ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כיצד מסתיימים משחקים בדמוקרטיה: יעד קייץ 2017

פורום טיולי משפחות
    11
    23
    5485
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Salvador26
      Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

אז ככה. אתמול עשיתי דבר נדיר במשפחתנו: משחק דמוקרטיה. שאלתי את המתבגרים שלי בני 14 ליאן הם רוצים לנסוע: פירנאים או פורטוגל. תוך תיאור היעדים. מה קבלתי? שימו לב.......

אמא, אבל למה אף פעם לא היינו ב צ פ ו ן א י ט ל י ה???

נפלתי....ולהלן רשימת יעדים בשילוב קניונינג ראפטינג וכל מיני כאלה:

פורטוגל מדרום לצפון. יש קניונינג בצפון, מלא חופים ובדרום אטרקציות כמו פארקי מיים, סירות כאחה ואחרות וכל הקשור בים. משום מה לא יעד פופולרי כאן בפורום.

פירנאים: טיסה לברצלונה, נסיעה לאורדסה דרך פיגוארס. שיחוב של פארק נוסף (sierra montescat אם אני כותבת נכון). חזרה לברצלונה. כולל םארק אבנטורה ואולי אפילו משחק פתיחת עונה של ברסה ויומיים שלושה העיר עצמה.

צפון איטליה: טיסה לונציה או ורונה. גארדה. דולומיטים. ונציה. יש גארדלנד. יש ראפטינג? יש פארקי חבלים ודברים בסגנון למתבגרים שלי? אני סקפטית. נראה לי שכל גארדה מדברת רק עברית....

הנסיעה היא לשבועיים...אז מה עושים?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לִי
        לִי נערך לאחרונה על ידי

כיצד מסתיימים משחקים בדמוקרטיה: יעד קייץ 2017

היי סלבדור,

מצרפת את הסיכום שלנו + טיוטת תכנון, בצפון איטליה, אביב 2016

יעד מהמם למשפחות, אמנם נסענו בסוף אפריל.. ומזג האויר היה נעים והאתרים לא עמוסים.. ולא שמענו כמעט עברית.

בנובמבר תשיגי כרטיסים בזול למילאנו עם איזיגט.. (מעריכה 160-180 יורו, לפני מזוודה)

קל מאוד לתכנן את החופשה

אטרקציות, פארקי שעשועים, בריכות, שייט, חופים, ספורט ימי, גלישת רוח

קניונינג (מלא אפשרויות פירטתי בבלוג), 

טבע, נופים, מוזאוני רכב, סיור במפעל ייצור רכב, שווקים, שופינג ועוד....

aquardens –מתחם בריכות חמות נהדרות, בחוץ נהר, מערה, קיוסק משקאות במים

פארקי חבלים - יש לפחות שניים

מגלשת הרים - הר מוטורנאה, אגם מאג'ורה

קארטינג, כמה אפשרויות, כולל מסלול מירוץ לנסיעה וצפייה בתחרויות

ראפטינג - בדולומיטים.. יעד צונן , שלג בקיץ, רכבלים, מעברי הרים
        כבישי נסיעה יפים

אפשר לשלב את גבול שויץ, אגם מא'ורה, אגם גארדה, אגם קומו, ורונה, מילנו, יום-יומיים בונציה..

תקשיבי לילדים....

בהצלחה

• telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה זה לא רק גארדה והדולומיטים

צפון איטליה זה לא רק גארדה והדולומיטים. אפשר לטייל גם בצפון מערב איטליה בעמק אאוסטה שמוקף בהרים הגבוהים ביותר באלפים. מבחינת תשתיות של תיירות וספורט אתגרי אני לא חושב שאיטליה נופלת ממדינות אחרות באירופה.

אפשר לשלב את צרפת או את שוויץ.

בטיול של שבועים אפשר לשלב את החופים של ליגוריה.

היתרון הוא במרחקים הקצרים לעומת ספרד ובמגוון טיסות למילאנו. החיסרון הוא בעלויות הגבוהות יחסית.

• דפנה 11
            דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

לפי דעתי בשבועיים אפשר לשחק במינונים :נכון בגארדה באוגוסט שומעים עברית אבל יש לה את האטרקציות לילדים,לעומת זאת  במאג'ורה לא פגשנו בכלל ישראלים בארבעה ימים ,נראה לי שבאגמים לוגאנו וקומו המצב דומה,לא היינו בדולמיטים ,אך יש רבים פה שהיו ויכולים להגיד לך לבטח.

איטליה נהדרת !!

• amysh
              amysh נערך לאחרונה על ידי

ברור שאיטליה.... טוב  נו אני מאוהבתבאיטליה והטיול בצפון איטליה לפני שנה בול היה אחד הכיפים ביותר. יעד מושלם לטיול משפחות ואיטליה כ"כ כיפית ויפה. לדעתי זו המדינה הכי נהדרת בארופה ואולי בעולם כולו.

לא הייתי בפורטוגל אז אין לי מושג לגביה.

ברצלונה גם מאוד כיפית ויפה, טעמנו מהפירנאים בקטנה מאוד, רק ואל די נוריה, היה יפה.

וכמו ש-לי כתבה- יש בצפון איטליה המון אטרקציות לילדים, פארקי חבלים, גרדה לנד, מובילנד, ארוחת האבירים, יש פארק מים יש כפרי נופש עם פארקי מים או בריכות, יש את האגמים. אני גם מאוד אוהבת את אגם קומו, לדעתי הוא הכי יפה. ותשלבו גם את ונציה המדהימה. והנסיעות לא ארוכות זה מה שכיף.

• Salvador26

תודה לכולם על התשובות.

בינתיים יושבת ושוקלת את כל הכיוונים.

מה שכן, דיי ברור שתהיה דרום אירופה Smile

יש עוד שרשור על התלבטות לגבי איטליה, אני מציצה בו גם.

פשוט נראה לי שצפון איטליה זה יעד מה זה נדוש.....

בוונציה לא היינו כזוג, אבל נראה לי שהיא סיוט באוגוסט. האמנם?

• סמדרולה
                  סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

היינו בצפון איטליה ביולי לפני חמש שנים. היה חם מאד ולחות גבוהה בונציה. צפיפות של המוני תיירים, דוחק, חששנו מכייסים. לא אהבתי. את אגם מג'ורה וסביבתו אהבנו מאד. פארק חבלים ג'נגל אדוונצ'ר היה מוצלח. עיירות קסומות כמו בורגטו וליציזיטה.

לא הגענו לדולומיטים, בגלל שהייתי נהגת יחידה ובהריון מתקדם, לא רציתי להעמיס על עצמי נהיגה מפותלת. מזג האוויר שם קריר יותר ונעים. נופים מקסימים ויש גם ראפטינג.

הבת שהיתה בת 12 וחצי קראה את המשפחה המטיילת ויחד ישבנו ותיכננו את הטיול. מציעה שתמשיכי בשיתוף הבנים הגדולים. אם זה היעד שהם בוחרים , אז שיקחו חלק בתכנון ובבחירת האזורים והאתרים.

• Salvador26

ידעתי שיכולה להיות בעיה עם ונציה באוגוסט.....אבל אם נוסעים לאיזור, חבל לפספס.

אם חושבים על מסלול בערך (אנחנו מטיילים ליאט): שבוע בגארדה, 3 ימים וונציה ושאר הזמן בדולומיטים. לא נראה לי שאפשר לדחוס לתוך זה גם קומו או מג'ורה. הטיסות לונציה במחירים שפויים כולן עם קונקשן. טיסות למילנו יש ישירות עם איזי ג'ט. האם יש הגיון לטוס למילנו אם לא מתכוונים בכלל לבקר באיזור? בגלל שיש טיסה ישירה?

• telo
                      telo נערך לאחרונה על ידי

למילאנו יש יחסית הרבה טיסות ישירות. חלקן זולות עם איזיג'ט. יש גם צ'רטרים וכמובן אלעל. המרחק לאגם גרדה סביר. לדולומיטים זה נסיעה ארוכה מאוד.

אני לא הייתי מטייל בקיץ בוונציה. במיוחד לא עם ילדים. חם ולח וצפוף.

אם אתם שוקלים טיסה לא ישירה יש הרבה שדות תעופה באזור, כולל ורונה וברגמו ועוד כמה שדות בצפון איטליה שמתאימים לטיול באזור גרדה.

• ענת_3402356
                        ענת_3402356 נערך לאחרונה על ידי

היינו הקיץ בגארדה בדולמיטים המערביים ובונציה. בגארדה ביקרנו באתרים הפופולארים מפלי מולינה גארדה לנד ורונה ארוחת אבירים סרמיונה וכו. והאמת,כשעלינו צפונה לאיזור ריבה דל גארדה ומולבמו הבמו כמה האחזור הזה הרבה יותר יפה ופחות עמוס וחם מדרום האגם. בונציה היינו חצי יום היה כל כך חם ועמוס שפשוט יצאנו משם מוקדם.מציעה לך כן לטוס למילאנו לנסוע לאיזור צפון האגם יש שם הרבה פעילויות בריבה דל גארדה . לבקר בדולמיטים מערביים ומזרחיים. יש במזרחיים ראפטימג מומלץ ויש במולבנו רכבל ופארק. חבלים.ואפשר לקנח יומיים בגארדה לנד סרמיונה ורונה וכו. ונציה לשיקולכם.עיר מדהימה. נכון חם וצפוף אבל מיוחדת. אצלנו הילדים יותר קטנים 6 עד 10 עם גדולים יותר אולי הייתי נוסעת. בהצלחה!וברור לי למה הילדים רוצים איטלה היא מיוחדת מאוד

• yaelkline
                          yaelkline נערך לאחרונה על ידי

היינו באוגוסט במסלולו הקלאסי של אזור אגם גרדה 6 ימים בדרום + 2 לילות בטורובולה (גן עדן לרוכבי אופניים - מומלץ) ו4 לילות בדולומיטים. 

טסנו למילאנו עם איזיג'ט. היה מצוין. למרות שלא טיילנו באיזור. נסענו ישר לדרום גארדה וחזרנו לטיסה מהדולומיטים. יום נסיעות ארוך אבל לא נורא כי עצרנו בדרך במגלשות הרים וטיולים.

עם 4 ילדים בגילאי 6 -13 לא וויתרנו על וונציה, למרות האזהרות הרבות בפורום.

בעקבות המלצות שקראתי כאן בפורום (מטיילים שכן נסעו לוונציה Smile), לוונציה בחרנו את היום עם מזג האוויר הכי נעים - 26 מעלות. קמנו ב 6 בבוקר וב 06:45 כבר היינו בדרך. עברנו את הגשר לתוך וונציה לקראת 09:00 עדיין לפני הפקקים. עם הוופרטו הספקנו להגיע לכיכר סן מרקו ולעלות למגדל הפעמונים בתור די קצר. בצהריים שטנו לאי בוראנו. היה יום נהדר, אחד המוצלחים לכל המשפחה. העיר מאוד יפה ומיוחדת וחבל לוותר. נכון היו הרבה תיירים ובכל זאת כולנו נהננו מאוד!!!

ממליצה להקדיש יותר זמן לדולומיטים, יש הרבה אטרקציות למתבגרים. 3 ימים בוונציה נראה לי הרבה מידי. אין מה לעשות כל כך הרבה שם. 

מומלץ: גרדה לנד, קאנווה וורלד + עיר הסרטים + ארוחת אבירים באותו יום אפשר בהחלט, סירמיונה.

