ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אמיליה רומאנה - עזרה בבניית מסלול קולינרי מקוצר

פורום אירופה
    6
    10
    2219
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yaelru
      yaelru נערך לאחרונה על ידי

שלום, אני ובן זוגי נוסעים ל 4 ימים מלאים לונציה בחול המועד סוכות (אמצע-סוף אוקטובר, נחיתה ונמראה מוונציה). התכנית היא לעשות יומיים בוונציה ועוד יומיים לשכור רכב. 

אנחנו בעניין של אוכל (לאכול, לא לבשל Smile), יין טוב, ומכוניות, אז בהתחשב במזג האויר שעשוי להיות הפכפך החלטנו לשלב את אזור אמיליה רומאנה. 

לא חייבים להיכנס לערים, נשמח לקבל המלצות על יקבים מומלצים באזור. האם יש חוות (fatorio) בדרך כמו שיש בטוסקנה, עם מסעדה ויקב? מקומות מומלצים לטעום פרמזן?

כל עצה לבניית מסלול ליומיים האלה תתקבל בברכה 🙂 האם כדאי להתאמץ לעשות סיבוב שלם - פררה-בולוניה-מודנה-ורונה או שזה מוגזם ליומיים? או להסתפק ביעדים קרובים יותר? האם כדאי לעצור בפדואה?

נשמח להמלצות והכוונה, כיוון שיש לנו רק יומיים, אני מעדיפה שלא נתחיל לחפש את עצמנו...

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • metayelet-i
        metayelet-i נערך לאחרונה על ידי

אני מצטערת שאין לי מידע שעונה ישירות על הבקשה, כי איני מתמצאת בפרמיג'נו או ביין ולא באספקט הזה של אמיליה-רומניה.

מה שאני יודעת מקריאה זה, שכדאי להסתכל על בריזיגלה, שהוא כפר קולינרי עם מסעדות, אני מניחה שגם חוות.

http://www.brisighella.org/en

באתר הזה תחת events תמצאי גם את האירועים לאוקטובר. ספציפית בכפר הזה יש Sagra שמוקדשת לפולנטה בשני ימי ראשון, אחרות למוצרי בשר חזיר וכבש.

לפרמיג'נו, הייתי חושבת על משהו באזור אמיליה, כלומר מערב הפרובינציה.

כל הערים האלה ביומיים זה בוודאי מוגזם. בחרו אחת. ולא את ורונה, שהיא עדיין בוונטו ותאריך לכם את הדרך. גם לא פאדובה, עד כמה שנהניתי ממנה, עיר אחת בלבד תספיק. בולוניה נראית בחירה הגיונית, גם כי היא ממוקמת באמצע, גם כי יש בה מסעדות טובות, גם כי היא מקום נפלא לבקר בו. אולי תגיעו אליה ביום השני לאחר לינה כפרית כלשהי עם הרכב. היכנשהו מחוצה לה החזירו את הרכב, אולי יש אפשרות כזאת בשדה התעופה (יש לה אזור ZTL מסובך ואם אתם לנים מחוצה לו אתם מפסידים את החוויה שבלינה במרכז בולוניה, שהוא עתיר לינות מפנקות וגם עתיר אווירה) וחזרו ממנה ברכבת לשדה התעופה הרלוונטי לחזרתכם לכאן. אם זה ונציה, זה פשוט. יש רכבת ישירה ממנה עד ונציה, משם חזרו לשדה התעופה. לדעתי זו הדרך הטובה ביותר לחוות עיר אטמוספרית שכזאת.

• yaelru

תודה! זה טיפ טוב לגבי הרכבת Smile

מישהו אחר - המלצות על אגריטוריסמו באזור בולוניה-ונציה עם יקבים או גבינות או משהו אחר מומלץ?

תודה מראש

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

הייתי ממש באמיליה רומאנה באפריל האחרון,אבל הרבה יותר מערבה-באזור פארמה ויש להניח שביומיים שמתחילים ומסתיימים בוונציה לא תוכלו להגיע עד לשם.

אבל כמה עצות

ביקור בחוות פרמז'נו-כדי לראות את התהליך צריך להיות בשעות הבוקר המוקדמות (עד 9.30 או 10.00 תלוי בחווה)

בכפר  לא רחוק ממודנה סיור עם גברת דוברת אנגלית ואך ורק בתיאום מראש( די מובנה ומאורגן לא בחצר האחורית של דודה בלה)

מאד מפורסמת -תיירותית ומקובלת וליד מודנה- Hombre- אבל בעיניי פחות מוצלחת,ממוסחרת, ממוקדת במוזיאון מכוניות ולא רואים את התהליך אבל אפשר בכל שעה ביום-כמעט לבקר ולא צריך על הבוקר.

יצור בלסמי- בפאתי מודנה, עם אופציה לארוחת צהרים, הדרכה נעימה מאד באנגלית וחובה (!) לתאם מראש ולהזמין את הפורמולה שרוצים (עם/בלי ארוחה)

מקומות נוספים עם יצור פרושטו (למי שבעלי חיים מתים לגמרי לא עושים לו רע)

משהו שאתם יותר מחפשים עם לינה -אגרוטוריזמו עם יצור פרמזנו (תביאו בחשבון היבטים נוספים גם) באזור רג'ו דה אמיליה (מערבי מדי עבורכם? )

או אולי אגרוטוריזמו בהרים מעל מודנה (עם מסעדה טובה)שמייצר בלסמי - לעניין לינה כאן.

אני לא ממשיכה- כי יש אין סוף אפשרויות ...ויש לכם יומיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • yaelru

יונית, תודה ענקית! ההמלצות שלך מעולות Smile

הזמנו 2 לילות ב Opera 02 באזור מודנה שנראה ממש יפה.

התכנית כרגע: נחיתה בוונציה בראשון בבוקר ושכירת רכב. נסיעה לפררה, נסתובב שם כמה שעות, ואז נמשיך למלון (כשעה וחצי נסיעה כל פעם).

ביום שני בבוקר נלך לראות ייצור גבינה במקום שהמלצת, נבקר באחד המוזיאונים של פררי או דומיו ונסתובב במודנה.

ביום שלישי נצא בחזרה לוונציה.

אם יש למישהו המלצות בנושאים הבאים אשמח מאוד לשמוע:

1. האם כדאי לעצור בפררה או לשנות את היעד לבולוניה?

2. איפה כדאי לחנות בפררה כדי להימנע מ ZTL?

3. האם כדאי להסתובב במודנה עצמה?

4. איזה מבין מוזיאוני הרכב באזור מודנה הכי מומלץ?

5. איפה ניתן להזמין נסיעה על רכב פררי או דומה?

תודה רבה!

• metayelet-i
                metayelet-i נערך לאחרונה על ידי

1. כמה שעות לא מעלות או מורידות במקום כלשהו. בולוניה יותר מרשימה במבט ראשון, יש לה אולי אפקט יותר דרמטי. אבל גם פרארה יפהפיה. לא יודעת איפה לחנות בכל מקרה. אלה יעדים שעדיף להגיע אליהם בתחבורה ציבורית. ביום ראשון בולוניה תהיה אולי חיה יותר. בפיאצה סנטו סטפנו יש שוק עתיקות אבל אני לא זוכרת מתי, אולי ראשון שני ורביעי מדי חודש. בכלל, מקום מקסים בלי קשר. Piazza Santo Stefano. וגם הכנסיות שם מיוחדות, אחת בתוך השניה, אפשר סתם לשבת בפיאצה בלי לעשות כלום רק להנות מהמקום. הנזירים בפנים מוכרים ריבת אפרסקים, פעם קראתי המלצה חמה עליה בספר שיש לי על העיר.

3. בוודאי שכדאי, המרכז העתיק מקסים, הוא גם אותנטי ולא כל כך תיירותי, זה פלוס עצום. גם להיכנס לדואומו וגם לראות אותו מבחוץ. וגם שוק האוכל המקורה. באתר הם מראים לך יפה איך להגיע, זה ממש קרוב לדואומו.

http://www.mercatoalbinelli.it/?lang=en

• elig99
                  elig99 נערך לאחרונה על ידי

אם אתם כבר בוונציה, ואם אתם באמת בקטע של יין - איך חשבתם לא לנצל את הקירבה של ורונה ואיזור היין ואלפוליצ'לה עם יינות האמרונה והריפאסו דה לה ואלפוליצלה הנהדרים? לדעתי זה עולה על נגיסת גבינה באיזו מחלבה Smile

חפשי ברשת איזה יקבים מאפשרים ביקורים, וכן ראי כתבה שסתם עלתה ראשונה בחיפוש:

https://www.theguardian.com/travel/2013/apr/04/italy-valpoli cella-verona-wine-route

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

קשה לי מאד להשוות בין פררה(קטנה) לבולניה (גדולה) מאד תלוי כמה זמן יש לרשותכם-כי בולוניה לטעמי דורשת ממש יום טיול שלם. ופררה מקסימה גם לכמה שעות ספורות.

אישית- לא התלהבתי ממודנה- אבל ממליצה לבקר בבית של פאברוטי לא בתוך העיר- מרשים מאד. אני כעת לא ליד המחשב- אבל נסי למצוא את המידע על מוזיאון-בית פאברוטי.אנחנו אהבנו מאד.

לגבי נסיעה בפררי- צריך להזמין מראש.

אבל התחושה הכללית שלי (ואולי מוטעה) ,כי אתם קצת מעמיסים מדי על 3 ימי טיול.

• K.Amit
                      K.Amit נערך לאחרונה על ידי

3. מצטרפת להמלצה על מודנה, יפה מאוד.

4. מוזיאון פרארי במראנלו. בעלי נהנה ביותר.

5. בצמוד למוזיאון, וגם מעבר לכביש מולו, אפשר להזמין נהיגה בפרארי. לא צריך להזמין מראש. פשוט באים ונוהגים עם מדריך שיושב באוטו. תענוג לא זול - למיטב זכרוני 100 יורו לרבע שעה. שוב - בעלי נהנה ביותר, עד כדי כך שנסע על שתי מכוניות פרארי שונות... אין לי שום מושג מה ההבדל ביניהן, חוץ מהצבע Smile

• Monopusto
                        Monopusto נערך לאחרונה על ידי

מחזק את ההודעה האחרונה של עמית, מעליי- המוזיאון של פרארי במאראנלו מרשים יותר מאשר זה שבמודנה, אבל אם יש אפשרות, מומלץ לבקר בשניהם.

אם כבר נמצאים באיזור, מומלץ להעיף מבט על שערי הכניסה למפעל של פרארי.

אגב, גם המוזיאונים של למבורגיני נמצאים לא רחוק מפה.

הצעה נוספת- שתי ציפורים במכה אחת; גם אוכל וגם מכוניות-

http://www.paninimotormuseum.it/index.php

הייתי פעמיים באיזור (חובב כל דבר שיש לו גלגלים ומנוע) אבל לא יצא לי לבקר במוזיאון שצירפתי בלינק- חייב לחזור בפעם שלישית.

נסיעה טובה,

יגאל.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון