קיץ 2017 - צפון מערב ++ - רקע
-
כפי שמסתמן, לאחר 3 שנים של נדודים ביבשת 'זרה' (אירופה כמובן) הקיץ הקרוב שוב בסימן ארצות הברית
תקציר הפרקים הקודמים:
2008 - טיילנו בדרום מזרח הקלאסי - כולל סן פרנסיסקו, יוסמיטי, כביש 1, ל.א., וגאס, ציון וברייס (מציין כי זה רלוונטי)
2011 - הוקדש לצפון מזרח - ניו אינגלנד בשלכת
2014 - הוקדש לדרום מזרח - פלורידה ועוד
אז 2017 מתבקש מן הסתם לפנות לצפון מערב.
נוצרה הזדמנות והקיץ הקרוב נוכל להשקיע זמן ארוך מהרגיל בטיול, כרגע הכוונה היא לחודשיים, מה שיאפשר מעט להרחיב את צפון המערב הקלאסי גם להשלמות מאזורים דרומיים יותר.
הטיול לא יכלול - הרוקייס הקנדים (יחכה לטיול אחר) + האזורים שכיסינו בטיול דרום מערב (בהתלבטות לגבי ציון) ושאר מקומות בדרום קליפורניה שלא היינו גם אז (סן דיאגו, סקויה + קינגס ועוד... ישאיר לנו סיבה מעולה לחזור לאזור)
אמצע הטיול די ברור לי: ג'קסון/טיטון --> ילוסטון --> גלשייר --> חיתוך מערב עד נורת' קסקייד בואכה ונקובר לפסטיבל האורות
החלק הראשון של הטיול היה אמור להתחיל בוגאס, אבל בשל הזדמנות למפגש משפחתי כנראה יתחיל בדנבר, והחלק המסיים של הטיול אמור להתמקד במדינות וושינגטון, אורגון וצפון קליפורניה (כאשר כאן יש התלבטות האם לסיים את הטיול בסן פרנסיסקו ולעשות את המסלול קווי או בסיאטל ולעשות אותו מעגלי... אבל אשאל בנפרד)
עד כאן באופן כללי, ועכשיו תור השאלות...
-
קיץ 2017 - חלק ראשון: מדנבר לג'קסוןעוד קצת רקע עלינו:
- זוג + 3 ילדים, יחסית קטנים (יהיו בני 5 עד 10).
- הטיול באזור פלורידה היה של חודש, ומבחינת כולנו בשמחה היינו ממשיחים עוד חודש (מה שהעלה את הרעיון)
- הילדים אוהבים טיולי טבע וכמפחה פחות מפשים אטרקציות (הקיץ האחרון טיילנו בצפון איטליה ובקלות רבה ויתרנו על גארדה לטובת שבוע בדרום שוויץ)
בהנחה שהמפגש/טיולון המשפחתי אכן יצא לפועל, יהיו לנו 16 ימים נטו לאחר סיום החלק המשותף ועד הגעה לג'קסון, כאשר ההנחה היא שבמהלך המפגש נמצה את שלב ההתאוששות+דנבר עצמה+ הרי הרוקייס (Estes Park)
במקור, לפני שנוצרה ההזדמנות למפגש התיכנון הכללי היה (בהנחה של 3 שבועות מלאים - בסוגריים מספר לילות):
וגאס (3) --> גראנד קניון (1) --> קורטז/מסה ורדה (2) -->כביש 550 --> (2) Gunnison National Park --> אזור אספן (2) --> דנבר (3) -->הרי הרוקייס (3) --> הגבעות השחורות (4)
כאשר לאחר התלבטות קשה אזור מואב ירד גם בגלל שנראה עמוס מדי וגם בגלל שמדובר בחודש יולי (אשמח להתבדות)
מבחינה זו השינוי של להתחיל את הטיול בדנבר יוצר קושי כי זה בעצם אמצע המסלול המתוכנן למעלה, אז כאן אני מתחיל להתלבט איך לסדר את הימים... פחות מבחינת להזמין הכל עכשיו ויותר לסדר לי בראש את המסלול...