• Salvador26

תודה לכם

telo: לפי דברייך, כן הגיוני לטוס למילנו אם יש טיסה ישירה במחיר סביר, גם אם לא מתכוונים לטייל באיזור אלא ממשיכים לגארדה. כי המרחק סביר. לגבי ונציה. למרות שזה אוגוסט, אם כן נחליט על איטליה, אני נוטה לבקר בה. כי נסיעה משפחתית אצלנו אפשרית אך ורק בחצי השני של אוגוסט וחבל לפספס את ונציה. מי יודע מתי תהיה הפעם הבאה. בשנתיים אחרונות כמה חברים שלנו היו בונציה באוגוסט. אמרו שכן בהחלט זה אפשרי ודווקא מומלץ לישון בה. בערב כשכל בתיירים עוזבים, ממש כייך להסתובב שם. גם באוגוסט.

yaelkline: 

כמה זמן לדעתך יש להקדיש לדולומיטים? אם יש נניח 15 ימים נטו ורוצים בכל זאת להישאר בונציה יומיים. שבוע לגארדה, 6 ימים לדולומיטים?

ענת,

אם בוחרים לישון בצפון גארדה בכל התקופה, האם זה הגיוני לצאת לשם ליעדים בדרום? אנחנו מצד אחד לא אוהבים להחליף יותר מדיי לינות. אבל מצד שני לא רוצים לנסוע יותר מדיי. והבנתי שמקומות לינה רבים בגארדה בקייץ רוצים שהיית מינימום של שבוע. מה שמחייב להישאר לישון במקום אחד.

• yaelkline
                              yaelkline נערך לאחרונה על ידי

החלוקה לשבוע ו6 ימים בדולומיטים נשמעת טוב.

דרך אגב הנסיעה מלינה בצפון האגם לדרום יכולה לקחת יותר משעה וזה בלי פקקים. אני לא רואה סיבה לישון בצפון. הוא אומנם יפה יותר אבל האטרקציות העיקריות בדרום. 

לנו היו שני לילות בצפון האגם בטורבולה מכיוון שבעלי רצה לרכב בסביבה על אופניים. ולצערנו בדיוק ביום שבו היה אמור לרכב היה יום גשום והרכיבה על אופניים הייתה בלתי אפשרית. חלוקה כזו די מגבילה. 

אני ממליצה בצפון אגם גרדה (כחצי שעה נסיעה מצפון האגם) על אגם טנו המקסים לטיול ורחצה. צמוד אליו עיירות עם אווירה מימי הביניים: העיירות Canale  והעיירה שאחריה Calvola. באוגוסט יש שם פסטיבל ימי הביניים.

לגבי שהיית מינימום של שבוע: זה קורה בעיקר בכפרי נופש. בצימרים ובמלונות אין דרישה כזאת. 

לגבי פקקים: יצאנו כל יום בין 09:00 -10:00 מהצימר מדרום לאגם וכמעט שלא נתקלנו בפקקים.

שיהיה טיול מקסים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • ענת_3402356
                                ענת_3402356 נערך לאחרונה על ידי

שלום. לשאלתך....ממה שהבנתי ממך את מעדיפה יעד פחות מתויר והמוני. ולכן גם בדולמיטים וגם צפון האגם נותנים לך מענה. אם את רוצה ונציה הייתי בונה מסלול כזה מילאנו נסיעה לצפון אגם גארדה. טיול במפלי ורונה ריבה דל גארדה מולבנו פארק חבלים ראפטינג דימארו. משם ל מספר ימים בדולמיטים מזרחיים משם לונציה . לאגם גארדה היתי מקדישה לגארדה לנד יום ועוד יום אולי....אחרי הנופים של הדולמיטים לדעתי אין יותר מידי מה לעשות בגארדה. יש בדולמיטים רכבלים ראפטינג אגמים עיירות יפות הדבר היחיד שאין זה גארדה לנד ופארק מים ולכן לא הייתי מתמקדת בדרום האגם. אנחנו היינו 6 ימים בגארדה ועוד 3 לנו בטרנטו צפונית לאגם. משם נסענו לבולצאנו לראפטינג ולמולבנו. מזג האויר היה נעים ואף גשום לעיתים בעוד שב 6 ימים בגארדה היה חום נוראי והיה מאוד קשה לטייל. אבל מזג אויר זה משהו שלא בשליטתנו. אני אישית אהבתי יותר את החלק הצפוני.

