מה שרואים משם
-
כתבה נחמדה שכולנו חווינו את המתואר בה.
-
מה שרואים משםזה שנים כך עובדים על התיירים.חוברות האתרים בעולם מראים שהכל גן עדן עם צילומים מרהיבים.חופים מדהימים.חדרים עם נופים לים.או לפרקים.ושמגיעים למה שהזמנת הכל עבודה בעיניים.גם סוכני הנסיעות וסוכנויות הנסיעות בארץ שותפים לתרמית.
-
מה שרואים משםכולם שותפים לתרמית.
בינינו, זה שכל אחד עורך תמונות נוף בפוטושופ, עד שאפילו התמונות שאדם וחווה צילמו מחווירים לעומת הגן עדן שלהם, לא תרמית? אתה אפילו לא יכול לנסות ללמוד על מקום מתמונות בגוגל כי הכל מושלם מדי, על-מציאותי.
אנשים מזמן שכחו מהי מציאות פשוטה.
מי שחושב שהוא יהיה לבדו בטאג' מאהל כי זה מה שהראו לו בברושור, נו...
-
מה שרואים משםוזה מזכיר לי טרק בדרום אמריקה שבו ישנו בקמפינג בלב שמורה כדי להעלות לפסגה בזריחה. כשפסענו חרישית החוצה ב-4:00 בבוקר הוציא איזה בחור את הראש מאוהל סמוך וצעק: "היי, אתם ישראלים? קחו את המצלמה שלי וצלמו את הזריחה כדי שאוכל לפרסם בפייסבוק שהייתי"...
עד היום אני מודה על כך שהייתי באנגקור בקמבודיה (וחודש בלאוס) לפני בוא התיירות המאסיבית, לפני שנים רבות, כשהמקום היה ריק לגמרי.
-
מה שרואים משםהמקום שבו הייתי מופתעת מן ההמון -
EBC ב 2008.
לא חשבתי שאהיה לבד, אבל גם לא תארתי לעצמי שבחלקים מסוימים של השביל הייתי צריכה לבקש סליחה על מנת לעקוף משתרכים.
טרקים מסוימים עדיין נותנים תחושה שאנחנו לבד בעולם.
בבה פאס בהימצ׳אל 2009
לה סרמולה לאדאק 2011.
קשה היום למצוא אתר או מקום מרוחק ומבודד.
-
מה שרואים משםגם הכתבה הזו , זו כתבה עלובה , של "עיתונאי" שמקבל שכר מינימום ,
שהעורך שלו הכריח אותו לעשות כתבה בשביל למלא מקום באתר .
רוב התמונות בכלל לא מצולמות מאותן זויות, ולא באותם מועדים בשנה
(יום חול סתמי או חג לאומי במדינה שכל האנשים יוצאים לטייל) .
בדיסנילנד , לא ברור לאיזה מתקן זמן ההמתנה הוא 30 דקות .
החומה הסינית זה בכלל לא אותו קטע .
הייתי פעם באמסטרדם, בבית אנה פרנק, והיה תור סביר בהחלט .
התמונות של חוף איפנימה, זה לא נראה אותו חוף בכלל .
התמונה של המונה ליזה, צילמו אותה לפני או אחרי שעות הביקור במוזאון .
אין שום הבעיה עם תמונה כזו . כול אחד מבין שהוא לא יהיה לבד שם .
התמונה של מגדל אייפל ריק לחלוטין, זו התמונה היחידה שממש ממש מעובדת .
-
מה שרואים משםקשה יותר למצוא מאשר בעבר, אבל יש בהחלט. מספיק למשל לטייל מחוץ לעונה או מחוץ למסלול הרגיל, או אפילו בשעה מאוד לא שגרתית. או לבחור יעדים נידחים במיוחד.
אודה ואומר שאותי העומס מאוד מרתיע, למשל עכשיו בתכנון העתידי במחשבה אם לטרוח להגיע לאזור תאילנד ושות' או לבחור משהו פחות מפוצץ (או להגיע בעונה פחות נוחה), למרות שגם שם ברור לי שאפשר לברוח מן ההמונים עם הבחירות הנכונות (לו רק אפשר היה לברוח מהלחות ומזג האוויר גם כן...).
-
מה שרואים משםבהחלט מסכים עם דורון.
אכן התמונות לא מצולמות באותן זויות ולא באותן אתרים אז ברור שההשוואה פה לוקה בחסר.
יצא לי להיות בחלק מהמקומות שמתוארים ובאף אחד מהם לא היה עמוס.
*איפנמה בריו באמצע מרץ היה לי דיי ריק מאנשים.
*דיסני אורלנדו באוקטובר יחסית ריק. בארבעת הפארקים שהיינו, ברוב המתקנים זמן ההמתנה היה הזמן שצריך ללכת מהכניסה לתור ועד למתקן עצמו.
*פסל החירות בנובמבר לא עמוס בכלל.
*החומה הסינית באוגוסט הקטע מוטאניו היה מאוד שומם.
השיטה היא מאוד פשוטה. להגיע אליהם בתקופות הפחות עמוסות.
או במידה וכן נוסעים בעונה העמוסה אז לתכנן ככה שימי חגים/סופשים ללכת לדברים שפחות מתויירים.
לי עבד לא רע ביפן שבימים גשומים הגענו לכמה אתרים והם היו שוממים.
-
מה שרואים משםסעו לדרום מזרח אסיה בספטמבר.
אין תורים
אין בעיות
יש קצת גשם שממש לא מפריע.
חזרתי עכשיו מטיול באיסאן - תאילנד.
היו המוני תאילנדים מקומיים לא תיירים.
בהרבה מקומות הייתי הפאראנג היחידי.
ילדים התחבאו מאחורי שמלת אמם.
-
מה שרואים משםהתגובות קצת יצאו מפרופורציה.
בסך הכל, כמו בכל פרסומת (אם לטיולים, אם למזון, אם למכוניות וכד') תמונת הפרסומת יפה יותר ומושכת יותר מהתמונה האמיתית. וזה לא הזווית, ולא שעמום העורך. ככה זה בפרסומת, ועלינו להכיר בכך, להבין את המשמעות ולהיות צרכן נבון.
ואולי בגלל הפרסומות המקומות כ"כ מלאים. ואולי בגלל הפרסומות אנחנו רוצים להגיע לאותם המקומות.
וכל מה שהכתבה אומרת זה שאכן הפרסומת מיפה את המציאות, אבל למרות זאת - המציאות נשארת מענינת, בדיוק כמו תמונת המונה ליזה בלובר או כמו טרק EBC של צילה.