התלבטות - קיץ 2017 - אולי איטליה?
-
לפני שבוע תיארתי פה את החלום לטיול במערב ארה"ב + מאווי. הבעל שהפנים לבסוף את העלות של טיול כזה, ביקש שנבחן אופציות לטיול ב 40 אלף (פחות או יותר) לפני שמחליטים לשבור חיסכון עבור הטיול בארה"ב.
כמה רעיונות שעלו: צפון - מזרח קנדה, ספרד (ברצלונה, פארקי שעשועים בקוסטה ברווה ושילוב של טבע כלשהו), וצפון איטליה.
מבין כל האופציות, כרגע הכי נראה לי צפון איטליה. הבעל ביקש לסיים בכמה ימים בפארק אירופה.כבר היינו והוא מאד אהב.
אנחנו זוג בשנות ה 40, ושני ילדים. בקיץ הבא יהיו בני 8 , 13.
נראה לי שאפשר לנחות במינכן, ומשם בכ 4 שעות נסיעה להגיע לסיוזי בדולמיטים. נראה יותר קרוב לעומת הגעה לדולמיטים ממילנו. האמנם? או שזו רק הטעיה של גוגל מפס?
אם כך, אז זה התכנון בגדול: יום 1: נחיתת ערב במינכן, לינה באזור יום 2: נסיעה לעמק סיוזי , עם עצירה למספר שעות באינסברוק ימים 3-6: דולמיטים ימים 7-10: גרדה (בעיקר גרדהלנד, עיירות, בילוי באגם, יום טיול לונציה) ימים 11-12: דרום אגם מ'אגורה והאיים הבורמאים (אזור סטרזה) ימים 13-15: אזור אסקונה יום 16: טיול דרך שוויץ, עד ראסט 17-18: פארק אירופה 19: חזרה לארץ
איך נשמע התכנון בגדול? האם תקציב של 40 אלף מתאים?
-
התלבטות - קיץ 2017 - אולי איטליה?היי אביבית
התקציב נראה לי מתאים ויישאר עודף..
מצרפת את סיכום הטיול שלנו + טיוטת תכנון עם סיכומי חופשות מכאן
והטיול של נילי שטיילה בזוג, בדולומיטים ממינכן
באזור האגמים עשוי להיות חם.. המוני וצפוף בקיץ
טיילנו בסוף אפריל, בעיקר בגארדה, והיה נהדר.
מציעה להקדיש לאזור גארדה יותר מיומיים...
צפון איטליה הוא אזור עצום שיכול למלא 20 יום ויותר
אפשר להזמין טיסה לורונה, ונציה, מילנו.. מטיילים משם לדולומיטים.
טיסות איזיגט למילנו ייפתחו בנובמבר
באיזור גארדה יש פארקי שעשועים, פארק הסרטים וגארדלנד -פארק ענק תחליף ראוי לפארק אירופה.... במקום להרחיק .
בהצלחה

-
התלבטות - קיץ 2017 - אולי איטליה?תודה לי.
אני אמקד את השאלות: 1. איך אפשר לשלב דולמיטים (4 ימים) + גרדה + מאג'ורה + פארק אירופה (3-4 ימים) בטיול אחד של 17 ימים? 2. האם הגיוני לטוס למינכן כדי להתחיל את הטיול בדולמיטים? גוגל מפס מראה שהנסיעה יותר קצרה לעומת הגעה ממילנו 3. חשבתי על 4 ימים בגרדה, (בעיקר גרדה לנד - אפשר אחה"צ עד הלילה, עיירות, בילוי באגם, יום טיול לונציה). האם סביר? החשש מהחום והצפיפות והפקקים הוא הגורם העיקרי לקיצור ל 4 ימים, ומצד שני לא רציתי לוותר לגמרי.
-
התלבטות - קיץ 2017 - אולי איטליה?אביבית -
1. את דוחסת יותר מידי ב 17 יום. התוצאה היא שתבלו שעות רבות בנסיעות ותהיה הרגשת חוסר מיצוי מוחלטת.
2. אני חוזרת על מה שאמרה קודמתי תוותרו על פארק אירופה הוא לא באיזור וגרדהלנד מקסים ומגוון ומכיל מספיק מתקנים כדי לספק את החוויה של פארק שעשועים שווה3. אנחנו טסנו לוונציה שיחסית קרובה יותר לדולמיטים מאשר מינכן , תבדקי את האופציה הזאת
4. החוויה שלי מגארדה שונה מרוב מה שסיפרו כאן - חום זה עניין של מזל ( לנו היו 40 מעלות בפארק אירופה למשל ) - אבל לא היה דחוס מידי ולא היה צפוף מידי. היה יופי 4 ימים לא יספיק. אנחנו היינו 5 ויצאנו בהרגשת פיספוס וחוסר.
5. אין לי שום המלצה איך להכניס ל 17 יום את בדולמיטים, גרדה, מאוזרה דרום שוויץ וגרמניה/פארק אירופה. כדי שיהיה סביר תצטרכו לוותר על משהו. לטעמי.6. התקציב מתאים לחלוטין - ישאר עודף
-
אביבית גם אני חושבת שהתכנון מוגזם.
בפרק הזמן שלכם אפשר לעשות יופי של טיול באגם גרדה+הדולומיטים וונציה . אין צורך להוסיף עוד אתרים.
לכו לגרדהלנד במקום פארק ארופה.
טוסו לורונה או מילנו או ונציה.
-
תודה רבה על התגובות. האם יש באזור איטליה מלון מפנק, כולל ארוחות, הופעות, מוזיקה בערב, בריכה וכו' - בדומה למלון של פארק אירופה? נראה שהמלון של גארדה לנד יקר מאד, ונותן חוויה מאד בסיסית של מלון ובריכה.
האם לדעתכם ניתן לטוס לוונציה ולחזור ממילנו? ואז אפשר לעשות מסלול קווי שכולל את וונציה, דולמיטים, גרדה, מאג'ורה וחזרה ממילנו.
אגב, אני שמאד אוהבת את אירופה, מוצאת את עצמי לא מתלהבת לתכנן טיול באיטליה, אחרי שהראש כבר היה נעול על מערב ארה"ב.
-
אביבית לגבי מלון כזה אני לא יודעת - אני מחפשת צימרים בכפר.
אבל המסלול הוא זה שאני עשיתי -
נחתנו בונציה , המשכנו לדומיטים, משם לגרדה, משם למאזורה ודרום שוויץ וחזרנו ממילאנו
הטיסה היתה עם אלעל ועלתה 500 דולר לכרטיס
( לדעתי רק לאלעל יש טיסות ישירות לונציה )
את יכולה לחפש את סיפור הטיול שלי מלפני חודש ( תתעלמי מהצרות לא חייבים לאבד את הארנק)
מבינה את הבאסה אני שנה שעברה היתה נעולה על תיאלנד ואז ראיתי את מחירי הכרטיסים ( 1700 דולר לכרטיס ) וירדתי מהרעיון וחזרתי לאירופה.
בהתחלה היה קשה אבל אז נכבשתי בקסמי איטליה. אל דאגה היא שווה ביותר ואת תהני גם לתכנן וגם לטייל -
אביבית,
יש כמה כפרי נופש על אגם גארדה
יש מלונות דירות עם בריכה משותפת
ויש לינות במלונות יוקרתיים
תיעזרי במנוע של בוקינג לסינון
5 כוכבים, מלון עם ספא, בריכה מקורה, וכו'... ציון 9+ לפי הרבה חוות דעת,
חצי פנסיון, מזגן וכו'...
אתם עם רכב.. אז לא חייבים מלון צמוד לפארק גארדלנד - גם אם תבלו בו יומיים.
אזור דרום מזרח גארדה, נקודת כוכב טובה.
מצטרפת לעצות שקיבלת, לצמצם יעדים, לבחור בשדה תעופה בצפון איטליה.
תעייני בספר המשפחה המטיילת.
-
אנחנו ישנו בבלה איטליה, יש גם מלון וגם כפר נופש. אנחנו ישנו בבונגלו בכפר הנופש. היחידות לא מפוארות או מפנקות, אבל הכפר מדהים עם מלא בריכות, מיני פונה פארק, פעילויות ויציאה לאגם. במלון יש חדרים ואפשרות לארוחות במלון. לא נכנסתי למלון.
כשבדקתי כפרי נופש ראיתי שברובם היחידות די פשוטות , חוץ מכפר נופש אחד שזכור לי שבו, לפי התמונות, היחידות (דירות) נראו יותר מטופחות- la rocca.