• dorongm
                                  dorongm נערך לאחרונה על ידי

היי

לפני שנתיים עשינו טיול של שבועיים וחצי באיטליה.

טיסת אלעל לוונציה, טיילנו יום שלם בעיר ולאחר מכן עלינו לדולומיטים ל - 5 ימים.

לינה בעיירה Cavalese.

המשכנו לאגמים דרך אגם גרדה לטובת גארדלנד לנוער, ישנו לילה ב - Sirmione.

משם המשכנו לאיזור Varese לחמישה ימים לטובת טיול באגמים.

המשכנו משם ל - La Sepzia לטובת יום טיול מדהים ב - Cinque Terra

סיימנו בסופ"ש ברומא, טיסת אלעל חזרה לארץ.

כמו שכתבו לפני, איטליה היא המדינה הנהדרת והמדהימה ביותר באירופה,

האנשים, המקומות והאוכל, שילוב מנצח.

(לאחר שהשנה היינו בחבל טירול, הייתי אומר שאפשר לשלב)

דורון

• Salvador26

דורון, תודה. עשיתם מסלול רציני וארוך.

• dorongm

השנה בדרך חזרה מאוסטריה עברנו באיטליה (המקום הכי הכי), יומיים בדולומטיים,

הפעם הקדשנו את הזמן לחלק המערבי  Lago di Tovel ויום באגם גארדה.

אחזור שוב על דעתי שלאזור האגמים כדאי להקדיש כשבוע, אבל לכולם (משהו כמו יום לאגם, כולל Lago di Iseo המקסים והלא מתוייר)

• Salvador26

דורון, לאילו אגמים אתה מתכוון? אמרו לי רק לאיזור גארדה צריך 5-6 ימים.

• dorongm

אנחנו ישנו בוורזה, צפונית למילאנו.

יום אחד טיילנו באגם קומו, עם שייט במעבורת לבלג'יו.

יום אחד טיילנו באגם מאג'ורה עם עלייה ברכבל ב - Stersa וביקור באי היפה.

יום אחד טיילנו באגם d'Orta, אולי האגם הכי פחות מתוייר ולא ברור למה.

יום אחד הצפנו לתוך שוויץ לערים - Locarno ו - Bellinzona.

ליד אגם גרדה יש את אגם Iseo, אשר להקיף אותו בכמה שעות (הצד המערבי מדהים) ולהפליג לאחד מהאיים שבו.

לגבי אגם גרדה ובייחוד החלק הדרומי שלו, מאוד עמוס וצפוף בקיץ, פקקים של שעות ולכן כדאי לא להתעכב יותר מיום או יומיים

• יונית
                                            יונית נערך לאחרונה על ידי

לכל אחד הקצב שלו

אני סבורה שלכל האגמים בשבוע זה מעט מאד.

אם רוצים את כל האגמים כדאי להיות שבועיים (פלוס מינוס)

תלוי כמובן בקצב אישי-משפחתי, עונת השנה, יעדי הטיול.

לאגמים המערביים הייתי מקדישה שבוע לפחות (אורטה,מאגורה,קומו,ונגיסה אולי משוויץ) אבל מאד תלוי במסלולי הרגל, כמות ההרים, כמה פעמים שטים ולאן, וכן הלאה.

לאגמים המזרחיים (איסאו-גארדה-ואולי גם אזור טרנטו אם תספיקו, עם או בלי וונציה , עם או בלי פארקי שעשועים)- שבוע.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון