הוכחת חיסון קדחת צהובה
-
קראתי כאן לא פעם כי בכניסה לדרום אפריקה / זמביה / זימבבווה נדרשים לעיתים להראות פנקס חיסונים עם הוכחת חיסון לקדחת צהובה.
עשיתי קצת חיפוש אינטרנטי ושאלתי גם בפורום בריאות.
להבנתי אם הטרנזיט באתיופיה בן פחות מ 12 שעות ולא יוצאים מהשדה , לא נדרשים להציג חיסון בכניסה לדרום אפריקה.
כנ"ל לגבי זמביה וזימבבווה שאינן נמצאות ברשימת המדינות עם סיכון לקדחת צהובה.
מצרפת רשימת מדינות עם סיכון לקדחת צהובה
האם למרות הנאמר לעיל מישהו התבקש בפועל להציג חיסון באחת מהמדינות האלה? בעיקר מעניין אותי במעברים בין אפריקה - זמביה - זימבבווה.
מטיילים במפלי ויקטוריה מהשנתיים האחרונות . האם התחסנתם ? האם התבקשתם להציג חיסון ?
מטיילים שעברו דרך אתיופיה בקונקשיין קצר האם התחסנתם או נדרשתם להציג חיסון ?
זהו חיסון עם תופעות לואי לא מבוטלות ואני די מתחבטת ...
תודה רבה.
איריס
-
הוכחת חיסון קדחת צהובהכדאי בדברים כאלו להתייעץ עם רופא.
אוכל להעיד שלי יש קצת רגישויות לזריקות ולחיסונים ולא היו לי שום תופעות לוואי מהחיסון, כמו גם העובדה שמעולם לא פגשתי אף מטייל אחר שהיו לו תופעות לוואי מהתרופה. גם ממה שקראתי בזמנו, התופעות הלוואי שעלולות לתקוף אם בכלל חלק קטן מהמחוסנים הן מינוריות - אדמומיות באזור ההזרקה למשל. תופעות לוואי חמורות הן עניין של אחד ליותר מ-100 או 200 אלף מהמחוסנים, עד כמה שזכור לי. תכלס, לגלולות נגד היריון יש הרבה יותר תופעות לוואי מזה...
-
הוכחת חיסון קדחת צהובהתודה
ודאי שאתייעץ עם מרפאת מטיילים
רק רציתי לדעת מהן הדרישות המפורשות ( כי יש כאן בפורום כל מיני גרסאות לא ממש מדויקות) ומהו נסיונם של מטיילים לאזור
תודה
-
הוכחת חיסון קדחת צהובהמעצם טבעו, פורום הוא לא המקום לחפש בו מידע רשמי חד משמעי במאה אחוז. כולנו בסך הכל מטיילים, ולא פעם כאלו שהיו ביבשת לפני אי אילו שנים או יותר מעשור - לא בדיוק מישהו שמעורה במידע רפואי עדכני רשמי.
אבל באמת, אם את חוששת מתגובות החיסון, נסי לקרוא בנושא באתר של רשויות רשמיות על תופעות לוואי או לשאול רופא, כי נראה לי שיתברר לך שבאמת אין ממה לחשוש. כאמור, גלולות נגד היריון הרבה יותר מזיקות.
-
הוכחת חיסון קדחת צהובהתודה רבה
ודאי שאתייעץ
נ.ב אני מחזיקה רשיון רופא אגב ... זו אולי אחת הסיבות לחשדנות יתר בנוגע לכל חיסון שנכנס לגוף

איריס
-
הוכחת חיסון קדחת צהובהמרפאות המטיילים של משרד הבריאות מנחות שאין צורך בחיסון קדחת צהובה לדרא"פ זים וזם.
יתרה על כן שהתעקשתי שיבדקו, בדקו שוב ואכן אין המלצה כזו.
-
הוכחת חיסון קדחת צהובהתודה רבה לך
זה תואם את מה שקראתי
לפי ההנחיות האחרונות מהקיץ גם זמביה הוצאה מהרשימה.
אם אתם נוסעים בקרוב אשמח אם תדווחי אם בפועל בקשו חיסון
שנה טובה
איריס
-
הוכחת חיסון קדחת צהובהבקיץ האחרון התיעצתי במרפאת מטיילים במכון מור ואמרו שכן צריך קדחת צהובה לזמביה וזימבבואה.
אני עשיתי ממש לאחרונה קונקשין ארוך באדיס אבבא וכשנכסתי לדראפ לא נדרשתי להציג חיסון קדחת צהובה.
מה שכן, אם אתם טסים עם ילדים מתחת לגיל 18 ביקשו בכניסה לדראפ תעודות לידה של הילדים עם ציון שמות הורים שנוסעים עם הילד.
-
הוכחת חיסון קדחת צהובהתודה רבה
לגבי תעודת הלידה אני יודעת.
לגבי קדחת צהובה נראה לי שיש במרפאות המטיילים בארץ טיפה בלבול היות וההנחיות משתנות באופן תדיר.
זה מהקיץ האחרון - מעודכן ליולי 16. רשום שזמביה הוצאה. תקראו פסקה שלישית .
כמובן שנתייעץ שוב סמוך יותר לטיול. אולי עד אז ישנו שוב ההנחיות.

נכון לעכשיו נראה שלא צריך אבל לא יודעת אם שווה " להסתבך" עם פקידים לא
מעודכנים .
לגבי הקונקשן באדיס , זקוקים לחיסון רק אם הוא מעל 12 שעות .
זה שלא בקשו במעבר הוכחת כבר מעודד... אולי בכל זאת הם מפנימים שינויים בהנחיות

אתם עדיין מטיילים ? נשמח לקרוא חוויות והמלצות
חג שמח שיהיה
שרק נטייל
איריס