כאמור התקציב הוא של 16-17 ימים (כאמור אחרי דנבר והרוקיס) והמטרה העקרונית היא לישון כמעט בכל עצירה 2-3 לילות
הערה: טיסות ומלונות לא הוזמנו, הדבר היחיד שהוזמן (עם יכולת ביטול אבל לא שינוי כי הכל סולד אאוט) הוא לילות ב- Cabins שבילוסטון וגלשייר.
-
קיץ 2017 - חלק ראשון: מדנבר לג'קסוןתקציב הזמן לא לגמרי ברור לי. האם מדובר ב- 16-17 ימים בהם תנועו מ- Estes Park לגרנד טטון וילוסטון, משם לגליישר ולבסוף לכוון סיאטל?
זה פרק זמן די גבולי למסלול הזה, לדעתי (החישוב הוא יומיים לג'קסון, 4-5 ימים בגרנד טטון ובעיקר בילוסטון, עוד יומיים לגליישר, 2-3 ימים בגליישר, עוד 2-3 ימים עד ונקובר דרך North Cascades).
לא בכל איזור יהיו לך 2 לילות. חלק מהפעמים תהיו בדרכים בנסיעות ארוכות.
אני הייתי שוקל לותר על החלק המערבי בטיול, אבל היות ואני מבים שלינות כבר הוזמנו בילוסטון ובגליישר, נראה שיש כאן חישוק מסוים לתאריכים מסוימים. כמובן שניתן לבטל, אבל אז תלונו מחוץ לפארקים.
אגב, מה התכנון על פי תאריכי הלינות בפארקים? האם תואם לסכמה שכתבתי כאן?
-
קיץ 2017 - חלק ראשון: מדנבר לג'קסוןלא הייתי מוותר על מואב והאזור בגלל שחם ביולי. זה לא שאתם מגיעים מנורווגיה. מה גם שמסה ורדה נמצא באזור הררי וגבוה.
זורק לך רעיון לרדת מדנוור דרומה לכיוון ניו מקסיקו. רעיון נוסף זה טיול מקיף יותר בקולורדו ומזרח יוטה. למשל מסלול כזה (להוסיף גם את דוראנגו).
-
קיץ 2017 - חלק ראשון: מדנבר לג'קסוןתודה על התגובות המהירות.
דורון - סליחה שלא הייתי ברור. יש 16 ימים מיום העזיבה של דנבר/estes park עד ההגעה לג'קסון, לא כולל ג'קסון עצמה (טיטון, ילוסטון, גלשייר יתוקצבו בימים נפרדים לאחר ה 16 הימים הנ"ל)
עמיחי - הסתכלתי על המפה הערב ואחד הרעיונות החדשים שעלו לי היה צפון ניו מקסיקו. שווה בחינה מעמיקה. תודה גם על ההצעה השנייה (ובכלל על הבלוג המצויין)
-
הצעה למבחן:כאמור 16 ימים מדנבר לגקסון
לילה אספן --> 2 לילות מונטרוז --> 2 לילות דוראנגו/קורטז-->3 לילות סנטה פה --?--> לילה גראנד קניון --> לילה מוניומנט וואלי --> 3 לילות מואב --> לילה בדרך לג'קסון (אולי אזור דינוזאור)
סה"כ יוצא 14 לילות, בהנחה שיש יומיים נוספים, מתבקש יום אחד לפחות בין סנטה פה לגראנד קניון, או לסדר בדרך אחרת שתמנע יום נסיעה כה ארוך... ולילה נוסף אולי בסנטה פה
המלצות? רעיונות?
-
הצעה למבחן:הי שגב, צר לי שלא יכולה לעזור לך, אבל רציתי לשאול /להבהיר: אתה אומר שכבר 10 חודשים מראש נגמרו מקומות הלינה הטובים בילוסטון?
