ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול ראשוני לאוסטריה, אוגוסט17 בקשת עזרה מהמנוסים

פורום טיולי משפחות
    10
    19
    4038
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dor1973
      dor1973 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכלום.

ראשית, פורום מדהים ותודה לכל הכותבים, חרשתי בשבועיים האחרונים את כל הפורום והבלוגים הנפלאים בנושא אוסטריה, מ 2012 ועד היום.

אנחנו זוג + 3 בגילאים 13,8,3, בנים, בכושר טוב, שיודעים להנות ולטייל, אין בעיה של נסיעות ונהיגה.

זה טיול ראשון שלנו בפורמט משפחתי מלא בחו"ל...

כרטיסי טיסה הוזמנו, אולי הייתי פזיז מידי אבל אחרי מעקב אחר לופטנזה למינכן שפתאום קפצו מ 350$ ל 700$, נלחצתי והזמנתי מהר כרטיסים עם אוסטריין לווינה, במחיר 390$ לכרטיס. לנו חשוב שתיהייה נחיתה כמה שיותר מוקדמת (9:00) והמראה מאוחרת (20:30) לניצול מרבי של הזמן.

דירה הוזמנה באבנטאו (7 ליליות), ובשלושה ימים האחרונים מלון בווינה (2 ליליות), רכב יוזמן בהמשך.

הרכבתי מסלול ראשוני עבור ששת הימים המלאים (לא כולל יום ההגעה ויום החזרה לווינה) שנהייה באזור זלצבורג, אנחנו יחסית ממשכימי הקום... ואשמח לחוות הדעת של בעלי הניסיון, כמובן שסדר הימים יקבע לפי האנרגיות ומזג האוויר. אחרי שיהיה בסיס מסודר אתחיל לחפור לעמוק ויש לי עוד המון זמן....

יום 1 - הלשטאט, תצפית 5 אצבעות, רכבל דיכשטיין ומערת הקרח 

יום 2 - גרוסגלוקנר + רכבת המכוניות ובאד הופגשטיין

יום 3 - מגלשות אבנטאו, אגם גוסאו, נקיק לאמר, מפלי גולינג

יום 4 - st. gilgen, st.wolfgang  ,  נסיעה לשם דרך הפוסטלאם.

יום 5 - מכרה מלח באד דרונברג (ילד בן 3), טירת הלברון, נקיק ליכטנשטיין

יום 6 - לא סגור.... מפלי קרימל + טירת הוהנוורפן או יום בזלצבורג (למרות שיש לי יומיים וחצי בווינה וזה מספיק "עיר") או האגם הלבן או אגם המלאכים....? או השלמות של ימים אחרים...

בימים שנסיים מוקדם תמיד יש אפשרות למרחצאות/פארק מים באזור או ביצוע של אטרקציה נוספת באזור 

אשמח מאד להערות והארות ותודה מראש לכל המשיבים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

מסלול קלאסי מצויין. בשישה ימים באיזור תמיד אפשר למצוא עוד הרבה מקומות יפים שלא נכנסו, אבל הם ישארו לפעם הבאה שכנראה תקרה...

ביום של תצפית חמש האצבעות והלשטאט מומלץ להתחיל בבוקר מהתצפית (בבוקר יפה כמובן), משם להמשיך למערת הקרח ולהגיע להלשטאט בשעות בין-ערביים שאז זה תענוג אמיתי לשוט בסירה חשמלית באגם. 

ביום של אגם וולפגנג ניתן לרכב סביבו על אפניים. בסנקט גילגן יש רכבל לתצפית, ובסנקט וולפגנג רכבת שיניים לתצפית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • dor1973

תודה רבה! רשמתי לי את כל הטיפים המצוינים שרשמת.

דרך אגב, אני לוקח את המשפחה למקום בו אני טיילתי לראשונה בחו"ל לפני כמעט 30 שנה ונשבעתי שאחזור ואני מניח שלא בפעם האחורנה.

• חיים47
            חיים47 נערך לאחרונה על ידי

דור

אהבתי את התוכן ההודעה.

רואים שחרשת את האתר , הרכבת מסלול שכולל את כל האטרקציות באזור בהתאמה להרכב המשפחה.

יש לך עוד הרבה זמן להתכונן, ואני בטוח שתהנו מטיול מדהים.

בעוד 13 שעות אני נוסע לאוסטריה.....

• gillp2
              gillp2 נערך לאחרונה על ידי

דור - יופי של מסלול בעיני!

הערונת לגבי יום 1 - רכבל דאכשטיין נמצא באיזור רמאסו-שלדמינג. לא מאד קרוב, לא להאלשטט ולא לאבטנאו.

זה אומנם נראה מאד קרוב על המפה אבל זה עלייה מהצד השני של הרכס (מעל שעה נסיעה מהאלשטט וקרוב לשעה נסיעה מאבטנאו לכיוון השני...)

בנוסף - לא הייתי ברכבל הזה (אומרים שהוא מאד מרשים) אבל הבנתי שהוא לא מאד שונה מהותית מהתצפית של 5 האצבעות שאתם ממילא נמצאים בה, ובנוסף - מדובר ברכבל (שוב - קראתי. לא הייתי) שהתורים אליו ארוכים מאד בגלל האטרקציה של 'מדרגות לשום מקום'. אני כבר לא מדבר על זה ששני הרכבלים (גם דאכשטיין וגם 5 אצבעות) יחסית יקרים.

הייתי שוקל לוותר על הרכבל של דאכשטיין, ואולי להעביר ליום הזה את אגם גוסאו, או פשוט לתת יותר זמן להאטשטט - יש בהאלשטט פוניקולר שמעלה לתצפית מדהימה על האגם. אפשר לעשות טיול קצר ומקסים בחזרה ברגל עד האגם. התצפית הזו כן שונה משמעותית מתצפית 5 האצבעות

• פסגות מושלגות
                פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

גיל, אני חושבת שהוא התכוון לרכבל הדכשטיין שעולה גם למערת קרח וגם לתצפית 5 האצבעות מאותו המקום. גם זה רכבל על הדכשטיין - פשוט מהצד השני שלו. לכן אני חושבת שהכל בסדר עם יום 1.

דור, גם אני חושבת שהמסלול ממש טוב, וגם הלינה באבטנאו מצויינת למסלול שלכם, ומאפשרת גמישות באתרים של אזור האגמים. גם אנחנו לנו באבטנאו בטיול הקודם שלנו לאוסטריה. ההערות היחידות שלי הן סתם הצעות לתמהילים אפשריים, שהם לא יותר טובים מהתמהיל שלך, אלא סתם אפשרויות.

יום 2: אם אתם ממש משכימי קום אז נקיק ליכטנשטיין הוא בדרך לגרוסגלוקנר, ואפשר לעשות אותו על הבוקר (אם פתוח?), מה שגם יהיה מן הסתם יותר נעים מבחינת עומס תיירים. מצד שני אולי בסוף תגמרו את היום סחוטים מעודף אתרים. לשיקולכם.

יום 3: הכל מקסים וקרוב. רק קצת מפריע לי שאתם עלולים לחוש הרעלת טבע של more of the same. מקווה שלא תוותרו על מפלי גולינג המקסימים. אם כן אז הם יכולים להיות בדרך שלכם גם באחד הימים הבאים.

יום 4: הגיוני לעשות את הדרך הלוך דרך הפוסטאלם בשביל הגיוון. בחזרה אפשר להקיף דרך אזור האגמים (בכיוון התחלתי מזרחה לבאד-אישל) או דרך האוטוסטראדה (בכיוון התחלתי מערבה) בכביש יפה, ואז אפשר לעצור במפלי גולינג גם ביום הזה לקינוח.

יום 5: בבאד דורנברג יש גם מגלשות הרים אם מזג האויר יפה.

יום 6: לא הייתי מתרחקת עד קרימל. מה שחסר לי זה שעשועי שלג בקיצשטיינהורן, בהנחה שיהיה שם שלג באוגוסט (צריך לבדוק נקודתית). ביום כזה הכי מתאים לבקר בבוקר בנקיק ליכטנשטיין.

• hilit
                  hilit נערך לאחרונה על ידי

המסלול בהחלט מקיף את רוב האטרקציות באזור. 

בדרך מוינה אנחנו עצרנו במנזר מלק ופעם שניה באגם מונדזה - לארוחת דגים ושיט בסירה חשמלית על האגם- היה כיף גדול ואני ממליצה!

לעומת זאת, ממש לא התרשמנו ממערת הקרח, ובדיעבד היינו מוותרים. 

לגילאי הילדים שלכם, הרכבל של ואגריני הוביל אותנו לעולם קסום בו בילינו בכיף כמה שעות.

כתבתם שאתם אוהבים לטייל, האם אתם מחפשים גם מסלולי הליכה מלבד אטרקציות? 

(מוזמנים לקרוא את הטיפים שכתבתי על אוסטריה מהטיול שעשינו בקיץ , רובם יהיו לכם רלוונטיים)

• dor1973

חיים, תודה רבה, מקווה שתהנו ואשמח לשמוע חוויות ותובנות כשתחזור.

גיל, ראשית, סיפור הטיול שלך, הכתיבה והמשפחה - במילה אחת - מושלם!

כוונתי ברכבל הדיכשטיין הוא לזה של 5 האצבעות ומערת הקרח...

לגבי הפוניקלור באלטשטט, אני מאמץ את ההמלצה, תודה.

פסגות מושלגות, על מפלי גולינג אין לי כוונה לוותר, האופציה שרשמת לשילובם ביום הרביעי בהחלט תיבדק, ועדין גם אם לא נספיק ביום השלישי אז אולי יכנסו ליום החמישי ואולי אפילו ניפתח איתם את הטיול אם יהיו אנרגיות וזמן עוד ביום ההגעה אבל לא נוותר עליהם. 

רשמתי את ההמלצה  למגלשות בבאד דורנברג  ביום 5, תודה.

לגבי הנקיק ביום 2, בהחלט אופציה, צריך לבדוק מתי נפתח... ולקוות שהחברה לא ישנו את הרגלי השינה באוסטריה...

לגבי יום 6, זה יום שאני ממש לא סגור עליו ואשמח לעוד רעיונות.

הילית, ראשית תודה, בדרך מווינה לדירה אני מעדיף שלא לעצור למעט הפסקות אוכל והתרעננות, מעדיף להגיע בשעה סבירה לדירה, להתאפס על עצמנו, לעשות קניות ואם יהיו אנרגיות וזמן אז אולי טיולון קצר בסביבה הקרובה.

אבל אני בהחלט רושם לעצמי את ההמלצות עבור הדרך חזרה לווינה!

לגבי מערת הקרח, הלכתי על ה"סולידית" יותר, בעיקר בגלל בן ה 3 אבל אני זוכר את השנייה כחוויה מדהימה כנער צעיר ואני חושב שהמשפחה תהנה אבל בהחלט יש פו חומר למחשבה...

את הרכבל של ואגריני אני לא מכיר, אבל אבדוק!

ושוב תודה לכולכם.

• יונית
                      יונית נערך לאחרונה על ידי

רק הערה אחת

מפלי קרימל רחוקים מדי מנקודת הלינה שלכם, לדעתי

גם קרחון קיצטהורן וקפרון (שלא שילבת).

המקסימום מזרחה- בהתייחס לנקודת הלינה , הוא לדעתי מסלול גרוסלוקנר.

יש לך יום אחד "לא מבושל" (6)?

תראה איך אתה יכול להרכיב את הימים -5-6 (אגב פה גם הייתי מחברת את מפלי גולינג ולא ביום המקורי בציר הפוך לנסיעה).

ותבדוק גם מה יש לאזור הלינה שלכם להציע- (כי יש!)בהיבט הטבע לא צריך ללכת רחוקwink למשל אזור ההר אליו מגיעה הרכבת הקטנה של Russbach וכל אזור 

-lammertal

• dor1973

תודה יונית.

היום השישי, בהחלט לא מבושל... ובהחלט צריך לחשוב גם על אופציה של יום השלמות ואטרקציות או עוד פארק מים וטיולים באזור הקרוב. אני בהחלט מתלבט אם מפלי קרימל שמאד מומלצים ועולם המים שווים 5 שעות נסיעה הלוך חזור...

• erancoh
                          erancoh נערך לאחרונה על ידי

יונית,

אם הלינה בפלכאו, עדיין לדעתך המקסימום מזרחה הוא הגרוסגלוקנר, או שגם קפרון וקיצטהורן ריאליים?

מפלי קרימל נראים בכל מקרה רחוקים מדי כשהבסיס הוא פלכאו.

תודה

ערן

• יונית

כשהלינה בפלכאו אני חושבת שגם קיצהורן/קפרון הם אופציה 

אמנם ה"קצה" אבל אופציה אפשרית מבחינת מרחק הנסיעה.

קרימל בכל מקרה ,בעיניי, רחוק מדי גם מפלכאו

(וכן,אני יודעת שרבים כן עושים את יום הנסיעה הזה-כל אחד וגישתו לכמות האספלט מול כמות הטיול).

אבל הבנתי שבכל מקרה הלינה באבטנאו- מה שהופך (לדעתי) את מפלי קרימל מעבר לגבול הנסבל לנסיעה יומית.

• hilit
                              hilit נערך לאחרונה על ידי

מוסיפה שקאפרון היה אחד מהימים המדהימים בטיול שלנו. 

אגמי התכלת האלה לגמרי שווים את הביקור! יש גם מסלולי הליכה מגוונים כך שאפשר להעביר שם גם יום שלם. 

לקיצשטיינהורן לא הגענו. 

• פסגות מושלגות
                                פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

גם אני חושבת שקרימל רחוקים מדי.

מצד שני, קפרון והקיצשטיינהורן לדעתי לגמרי בטווח. אין הבדל משמעותי בין נסיעה לגרוסגלוקנר לנסיעה לקפרון, וזמן הנסיעה לגרוסגלוקנר וחזרה גבוה מהנסיעה לקיצשטיינהורן וחזרה. גם ההבדל בין לינה באבטנאו ללינה בפלכאו מהבחינה הזאת הוא כרבע שעה.

מצד שלישי, אנחנו נסענו מאבטנאו גם לגרוסגלוקנר וגם לקיצשטיינהורן בטיול של 10 ימים, וזה היה נוח והגיוני להרחיב את המעגל של הכוכב. כאן מדובר על טיול של 6 ימים, ואולי יומיים רחוקים מתוך 6 זה מאזן פחות נוח. בהחלט ניתן ליהנות משלל מקומות קרובים יותר.

תכינו בנק אתרים מלא, ותחליטו בזמן אמת מה מתאים לכם.

• dorongm
                                  dorongm נערך לאחרונה על ידי

תנסה להוריד יום מוינה ולהוסיף לאיזור זלצבורג.

לוותר על מפלי קרימל (רחוקים מידי) ולא לוותר על האגם הלבן שבאזור קפרון.

הייתי משלב את זלצבורג (טירת הלבורן) עם טירת Hohenwerfen.

אם הילדים בעניין מגלשת ההרים, יכול להיות ששווה להתחיל את הימים בגלישה ואז לצאת לדרך

• dor1973

תודה דורון.

האגם הלבן בהחלט אופציה, אומנם מרוחקת אבל מאד התרשמתי מהתיאורים של שירלי, אלון ונירית וזו בהחלט אופציה אם נספיק ונמצא את האטרקציות היותר קרובות.

לגבי להוריד לילה בוינה, האמת שזה מה שהוזמן במקור, 8 ליליות באבנטאו ואחד בוינה, בהמשך שינתי והחלטתי לוותר על יום טיול בעיר זלצבורג לטובת עוד יום בוינה ולהקדיש לה יומיים, לסיים את החופשה בלי לחץ.

• גלית דרור
                                      גלית דרור נערך לאחרונה על ידי

היי

גם אנחנו בשלבי תכנון טיול לאוסטריה באוגוסט זוג +2 ילדים

כמה זמן לדעתכם שווה לשהות באוסטריה/לטייל?

• dorongm
                                        dorongm נערך לאחרונה על ידי

גלית

בלי להיכנס יותר מידי ל "מטרת הנסיעה", "כמה כסף" וכו', נראה לי שבערך שבועיים כולל ימי טיסות יכולים להספיק (אני מדבר רק על איזור טירול).

הייתי עושה 3 כוכבים של כארבעה לילות בכל אחד.

דורון

• יונית

גלית

השאלה שלך אחרת.

אנא פתחי שאלה חדשה בנושא המבוקש

ואנא הסבירי מה הכוונה "שווה"?

כדאי ?

או עלות כלכלית?

(2 ילדים בני 16 או שלש וחמש, טיול ראשון לחו"ל?  שבוע? שבועיים? )

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון