על הוורף.

חשבנו לצאת לארוחת ערב אבל ה"קטנה" נרדמה כבר בשאטל ולא היה עם מי לדבר אז ה"גדולה" ואני נשנשנו ממה שהיה לנו והלכנו לישון. 8 בערב זו שעה סבירה... העובדה שהקטנה נרדמה מוקדם תהיה בעוכרינו כשתסבול מג'ט לאג ותדרדר גם אותנו לכמה ימים פחות מאופסים, אבללא נורא – באמת בקטנה.

21.7
        הקטנה התעוררה כמה פעמים בלילה ונגמר לגמרי ב4 או משהו כזה. לה וגם לי בעיקבותיה. גם הגדולה הצטרפה....
        סחבנו עד 6 וחצי ויצאנו לחפש ארוחת בוקר
        ידענו  על "הוליווד קפה" http://hollywoodcafesf.com/  וחיפשנו קצת – מסתבר שהיה ממש קרוב למלון ואכן הצדיק את עצמו. טעים הרבה ונעים מאוד. מומלץ בחום north point באיזור ה300. אכלנו שם פעמיים והינו אוכלות עוד אם הינו. לא זול....

משם סיבוב בוורף. מרבץ כלבי הים היה נטוש לחלוטין לאכזבתינו. חנות השמאליים היתה מעולה לעומת זאת השמאלית שלי רכשה לעצמה כמה פריטים.
        משם ברגל עלינו ללומברד עליה מטורפת. משם ירדנו לnorth beach ובתחבורה ציבורית לצ'ינה טאון

ארוחת צהריים כשאנחנו הלא מלוכסנות היחידות במסעדה. היה טעים.
        שוטטות עליזה ברחובות כולל מציאת בית חרושת לעוגיות מזל ורכישת שקית. הרוב יזרק כי לא מחזיק מעמד אבל לא נורא.
        חזרנו לnorth beach ושוטטנו שם עוד. עצירה במלון ובחזרה לוורף. שם עלינו על סיור מודרך שלקח אותנו לגשר הזהב משני צדדיו כולל צעדה עליו ועוד אתרים בעיר.

22.7
        ארוחת בוקר נוספת בהוליווד קפה. סוס מנצח לא מחליפים. שוטטות בוורף ובקרוניות הישנות ונסענו ליוניון סקוויר. איזה הבדל... עיר אחרת.
        הסתובבנו גם שם להנאתינו.

הבנות רצו לצאת מהעיר אז התגלגלנו לנו מוקדם מהצפוי לפסיפיקה על 1HWY. 
        פסיפיקה עיר מנומנמת על האוקיאנוס. אין הרבה מה לעשות אבל הבנות היו מאושרות. Safeway לקניות. Ross. בריכה הרבה חוף וים (לא נכנסנו כי היה קריר).

עוד 

• all taken

סנטה קרוזף מונטריי וכרמל

23.7
          קמנו ויצאנו לכיוון סנטה קרוז.
          בדרך עצרנו במגדלור של pigeon point  וכמובן ANO NUEVA. טיול של כ4 מיילים לראות כלבי ים. אריות ים ופילי ים. חלק ראינו לידינו וחלק דרך משקפת על האי. הטיול היה קריר אך מעולה. מומלץ.

הגענו למלון comfort inn שממוקם מעולה ליד ה HWY 1 וקוסטקו. צהריים אכלנו בדניס הצמודה. ואז קוסטקו כדי להרגיע את הילדות. Eos ועוד. למי שלא מכיר קוסטקו (COSTCO)  זו חנות שחייבים להיות חברים כדי להיכנס ולקנות בה. זהו האנגר ענק, הכל בכמויות גדולות אבל מחירים מעולים ביותר. יש דברים קבועים שם ויש דברים שמשתנים. כרטיס חבר עולה 50$  (לי היה מאחי. כל עוד יש כרטיס אף אחד לא בודק מי באמת נכנס איתו – התמונה היתה של גיסתי שאין ביננו ולו פיסת דימיון... קנינו עם הכרטיס בהרבה חנויות של קוסטקו ואפילו פעם אחת לא עשו עם זה בעיות) קנינו שם למשל שקית ענקית של נאצ'וס אפויים שתלווה אותנו לאורך כל הטיול והיתה מעולה להחזיק אותי ערה בנהיגות הארוכות או ברגעי רעב.... קנינו שם קרם הגנה לשמש – שהיה חשוב ומועיל לשניים גדולים ואחד לפנים במחיר שנמוך יוצתר מאחד קטן בחנויות אחרות ועוד

משם קפצנו לראות את קפיטולה, שוטטנו לנו בכפר שכולו נוסטלגיה עבורי. ובריכה במלון.

24.7
          יצאנו מוקדם לכיוון שמורת Henry Cowell Red wood. ה10$ של אנו נואבה נוצלו שוב וכניסה לא עלתה דבר. הינו ביחד עם כל המקומיים שעושים ספורט בשמורה. הולכים. רצים. אבל הצלחנו לראות חיות בוקר ולהנות משלוות העצים האדירים. ניצלנו את תמונות הפנורמה של הגלקסי5. 
          כשסיימנו את הסיבוב התחילו לבוא גם תיירים.    
          הבנות לא רצו לעשות סיבוב בroaring camp שזו רכבת של פעם שעושה סיבוב של שעה ורבע ביער. מילא. לילדים קטנים זה מומלץ, זכור לי מהעבר שלקחתי אחיינים שלי לסיבוב כזה, אבל אולי באמת ליותר קטנים מהילדות שלי. חזרנו דרך קוסטקו והלכנו לשוטט בסנטה קרוז וכמובן לבריכה. ובערב עוד קפצנו גם לקפיטולה. התור לפיצה היה משעשע ביותר בזכות כמה אמריקאים צעירים שעשו שמח בזכות קצת סמים קלים וחדוות נעורים. אחד הבחורים הזכיר באופן מפחיד את החבר לשעבר של הגדולה. היה אפילו קצת קריפי הדימיון..... הפיצה עצמה למרות התור הארוך והמחיר לא היתה כזה שוס. אנחנו מאוהבות בקפיטולה. טוב אני משוחדת.

25.7
          עוד ארוחת בוקר במלון. מתעדכנים על השריפה בביג סר. לא הרבה חדש....
          שוטטות בקפיטולה וילג' כולל קפה בבית קפה מתוק והבנות הלכו על עוגות שוות מול מרגריטה וויל. לא זוכרת את השם. למבוגרים שיהיו שם – מרגריטה וויל זכור לי בתוך פאב מעולה! מרגריטות שוות על החוף בערב – ממליצה בחום. מאוד שמחתי לראות שעוד קיים, אבל בהרכב שהינו זה לא התאפשר...

ב11 נפתח הbroadwalk של סנטה קרוז והלכנו לשם. לבדוק. התחחנו בלקנות כרטיס לפי RIDE כי הגדולה לא כל כך רצתה. אפשר למלא בנקודות. כל נקודה דולאר וכל מתקן מוריד נקודות. די מהר קניתי להם סרטים למתקנים חופשיים ואת יתרת הכרטיס מכרתי למישהו. בילינו שם כמה שעות טובות של אושר עד שהזמן שלנו במיסטרי ספוט התקרב....

עברנו למיסטרי ספוט המשעשע. 8$ לאדם. ועוד כמה לחניה. משעשע.
          משם סיבוב כי חשבנו לחזור לברואדוולק אבל לא היתה חניה ותורים מטורפים אז וויתרנו. הסתובבנו על הוורף של סנטה קרוז.

26.7
          בוקר אחרון בסנטה קרוז. יכולנו בכיף להיות יותר. לא עלינו ב17 למשל....
          התארגנו. עשינו סיבוב פרידה וירדנו ב1 דרומה. עצירה בוולמרט של מרינה כדי שהבנות יכירו.

הגענו למונטריי. החדר עוד לא היה מוכן אז נסענו לוורף לארוחת צהריים. אני אכלתי clam chowder בלחם. כמובן. לא לפספס את זה – כולם מוכרים ומניחה שאצל כולם טעים באותה המידה.... זה המאכל שמפורסם במונטריי.

קנינו גם טופי שעושים במקום והבנות באושר גדול מצאו פסנתר על המזח וניגנו כדי שהאצבעות לא יתייבשו להן. עוברים ושבים נהנו. ואני בעיקר.
          אחרי שלקחנו את החדר עברנו לאקווריום. 
          מאוד יפה גדול ומגוון, גם דברים לקטנים וגם לגדולים, אך יקר בטירוף. 50$ למבוגר ו30$ לילד.... קצת מוגזם אם תשאלו אותי.
          אחר כך אכלנו ליד יוגורט שווה ביותר בpinkberry לא לפספס. טעים ומקסים.

27.7
          ארוחת בוקר במלון. היתה ביצה מקושקשת והבנות חגגו. הבאתי מהחדר עגבניות והאושר היה ללא קץ.
          נסענו לאיזור הוורף. מצאנו את גן השעשועים של דני שובבני. הבנות אישרו שהכל מתאים לסידרה שווה למי שמכיר. נפתח ב10 ובחינם. אותנו שיעשע וכמובן שעוד היה סגור. כי אילו השעות שלנו....
          עברנו למוח שליד המלון ומשם בתקווה לא להריח יותר מידי מעשן השריפה ירדנו ל17 מייל. עצרנו בהרבה מקומות והצטלמנו.

מודה שבמקור לא תכננתי לעשות את ה-17 מייל, לטעמי הוא לחלוטין OVER RATED, אבל השריפה גרמה לי לחשוב שאולי לא נוכל לעשות את ה-1 למטה ולכן הלכנו על זה. האמת שממליצה לוותר ולחסוך את ה-10$ שעולה. רוב הדרך לא משהו, ואת קצת הנופים אפשר בקלות לראות גם ב-1 והאמת שגם לאורך החוף במונטריי עצמה כמו שתראו בעוד כמה ימים...

הגענו לכרמל.

המלון כמובן עוד לא היה מוכן עבורינו. אז ירדנו למרכז כרמל שבמרחק הליכה של כמה בלוקים ואכלנו במסעדה נהררת village corner. שווה.
          לקחנו את החדר שהוא בהחלט מקסים ואיכותי. למלון קוראים HOFAS, מלון בוטיק חמוד שמקומות בו נעלמים מוקדם מאוד. מאוד נהננו בו.

יצאנו לשוטט בגלריות. אחר כך הבנות ירדו לבריכה ואני הלכתי לחפש סופר לחדש את מלאי הירקות ולקנות משהו לערב. יש מטבח אז מנצלים.
          בערב עוד שוטטות בכרמל.

אין ריח שריפה אבל כן רואים כבאיות ורואים שלטי תודה לכבאים. חמודים כאן.

הכל רגוע ונעים

• all taken

גילרוי, HWY1 מורו ביי ולוס אנג'לס

28.7
            הקימה הבוקר היתה אפילו מאוחרת יותר. 7 וחצי. ארוחת הבוקר במלון היצה עלובה וללא מקום לשבת כי היו רק 4 מקומות שהיו תפוסים.... אז לקחנו מיץ ובננות והלכנו למסעדה "שלנו" הפינתית. האמת שארוחת הבוקר היתה מאכזבת למרות שכללה ביצה. לא ממליצה עליה לערב.

התארגנו ויצאנו לכיוון גילרוי.

עכשיו רגע אחורה. למי שלא הבין בעברי גרתי בקפיטולה. מסיבה שלא זוכרת לא יצא לי להגיע לפסטיבל השום שקורה בגילרוי בירת השום של קליפורניה אם לא של ארה"ב. מגדלים שם שום בכמויות. כן יצא לי לנסוע לשם לOUTLETS הענקיים שיש שם אבל לא לפסטיבל ותמיד רציתי לראות אותו. הפעם הטיול תוכנן ככה שנגיע אליו. נקודה, לכן אולי לא הכי יעיל לעשות את הדרך המדוייקת שעשינו (מונטריי, כרמל – גילרוי ואז שוב למונטריי, אבל החיים לא מושלמים :-D)

הגענו מוקדם אז התחלנו ב outlet. דוקא לא מצאנו כמעט כלום פרט ללקים. אבל לחובבי המותגים זה ה-מקום. יש כאן חנויות של כל המותגים הגדולים והלא גדולים.

ארוחת צהריים משובחת בappelbee. ולמלון. היה בלאגן מבחינת התשלום למלון שכנראה העלה מחיר בגלל הפסטיבל.... התעקשות מול בוקינג הורידה את המחיר בחזרה. 205 דולאר אחרי מיסים לשני לילות.
            בריכה. כמובן ואחרי מקלחת ירדנו לכיוון
            nob hill לקנות כרטיסים למחר. סופר אז השתוללנו כהרגלנו. קנינו מצרכים לארוחת ערב כי קצת עייפנו ממסעדות. אין כמו חומוס ועגבניות שרי לרצות אותנו.
            המלון מלא אנשים שבאו לפסטיבל והאווירה נהדרת. יצא לפטםט עם לא מעט אמריקאים אמיתיים מכל רחבי היבשת שבאו לפסטיבל ובאים כל שנה. אני אוהבת את האוירה הזו!
            חשבנו לחזור לאאוטלט אבל לא היה כוח אז נשארנו בכיף בחדר. כל אחת עם המסך שלה. צריך גם את זה לפעמים.
            נקווה שהפסטיבל יהיה מוצלח!

29.7
            קמנו מאוחר. ארוחת בוקר שלווה בחדר וגלישה. אין מה לעשות בחוץ לפני 10 ממילא.
            קצת לפני 10 יצאנו לכיוון הפסטיבל. 
            באמריקה כמו באמריקה הכל מאורגן. שילוט נוח לחניה. המוני מתנדבים שמסדירים את החניה בנוחות ויעילות. מקבלים פתק עם צבע החניה וסדרנית  שאומרת בדיוק איזה באיזור אנחנו כדי שנדע לחזור אליו.
            שאטלים לוקחים לאיזור הפסטיבל. הכרטיסים שקנינו הוכיחו עצמם כי נחסך התור לקופות וישר נכנסנו.
            אוירה נהדרת. מסחטת כספים כי כל דבר כמעט עולה כסף. בסך הכל יצאנו יוצר בזול שכן אכלנו שם בפחות מארוחת צהריים במסעדה.... מה אכלנו?  לחם שום. כמובן. מעולה. ציפס שום. לא נרשמה התלהבות. גלידת שום. לא נורא כמו שנשמע. סנדביץ סטיק פלפל. מעולה! שלושתינו אכלנו ושבענו מאחד והיה מפוצץ בבשר מעולה. קצת יותר מידי שמן שנטף מהרוטב אבל הבשר היה ללא שטמן ומטובל מושלם. פסטה פסטו נהדרת ולימונדה קפואה שזו פשוט גלידת לימונה בטעם לימון ותות.

בפסטיבל היו המון הדגמות של בישול (עם הרבה שום כמובן) הופעות של זמרים המון אומנים שמוכרים את מרכולתם והמון אטרקציות לילדים.
            התור לטרמפולינה הכניעה את הקטנה אחרי חצי שעה ומעט התקדמות ומכרנו את הכרטיס. הבנות צויירו עי מאיירת והיו מאושרות עד הגג. שמענו את אלביס שר ועוד.
            החום הכניע אותנו אחרי כמה שעות. את הבנות. היתי נשארת עוד בכיף אבל הן כבר עייפו ורצו למלון. מעל 5 שעות זה לא רע בסך הכל..... ננוח. אולי בריכה. מקלחת טובה ונחזור למרכז הקניות.

30.7

מסיימים עם הכביסה ויוצאים בחזרה למונטרי
            הגענו מוקדם מידי למלון אז הלכנו לוורף. היתה תחרות כדורעף חופים שצפינו בה ואחר כך איזו מסעדה חמודה. לצערינו האיש שהפסנתר כנראה שלוניגן אז הבנות לא יכלו....
            נסענו למרכז הקניות להשלמות ולמלון.
            אחרי התארגנות יצאנו לשוטט ברכב וברגל. מונטריי עירה חביבה מאוד והפעם הגענו גם לפסיפיק גרוב שהנסיעה לאורך הים שלה לא פחות יפה מה17 מייל רק בחינם. שווה ביותר. בעיקר למי שלא רוצה את ה17 מייל שארוך יותר ויעיל פחות....
            בערב לימדתי אותן 5 אבנים על קוביות היאצי. תענוג

31.7

ארוחת בוקר לא משהו התארגנות בsafeway ויציאה לכיוון ה 1
            למרות הערפל רואים יפה ברוב נקודות התצפית. עצרנו המון ונהננו מאוד מהנופים המדהימים. בגלל השריפה כל השמורות סגורות. גם כאלו שחשבתי שאפשר יהיה לטייל (קמ לכיוון הים. נו באמת) אין ריח שריפה כמעט בכלל. כן רואים הרבה כבאיות. הפעם צריך להסתכל לכל הכיוונים - קדימה כי נוהגת ימינה כי נוף ואחורה כדי להיכנס למפרץ ולתת לכבאיות לעבור אותי. הן כל הזמן בדרך. אדומות צהובות וירוקות.... אנחנו תוהות מה פשר הצבעים. אין לנו תשובה.
            בסוף השמורה היחידה שהיתה פתוחה היתה
            limekilm אז עצרנו בה ועשינו טיול רגלי של כ4 קמ למפל. כולל חצית הנחל מצד לצד על עצים שנפלו. טיול נהדר. כל ההליכה היתה בתוך עצי סקויה עצומים פכפוך המיים נהדר והאנשים מסביב מקסימים. ולחלץ עצמות בכלל חשוב. הרי בתכנית היו הרבה יותר טיולים לארוך הדרך...
            ארוחת צהריים אכלנו בסן סמיון. ארוחה שהיתה מעולה ממש. פגשנו שם אנשים מהישוב שזה בכלל היה קטע אדיר.
            הגענו למורו ביי אחרי 3 אבל המלון עדין לא היה מוכן. אז ירדנו לצפות במורו מקרוב. ראינו לוטרות מתוקות וחופשיות. לקחנו את החדר והדרמנו לסן לואיס אוביסטו למפעל גלידות. בסוף זו היתה סתם חנות גלידות טעים אבל לא שווה את הנסיעה.... מילא. חזרנו לשוטט במורו ביי על קו המיים ונכנסנו למוזיאון הסקייטבורד. משעשע.
            חזרנו לארוחת ערב במלון מאוכזבות מהעננות שהסתירה את השקיעה.....

1.8
            ארוחת בוקר. התארגנות ויוצאות לדרך הארוכה....
            101 כמעט מהמלון. עצרנו בדרך באיזו עירה ובמרקט שם חגגנו על סלט הרכבה עצמית. הבנות התענגו. מבטי הארכה של כמה גברות הוכיחו שזה די נדיר במקום....
            הגענו לקראת צהריים לסלוונג שלא הרשימה אותנו כל כך. קצת שוטטות והמשכנו.
            ה
            never lost החליטה במקום להחזיר אותנו ל101 לגרור אותנו בדרך אחרת שהיתה איטית יותר אך יפה בהרבה. ל101 חזרנו רק בסנטה ברברה....
            כניסה פקוקה ללוס אנגלס ומלון שיושב על ה101 באיזור יונברסל.
            אחרי התארגנות יצאנו להוליווד בולברד שהינו שם כשעה שהספיקה לבנות מעל הראש. אנחנו לא ממש נשות עיר.... סיבוב בבברלי הילס לא עשה רושם אז חזרנו למלון דרך מסעדה איטלקית חביבה שצמודה למלון

2.8 קמנו בבוקר. ואחרי ארוחת בוקר שארגנו חעצמנו במלון נסענו ליוניברסל. כרטיסים קניתי ברשת ערב קודם. במלון טענו שחייבים לנסוע האמת שהיה מספיק קרוב ללכת ברגל... לחזור לא בטוח שהיה לנו כוח.... לא נורא. עוד 18 דולר בנוסף לכמעט 300 שעלו 3 כרטיסים....
            היתה חגיגה הלכנו 23 אלף צעדים בפארק. עשינו את רוב הדברים. את רובם יותר מפעם אחת... בדקנו אוכל וגלידות.... בילינו שם עד 9 וחצי בערב!!! הסימפסונים היו הצלחה אדירה עם 3 או 4 סיבובים. רכבת ההרים של הארי פוטר גם.
            נטע הכריזה על זה כיום הכי כיפי בינתיים.... אבל שלושתינו הכרזנו שלא היה מקום לעוד יום פארקים למחרת....
            תשושות חזרנו למלון שלנו אינטרנט ולישון....

• all taken

סנטה מוניקה, סאן דיאגו, סדונה, גראנד קניון, פייג',

3.8
              בוקר במלון התארגנות, שוטטנו עוד בלוס אנג'לס אבל די מהר החלטנו שמספיק לנו עם העיר הגדולה הזו ודוקא עם וויז לסנטה מוניקה (ה
              never lost) לא באמת מבינה בפקקים....
              חנינו במלון ויצאנו ברגל דרך שוק איכרים שהיה שם קצת
              down town ו ocean str עד הלונה פארק. שם הקטנה חגגה בעיקר. מאז יצא לנו לראות אותו בסרטים וההתרגשות היתה רבה.
              חזרנו למלון ושם היתה ההפתעה לבנות. מטבח מלא. מיד הוכרז שלא מסעדה. נסענו לסופר וקנינו מצרכים. הקטנה ואני הלכנו לטייל עוד בעיירה והגדולה בישלה בינתיים (האמתש היא ממש סילקה אותנו מהחדר!)

