נופש באירופה לסוף נובמבר?
-
היי,
אשתי חוגגת יום הולדת בסוף נובמבר ואני מחפש יעד לנופש של 4-5 ימים באירופה עם תינוק בן שנתיים.
ברור לי שרוב אירופה קרה וזה יהיה נופש באווירה חורפית יחסית, אך אשמח להמלצות ליעדים שבהם החורף כמה שפחות ״קשה״ ועדיין ניתן להסתובב ולטייל.
כמו כן מקום מעניין עם איזורי קניות נחמדים, קצת נופים ושנוח להסתובב גם עם תינוק.
תודה רבה!!!
-
סיכוי למזג אויר סביר באירופה בסוף נובמבר (כמובן גם זה אם יש מזל) , זה רק באיזורים הדרומיים ביותר:
כרתים , מלטה , סיציליה ודרום ספרד.
-
לדעתי לא תמצאו נופש באירופה בתקופה הזו שמתאים לתינוק בן שנתיים.
-
ברצלונה, מדריד, רומא
-
סיציליה נשמעת מעניין! היכן כדאי לשהות?
איזו עיר? מה כדאי לראות?
תודה רבה
-
סיציליה :
אנחנו עשינו את האיזור כטיול מתגלגל ,אבל עם תינוק אולי עדיף מקום לינה אחד או שניים בלבד.
טאורמינה - עיירה יפיפיה - מקום טוב ללינה.
משם טיולים : העיר קטניה, הר הגעש אתנה,
מעיינות גול-אנקנטרה- מסלול הליכה -
שעה וחצי, קניון יפה. (המלצה של חבר, לא הייתי , לא יודעת עם קל או קשה).
שמורת טבע – Pantalica
(יש מסלול נוח על דופן ההר בלי לרדת ולעלות לואדי)
העיר סירוקוזה, נוטו -עיירת בארוק מקסימה ,
וילה רומנה-פסיפסים מרהיבים -חובה!!!!
מקומות רחוקים יותר:
עמק המקדשים - כמה מקדשים יווניים מדהימים כמעט שלמים,
אריצה - כפר מדהים בראש ההרים .
העיר פלרמו.
בין לבין יש עוד כמה שמורות טבע קטנות , כפרים יפים , מקדשים יווניים נוספים ,
כנסיות מדהימות כמו מונריאלה (ליד פלרמו)
איזור מדהים נוסף בסיציליה : זה האיים האיולים , הרי געש כבויים ופעילים.....
אבל זה דורש נסיעה במעבורת , ובתקופה הזו של השנה , כנראה לא מומלץ ובטח לא עם תינוק.
בקיצור: לא חסר מה לראות בסיציליה.
-
האמת? נראה לי בכל יעד אירופאי חיים תינוקות וילדים קטנים. הולכים לגנים,לבתי ספר..לפארק עירוני עם ההורים..
אם מדברים על גשמים,הם יכולים להיות גם בקייץ.ומאוד לא כייף לטייל ביום גשום,במיוחד בטבע,במיוחד עם ילדים.
דווקא טיול עירוני באחת מערי אירופה,עם שפע הפארקים,גני חיות,מתקנים חינמיים לילדים ומקומות סגורים יכול להתאים בכייף.
לבוש? חורפי..ויעד עירוני תמיד יש חנויות שבין רגע אפשר להיכנס לרכוש משהו מתאים..גם יעלה זול יותר.
מ11.11 כבר מתחילים שווקי כריסמס בבודפשט.נראה לי יעד מקסים לכמה ימים.גם לראות את האורות הקישוטים וגם לבלות..
תחבורה ציבורית מאוד נוחה וקלה,שפע אפשרויות לינה בדירות מלון עם חדרים מרווחים ומטבחונים מאובזרים..דלפק קבלה פעיל ועוד..
בתמונה מקניון בבודפשט,יש מלתחה בה ניתן להשאיר את המעילים/תיקים ולא להתבשל בחום הנוראי של חימום ולא להחזיק את כל מלאי הביגוד..
קרקס פעיל,בעלות שווה לכל נפש,שייט סגור, התמונה עם האף בחסות קוקה קולה, מתחילת דצמבר..ממתי התחילו לא יודעת.
תוכלו לקרוא ולראות על חופשה חורפית בבלוג שלי עם שפע לינקים למקומות עניין.
-
מסכימה איתך מאד לגבי טיול חורף עם ילדים ,
אבל כאשר מדובר בתינוק בן שנתיים, כל מה שמעניין אותו זה להתרוצץ ממקום למקום ולהיות עם ההורים . כל עלה , כל פרח שמראים לו מעניין אותו, לשבת על האדמה ולשחק עם אבנים.....
בגיל כזה , הזוג עדיין יכול לתכנן מסלול לפי מה שמעניין אותם אישית ולא לפי הילדים .
אז טיילו לאן שמושך אותכם והילד יהנה מקירבתכם ומכל דבר .
לגבי בודפסט - בהחלט יעד מדהים ומומלץ ! וזול! הייתי בתחילת מרץ (עדיין חורף חזק) מעיל חם ומטריות והיה נפלא! (היינו רק מבוגרים).
-
מירה ואמה - המון תודה על ההמלצות!
האם לדעתכם/ן כדאי לשקול גם את ברצלונה?
הן מבחינת מזג אוויר והן מבחינת בילוי עם תינוק?
המון תודה!!
-
כפי שאמה כתבה : כל עיר זה בסדר פחות או יותר. מעיל חם ומטריה ומסודרים.
לתינוק כדאי לקנות אוברול שלם שכולו כמו מעיל .( כמו חליפת סקי).
בתוך הבניינים ,קניונים ,מוזיאונים, מסעדות - בכל אירופה - הכל מחומם .
לגבי ברצלונה - הייתי בה לפני כמה שנים באמצע דצמבר (3 ימים בדרך לסקי באנדורה) , היה לנו מזל ורוב הזמן היה שמש והסתובבנו רק עם חולצות ארוכות דקות , ללא מעילים בכלל.
שוב שאלה של מזל. כך שלדעתי ,בהחלט אתם יכולים לקחת את ברצלונה כאופציה.
-
ברצלונה יקרה יותר..
ברצלונה,זה בנינים של גאודי,סגרדה פמיליה, כיכרות ,יותר טיולי חוץ.
בודפשט פשוט מרגישה של אין חובה מיוחדת..יש CV הכול ומצד שני ,לא נורא אם תפספסו משהו. אמצע נובמבר היא מאוד מקושטת וזה כייף. הפעלות שונות.
אפשרויות לינה נוחות למשפחה עם ילד/תינוק.
אך בהחלט,אפשר לטייל בכל עיר שבא לכם..
ברצלונה גם חוגגת עם שווקי כריסמס מ27.11