טיול עם רכב בכרתים
-
נוסעת בשבוע הבא לכרתים עם בתי לטיול עם רכב.
מאחר ואני הנהגת היחידה ומלחיץ אותי לנהוג בדרכים מאד צרות שהן גם דו סטריות כשבצידן יש תהום, חשבתי לברר כאן על מה אצטרך לוותר אם לא אנהג בהן. האם יש אלטרנטיבות? בקיצור, מה הן הדרכים העונות לתיאור הנ"ל בכרתים?
תודה רבה מראש. -
מישהו מוכר לכם סיפורי הפחדהבכל הכבישים שתיסעי הם כבישים טובים, דו סיטריים, יש כביש מהיר לאורך כרתים ויש צירי רוחב בכבישים ארציים.
מה שמישהו סיפר לך יש רק בהרים הגבוהים בכפרים נידחים שלשם אף תייר (חוץ ממני) מעולם לא ביקר.
אין שום בעיה לנסוע בכרתים, הנהגים נוהגים כראוי, מי שלא ממהר נוסע על השוליים כדי שלא להפריע לאחרים, וכך כביש ארצי בן שני נתיבים הופך למעשה לארבעה נתיבים.
ההבדל בין נסיעה ברכב או באוטובוס ציבורי/אופניים וכו הוא הבדל משמעותי למי שאוהב לטייל.
חוץ מזה שמי שיושב ליד הנהג מקובל שלומד את החומר ואת המסלול ואתריו ומחזיק במפה ומכווין את הנהג.
-
תודה. קיויתי שתענה לי.תשובתך מרגיעה אותי.
אני לא ממש יכולה לבנות על בתי שתנווט ולכן אני בונה על הכרת המסלול לפני הנהיגה ושימוש ב-waze בזמן הנהיגה. האם זה נשמע לך בסדר. -
אתם יכולים מראש לקבוע לאיזה מסלולים תרצו לצאתואז בכל ערב ללמוד את המסלול ומה שמסביב- כפרים, אתרים וכדומה.
לגבי שימוש באביזרי ניווט, לדעתי זה קצת בעייתי כיוון שנאמר שאת רוצה לנסוע לעיר איוס ניקולאוס. יש בכרתים 12 ישובים בשם הזה.....
אני לא יודע ממי את לוקחת רכב, אבל ממי שתקחי, קחי גם מכשיר ניווט ושיסביר לך במקרה ואת נתקלת בבעיה כמו שהעליתי.
כמובן שהטוב ביותר היא מפה מעודכנת , אבל יש בעיה כיוון שכמעט לא מעדכנים מפות בכרתים ולרוב "ניו אדישן" הוא רק "ניו פרינטינג".
אני לא יכול לכתוב לך היכן אפשר למצוא מפה שמתעדכנת כל הזמן, כי ימחקו את ההודעה.....