הבנתי שיש להזמין מקום לינה טוב בילוסטון כחצי שנה -7 חודשים לפני?
אני נוסעת באוגוסט לילו סטון, האם כדאי כבר כעת להזמין מקום לינה?
ומה לגבי מקומות נוספים כמו למשל יוסימיטי, ברייס+ ציון, גרנד קניון ופייג?
-
הצעה למבחן:לגבי ילוסטון וגרנד טטון ואני מניח גם פארקים לאומיים מרכזיים אחרים (כמו הגרנד קניון) המכילים לודג'ים בתוכם. מלאי החדרים אוזל זמן רב מראש. זה לא אומר שאי אפשר להשיג חדר גם בהתראה קצרה. לפעמים זה אפשרי כי יש ביטולים, אבל אין זה ענין בטוח. לכן, מי שרוצה להבטיח חדר בלודג' בתוך פארק לאומי מרכזי כמו אלו שהזכרתי צריך לנסות לעשות זאת אפילו שנה מראש.
כנגד זאת, אם מוכנים ללון במלון מחוץ לפארק אז המצב שונה לגמרי. חייבים להזמין מקום מראש, אבל ניתן להשיג חדרים גם זמן קצר הרבה יותר לפני מועד הביקור. אני השגתי חדרים באיזור ילוסטון גם שבוע לפני הביקור. כמובן שרצוי להתחיל במשימה זמן רב יותר מראש כדי שיותר מלונות יהיו עדים זמינים ושלא תצטרכו להתפשר.
מנסיוני שלי וגם ממה שראיתי, לא כדאי להגיע ללא הזמנה לישוב ליד פארק לאומי מרכזי. אני כבר התנסיתי בזה גם באיזור הפארק הלאומי Great Smoky Mountains וגם בביקור הראשון שלי בג'קסון. בשני המקרים הגעתי בשעות אחה"צ המאוחרות וחיפשתי מלון ללא הצלחה. בשני המקרים נאלצתי להרחיק כשעה מהמקום בו רציתי ללון על מנת למצוא מקום לינה. נוכחתי גם במקרה דומה של משפחה ישראלית שהגיע למלון נסט ווסטרן ליד ברייס קניון בשעות הערב והחדר היחיד שהיה זמין עלה המון כסף, והם ויתרו וחזרו אחורה.
-
קיץ 2017 - חלק ראשון: מדנבר לג'קסוןשגב, לא הבנתי אותך לחלוטין, כך שאני מבין שמדובר בעצם בטיול מדנבר עד ילוסטון שאורכו 16 יום, פרק זמן מכובד בהחלט.
אני יכול לחשוב כרגע על שתי אפשרויות מרכזיות. האחת היא טיול בקולוראדו + מזרח יוטה, משם לסולט לייק סיטי ומשם לג'קסון, או לחילופין, לעשות מסלול הפוך לזה שעשיתי מג'קסון למואב בטיול שלי לפני שנה. בדרך ביקרתי בפארק הלאומי דינוזאור שחלקו ביוטה וחלקו בקולוראדו. אני מצרף קישור לסיכום הטיול. חלקו מכיל גם את המסלול שעשיתי בקולוראדו בדרך לדנבר. אני לא חושב שביליתי שם 16 יום, כך שניתן להרחיב את הטיול למקומות נוספים בהם לא ביקרתי הפעם כמו קולוראדו ספרינגס, Canon City ופארק הדיונות ליד Alamosa וגם כביש 550 בדרום מערב קולוראדו בין Ouray ו- Durango.
סיכום טיול לרוקיס האמריקאניים בספטמבר/אוקטובר 2015
התמקד בהודעות מ- 28 והלאה.
האפשרות השניה יכולה להתחיל בטיול מסוים בקולוראדו(כי יש את הזמן לכך) ואז לחזור מזרחה ולעקוב פחות או יותר אחר הטיול שלי ב- 2007. אני מפנה אותך לבלוג שכתבתי על הטיול (אז עוד לא כתבתי סיכומי טיול).
-
הצעה למבחן:לצערי את ניו מקסיקו אני לא מכיר. אבל את אריזונה, יוטה וקולורדו מכיר.
אתה מנסה להתפרש על שטח די גדול לכיוון דרום מערב במקום להתמקד במקומות היפים של מדינת קולורדו. זה נראה לי קצת פיספוס. קולורדו אולי המדינה היפה ביותר בין ה48. כאשר אנחנו נסענו שם הגענו למקומות מדהימים ביופיים שאפילו לא היו מסומנים כשמורת טבע מיוחדת... והיו לנו ככה כמה טיולים ספונטניים נהדרים.
למיטב ידיעתי גם בניו מקסיקו יש עוד הרבה מה לראות (חפש דיווחים של ראובן ושל עודד). אתה גם מדלג בקלילות על כל האזור שמדרום לדנבר.
ההמלצה שלי - לא להתרחק כל כך אלא להישאר קרוב יותר.
-
כדי להמחיש כמה אוצרות טבע יש בקולורדומצרף לך את אחד המסלולים שעשינו. מדובר במסלול שעולה אל הר פלאגסטאף. מסלול ברמת קושי קלה עד בינונית, כ3 שעות הליכה. קישור למסלול.
מסלול כל כך יפה - ואפילו לא חלק משום שמורת טבע... כניסה בחינם...
-
כדי להמחיש כמה אוצרות טבע יש בקולורדוגם אני ממליצה להתעמק בקולורדו, יש בה מקומות מרהיבים ביופים, לא להחמיץ את הקניון השחור של הגניסון ואת כביש 550.
-
קיץ 2017 - חלק ראשון: מדנבר לג'קסוןתודה על התשובות
מיכל - הסולד אאוט אכן מתייחס אך ורק לבקתות הזולות (זולות גם בהשוואה ללינה מחוץ לפארקים, רק חשוב לציין שהן גם בסיסיות מאד) שנמצאות בתוככי הפארקים של ילוסטון וגלשייר. במרבית הפארקים האחרים הלינה בתוך הפארק יקרה עד מאד ואז יש לא מעט מקום או שהפארק בכל מקרה קטן יחסית ויש לינה נוחה בכניסה אליו (לדוגמא ברייס או ציון).
דורון, אכן עלית בדיוק על ההתלבטות שלי בין שתי אפשרויות - הראשונה התמקדות באזור קולורדו ומשם לעלות לכיוון הגבעות השחורות ואז תנועה מערבה לכיוון טיטון/ילוסטון, ושנייה - מקולורדו לנוע לכיוון יוטה ואז להצפין בקו ישר יחסית.
עוד הערה חשובה - בטיול יש נוכחות משמעותית לקולורדו שאינה מתוארת ב-16 ימים אלא קודמת להם... אני אנסה לפרוס את ההצעה בצורה של ימים:
6 ימים ראשונים - מפגש משפחתי סובב דנבר, הרי הרוקייס (Estes Park) ואולי עוד טיולי יום מדנבר
ואז מתחיל טיול של 16 ימים:
יומיים בדרך מדנבר אל מונטרוז דרך אזור אספן
יום הקניון השחור (כמובן חלק מהמקומות לא דורשים יום מלא ואז זה זמן פנוי)
יום כביש 550
יום מסה ורדה
3 ימים צפון ניו מקסיקו כשהכוונה למוקד לינה אחד
יומיים בדרך לגראנד קניון (דרך כביש 66)
יום גראנד קניון
יום מוניומנט וואלי
2-3 ימים מואב
יומיים נסיעה צפונה
סה"כ 16 ימים
אפשרות שנייה תוריד את מואב, מוניומנט וואלי וגראנד קניון (ואולי גם את צפון ניו מקסיקו) ובמקומם תוסיף את הגבעות השחורות וכנראה את אזור קולורדו ספרינגס (כדי ליצור טיול מעגלי)
הערה: את הגראנד קניון כבר הורדנו מהטיול הקודם בדרום מערב, ולכן הנטייה לשלב אותו הפעם, במיוחד אם כבר מגיעים לאזור מואב וגם כי מאד בא לנו לשלב את מוניומנט וואלי. לכן הנטייה שלי היא להתייחס אל שלושת מקומות אלו כעסקת חבילה - להכליל את שלושתם או לוותר על שלושתם (כלומר - לשמור לטיול עתידי יחד עם סן דייגו, סקויה, קינג קניון ועוד כמה מקומות בקליפורניה שטרם היינו בהם)
-
קיץ 2017 - חלק ראשון: מדנבר לג'קסוןשגב שלום
לדעתי החלוקה בסדר,רק חסרה לי לינה לאחר הביקור בגרנד קניון בפייג'.
בהחלט אפשר כפי שרשמת להגיע לגרנד ביומיים אבל ביום השלישי אותו הועדת לגרנד ,אפשר לבקר בכמה תצפיות ולהגיע לאחר ביקור בפרסת הסוס אחה"צ לפייג' ,למחרת אנטילופ תחתון ,והגעה למוניומנט ואלי.
אפשר להמליץ על לינה באיזור המוניומנט ואלי אם נחוץ.
מוני
-
תודה מוני
ואכן עלית על הבאג בתיכנון
באג מעט מכוון יש לומר - בכל איטרציה של התיכנון הוספתי את פייג' וכאשר התחשק לי להוסיף משהו אחר זה היעד הראשון שירד
יש משהו שמרתיע אותי מהגעה לעיירה שזה קצת מוזר אני מודה שהרי האטרקציות בה מקבלות תשבוחות מכל עבר, בפורום ובשאר מקומות...
בסופו של יום זה תלוי בשאלה האם נלך לאנטילופ קניון או לא (סירת מנוע באגם כרגע מחוץ לתיכנון,בדיוק כמו שבקיץ האחרון ויתרנו על על כך באגם קומו, בעיקר בשל גיל הילדים)
ולגבי קניון אנטילופ, ובכן לילדים (וגם לי חייב להודות) יש קושי רב בללכת במסגרת טיול מאורגן, לחוץ בזמן, שבו מזרזים אותם בדיוק שהם רוצים לבחון משהו על הקיר (סתם לדוגמא)
אבל יש זמן להתלבטות, ומן הסתם נוסיף לילה לפייג'
עוד שינוי קל הוא שאתמול פתאום חשבתי על הארבע ביולי, ואיזה כיף היה פעם מזמן להעביר את היום בעיירה קטנה... אז מבדיקה מדגמית - הפעילויות של דוראנגו ב-4 ביולי שנה שעברה היו בדיוק לטעמנו (כאשר מה שכיכב היה שוק פשפשים של ילדים בשביל ילדים בהם הם מציעים צעצועים ישנים שלהם), אז נראה לי שנוסיף יום לדוראנגו...
לגבי מוניומנט וואלי - אשמח להמלצה, כרגע כל שמצאתי זה מתחם אוהלי טיפי שנראה על פניו נחמד מאד
החדשות החשובות יותר שכרטיסי טיסה הוזמנו היום!!! סך ימי הטיול הוא חודשיים ובקרוב אציג גם תוכנית כללית יותר שלו
-
מדובר על קיינטה ושם המוטל whetherill inn
הוזמן דרך booking
מוני
אם יש מצב שאת הלינה השניה במונטרוז אפשר להמליץ לכם לעבור ללון בפתחו של ה-550 בעיירה הקטנה עם המיקום המטריף שלה ושמה Ouray
המלון/מוטל הלבן שבתמונה בבעלות יהודית (היינו ב-2015) -ouray victorian inn
חיסרון אין מעלית לקומה השנייה.
העיירה מוקפת פסגות .
הריחוק שלה ממונטרוז-שלושת רבעי השעה
https://goo.gl/maps/kHTkvsNMi1T2
מוני