אומנות בת זמננו ברלין
-
שלום למכירי ברלין,
בין השאר קראתי המלצות טובות על:
*Hamburger Bahnhof
* Martin-Gropius-Bau
כדאי להתאמץ ולהיכנס לשני האתרים? אם צריך לבחור אחד-מה לפי דעתכם עדיף?
בנוסף, אשמח לשמוע גם אם יש לכם המלצה "טרייה" אחרת-גלריה מעניינת מאד ולא יקרה
.ושאלה נוספת לגבי כרטיס המוזיאונים-על פי המידע באתר הכרטיס ההמבורגר בנהוף כלול. השאלה אם וכמה צריך לשלם לתערוכות המתחלפות. קראתי חוות דעת טובות על מניפסטו ורוצה לראות אותה.
תודה רבה וגמר חתימה טובה.
-
הי נירת,
הייתי רק בהמבורגר בנהוף. לא זוכרת ששילמתי סכום נוסף והייתי בכל התערוכות. אם יש זמן למה שלא תלכי לשני המוזיאונים?
-
תודה זיוההתשובה שלך מאד עוזרת.
למה לא להיכנס לשני המוזיאונים? מילא הזמן
, אבל הסבלנות של בן זוגי
....אגב, הסתובבתם קצת בין הגלריות בAuguststraße ? מעניין שם?
-
מרטין גרופיוס באוביקרתי רק במרטין גרופיוס באו לפני כמה שנים והיה מעולה. היתה תערוכה מאד גדולה של אולפור אליאסון, שעושה פסלים ומיצגים מרתקים (יצירה שלו נצאת בקצה הכניסה התת קרקעית למוזיאון ישראל). אם אני זוכרת נכון, כן צריך לשלם בנפרד לחלק מהתערוכות. בביקור נוסף בברלין בעלי הלך לתערוכת דיוויד באווי במרטין גרופיוס באו - אותה תערוכה שהיתה בויקטוריה ואלברט בלונדון - וזה עלה לא מעט (יחסית לברלין) ואני העדפתי לבקר בטופוגרפיה של טרור, שצמודה למרטין גרופיוס.
-
תודה רבה ציידת. אכן במרטין צריך לשלם לכל תערוכה בנפרד ולא ראיתי באתר כרטיס משולב. יש גם תערוכה חינמית כרגע ואולי יתנו להיכנס רק אליה?
נראה לי שנחליט במקום. הטופוגרפיה בכל מקרה בתכנון. -
הי נירית, אם את עדיין כאן.
המוברגר באנהוף הוא אחד המוזיאונים הטובים בעולם לאמנות בת זמננו (בעוד יומיים אני מקווה לראות את זה שנחשב לטוב ממנו ואז אוכל להשוות) לא הייתי מפסידה אותו. תערוכת הקבע שלו נפלאה בעיניי, אלא שאם לבנזוגך אין סבלנות לכאלה, הייתי שוקלת להתפצל...

התערכות הזמניות הן בדרך כלל כאלה שחבל לוותר עליהן, גם אם הן יקרות, אני לא זוכרת מחיר מדוייק, אבל הוא בהחלט עמד על 2 ספרות...
מרטין גרופיוס מעניין בגלל הבניין שלו וראינו אותו פעמיים בגלל התערוכות שהוצגו בו בזמן שהותנו, כך שכדאי לבדוק אם התערוכה העכשווית מעניינת אתכם.
אם בכל זאת אפשר למתוח קצת את סבלונותו של בנזוגך, אז הנויגלרי מאוד מומלצת, יש להם אוסף עצום של אמנות המאה ה-20 (מודרנית, לא בת זמננו) והם מחליפים בין היצירות המוצגות כל הזמן.
תיהנו
רבקה
-
רבקה, תודה רבה גם לך.
הנוי ברשימת החובה
.אשמח לשמוע את החוויות שלך.
-
בוקר טוב
ההמבורגר בנהוף מעולה,תערוכות מעניינות ומבנה מרשים, כנ"ל לגבי מרטין גרופיוס. ראינו שם בזמנו את התערוכה של אניש קאפור, היה מרשים ביותר.
הגלריות באוגוסטשטראסה היו מאכזבות לדעתי ברובן הגדול.
טיול טוב
א.
-
תודה רבה אורלי גם לך.התוספת לגבי ה וגוסטשטראסה חשובה לי ביותר.
-
רקומרת, שההנאה מהגלריות באוגוסטשטראסה מאוד תלויה במה הוצג בכל זמן נתון.
אני נהניתי ביותר.
רבקה
-
תודה רבקה על ההבהרה!