עצירת ביניים בציריך
-
ב"ה
היי אנחנו זוג חברות, נוסעות לניו יורק ובהלוך ובחזור יש לנו עצירה בציריך בהלוך - 9 שעות בחזור - 11 שעות
יש לכם המלצה איפה לטייל בזמן הזה? חשבנו בעצירה הארוכה לסוע למפלי הריין או לוצרן.. שייך?
קריטי שהמסלול יהיה נגיש לנכים עם כיסא גלגלים.
-
עצירת ביניים בציריךאני לא הייתי יוצא מן העיר. יש אפשרות לטייל במרכז העיר לשוט באגם. וגם לקנות שוקולדים אמייתים לא טובלרון , אלא סושרד וכדומה
אחלה חברת תעופה.טסתי איתם כמה פעמים.
-
עצירת ביניים בציריךחוץ מלשוט באגם יש עוד מה לעשות שם?
-
עצירת ביניים בציריךבטח יש. כאן באתר של למטייל יש רשימה חלקית. פשוט תקלידי ביעד ציריך.
-
עצירת ביניים בציריךהיי
חשוב מאד האם העצירה היא בשעות היום או הלילה
קחי בחשבון שתהיו אחרי טיסה לא קצרה ובגלל הפרשי השעות יתכן ותהיו עייפות מאד כי תצאו לדוגמה מניו יורק בלילה- תגיעו לציריך בבוקר ובעצם היתה לכם טיסת לילה שבגלל הפרשי השעות מתקצרת
אני עשיתי את הטעות הזו במדריד- היתה לנו נחיתת ביניים של 12 שעות מניו יורק
יצאנו משם ב10 בלילה ונחתנו במדריד ב10 בבוקר שזה 4 בבוקר לפי ניו יורק
היינו מתים מעייפות ומה שעשינו היה לשכור חדר ולישון.
יתכן וישתלם לך לשכור חדר במלון בשדה התעופה, להתאושש, לישון כמה שעות ואז להנות מציריך היפה לכמה שעות שנותרו עד לטיסה.
טוב, נצא מנקודת הנחה שיש לך את כל השעות
אני הייתי במפלי הריין שזה ממש לא רחוק מציריך- רק תוודאי קודם את זמני הרכבות כי אין תדירות גבוהה בכלל- פעם בשעה
זהו בעצם מסלול מעגלי
יש שם מוזיאון קטן לא משהו
משם נקודת היציאה קרוב למפלים, היא נגישה לנכים והמסלול יפה מאד
כשמיעים מול המפלים ישנה אפשרות לשוט ב 2 יורו בסירה מהירה לאיזושהי נקודה שממש קרובה למפל, הסירה אולי נגישה אבל לא תהיה אפשרות לרדת באותה הנקודה כי יש שם מדרגות אז זה פשוט להנות מהשיט, להצטלם ולחזור עם הסירה או- הוא מוריד ליד נקודה ששם יש מעלית עד לתחנת הרכבת- המעלית כרוכה בעלות אבל מקילה מאד במקום לעשות את כל המסלול חזור.
בציריך עצמה כיף לשוטט, יש חנויות מעצבים יקרות בטרוף ויש רשתות עממיות
האזור שסביב לאגם נעים ונח ואפשר לבלות שם בניחותא
מאות שויצרים מגיעים עם בירות ועיתונים לשבת ולנוח ליד האגם ויש שם אוירה כיפית ושמחה
לא הייתי נוסעת עד ללוצרן- קחי בחשבון שהנסיעות בתוך שוייץ מאד מאד יקרות ולא בטוח שתהנו אחרי טיסה
גם לוצרן מורכבת מאגם יפה, שיטוט בגשר ובסמטאות וידועה כנקודת מוצא להר הטיטליס
העיקר שתהנו
-
עצירת ביניים בציריךתודה רבה על התגובה המפורטת!!
נראה באמת איך יהיה לנו מבחינת השעות.. אבל מה שחשבנו לעשות הוא בהלוך (עם ה9 שעות עצירה) וחסר לנו פרטים..
לקחת רכבת מהשדה תעופה למרכז ציריך (לא ברור לאיפה לרדת בדיוק??), ללכת לעיר העתיקה בציריך (היא נגישה?) ומשם להגיע לאגם שנמצא קרוב (??) והבנו שאפשר לעשות שם שייט
אח"כ אולי המוזיאון לאומנות יפה או מקום אחר?? או אולי לסוע לעיירה Rapperswil?
וחשבנו לאכול ב'משביע' - אנחנו אוכלות כשר.
יש לכם מידע מבחינת המרחקים? התבלבלנו קצת...
תודה

-
עצירת ביניים בציריךהי
משדה התעופה הרכבת מגיעה לתחנת מרכבת המרכזיתHAUPTBANHOF שזו ההתחלה של הבנהוףשטרסה ומהעבר השני העיר העתיקה.
בתחנת הרכבת יש מודיעין לתיירים שם מקבלים מפה וייעוץ מעולה.
לא כתבתן את שעות השהות אבל ביום ומזג האויר נאה ממליצה לעלות לUTLIBERG הר אוטלי. מגיעים מתחנת הרכבת נסיעה של 20 דקות ומשם עולים להר הליכה נעימה ומגיעים לנוף מהמם מומלץ.
תהנו
-
עצירת ביניים בציריךהערה באשר לאוכל. ברשת הסופרמרקטחם מיגרו MIGRO יש מוצרי מזון כשרים כולל לחמים . יש סניפים גם בתחנת הרכבת וגם בשדה התעופה.
-
עצירת ביניים בציריךאני מתארת לעצמי שהעליה להר לא נגישה לנכים..
האם האגם והשיט נמצאים ליד העיר העתיקה?
-
עצירת ביניים בציריךהעיר העתיקה נמצאת במקביל לרחוב הראשי ונמשך עד האגם.
-
עצירת ביניים בציריךשכחתי לשאול - האם העיר העתיקה נגישה לנכים??
-
עצירת ביניים בציריךהכבישים והמדרכות מרוצפים באבנים כמו כל עיר עתיקה. יתכן וקשה קצת להתנהל עם עגלת נכים.
אפשר לטייל ברחוב לאורך הנהר לימאט, לצד העיר העתיקה. גם כן מגיע עד האגם.
-
עצירת ביניים בציריךבענין אתרים נגישים אני מציעה לך לחתיעץ בלשכת התיירות.