דולומיטים באוקטובר
-
אני וביתי הגדולה (19) מתכננים לסוע לצפון איטליה ולדולומיטים ב 21-29/10. סגרנו כבר טיסות ורכב כך שאין כבר דרך חזרה. לפי מה שאני קורא כאן אין כל כך מה לעשות באיזור האגמים ולדולומיטים אין בכלל טעם להגיע. תיכננו לראות נופים ולעלות לפסגות ההרים ברכבלים חשבנו אפילו על מצנחי רחיפה ואולי כמה מסלולי הליכה קצרים. אבל אני מבין שהכל סגור וחוץ מכבישים לא ניראה כלום וגם זה בהנחה שהם לא חסומים.שאלתי היא כמה אכלנו אותה ? כלומר כמה מהמסקנות שלי נכונות וביכלל אין טעם לסוע ופשוט לבטל הכל (ולשלם קנסות ביטול). ? העניין מטריד אותי מאוד. אגב המסלול שלנו זה אגם גארדה,ונציה,דולומיטים(יומיים), אינסברוק אוסטריה, אגם מג'ורה, חצי יום מילאנו סה"כ 9 ימים. תודה מראש.
-
שלום,
אישית-לא הייתי מבטלת.
אפשר לנסוע ולראות נופים גם בלי לעלות ברכבלים. אם מזג האוויר יהיה בהיר-אפשר לטייל. סביר להניח שהכבישים לא יהיו חסומים. שלג יכול לרדת במקומות הגבוהים וזה רק תורם לנוף. אם יירד שלג במקומות נמוכים הוא לבטח יפונה והכביש ייפתח.
הרכבל לסאס פורדוי נסגר ב23/10 (בכפוף למזג האוויר) ובאלפה די סיוזי-בתחילת נובמבר. אישית-הייתי נוסעת לעמק גרדנה ומשם מטיילת לפי מזג האוויר.
באגם מג'יורה האיים "נסגרים" גם הם ב23/10 אבל למשל וילה טרנטו הנחמדה ממשיכה לפעול עד נובמבר.
כמובן שאם "תפלו" על מזג אוויר גשום וחורפי-יהיה פחות נעים, אבל עדיין יש מספיק עיירות וערים לטיל בהן.
פעם הבאה תסעו יותר מוקדם...
-
תודה רבה נירית על התגובה המהירה המפורטת והמועילה מאוד. עודדת אותי ואכן נצא. אספר על רשמיי . שוב תודה.
-
בנוסף - ציינת את ונציה. אין שום בעיה להיות בוונציה 3 ימים, יש בהחלט מה לעשות ומה לראות. הייתי בתחילת נובמבר בוונציה, היה קר (בצורה סבירה) והיה לפעמים גשם קל, אבל זה בכלל לא פגם בהנאה. לבוש חם מתאים, וזה הרבה יותר כיף מאשר בחום של הקיץ עם עשרות אלפי התיירים, התורים, הלחות והחום. אני בטוחה שתהנו.
-
אני גם אמור לנסוע בסוף אוקטובר לאיטליה.
לפי הבנתי הרכבל במונטה בלדו פתוח עד סוף החודש.
מההודעות הקודמות אני מבין שהאיים באגם מאגורה סגורים, האם זה בדוק ונכון?
כמו כן חשבתי על הדולומיטים המערביים- מפלי נרדיס- יש בכלל אפשרות בתקופה הזאת להגיע לשם ? זה פתוח בכלל ?
תודה רבה
-
מפלי נרדיס נמצאים במקום נמוך יחסית, כך שאין שום סיבה שתהיה בעיה להגיע לשם בסוף אוקטובר.
-
יש איזה שהוא אתר לבדוק שם את זמני הפתיחה באיזור. כי יכול להיות שהכבישים פתוחים אבל השמורה סגורה
-
המידע לגבי האיים באתר הרשמי וככה היה גם בשנים קודמות. (קישור בהודעה הקודמת שלי).
לגבי מפלי נרדיס-זה לא אתר שנסגר אבל שם אם יורד שלג המכסה את הכביש-לא כל כך מפנים והכביש כן עלול להיסגר. ניתן ללכת בשלג בנעליים מיוחדות כמה שרוצים וראיתי תמונות קסומות של האזור בחורף.
כאן יש מידע על המפל. (באיטלקית אבל אפשר לתרגם בעזרת מנוע התרגום של גוגל).
לגבי המונטה בלדו-שוב על פי האתר פועל עד ה 1/11/2016. לפעמים יש שינויים עקב מזג האוויר ותמיד כדאי להתעדכן לפני שמגיעים.
-
הייתי שם (במפלי נרדיס) רק לפני שבועיים. לא רואה מה שם ניתן לסגור. באוקטובר הסיכוי לשלג במקום כל כך נמוך אפסי. צריך לנסוע עד מגרש החניה הקרוב למפלים, לצאת מהרכב וללכת אליהם כמה מאות מטרים. זה מה שאנחנו עשינו ואני לא רואה שום בעיה לעשות את זה בחצי השני של אוקטובר.
-
לרוב באמת אין בעיה אבל כבר קרה שירד שלג בסוף אוקטובר גם בגובה 900 מ'-בסיס המפל. היות שהעמק צר מאד הוא מקבל מעט שמש וזה מגביר את הקור והקיפאון בכביש/שטח.
גם באתר הרשמי כתוב שמומלץ לבקר בנוחות עד אוקטובר. כך שככל שמתקדמים אל סוף החודש -מתחיל להיות גבולי. ולכן כדאי לבדוק קודם מה המצב.
