שאלה למומחי יון
-
במסגרת ההתלבטויות לקייץ 2017 אנחנו שוקלים את צפון יוון לכשבועיים
מסיפורי טיול עושה רושם שהיא מהממת
יש לאגיאן טיסה ישירה לסלוניקי
השאלה היא האם עדיף להתחיל ולסיים בסלוניקי או להתחיל בסלוניקי ולסיים באתונה
אני מבינה שמרחקי הנסיעה הם לא מעטים
האם חזרה מאתונה עם לינות ש 2-3 לילות או יותר בהתאם לאיזור בכל נקודה תצמצם קצת את כמות הנסיעות או שעדיף להתחיל ולסיים בסלוניקי?
תודה
-
היינו בקיץ האחרון ביוון, בצפון יוון.
משום מה זהו יעד שפחות ישראלים מגיעים וחבל.... מדהיםםםםםם.
לשאלתך: הנסיעה מאתונה לאזור האי פיליון למשל , אורכת בסביבות 5 שעות.בדיעבד, הייתי נוחתת בסלוניקי ומשם לאזור הצפון ונדמה לי שיש מקום נוסף שניתן לנחות בו, לא זוכרת את השם.
בכל מקרה, אנחנו התחלנו מאתונה וסיימנו בה והבונוס היה שקיבלנו עיר מדהימה .
הצפון מתאפיין בהרבה טבע, כפרים יפים, חופים, אוכל טוב.... מה צריך עוד"?
בהצלחה
-
תודה סיגל
אנחנו בעיקרון תמיד מחפשים את היעדים שלא כולם מגיעים אליהם
ונפתחו טיסות ישירות לסלוניקי במחירים לא רעים בכלל
השאלה האם יש מה לראות בין פיליון לאתונה או שזאת נסיעה בכביש מהיר אינסופי ואז אין ערך להתחיל באיזור אחד ולסיים בשני
-
מסכימה אתך גם אנחנו ככה.... הדרך לא מיוחדת ביופייה . מה שכן אם בכל זאת אתם מתכוונים לסיים באתונה אז יש את תעלת קורינתוס, סכר יפהפה.
מעבר לכך, לא הייתי חושבת פעמיים ומוותרת על הנסיעה הארוכה.
אם פיליון וכפרי זגוריה זה הכיוון אוכל להמליץ בשמחה על צימרים/מלון.
-
אנחנו כרגע בצפון יוון, ואני יכול לדווח רשמית שנגמר העניין של ״אזור שלא הרבה ישראלים מגיעים אליו״... אולי זה החגים, אולי בגלל שפחות נוסעים לתורכיה, בכל אופן אפירוס וזגוחוריה כרגע דוברים עברית לגמרי. גם משפחות, גם זוגות צעירים שבאים לטייל ברגל, גם זוגות מבוגרים יותר. אנשים נחמדים...
מאוד ממליץ על הטיסות של אאגאן - לא יקר, ויופי של שירות.
-
עדיף סלוניקי הלוך חזור. אם מתאמצים אפשר למצא מקומות יפים בדרך מפיליון לאתונה. אבל אחרי היופי והגיוון של כל הטיול בצפון+ מטאורה+ פיליון..לא רואה סיבה לנסע עד אתונה אם מוצאים כרטיסי טיסה לסלוניקי.
-
ממליצה על סלוניקי הלוך וחזור. לא צריך להספיק הכל בטיול אחד במיוחד עם המחיר הוא הרבה אספלט. חזרנו לא מזמן מ9 ימים בצפון יוון , מצורף סיפור הטיול שלנו. לו היו לנו עוד ימים היה המון מה לעשות ובין היתר כמה ימים בחצי האי פיליון.
-
תודה לעונים, טיסות אגיאן בדיוק פתחו לפני כמה ימים טיסות ישירות לסלוניקי.
בתאריכים שלנו יוצא בסיבות 350 דולר לפני מזוודות
לא מאוד יקר אבל גם לא זול לטיסה של שעתיים וקצת אבל זה בטח יותר טוב מלנחות ולחזור לאתונה ולהעביר שעות אינסופיות בדרכים
הרעיון של לטוס לסלוניקי ןלחזור מאתונה הייתה מתוך מחשבה שאולי זה יחסוך בנסיעות כי אני רואה שגם מסלוניקי למטאורה הדרך לא קצרה ואם אני מתכננת טיול של כשבועיים ומצרפת גם את איזור פיליון אני מוסיפה קילומטרים רבים למעבר בין האיזורים השונים
אבל בכל מקרה אם הדרך לאתונה לא מעניינת אין סיבה להעלות את זמן הנסיעה בכבישים מהירים גם אם זה חוסך כמה עשרות דולרים לכרטיס אבל מצד שני מעמיס על התמודדות של היושבים מאחור
תודה רבה על העזרה בחשיבה
מסיפורי הטיול והחומר שקצת קראתי ברשת נראה שיש המון מה לראות ולעשות גם בלי להתפשט לאיזורים נרחבים