היעדים שעלו לגמר קיץ 2017
-
שלום לכולם,
מתלבטת ליעד עבור משפחה (3 ילדים שיהיו בני 16, 13,
שטיילה בעבר באוסטריה, יער שחור, איטליה,הולנד, סלובקיה, ארה"ב וקנדה (מערב), סקסוניה, ספרד, אלפים, רומניה, קרואטיה וסלובניה, יוון - הרשימה רק כדי למנוע הצעות ליעדים בהן כבר היינו.....לאחר רפרוף וקריאת סיפורים של מטיילים מתלבטת בין סקוטלנד, דורדון (אם אפשר + עמק הלואר), פירנאים (אם אפשר + טעימה מהבסקים). משך זמן הטיול שבועיים בין אמצע לסוף אוגוסט.
איסלנד, תאילנד, נורווגיה, צפון מזרח אמריקה - מחוץ למסגרת התקציב השנה (לצערי)
האם מישהו יכול לשפוך אור ולהשוות בין יעדים אלו מבחינת:
- משך הטיול - שבועיים. לא יותר. האם מספיק?
- עלויות
- אטרקציות - מאוד חשוב לנו לשלב כאלו בטיול. לא מחפשים פארקים שעשעועים יותר בכיוון של אלו הקטנים, מגלשות הרים, פארק חבלים, בריכות....
מזג אוויר - מעדיפים יעדים שמשיים עם פחות גשם (לכן נוטה לוותר על סקוטלנד)
תודה רבה
ליאת
-
היעדים שעלו לגמר קיץ 2017יכולה רק להגיד על סקוטלנד (בפירנאים היינו רק בזוג לגיחות קטנות). היינו השנה באוגוסט והיה לנו מזג אויר נהדר..אבל, הבנתי שזה לא קורה בדרך כלל..ואם גשם מפריע לכם, יכול להיות בעייתי. אנחנו נהנו מאוד בטיול (בין המוצלחים שלנו) וזה היה שילוב של נופים מדהימים ואנשים מאוד נעימים.. מה שכן, רוב האטרקציות זה טבע, לא בטוחה לגבי מגלשות הרים, בריכות וכדומה..
-
היעדים שעלו לגמר קיץ 2017היי ליאת היינו הקיץ במשך שבועיים בדורדון עם שני ילדים בן ובת בגילאי 9 ו 11. היה טיול נהדר. טיסה הלוך וחזור מפאריז. מהשדה בפריז נסעו לעמק הלואר לשני לילות וישנו לעד הפוטורוסקופ הפראק נהדר מאוד נהנו. בדרך לפוטורוסקופ טיילנו בטירת שוננסו. אח"כ נסענו לדורדון (שבת עד שבת ) ישנו בצימר בלס איזי כל הלילות. היינו בסלע סנט כריסטוף ואח"כ המשכנו לפרק אדם קדמון רוק גזל. היינו במערת אדם קדמון עם ציורים מקוריים - רופינאק (זו עם הסיור ברכבת החשמלית.) בפארק חבלים. במערת לסקו . במערת הנטיפים פדיראק והרוקאמדור. אחת החוויות המנות היו שיא בדורדון ביום חם שאפשר כניסה למים. מקום נוסף שנהנו ממנו היה הפארק של 1900(לה בורנט ). היינו גם בטירה ובעיירות. בשבוע של הדורדון הספקנו לעשות כל מה שרצינו והזמן היה בדיוק מתאים. מזג האור הפתיע לטובה פחדתי שיהיה חם אל בפועל היינו כמעט כל הימים עם בגדים חמים . אח"כ חזרנו לפריז עם עצירה של לילה בלומר ליד גן החיות המפורסם ואז 3 לילות בפריז. מבחינת עלויות יצא יקר לא עשינו חישוב מדויק אבל סביבות 28000 שקל.מקווה שעזרתי ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.
-
היעדים שעלו לגמר קיץ 2017גם אני ממליץ על צרפת. חסר לכם את זה בלקסיקון המשפחתי. צרפת כמדינה לטעמי המדינה היפה והמעניינת בכל אירופה
-
היעדים שעלו לגמר קיץ 2017תודה רבה לכל העונים
פלפלית - נשמע טוב. מעניין. נוף והרבה אטרקציות. גם עומד בתקציב הזמן והכסף אשמח אם תוכלי לשלוח הפניה למקומות הלינה
צחצח - צרפת בהחלט יעד אטרקטיבי. היינו מספר פעמים בפריז, אלפים, וחבל אלזס. באמת תמיד נהננו בצרפת. כיוונים חדשים בה כמו הלואר והדורדון מסקרנים
-
היעדים עלו גלגמר קיץ 2017היי ליאת הצימר בדורדון פחות מומלץ. המיקום היה נהדר החצר היתה נהדרת עם בריכה טרמפולינה פינת ישיבה פסטורלית . המארחים היו נחמדים אבל... לדירה היה ריח חזק של טחב. התקרה בקומה הראשונה טיפטפה אחרי כמעט כל אמבטיה והעלות היה מעל הממוצע. חוץ מזה הבית היה מאובזר היטב כולל מכונת כביסה
-
היעדים עלו גלגמר קיץ 2017תודה פלפלית מה לגבי הלינות האחרות?
יש לך אולי מסלול כתוב?
-
שני יעדים בולטים בחסרונם ברשימה-אנגליה וצרפת.
לא צריך לספר מה יש ללונדון להציע, ואילו כל האזור הכפרי מצפון לאנגליה פשוט מקסים. טבע בווילס ובפיק דיסטריקט. ערים עתיקות ומרשימות כמו יורק הנהדרת. ירידים ופסטבלים בלי סוף. אטרקציות נהדרות לילדים כגון warwick castle פארק השעשועים הנהדר alton towers, מוזיאונים מרתקים ועוד.
גם צרפת נהדרת לילדים. אני ממליצה מאוד על centre parcs les bois aux daims בעמק הלאור. על המונט סנט מישל שמככב אצל הילדים כאחד המקומות המרהיבים ביותר שביקרו בו מעולם. על נורמנדי ושלל אתרי d-day ובכלל האזור הכפרי של צרפת.
-
אם סקוטלנד על הפרק, הרשי לי להציע להוסיף את אנגליה כאופציה ריאלית.
מזג האויר ידידותי יותר מאשר בסקוטלנד - עדיין יתכנו ימי גשם אבל באופן כללי אוגוסט באנגליה ידידותי למדי למטייל.
שבועיים זה אידיאלי
יש באי הבריטי איזורים נהדרים לטייל בהם - וויילס [לנו יש נסיון נהדר עם וויילס ואנו חוזרים לשם שוב ושוב], פיק דיסטריקט, איזור האגמים, קוטסוולדס - בכל איזור כזה אפשר בכיף לשהות שבוע. כל אחד מהם מציע שילוב של טבע ואטרקציות, עם או בלי שילוב של ימים עירוניים [לונדון, ליברפול, מנצ'סטר, לכולן יש מה להציע]
ולא פחות חשוב - יש בפורום הרבה נסיון...כי זה יעד פופולרי
-
וואו שגית זה נראה מדהים. קצת מזכיר כפרי נופש בהולנד?
ובאזור הזה היכן יש לטייל? עם ילדים
-
גם אני ממליצה על הדורדון.
יש הרבה מה לראות ולעשות לכל המשפחה, וחלק מהחוויות שם, יחודיות ולא תמצאי אותם במקומות אחרים, בניגוד לבריכות, פארקי חבלים למשל, שניתן למצוא בכל מקום באירופה כמעט, טירות וכו'. בדורדון, יש מערות אדם קדמון שמספקות חוויה מיוחדת, ובכלל כל המוטיב של האדם הקדמון, וישובים קדמוניים מאוד חזק באיזור. גם העיירה רוקאמדור וסיפור עולי הרגל אליה, יחודיים. הנוף, אפילו שאינו אלפים, ירוק מאוד ומקסים, העיירות באיזור הזה, יפיפיות, הנהר מאפשר שייט נינוח (אם לא מנסים לעמוד בסירה!!
