מע"מ בארגנטיה וצ'ילה
-
שמעתי אומרים שתיירים ששוהים פחות מ 59 יום באחת ממדינות אלה, אינם משלמים מע"מ (בארגנטינה 21%) בבתי מלון.
אני לא מדבר על קבלת החזר מס לאחר קניה בחנויות פטורות מס אלא על אי תשלום מע"מ בעת הצ'ק אווט במלון.
שמעתי נכון?
-
מע"מ בארגנטיה וצ'ילהלא נשמע לי אמין,
איך המלון מוודא שאתה אכן נשאר פחות מ59 יום?
אולי מדובר בכללי במחיר לזרים מול מקומיים (בדומה לשער הדולר הכפול שהיה נהוג עד לפני שנה)? -
מע"מ בארגנטיה וצ'ילהאוקיי. אז תעזוב את ספירת הימים. מה הענין המע'מ?
-
מע"מ בארגנטיה וצ'ילהPresident Mauricio Macri signed an executive order Tuesday under which foreign tourists will receive a refund of the value-added tax, or VAT, paid on hotel services in an effort to attract more visitors to Argentina and boost tourist businesses.
The executive order requires the "direct and automatic" reimbursement to tourists of the VAT paid on hotel services using debit or credit cards issued overseas, officials told EFE
-
מע"מ בארגנטיה וצ'ילהומתברר שזה כבר קיים בכל היבשת
The executive order noted that neighboring countries, such as Chile, Uruguay, Peru, Ecuador and Colombia, offer similar incentives.
-
גם בישראל, אגבתיירים פטורים מתשלום מע"מ על לינות במלונות בארץ, ולכן מחירי המלונות עבורם זולים משמעותית ממה שאנחנו משלמים. כמובן שיש מקומות עם תעריפים שונים למקומיים ולתיירים שמאזנים את זה קצת.
-
גם בישראל, אגבok,so you picked up the gauntlet
.עכשיו במקום דגים תן לי חכה - לינק שאוכל ללמוד ולחפור בעצמי.
תודה.
-
גם בישראל, אגבזה עדיין ברמת הידיעות הטריות באתרי החדשות
-
גם בישראל, אגבלא זו בלבד, אלא כאשר טיילתי בארץ עם פרטנר מחו"ל, גילינו שאפילו אם ההזמנה על שמו צריך להציג דרכונים בצ'ק אין במלון - ואז חויבתי בתוספת מע"מ על החצי שלי...
למרבה המזל בחלק מהמקומות התעצלו לבדוק את חובת הצגת הדרכון ובדקו רק את שלו, מתוך הנחה ששנינו מאותה מדינה (מזל שיש לי מבטא לא מקומי בעליל).
-
גם בישראל, אגבתודה. אכן חפרתי. התקנה הוכרזה ב27/9/16 ואמורה להכנס לתוקף לביצוע חודשיים לאחר מכן שזה סוף נובמבר כשאנחנו בדיוק מסיימים. מילא, פמהבא.