לילה בבזל
-
שלום
אנחנו מתכוונים לנסוע ליער השחור לבאזל.
הטיסה חזרה ממריאה ב 6 בבוקר, כך שצריך לצאת ממקום הלינה בשעות הלילה.
הבנתי שהכבישים חשוכים ואין תאורה.
אנחנו שוקלים לפנות יום לפני וללון בקרבת שדה התעופה.
מה דעתכם?
האם יש המלצה על מקום לינה?
-
לילה בבזלזה מה שעושים כולם, מגיעים ללילה בעיר סיינט לואיס Saint Louis בצד הצרפתי, נמצאת 10 דקות משדה התעופה, חשוב, אם שכרתם רכב בצד הצרפתי להכנס חזרה לשדה התעופה דרך צרפת.
-
לילה בבזל -
מצטרפת לשאלה לגבי לילה אחרון בבאזלגם אנחנו ממריאים ב 06:00 והזמנתי בבוקינג כמה מלונות באזור שדה התעופה.
אני רוצה להגיע להחלטה סופית ולהשאיר הזמנה אחת.
Hotel Meyerhof נמצא בלוראך (גרמניה) כ 15 דקות משדה התעופה
Hotel Dreiländerbrücke (גרמניה) ממה שקראתי על המלון הוא נמצא בקומות העליונות של מרכז קניות (יתרון?) החניה מאוד מרוחקת מפתח המלון (חיסרון רציני)
Adagio Access Saint Louis Bâle בצרפת
Hôtel Restaurant Tivoli במרחק נסיעה של כרבע שעה מהשדה.
מאחר ואנחנו 7 נוסעים אנחנו חייבים לקחת 2 חדרים.
אני גם טרם החלטתי אם היום האחרון יוקדש להשלמות ביער השחור או לביקור בבאזל.
מה דעתכם?
-
מצטרפת לשאלה לגבי לילה אחרון בבאזלרבע שעה נסיעה מהשדה, זה כלום.. למי שיש רכב צמוד ותוכנת ניווט.
עדיף מלון עם חניה קרובה / שאטל
ארוחת בוקר (אם חשוב לכם)
הייתי מחליטה בהתאם למחיר והביקורות העדכניות באתר בוקינג.
Adagio הוזכר כאן לטובה, למשפחות.
לגבי באזל,
מציעה שתשאירו כאופציה פתוחה שתחליטו בסוף הטיול, לפי ההספק ביער השחור..
מבאזל אפשר להקדיש לפינה הדרום מערבית של היער
מוזאון הרכב במולוז
שופינג בלוראך...
אנחנו הקדשנו יום לבאזל שהתחיל בגן החיות
והמשכנו למרכז העיר, בניין העירייה, שוק הדגים, מרפסת הרצל במלון שלושת המלכים, שיטוט לאורך טיילת הנהר
ואפשר להמשיך למזרקת טינגלי, (מוזאון טינגלי), לקתדרלה ועוד...
תבדקו אם המופע "מלך האריות" יועלה בתאריכים שלכם.
אל תשכחו לתדלק, אם התבקשתם
להשאיר רכב נקי, תנגבו קצת במגבונים..
להקפיד לחנות את הרכב בצד שקיבלתם בשדה (צרפת או שויץ).
בהצלחה!
-
אופציה נוספתזו האופציה המועדפת עלי: לינה בככר תחנת הרכבת באזל SBB. כלומר לינה באחד המלונות בכיכר, לא על ספסל בחוץ. מאוד נוח ופרקטי. נכון שהמלונות בשוייץ יקרים אך ניתן למצוא באחד מהארבעה שבכיכר דיל במחיר סביר, במיוחד במחירי nonrefundable.
אם אני עם רכב שכור, אני מחזיר אותו עוד בערב שלפני הטיסה - בד"כ בשדה התעופה עצמו. אפשר לבצע קודם צ'ק אין במלון עם הרכב ואח"כ להחזיר בשדה, אפשר להחזיר בשדה לפני הרישום למלון.
מהשדה למלון מגיעים באוטובוס 50 שנמצא מול היציאה מהטרמינל ותחנתו האחרונה היא SBB. משם, המלון נמצא במרחק 50-100 מטר (תלוי במלון שהזמנתם).
למחרת בבוקר עולים על אותו קו ויורדים בנתב"ג באזל. האוטובוס הראשון מ- SBB לשדה יוצא ב- 04:35
הנסיעה באוטובוס לשני הכיוונים (ובשאר התחבורה הציבורית בבזל) היא חינמית לבעלי reservation במלון בעיר.
-
אופציה נוספתלדעתי... ואני מניחה שמדובר במשפחה עם ילדים וכמה מזוודות... (7 נפשות)
לא הייתי מתרוצצת בתחבורה הציבורית, גם אם היא מעולה וחינמית.
חנינו את הרכב בחניון מקורה בתשלום, צמוד לשוק הדגים בבאזל.
ושוטטנו ברגל במרכז העיר.
ולגן החיות הגענו גם עם הרכב, שם היו מדחנים עם מטבעות יורו.
בביקור בשויץ (גם במפלי הריין) כדאי להערך עם מטבעות יורו ושטרות קטנים ביורו,
ניתן לשלם ביורו והעודף בד"כ בפרנקים..
-
אופציה נוספתבגלל אופי ה"פולני" שלי,תמיד העדפתי שנחזיר את הרכב למשרד,שמישהו יקבל אותו,ירשום שהכל בסדר,,ולשדה, בשעה כל כך מוקדמת להגיע בשאטל או תחבורה ציבורית.רגועים,מבלי לחפש כניסה והיכן מחזירים רכב,מבלי לזרוק מפתחות לתיבה,מבלי להוכיח שמילאנו דלק ולא דפקנו את הרכב.במיוחד עכשיו לאחר כמה סיפורי ביטוחים,ללא ספק, לי,מתאים כך יותר.
לזוג או אדם בודד הרעיון של eligg99 מעולה.
למשפחה או קבוצה גדולה יכול להיות מאוד יקר

לנו באיביס בסנט לואי,עדיין קיבלנו כרטיס לתחבורה ציבורית והיה אפשר בקלות להגיע לעיר .
לבאזל לא הגענו,ויתרנו..
בג'נבה, גם לטיסה ב7 בבוקר, טיילנו בערב בתחבורה ציבורית.
-
אופציה נוספתתודה רבה על התגובות.
אכן, מכיוון שיהיו לנו לפחות 4 תיקים גדולים ועוד לפחות 4 תיקי גב, אני חושבת שעדיף לנו להגיע עם הרכב לשדה ולהחזיר את המפתחות בקופסה. כמובן שננסה לתעד ככל האפשר את מצבו של הרכב+מיכל דלק מלא בעת ההחזרה.
בעיקר רציתי לשמוע חוות דעת על המלונות באזור שדה התעופה. נכון שנישן בהם מספר שעות בלבד אבל בכל זאת.