) התקופה, אחרי אמצע אוגוסט, טובה לדעתי מבחינת מחירי המגורים שיכולים להיות מאוד גבוהים ביולי אוגוסט, וגם, קשיחים מבחינת ימי ההשכרה, שבת עד שבת. מזג האויר, יכול להיות חם, כפי שהיה לנו, ואפילו חם מידי, אבל גם יכול להיות קריר וגשום. הבעיה היא הנסיעה הארוכה לשם, אבל אנחנו שברנו אותה בדרך לשם עם עצירה לשני לילות ליד בלואר וליד הפוטורוסקופ, שבו הילדים נהנו מאוד. שבועיים, זה זמן מספיק לנסוע, לשהות ולחזור, עם עצירות בדרך. -
אני בוודאי שמחה לפגוש כאן שותפים שהיו בדורדון ונהנו, רק רוצה לומר שבסיום הטיול לדורדון הבטחתי לעצמי לחזור ומאז (קיץ 2010) עדיין לא חזרתי אבל הייתי שלוש פעמים באזורי פרובנס-ריביירה השונים. הם קרובים לנמלי תעופה וחוסכים את ההגעה המסורבלת לדורדון. זה נכון שלכל אזור ישנו הייחוד הספציפי שלו אבל בפרובנס יש כמעט כל מה שיש בדורדון, כולל מערה מתחרה רצינית מאוד למערת לסקו (la caverne du pont d'arc) ומערות נטיפים מרשימות מאוד (הייתי ב-aven d'orgnac). יש קניונים עמוקים(ארדש, נסק, ורדון), נוף מגוון וירוק, בלי סוף כפרים עתיקים ושווקים צבעוניים ותוססים. יש שייט קייקים (כבר עשיתי שניים בפרובנס), רפטינג (יותר בקניונים שבהרים מעל לריביירה), פארקי מים ופארקי חבלים, טירות (פחות מאשר בדורדון אבל יש) וגנים (גם זה פחות מאשר בדורדון אבל יש אם תרצו). הטמפרטורות לדעתי נוחות יותר מההשוואה סטטיסטית המוכרת לי וגם מהניסיון האישי שלי (שאולי הוא אקראי). רק שתדעו. בכל אופן, הסיבוב ללואר-פוטורוסקופ-דורדון בהחלט מרשים, מגוון וחוויתי. אצלנו במשפחה זכור מאוד לטוב חרף החמסין הנוראי שחווינו שם בסוף אוגוסט.
-
זיוה, עשית לי חשק לבקר שוב (אחרי בערך 30 שנה...) בפרובאנס!
-
Amysh אני מניחה שהתכוונת לcentre parcs שהמלצתי עליו בצרפת. הוא אכן מדהים. לא הייתי בכפר נופש בהולנד כך שאני לא יכולה להשוות אבל זו אותה הרשת והמרכז הזה חדש. נבנה רק לפני כשנה וחצי. הכל ממורק והשבוע שלנו שם היה כיף גדול. המקום נטוע בלב הכפר הצרפתי. יש מסלולי אופניים מקסימים, רכיבה על סוסים, ארמונות הלואר, פארק פוטורוסקופ, puy du fou, וכמובן הפארק עצמו עם פארק המים וכל האטרקציות שהפארק מציע. אנחנו המשכנו משם ליומיים באזור המונט סנט מישל שהיו מדהימים. ומשם ל3 ימים נוספים בנורמנדי שהיו מרתקים. יש לי ילד חובב היסטוריה והוא היה ברקיע השביעי. כולנו נהננו מאוד מהמסלול הזה.
-
תודה רבה לכל העונים!!!
כרגע מסתמן כיוון הדורדון + עמק הלואר
נראה לי מתאים מבחינת הפרמטרים של מזג אוויר, אטרקציות ותקציב.
התרשמתי שעלויות באי הבריטי גם לאחר ירידת הפאונד יותר גבוהות מצרפת אבל בהחלט גם אנגליה מפתה ובהחלט תיכנס למחסן התוכניות
-
שלום,
האם נראה לך שהטיול בדורדון ועמק הלואר מתאים לתחילת - אמצע אפריל?
האם נראה לך שילדים בני 6.5 ו4.5 יוכלו להנות בטיול כזה?
תודה רבה,
ז'ניה