וכמובן שהאזור פתוח אבל הנסיעה בכביש בחורף-זה משהו אחר. לאו דווקא באוקטובר כמובן...
-
מלבד העניין אם הרכבלים עובדים או לא, או אם אתר כזה או אחר מתפקד, יש ערך מוסף עצום לטייל בדולומיטים בעונה הזאת ולראות את צבעי השלכת המדהימים. חוויה לעיניים ולנפש.
-
דב פנדה. כל מילה בסלע. חג שמח! -
תודה רבה חברים .
אתם בהחלט מעודדים ועוזרים לי .
תודה רבה לכם.
הבנתי שיש מתחם קניות אוטלט טוב במיוחד בין מילאנו לסרמיונה (קרוב יותר לסרמיונה). אני מתקשה למצוא אותו. יש למישהו מושג על מה מדובר?
-
-
גם אנחנו נגיע לאזור בסוף אוקטובר 25.10, עד ה-1.11, כבר שבוע אני 'חורשת' אתרים והתמונה לא כל כך עגומה כפי שציירתם וכל הזמן אני תוהה איך 'מכניסים' כל כך הרבה מקומות מקסימים ללו"ז כזה. כל הזמן אני חושבת לעצמי על מה לוותר.... אכן, הרכבל באורטיזיי פועל עד תחילת נובמבר כפי שציינה נירית. מעבירה קישור לאתר של העיירה בו ניתן לראות מידע http://www.seiseralm.it/en/info/getting-around/alpe-di-siusi -cable-car-summer.html
ראיתי שיש מסלולי טיול נחמדים באזור הדולימיטים, אני מקווה שמזג האויר עדיין מאפשר טיול שכזה, שאלה לנירית - האם כדאי להגיע למעברי הרים? מעבר סלה קרוב לאורטיזיי. האם יש לך רעיונות לתוכנית אלטרנטיבית למזג אויר שלא יאפשר טיול רגלי ?
לגבי אזור אגם גארדה - יש את העיירה מלצ'סינה בה יש רכבל, על פי הערכתי, הרכבל פועל בתקופה זו של השנה. שאלה - האם המעבורות פועלות כרגיל או שיש זמנים שונים לפעילות? לגבי האיים במג'ורה, לא הבנתי, האם לא ניתן להגיע אליהם?
אנחנו נוחתים במלפנסה בשעה 11:30 האם כדאי להגיע למילאנו ולצאת בבוקר לאזור גארדה או לוותר על מילאנו ולהגיע לאזור גארדה?
-
הי יעל,
למזג האוויר צריך מזל
. יכול להיות שיהיו בסוף אוקטובר ימים יפים (בדולומיטים כבר קרר בכל מקרה) ומצד שני-עלולים להיות ימים גשומים ומעוננים חסרי ראות.לדעתי-אם מזג האוויר מאפשר ויש ראות כדאי מאד להגיע למעברי ההרים. מניחה שיהיה שלג שרק יוסיף לנוף.
לגבי השייט לאיים-אם הגנים והארמונות סגורים-חסר טעם לדעתי. עד כמה שאני זוכרת -גם המעבורת מפסיקה לפעול בשלב כלשהו או פועלת בשעות מצומצמות מאד.
באי הדייגים גרים אנשים ולכן יש שייט אליו כל השנה. אם יש יום נחמד-כן אפשר לעשות בו סיבוב אם יש לכם זמן.
מידע על השייט באגמים אפשר למצוא כאן.
אם התחזית היא לימים יפים בתחילת הטיול-הייתי נוסעת ישר לדולומיטים או לגרדה. הייתי משאירה את מילנו -אם בכלל--לסוף. יש במילנו מה לעשות גם יותר מיום, אבל אם הטיול קצר וההעדפה היא לנופים אז השיקול ברור.
האתר הזה נמצא מאד אמין בטיולים שלנו לאיטליה.
-
תודה רבה נירית
כל יום אני בודקת את מזג האויר שם. ואכן, די קר (רכשנו ביגוד טרמי) אני מקווה שבכל זאת זה לא יפריע לנו להנות מהטיול והנופים 'יכפרו' על הקור. מקווה רק שלא תהיה רוח.
לאט לאט אני מרכיבה את הטיול. וילה טרנטו אכן פועלת עד תחילת נובמבר. האם כדאי להגיע ישר משדה תעופה לסטרזה, לבקר בוילה, ללון שם ומשם להגיע לאזור גארדה ליומיים (מונטה-באלדו) ואז לעלות לדולימיטיים/אזור ואל גארדנה ושם יש רכבל באורטיזיי ובאלף-דה-סויזי?
לגבי ונציה, האם כדאי ללון בונציה או מחוץ לה? חברים המליצו לי ללון מחוץ לונציה: לשים את המזוודות במלון, להגיע לשדה תעופה ולהחזיר את הרכב, ומכאן והלאה להעזר בתחבורה ציבורית. או אולי בכל זאת לישון בעיר ונציה ולמצוא מקום חניה ?
לגבי מי ששאל -על המונטה-באלדו הנה קישור, פועל עד ה-1.11 יש בקישור מחירים לרכבל ולחניה. http://funiviedelbaldo.it/en/timetable-rates/
-
היום חזרתי מאיטליה. היה מזג אויר מדהים ותודה לכל המייעצים פה ובשאר הטיפים והפורומים. רק מילה אחת- כמו שאמרו פה, הצבעי שלכת שיש בתקופה הזאת מ-ד-ה-י-מ-י-ם ואוווו