המלון עצמו מאוד מומלץ – נקרא קלמר (CAL MAR) הבריכה נהדרת, החדרים מרווחים ונעימים, יש חניה וכמובן המטבח.
              אכלנו ארוחה ביתי בריאה וטעימה. 
              מחר ארולת בוקר אמיתית שנכין. מה צריך יותר מזה?!
              המון בריכה. הים נורא נמוך.... צריך לרדת איזה 4 קומות אליו או לנסוע ולא ממש בא לי. אמא רעה שלא ממש אוהבת ים. אולי אחר כך... נהנינו לראות את התמונות שרואים תמיד בסרטים אם כי לא ראינו הרבה חתיכים עם גלשנים....
              סנטה מוניקה חביבה אבל אכן רק ליום אחד.

4.8
              ארוחת בוקר שאנחנו הכנו. ביצים סלט. כיף ויוצאים חדרך לסן דיאגו. תוך שעתיים וחצי הגענו בשלום נהנות מהקומיוט ליין.
              במלון דוקא קיבלו אותנו למרות שהיה לפני 12.
              יצאנו לדאון טאון. לחצי האי קורדו שהיה נהדר. שוטטות. ארוחת צהריים והלכנו לחוף הים.
              משם נסענו ל
              seaport וגם שם שוטטנו ונהננו מהאוירה
              ואז נסענו ללה הויה
              la jolla לראות את כלבי הים. כל מי שמגיע לסאן דיאגו – לא לפספס את זה!!! ארוחת ערב במסעדה הודית אוטנטית וטעימה.
              אנחנו אוהבות את סן דיאגו
              כרטיסים ל
              seaworld קניתי שוב on line . יצא קצת מעל 50$ לכרטיס.
              משחקים עד שכבר מאוחר מידי והולכים לישון

5.8
              אחרי לילה מסוייט מאחר וליד המלון עבדו על הכביש ורוב הלילה היו צפצופים של הכלים הכבדים החלטנו לשנות תכנית. בבוקר עשינו
              checkout מהמלון
              במשך היום אכן הינו בעולם המיים ונהננו למדי. הופעות כמה
              rides שהקטנה חגגה בהם כמו רכבת הרים ממש ומסע במיים ששתיהן נהנו להירטב בו. מסע ארקטי שגם אני לקחתי בו חלק והיה די סתמי.
              ב2 וחצי סיימנו. הבנות החליפו את הבגדים הרטובים ויצאנו לדרך.

למי שהולך שימו לב שכשכתוב SOAK ZONE זה באמת! אם תשבו שם תרטבו כהוגן.... הקטנה למדה על בשרה Wink

אחרי כ4 שעות נהיגה (בדרך ליד סן דיאגו היה פקק שהתברר שהיה בגלל הלוויה של שוטר שנרצח....) שאר הדרך היתה נטושה עד כדי אי נוחות שאם ניתקע לא יהיה מי שיעזור.... נסענו ב 8 ואז בדרך מקשרת ל 10.
              75 מייל לשעה. נסיעה משעממת למדי. הגענו למקום שכוח אל בשם בליית'
              blythe שראיתי שיש בו מלונות. בערך חצי הדרך לסדונה.
              הדרך היתה די קלה למרות אןרכה וחוסר השינה. הבנות ישנו בתורנויות.
              נכנסנו לריג'נסי אין עליו שמתי עין כבר בלילה כשהחלטנו על שינוי התכנית. ואכן ההימור השתלם והיה בו חדר עבורינו (היו עוד 5 מכוניות בלילה. ברור שהיה מקום) הלכנו לסטרבק וקצת קניות בדולאר טרי. והלכנו לישון שינה טובה ושקטה.

הרעיון לחתוך את הדרך הארוכה לשני חלקים היה מעולה ואני ממליצה עליו! גם עלות השינה במקום קטנה היא אפסית (שילמנו 60$ ללילה אחרי המיסים) וגם יותר נוח לנהוג בשני חלקים עם שינה באמצע

6.8
              ארוחת בוקר רגילה במלון ולדרך.
              עוד 5 שעות של נהיגה עם התעקשות מול ה
              never lost כי לדעתי גוגל מפ היה חכם יותר.... מה 17 ירדנו לדרך הנוף המדהימה 179 שהביאה אותנו למלון. הנופים עוצרי נשימה ללא ספק.

ועכשיו לטיפ שתהיו חייבים לי עליו – מי שמגיע לסדונה לעשות הכל אבל ה-כ-ל לא להגיע לשם בסוף שבוע. אנחנו לא ידענו והגענו בסוף שבוע והפקקים שם מטורפים (תיכף תראו) כנראה במאצע שבוע זה לא ככה, כי הרבה באים לשם מהסביבה. אז – שימרו נפשכם....

אחרי התארגנות יצאנו עם השאטל כי אמרו שיש בעיות חניה בעיר למרכז לארוחה מקסיקאנית טובה ב89agava או משהו דומה. לא זול אבל שווה.
              שיטוט במרכז וחזרה למלון.
              לקחנו בגדי ים ותכננו לצאת לכיוון ה
              slided rock שם יש מגלשות טיבעיות בתוך הנחל. או קצת לפניו ליד הגשר שם יש בריכות לקפוץ אליהם.... בדרך כבר הבנו שהסתבכנו.... בכיוון ההפוך פקק מטורף. ליד הגשר אמרו לנו שאסור לחנות אם אין אישור מהאינדיאנים.... ולא היה לנו. בסוף חנינו במקום אחר ועשינו לעצמנו טיול בנופים המהממים של סדונה.

לחזור נראה טירוף כי הפקק עמד כבר יותר ממייל.... ראיתי במפה שאפשר להמשיך את דרך הנוף ל 17 ואז לחזור מסביב ב179. לא ידעתי מרחקים.... אולי מזל....
              אז המשכנו והפקק מצד שני המשיך והמשיך. לפחות 5 מייל של פקק עומד עד העיר. מטורף.
              מצד שני הסיבוב שלנו לקח גם הוא כשעה וחצי..... אבל הדרך היתה מדהימה. נופים אדומים שהתחלפו בנופי יער מטורף בגובה של 7000 פיט ואז שוב דרך הנוף האדומה בתאורה של ערב....
              יום נהיגה מטורף. חזרנו למלון והבנות הלכו לבריכה.... ולי יש מחר שעתיים נהיגה.... קצת נמאס....

7.8
              קמנו בבוקר התארגנו מול הנופים האדומים ויצאנו לדרך לגרנד קניון.
              שעתיים וחצי של נסיעה קלילה. הגענו למלון החדר לא היה מוכן. שירותים ויצאנו לפארק
              בשער קנינו את הכרטיס השנתי לכל הפארקים. יהיו עוד הרבה בדרכנו בזמן הקרוב. 80$. לא נורא בכלל. חבל שלא נשתמש כל השנה....
              התחלנו בויזיטור סנטר. המון אנשים אז לא חיכינו בתור. עברנו למרקט ושם אכלנו פיצה לצהריים.
              משם לויליג' שם עשינו קצת מה
              bright engel trail. מהמם. ירדנו כמה שהחלטנו לרדת ואז חזרנו.
              חזרנו למלון לקבל חדר נהדר אם כי לא צמוד לאיילין. הבנות ירדו לבריכה וחיכינו להן. הפגישה עם מרי ואיילין היתה מרגשת (מאמר מוסגר – למחרת הוא יום ההולדת שלי ושתי חברות אמריקאיות מקולורדו באו כדי לחגוג איתנו ולטייל איתנו כמה ימים. אילו מרי ואיילין)
              אחרי התארגנות יצאנו לראות שקיעה ב
              hopi. הינו צריכות להכין יותר זמן לכך שכן צריך להגיע למקום מסויים, לקחת את השאטל לתחנה וכבר היו המון אנשים שחיכו לו... אז לא ממש הספקנו... מילא. אכלנו ארוחת ערב נחמדה בלודג' שהיה שם.
              חזרנו למלון. אולימפיאדה ולישון.

8.8
              אחרי חיבוקי יומולדת ומתנות וארוחת בוקר משובחת יצאנו לקניון. עשינו את ה
              rim trail כאשר הלכנו חלקים יפים ממנו. בעצם מההתחלה ועד הmather point אם אני זוכרת נכון.... היה נהדר. אחר כך נסענו באוטובוס לקצה השני וגם שם הלכנו ובחרנו נקודה אחרת לשקיעה הנבחו פוינט.
              חזרנו למלון בערך ב4 למקלחת וארוחת ערב יומולדת בסטיק האוס. היה מעולה!!!
              אחרי חזרנו לנקודת השקיעה שבחרנו. ובחזרה למלון. הפעם הכנו מספיק זמן והיה לנו זמן לצלם ולהנות מהשקיעה היפה על הקניון.
              כיף עצום. המון המון צעדים.... אחלה יומולדת!

9.8 
              התארגנות בוקר בקצב של איילין.... ארוחת בוקר ויוצאים לגרנד. בדאך לפייג' עשינו את החלק המזרחי של הפארק שלא ראינו עדין. כולל הליכה וטיפוס 
              בדרך עוד עצרנו לצהריים וקניות.
              הגענו למלון רק אחרי 4 וחצי. סיורים לקניון האנטילופה כבר נגמרו.... ואז נאמר שצריך לעשות בוקינג און ליין והכל היה מכור.... התבאסתי.
              נסענו לפרסת הסוס. ככה כמו שאנחנו. סנדלים וקצת מיים.... אלרי שטיפסנו את ההר הבנו שזה לא כזה קרוב. חזרנו למלון להתארגן יותר טוב וחזרנו לראות שקיעה. 1.5 קמ לכל כיוון. חצי עליה וחצי ירידה ובחזרה הפוך. שווה כל רגע! אסור לפספס! לדעתי יצאנו מורווחות שראינו את השקיע הולא סתם באמצע היום.
              חזרנו למלון דרך
              safeway למצרכים וירקות ואכלנו ארוחת ערב מאוחרת. מאוד מאוחרת בפיצריה ליד המלון.

10.8
              קימה קצת יותר לחוצה. ב9 הגענו לקניון אנטילופ התחתון אותו רציתי לעשות. אחרי תור לא נורא היו לנו כרטיסים ל11! אז נסענו לסכר ונכנסנו ברכב גם לשמורת גלן. הרי יש לי כרטיס חופשי.... שלווה של המון מיים. איזה נופים מהממים!
              ב10 וחצי חזרנו לשמורת הנבחו וחיכינו לזמן שלנו.
              הקניון היה מדהים.  מעבר לציפיות אפילו. צילמתי מיליון תמונות. היה מדריך מקסים בלי שטויות של אינדיאנים שקראתי עליהם. הסביר. הראה. פיטפט. היה צפוף אבל לא הפריע להתרשם מעצמת הטבע. שווה כל רגע ואת המחיר. עשינו את התחתון ולדעתי הוא מאוד מומלץ! שמעתי שבעליון יותר קשה לצלם בלי אנשים בתוך הפריים. בתחתון זה לא היה המצב.
              חזרנו למלון לעשות כביסה.
              נפרדנו ממרי ואיילין ויצאנו לקניות בוולמארט. כשהינו בפנים שמענו גשם מטורף. כשיצאנו כבר לא היה זכר. חם ונעים.
              עברנו למלון השני שזול ב100 דולאר וחמוד להפליא.
              מחר ממשיכים לברייס

ארוחת ערב קנינו להכנה עצמית וירקות שונים וישבנו בכיף שלנו בגינת המוטל החמוד. מוטל נעים אם כי מוזר משהו

11.8
              הגענו לברייס. היה חביב. לא הרבה יותר. נסענו עד הסוף. עצרנו לראות. לא מצאנו את הטיול שרציתי ןלא היתה הרבה היענות של הבנות אז ויתרתי. לא אהבנו את המלון שם.
              ארוחת צהריים קנינו ארוחות טלויזיה וגם חיממנו בחנות שהיתה מעבר לכביש. ארוחת ערב אכלנו באכול כפי יכולתך שהיה מעולה אם כי לא מאוד זול.
              ערב שקט בחדר עם צביעה ומשחקים. חשוב לפעמים. והכל בגלל שלא באמת טיילנו בשמורה....

12.8 
              יצאנו לציון מבטיחות לעצמעו שהיום מטיילים. היו 2 עד 3 מסלולים שרציתי לעשות. הגענו אחרי שעתיים וחצי בערך לכניסה המזרחית. הסתבר שבולדר ענק חוסם את הדרך. אין כניסה.... נאלצנו לעשות עיקוף ענק ולהגיע לסט. ג'ורג'.... משם לשער המערבי עוד שעה ורבע לכל כיוון.... הבנות שכבר רצו וגאס והיו עייפות  לא שיתפו פעולה. המלון שלנו היה כמעט בתוך קניון. אז הסתובבנו בקניון ובהחלטה של הרגע הלכנו לראות סרט. היה מעולה. הבנות הסתדרו נהדר עם האנגלית והחוויה היתה משובחת. נטייל כבר בסקויה וביוסמיטי.....

• all taken

לאס וגאס, פארק הסקויה, יוסמיטי

13.8 הגענו ללאס וגאס, לקחתי לנו מלון בסטריפ, את ניו יורק ניו יורק שכן הקטנה רצתה להגיע לניו יורק. במחשבה לאחור זו היתה טעות.... לא היה קל לעכל את השינוי בקצב מהפארקים לעיר המטורפת הזו, הבנות די היו מזועזעות מההימורים, הציצי ברחוב בערב והאורות.... לא בטוח שעם ילדים זה כדאי- היתי עושה אחרת אם היתי חושבת על זה יותר לעומק....

אז כל עוד אנחנו מעכלות את השינוי בקצב מסט. גורג....עלינו לחדר בקומה 24 של ניויורק ניו יורק.... פעם שניה בלי מקרר בחדר, אבל כמו בפעם שעברהה, בגילרוי, פשוט הרפנו בקרח מהמכונה את כל מה שהיה לנו לקרר. רצו 25$ ללילה למקרר קטן אז ויתרנו.

התארגנו ויצאנן לסטריפ. הלכנו 25 אלף צעדים בסטריפ. בין המלונות ובכלל.... מטורף! הכל נורא יקר לא כפי שזכרתי וציפיתי.... הבנות די נבהלו מכל החשפניות והסקס שנוטף ברחובות אבל בסך הכל נהנו. ראינו כמובן את המזרקה, את האייפל ורחובות פריז, איכשהו לא הצלחנו למצוא את ונציה והתעלות.... בחזרה חזרנו במונורייל.

14.8 יום קניות
                נסענו ברחבי העיר הרגועים יותר. וולמרט. קוסטקו. טרגט. רוס. האוטלטים. ביזבזנו הרבה כסף באושר גדול לבנות....

15.8 פארק המיים.

בבוקר התחלנו בארקייד הבנות ואני הלכתי לקומת הקזינו. הסתובבתי בין המכונות. בסוף בחרתי אחת והכנסתי דולאר. הרווחתי 10.... לקחתי והלכתי. הספיק לי. משעשע.
                קצת לפני 10 יצאנו לפארק המיים
                WET `N WILD. אני ביליתי בצל ברוח חמה רוב הזמן והן רצות בין המגלשות. מאושרות. קניתי להן את האקספרס. היה שווה. הוא מקצר את התור לאבובים. בהתחלה עוד אמרו שמיותר וחבל על הכסף בהמשך כבר לא חשבו ככה.... הפארק לא כזה גדול כמו שחשבתי ובזכות זה שיום שני לא היה מאוד מלא. אסור להביא אוכל ורק מיים אבל לא נורא. האוכל היה טעים ולקחנו שתיה אחת עם 12 מילויים ואנחנו חולקות. שווה את המחיר. לקחנו לוקר גדול והתיק והגלון מיים שהבאנו נמצאים שם ואני ממלאת  לבקבןק הפלסטיק שלי ממנו.... הקרח מהמילויים הולך למיים כדי לקרר אותם.
                הכי דאגתי שרק לא יתייבשו / ישרפו / יחטפו מכת שמש.
                אני כך הזמן מורחת ומכריחה לשתות...

המגלשה הכי שווה בעיניהן היתה הטורנדו אבל גם הרמפה. אבל עדין בילינו שם מ9:30 ועד 5:30...
                בריכת הגלים נתנה לי הפוגות צינון....
                שתי דקות אחרי שיוצאים מהמיים כבר יבשים....

16.8
                יום הנסיעות מתחיל.... הצפי ל7-8 שעות.
                ארוחת בוקר אכלנו בדניז בדרך באיזה בית קזינו קרוב לגבול של קליפורניה.
                אחר כך נסיעה במדבר המואב המשעמם
                צהריים בסאבווי באיזו תחנת דלק...
                יצאנו לפני 8 הגענו ב6...
                10 שעות ארוכות.... אבל עשיתי זאת.
                השעה האחרונה היתה כבר בתוך פארק הסקויה עם קצת עצירות. היה מדהים ומגון.
                הלודג מהמם. בתי עץ חביבים.

לקחתי את הלודג' שבתוך הפארק כדי לחסוך נסיעות פנימה והחוצה וגם כי בא לי להתפנק. אני מאוד שמחה על ההחלטה הזו, גם אם יקרה בהרבה מלינה בחוץ. הדרכים בתוך הפארק מאוד מפותלות ואיטיות

יש בתוך הפארק חנות בLODGEPOLE וקנינו בכיף ירקות וגבינה ולחמניות. ארוחת ערב נהדרת וגם בוקר למחרת.

17.8
                ארוחת בוקר טעימה בחדר ויצאנו שוב ללודג'פול במקום לנהוג לקחנו את השאטל. התחלנו מה
                round maddow שהיה יפהפה.... משם עברנו לגנרל שרמן ועברנו בין עצי ענק. הרבה אנשים אבל כשמתרחקים קצת יש יותר הרגשה של טבע.
                חזרנו ללודג'פול. עשינו כביסה. הזולה ביותר עד כה פחות מ2 דולאר להכל ובינתיים אכלנו פיצה נהדרת 
                ואז יצאנו לחפש את הנחל והמפלים שם. הלכנו לכיוון הקמפינג שיש שם (עשה לי המון חשק) והתחלנו ללכת לכיוון המפלים והנחל. המסלול היה בעליה ברובו אבל נהננו מאוד – בעיקר מהחיות שיצא לנו לראות וזה שלא היו הרבה אנשים. בחזרה טבלנו בנחל והיה נהדר.
                אהבנו את פארק הסקויה. יכולנו להיות עוד ולטייל בו עוד – יש הרבה מה לראות ולחשוב שהגענו לשם רק כי הסקויה ביוסמיטי זגור לשיפוצים עד שנה הבאה....

18.8
                בבוקר יצאנו שוב לדרך. 4 שעות.
                בדרך עצרנו לקניות לבנות בפרזנו. רצו קלריס.... וראינו קוסטקו אז נכנסנו גם.
                הגענו ליוסמיטי. הבנות די ישנו בעיקר הגדולה שהרגישה לא כל כך טוב....אבל הקטנה ראתה איתי את התצפיות.
                הגענו למלון. חניה היתה קשה.... קיבלנו חדר מקסים! 

גם ביוסמיטי לקחתי לינה בתוך הוואלי – ליד המפלים. החלום שלי היה לשמוע את המפל בלילה אבל לצערי הינו מאוחר מידי וכבר לא היו מיים. טיפ  - להגיע ליוסמיטי ביוני – יולי ולא באוגוסט!!!! לא היו מיים במפלים בכלל....

התארגנו הכרת הסביבה ויצאנו לראות את המפלים. לא היו מיים במפל לצערי הרב. מה שהסביר שלא שמענו אותו.... אבל הטיול היה כיפי. ראינו איזה סנאי שצעק וגם בוב קאט מדהים.
                אחר כך הלכנו לבריכה. עם הנופים האילו.... מהמם.
                ארוחת ערב קנינו במרקט וחיממנו במיקו שם. ניסיני לאכול בחוץ אבל הדבורים הבריחו אותנו לחדר...

19.8
                ארוחת בוקר בחדר התארגנות ויצאנו לדרך.
                היום עשינו את כביש הטיוגה שזה שעה ורבע נסיעה. אבל עצרנו וטיפסנו וצילמנו בדרך ככה שלקח המון זמן נהדר עם נופים וטיולים קטנים ונהדרים . עשינו טיול באחו ובנביעות הסודה.
                האוירה היתה גרועה בגלל ריב.... ככה זה כשמטיילים כל כך הרבה זמן. אבל היתה התפייסות כוללת בערך באמצע הטיול ומצב הרוח השתפר.
                חזרנו למלון רק ב4 וכבר היתי תשושה. הנהיגה לא קלה כלל.... הטיולים לא היוו בעיה.
                אז שלווה בחדר. סלט וחומוס לצהריים ובריכה. אני תשושה...

20.8
                קמנו מאוחר (Cool והתארגנו. רצינו לעשות צק אואט מאוחר ולנסוע לאיי האהבה בשאטל אבל כבר היה מאוחר מידי ובסוף נסענו עם המכונית.... לא היתה חניה כלל בכל האיזור של האיים אז ויתרנו ובמקום עשינו סתם טיול ביער ובנחל המרסד. היה מקסים ושקט. נהננו מאוד. מאחר ולא טיול "מוכר" כמעט לא היו אנשים ויכולנו לשוטט ולראות את נופי היוסמיטי לעצמנו. ממליצה בחום לעשות את זה! בילינו כמה שעות כאלו בפארק.
                אחר כך יצאנו לדרך למריפוסה.
                הגענו והתמקמנו. עירה קטנה וחמודה שלרוב לא עוצרים בה אבל אנחנו מאוהבות.... נכנסנו  למוזיאון מקסים של חציבה ומחצבים שהינו בו. שכולל אפילו מעין מכרה. הבנות היו מזועזעות מהחושך והריח שהיה בו....

סופר. עירה. הכל רגוע ונעים. אנחנו כבר מכירות את רובה ככה שהלכנו ברגל לrite aid השכן לקניות. הילדה קנתה המון דברים לעצמה ולחברות וגם אני.
                הכל רגוע ונעים. לבנות לא בא מסעדה. רוויה.

• all taken

פיירפילד, סיליקון וואלי ועוד סנטה קרוז

21.8

קמנו ואכלו ארוחת בוקר חביבה אך כבר יוצאת מהחורים במלון ויצאנו לדרך.

הגענו לפיירפילד אך המלון לא היה מוכן עבורינו... אז המשכנו לנאפה שרחוקה רק 20 דקות מכאן, הרי וויתרנו עליה בהחלטה מה עושים בימים האחרונים (במקור היה סן פרנסיסקו אך הבנות לא רצו שוב לעיר, אז שינינו לנאפה אבל אחרי עוד התייעצות משפחתית החלטנו לשנות בחזרה לוואלי ולהגיע עוד פעם לסנטה קרוז שכל כך אהבנו.

נאפה היה יפה וחביבה, אכלנו באפלבי ארוחת צהריים שוטטנו בין נופי יקבים ובעיר קצת (טרגט) וחזרנו לפיירפילד. החדר המקורי היה מריח מסיגריות ועברנו לחדר אחר שהיה חביב מאוד ועם חניה צמודה.

אחרי הצהריים והבריכה וגם כביסה החלטנו ללכת לסרט. הלכנו ל"פלורנס פורסט ג'קינס" של מריל סטריפ ויו גראנט. הבנות הסתדרו נהדר עם הסרט (לא כל כך עם כל הבקרובים של סרטי מבוגרים, בניגוד לזה של סרטי ילדים שהיה חביב) היתי מאוד גאה בהן. ארוחת ערב כבר היתה הרבה פופקורן בסרט, שהשפיע לא טוב על הקטנה Sad כאבי בטן ואפילו הקאה בלילה....

22.8

בוקר במלון (שהמיטות שלו הוכתרו כמיטות הטובות ביותר בטיול!) ומשם לג'לי בלי - נסענו לא דרך הכביש הראשי והיתה דרך מקסימה! הגענו מוקדם יותר וישבנו וחיכינו שיפתח

הסיור היה מקסים! מאוד נהננו בו וקנינו כמובן המון בחנות.... נצטרך לקוות שלא יהיה בעיתי לטיסה....

בעיקר היה חמוד ה"FLOPS" שקונים שם... שקית ענקית עם ג'לי בלי "מקולקלים" בצורתם שנמכרת ממש בזול.

משם המשכנו למאונטיין וויו

המלון כמובן לא היה מוכן עבורינו (הגענו ב-2! כמעט שיא!) והחדר שנתנו לנו בסוף היה מסריח מסיגריות, רצו לתת לנו את זה שליד שגם הוא כמובן הסריח, התעקשתי ובסוף קיבלנו חדר אחר. האשה במלון היה מאוד לא נחמדה ומאוד עיצבנה אותנו, זה נשמך לכל אורך השהות שם..... הוחתר כמלון הגרוע ביותר בטיול..... לא מומלץ כלל.

בחדר התחלנו לארגן מזוודות וגילינו שאנחנו במשקל עודף.... בסופו של דבר אכן הינו באיזה 8-9 קילו עודף.... מה שהלחיץ אותי מאוד (גם נסענו לקנות מזוודה שלישית כי לא סמכתי על התיק לכזה משקל עודף ולא רציתי שהכל יתפזר במטוס / במסוע. מזוודה מקסימה של NINE WEST מרו)

בערב מהלחץ לא עשינו כלום, לא מסעדה ולא יציאה

בינתיים ניסיתי לארגן פגישות עם חברים בסנטה קרוז ובלונדון.... מוזר שהם לא על ווטסאפ, ישראלים חושבים שכל העולם על זה....

23.8 

בבוקר רצינו דניס פרידה (הארוחה במלון לא נראתה לנו) אבל מפה לשם כבר הינו על ה-17.  כל כך נהנתי לנהוג אותו אחרי כל כך הרבה שנים – כביד מקסים בעיני. (מוביל מהסיליקון וואלי לסנטה קרוז) הדרך חזרה בלילה כבר היתה ממש קשה....

אכלנו ארוחת בוקר בבית קפה בסקוטס וואלי ומשם נסענו לחברים שלי שם לביקור. הינו שם קצת וב-11 בערך נסענו לbroadwalk

הפעם לא היו קייטנות והלונה פארק היה די ריק - הבנות השתוללו על מתקנים - כולל רכבות הרים ובלאק ממבה בלופ - כלומר עושים מתקן וישר נכנסים אליו שוב, כל מתקן עוד 2-5 פעמים באושר עילאי. בלי שום VIP כי פשוט אין שם) ולא היה צריך! סיומת מעולה לטיול עבור הבנות!!!

צהריים שוב תפו"א שיש שם למכירה לכל אחת - ידענו שטעים.

הינו שם עד אחרי 4:30 ואז עברנו חזרה לחברים. היה כיף. עשינו BBQ והינו שם עד הערב. חזרה ב-17 בחושך.... לא היה קל אבל עשיתי זאת.

24.8

היום טסים הביתה Sad

בוקר התחלנו בארוחת בוקר במלון ואז נסענו לנאסא שממש ליד המלון - היה לא משהו, אחר כך שוטטנו בואלי להראות להם קצת, שיקבלו תחושה, בדקנו חברות שאנחנו מכירות מימין ומשמאל....

ארוחת צהריים מצאנו מסעד הסינית אוטנטית שוב והיה טעים.

נסענו לשדה, לחוצות מהמשקל העודף.... החזרת הרכב היתה חלקה וקיבלתי מחמאות על הנהיגה שלי (3640 מייל ללא אפילו שריטה לרכב!(

בשדה הכל עבר חלק והמשקל העודף לא עלה לנו כלום.... את התיק השארתי אצלי (עוד קילו של תיק.... ההתחשבות הזו בחברת התעופה התגלתה כמשהו חכם ביותר כי באנגליה עשינו בו שימוש לכל מה שלא צריך לסחוב כרגע(

הסתובבנו בדיוטי פרי העלוב של סן פרנסיסקו, אכלנו קצת, וטיסה....

• all taken

זהו. נגמר!

אז נעים להכיר - זו אני ואילו אנחנו,

אם יש שאלות - אשמח לענות, 

אם אתם רוצים פירוט של המלונות או דברים שעשינו - אשמח גם כן לסייע.

עכשיו כבר מתכננת את הטיול של שנה הבאה - מזרח ארה"ב

• מוני
                      מוני נערך לאחרונה על ידי

זהו. נגמר!

היי

ראשית הבנתי שהייתי צריך באשכול המקביל להשתמש בפניה אל הכוח הנשי ,אז הנה התיקון-ברוכות הבאות.

תודה ענקית לשיתוף הטיול שלכן לצד המערבי הקלאסי.

בבקשה מהו המלון שאכזב ליד הברייס?

מוני

• all taken

זהו. נגמר!

הי מוני

יש ליד הכניסה לפארק שני מלונות של BEST WESTERN

אחד ליד החנויות ונקרא   ROBIN INN BEST WESTERN  והשני מעבר לכביש, ככה שהיה יותר ללכת לחנויות ובו הינו.

לא נהננו ממנו כלל.... לא לנו בשני אבל מציעה לנסות אם מישהו רוצה באיזור.

לא רציתי לקחת רחוק יותר, אבל יש מלונות גם רחוקים יותר (איכשהו חשבתי שזה ממש בתוך הפארק ולא כך הוא)

על הבופה שברובין מאוד ממליצה - היה טעים, אם כי אחר כך זה שהיה בסנט ג'ורג' היה אף טוב ממנו

• kfine
                          kfine נערך לאחרונה על ידי

זהו. נגמר!

ואוו. באת חי מהשמיים. גם אני נוסעת לבד עם בנותיי בשבת הבאה

אשמח לשיתוף על המלונות באזור הגרנד קניון והסיבוב וכן קצת יותר פירוט אם אפשר על הדרך שבין וגאס לסן פרנסיסקו. מתלבטת איפה לעצור...

• all taken

בכיף,

מווגאס אנחנו עלינו לסקויה פארק שהיה מדהים ולא כל כך במסלול של הישראלים משום מה, הינו שם יומיים שווה להקדיש לו יותר!

משם אנחנו עלינו ליוסמיטי

אפשר כמובן לעשות את הדרך המהירה השאלה כמה ימים יש לכם ומה אתם אוהבים

• all taken

מלון בגרנד קניון

בגרנד קניון הינו בהולידי אין והיה מומלץ מאוד. מאוד נהננו ממנו, ארוחת הבוקר היתה נעימה והצוות נעים

בזה Holiday Inn Express Grand Canyon בטוסיאן

בכלל טוסיאן מאוד נעימה, המון מסעדות קרובות, תחנת דלק וקרוב מאוד לכניסה לפארק (כמובן אם נוסעים לדרומי)

הדרך לפייג' ממנו עוברת דרך הפארק ואז עושים שתי ציפרים במכה אחת

• ayeletback
                                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

הי לך

נדמה לי שזיהיתי אותך Very Happy

תודה על הפרוט.

KFINE לפע המלצה של פוריה בפורום משפחות הזמנתי עכשיו ( לקייץ הבא כן...) את המלון YAVAPAI LODGE ממש בתוף הפארק.

• פוריה א.
                                  פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

הי לך

all taken -

תודה רבה על הסיכום המרתק.

קראתי עכשיו את הסיפור שלך ולפני הכל התפעלתי מדבר אחד במשך כל הקריאה... איך הצלחת לנהוג בכל המקומות האלה... אני עכשיו לפני נסיעה לארה"ב בשבוע הבא וצריכה לנהוג ליומיים טיול שלכת ומתה מפחד..

את גיבורה אמיתית בעיני שהצלחת ככה לנהוג ליוסמיטי, בסקויה, בברייס וכל המקומות.

הסיכום מרתק ונראה שמאד נהניתם וכייפתם.

אני אשמח אם תוסיפי קצת תמונות מפסטיבל השום.

איילת - נראה שהם היו 2 לילות בגראנד קניון ולכן יכול להיות שהשיקול של לינה בטוסיאן היה נכון.

היות ובפרק הזמן שאת הצגת נראה לי שתשהו בגראנד לילה אחד - אני חושבת שהבחירה ב Yavapai lodge היא מנצחת.

הזהירו אותי רבות שמכל הפארקים זה הפארק המשעמם ביותר ואני חייבת לציין שזה אחד המקומות החווייתיים שהיו לנו בטיול ואחת הסיבות היא הלינה בתוך הפארק. ממש היינו באווירה. כמובן שחשוב לפני הכניסה לפארק לראות את הסרט ב IMAX זה מוסיף המון !! אבל את כל זה אפשר לפרט שתציגי את המסלול.

פוריה

• all taken

הי לך פוריה

זוכרתשדנו בטיול לפני? נדמה לי שזה היה שנה קודם, לפני הדחיה, אולי אני טועה...

יאללה תמונות קצת - 

נתחיל מפסטיבל השום, כי ביקשת

בישול המוני, דוכנים, כובעי שום מוזרים שאנשים  הסתובבו איתם שם, שקי שום, גלידת שום, ועוד דוכנים.

• kfine
                                      kfine נערך לאחרונה על ידי

מלון בגרנד קניון

לצערי כבר אין מקום בתוך הפארק. זה כנראה המחיר על תכנון מעכשיו לעכשיו

סוקויה יכול להיות מדהים. ביליתי בפארק כילדה וזו זכורה לי כחוויה

מה שמטריד אותי היא האפשרות שהמעבר ליוסמיטי יהיה סגור. מה עושים אז???

• all taken

תמונות מהמקומות שפחות מוכרים בטיול

1. פסיקה (רוב התמונות הכילו אותנו, אז צונזרו)

2. אנו נואבו - שמורה על ה-1 בדרך לסנטה קרוז. טיול יפהפה ונעים

תצפית אל האי באנו נואבוהחוף בפסיפיקהפילי ים באנו נואבוהליכה על החול באנו נואבושחף בפסיפיקה
                                        • all taken

מלון בגרנד קניון

חורים לכבישים המהירים שיותר במערב.... אולי גם היוסמיטי יהיה סגור ואז צריך למצוא דברים אחרים לעשות. האם זו השאלה - מה עוד אפשר לעשות בקליפורניה פרט ליוסמיטי?

מה אתם אוהבים?

• all taken

תמונות מהמקומות שפחות מוכרים בטיול - איזור סנטה קר

הנרי קוול - שמורת רד ווד ליד סנטה קרוז

קפיטולה והברוודוולק

קפיטולה וורף והחוףעצי RED WOOD עצומיםשמורת העצים האדומיםBroadwalk בסנטה קרוזקפיטולה ווילג
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון