לינה בחבל טירול - יולי 2017
-
הי,
לאחר שאיתרתי אפשרויות רבות של לינה בזלצבורג (7 לילות), מחפשת כעת מקום לינה באזור טירול (8 לילות).
בניגוד לחיפוש הראשון, כאן "נתקעתי" - אין מגוון של לינות והדירות יקרות יותר משמעותית - ניסיתי באזור אינסברוק/זיפלד.
לבסוף מצאתי כמה אפשרויות טובות ב-ZELL AM ZILLER, אבל נדמה לי שראיתי כאן בפורום כמה אזהרות להתרחק..?
אשמח לשמוע תובנות, כדי שאוכל לדעת האם להתקדם או לשנות כיוון.
תודה מראש ושנה טובה

-
סליחה, עכשיו ראיתי שככל הנראה האזהרה להתרחק היתה ביחס ל"זל אם זי" ולא "זילר" - כלומר מדובר במקום אחר.
האם ZELL AM ZILLER הוא מקום מתאים לטיול כוכב בטירול?
תודה מראש
-
למה בחרתם בטירול לכוכב שני? לאן בטירול רציתם להגיע?
האזור הזה לא מתאים לטיול במערב טירול כלומר אזור אימסט ועמק אוץ, כי הוא נמצא יותר משעה נסיעה מהכניסה לעמק אוץ. אפשר למצוא מספיק יעדים לטיול כוכב בסביבה הקרובה כולל קרחון הינטרטוקס, מפלי קרימל, אנסברוק ועוד יעדים.
אם אתם לא סגורים על אזור מסוים בטירול אפשר להתמקם לכוכב שני במערב זצלבורגלנד.
-
הי לדעתי בטירול קודם כל צריך להחליט לאיזה אתרים ומקומות את רוצה לבקר כי המרחקים גדולים שלא כמו באזור זלצבורגר.ואז לחפש צימר
אנחנו לנו באזור לוטאש שזה קרוב לזיפילד .כל האזור מלא בעיירות/כפרים קטנים כך שלא חייבים את זיפילד עצמה.(הצימר עצמו לא היה מומלץ כך שלא ממליצה ,אך האזור מקסים) האזור הזה טוב לטיול בעמק האוץ, אימסט,קניון לוטאש/קניון פרטקלאם/מיטוולד, שעה וחצי מההינטרטוקס,שעה מארמון נוישטאט.
אין שום סיבה שלא תמצאי עכשו צימר,יש עוד מלא זמן !!
אם את רוצה להתמקד באזור טירול המערבית זה כבר רחוק .וכדאי למצוא צימר שם(כבר לא מכירה).
עוד אפשרות טובה בעיני היא באזור העיירה אוטס !
-
תודה רבה על התשובות, מאז עוזר לקבל החלטות!
בינתיים גם התקדמתי ומצאתי מגוון מקומות לינה בטירול וגם מתגבשת לטובת 2 כוכבים בטירול, בין היתר לאור המרחבים הגדולים יותר לעומת זלצבורג.
במחוז זלצבורג נלון 7 לילות באזור פלכאו, כך שמפלי קרימל וכל האטרקציות בחלק המערבי של המחוז מעט רחוקים.
מאחר שיש לנו די הרבה זמן בטירול - 8 או אפילו 9 לילות נוספים (בסוף הטיול נלון לילה או שניים באזור מינכן) - נראה לי שאזמין מקום לינה אחד ל-3 לילות באזור zell am ziller, לטובת מפלי קרימל, הינטרטוקס, הבית ההפוך, סברובסקי, אגם אכנסי וכו'; ומקום לינה נוסף באזור אימסט ל-6 לילות, לכל האטרקציות הרבות והמגוונות של מערב טירול.
האם הגיוני?
-
לא הייתי מפצל לינה. זה מסובך. לא בטוח שתצליחו למצוא לינה ל3 ימים. במפלי קרימל תוכלו לעבור בדרך מזלצבורג לטירול. לאתרים שליד אנסברוק אפשר להגיע בטיול יום ממערב טירול. לא בטוח בשביל הבית ההפוך או סוורובסקי שווה לפצל.
את ההנטרטוקס אני לא מכיר אבל אני לא בטוח שרק בשבילו שווה לפצל. יש כמה אתרים דומים במערב טירול.
-
לדעתי הפיצול הזה מצויין ומאפשר להנות מהאטקציות במזרח טירול ובמערבה. כך עשיתי בקיץ האחרון
-
יש רצון גם לבקר בדרום בוואריה? אם כן, כדאי להכניס את זה לשיקול (בעד אזור זיפלד).
-
שוב תודה על התגובות

אם בדרום בוואריה הכוונה למיטנוואלד וצוקשפיץ למשל - אז כן, שוקלים לחיוב.
ראיתי שעוד יותר מערבה יש גם מקומות מעניינים, כמו מתחם סרפאוס-פיס ואפילו אזור פלדקירך. עדיין לא סגורים בדיוק לגבי אטרקציות.
זה נכון שמפלי קרימל אפשר לעשות בדרך לטירול, וזה אפילו קלאסי.
בכל זאת, מאחר שטירול כ"כ גדולה, ויש ברשותנו פנאי, באופן יחסי; ומאחר שגם הגיוון בלינות יכול להוסיף עניין - ולאחר שקיבלתי טיפונת חיזוקים מהמומחים כאן
- כנראה בשלב זה אלך על הפיצול.יתכן שבהמשך, במהלך גיבוש מסלול מדויק יותר עם "בנק אטרקציות", אתרשם שהפיצול מיותר, ואז נתמקד בלינה אחת באזור זיפלד, כפי שהומלץ.
אשמח להמשיך לשמוע דעתכם המלומדת

-
אגב - נראה לי שהלינה באזור מזרח טירול לכמה ימים יכולה לקצר נסיעות, לעומת הגעה מאזור פלכאו או מערב טירול, לעוד כמה יעדים (מעבר להינטרטוקס, הבית ההפוך, סברובסקי, קרימל וכו'), למשל גם לקיצבוהל, קופשטיין ועוד.
שוב - יתכן שהרושם שלי מוטעה מאחר שטרם "צללתי" מספיק פנימה לתכנון, לכן אשמח למשוב.
-
כמו שכתבו, חבל טירול מאוד גדול וקשה לכסות את כולו ממקום לינה אחד. אבל מי אמר שצריך לכסות את כולו?
לגבי דרום בוואריה - אנחנו במשפחה אוהבים מאוד ארמונות וטירות ולכן ביקרנו גם בארמון לינדרהוף וגם בטירת נוישווינשטיין (משולב עם מוזיאון האבירים בראות). כמו כן ביקרנו גם בטירת אמברוז. לכל אלה היה נוח הצימר במוצרן (ליד זיפלד).
מצרף את סיכום הטיול שלנו:
-
עמיחי, תודה רבה על המסלול!
מעדכנת שבשלב זה הלינות בטיול הוזמנו לפי החלוקה הבאה:
7 לילות באזור פלכאו
3 לילות בעיירה קראמסך, כחצי שעה צפונית לזל אם זילר
7 לילות בזיפלד אין טירול.
השיקולים לפיצול בטירול הם, בין היתר, קיצור מרחקי נסיעה לאתרים במזרח טירול (קרימל, אגם אכנסי, קופשטיין וסביבת עמק זילר) וגם על מנת לגוון קצת בלינות.
אשמח לשמוע מה דעתכם על החלוקה והאם היא הגיונית.
תודה!
-
ממליצה מאוד להתמקם בעמק אוץ במקום לינה שמספק בחינם את כרטיס הג'וקר.
זה כרטיס דומה לכרטיס זלצבורגלנד המקנה כניסה חינם להמון אתרים כולל מרחצאות, רכבלים, גני שעשועים ומוזיאונים המכסה המון אטרקציות, חלקן יקרות מאוד.
בעזרת הכרטיס הזה חסכנו מאות יורו! בחמישה ימים בטירול. וקיבלנו אותו בחינם ממקום הלינה.
אנחנו לנו בעיירה סולדן בעמק אוץ. עיירה יפיפיה. וכרטיס הג'וקר אפשר לנו ברוב הימים להשאיר את הארנק בבית.
-
מעבר לסולדן עצמה, האם את גם ממליצה על מקום הלינה הספציפי שבו לנתם?
-
בהחלט. היינו במלון דירות בשם apart corona במרכז העיירה. דירוג 9.5 בבוקינג. הדירות יפיפיות, והשהות שם היתה תענוג. בעלת הבית היתה נהדרת ונתנה לנו את הקוד לwifi ללא עלות ומבלי שביקשנו, למרות שבעקרון הwifi היה בתשלום נוסף, ואפילו הציעה ונתנה לנו checkout מאוחר מאוד (ב6 בערב) לגמרי בחינם כי "ממילא הדירה לא מוזמנת אז למה שלא תהנו ממנה"
וכמובן היתרון הגדול-כרטיס הג'וקר שקיבלנו בחינם וחסך לנו המון המון כסף.
50 מטר מאחורי המלון יש את הבריכה המחוממת של העיירה. כמובן חינם עם כרטיס ג'וקר. אומנם זה לא אקווה דום (גם חינם עם כרטיס גו'קר) אבל בריכה כיפית מאוד לסיים בה כל יום.
כמובן, כדאי לבדוק לגבי קיץ 2017. הכרטיס ניתן חינם בקיץ 2015 וצריך לבדוק שלא היו שינויים.
-
היי
אני הייתי מפצל קצת אחרת את מקומות הלינה
1. Sankt Johanna Im Pongau -
נותן מענה טוב לאתרים הדרומים כמו מעבר Gross
2. סביבת אינסברוק כמו Mutters
3. עמק Oetz, רצוי בתחילתו - נותן מענה מצוין לאיזורים המערביים כמו עמק הקאונרטל ואגם הירח
דורון
-
שגית, תודה רבה על ההמלצה והטיפ החשוב לגבי הכרטיס!
דורון - תודה על ההערה לגבי הפיצול (הלינה שלנו באזור פלכאו היא אכן סמוך לסנט יוהאן)!
נראה לי, שההמלצה של שניכם - ונראה לי גם של אחרים - היא להעביר את הלינה האחרונה לאזור עמק אוטס. אנסה לבדוק אופציות בכיוון - באזור העיירות אוטז, אומהאוזן וכו' (מקווה שאני בכיוון הנכון ולא מתבלבלת (
. אם הכוונה בכרטיס "הג'וקר", ל-Ötztal Premium Card - הרי שהעלות שלו די דומה לכרטיס זלצבורג, בסביבות 180 יורו למשפחה של 4 נפשות (מניחה שמאד משתלם, מאחר שכולל המון אטרקציות).
בהתאם לכך, נוכל לבחור במקום לינה שמספק את הכרטיס אם הוא יקר יותר מהתקציב שנקבע ללינה פחות או יותר בסדר הגודל הזה..
ברשותכם שאלה - האם מקום לינה באזור אימסט גם מתאים? מצאתי משהו מאד נחמד וזול באזור Arzl im Pitzal..
תודה רבה על הסבלנות וההתייחסות. כאמור - מאד מאד מסייע להגיע ל"אופטימיזציה" של המסלול, ככל הניתן

-
היי
הדבר החשוב והנהדר שיש ב - Imst זה מגלשת ההרים מהארוכות שבעולם.
מעבר לכך אני לא רואה הבדל גדול בין המקומות למעט ש-Imst מקום גדול יותר.
חשוב בבחירת מקומות הלינה, לבחור מקום שהגישה לכביש הראשי קצרה ואינה גוזלת זמן רב בטיול היומי
דורון
-
אם הכוונה לKramsach? יחסית בערך בין wilder kaiser- ממליצה על פסגת hoha salve והר המים המכושפים. לעמק זילר. לא לוותר על ההינטרטוקס.
מציעה לכם לערוך רשימה של כל המקומות בהם תרצו לבקר ואז לבחור מקום לינה.
לגמרי לפצל לשני כוכבים בטירול, זה מה שאנחנו עשינו וזה היה מוצלח מאוד.
לכוכב השני ממליצה בחום על העיירה אוץ ועל הצימר בו ישנו garni fischer.
-
דורון - שוב תודה. אכן הכוונה לאתר מקום לינה עם גישה קלה ככל הניתן לכביש ראשי. לעיתים ישנם צימרים שלכאורה מאד קרובים לאטרקציות, אולם רק על הגישה לכביש ראשי מתבזבז זמן יקר ונסיעה שוחקת...
מנסים לאתר כעת מקום לינה באזור תחילת עמק אוטז, לפי המלצתך ההגיונית
(במקום בזיפלד).אמיש - תודה רבה על הטיפים! אכן הכוונה ללינה באזור kramsach. הכוונה להגיע משם בקלות יחסית לאכנסי, קופשטיין, נקיק קאייזר, הינטרטוקס, אזור קיצבוהל ואטרקציות בסביבתו.
האם רכשתם את כרטיס קיצבוהל?
האם הר המים המכושפים אינו מיועד לילדים קטנים? הילדים שלנו בני 11-14.
האם כתבת סיכום של הטיול שלכם? מאחר שהפיצול שלנו די דומה אשמח להתרשם

תודה!