תכנון טיול ללונדון בכריסמס
-
אשמח מאוד להערות על תכנית הטיול שלי.
אנחנו זוג עם 2 בנות בגילאים 12 ו 10. זהו טיול בת מצווה לגדולה. 8 ימים מלאים.
הטיול יכלול הרבה קניות כי זה מה שהגדולה רוצה והתקופה היא תקופת הסיילים.
הבנות לא אוהבות גלריות ומוזיאונים שרק מסתכלים ולא נוגעים. ניסיתי לשלב קצת תרבות והסטוריה עם אטרקציות שיעניינו אותן ועם קניות. אישתי אוהבת שווקים אז גם את זה הכנסתי.
ויתרתי במודע על הרי פוטר, שרק אדוונצ'ר, סי לייף, גני חיות, ואוטובוס תיירים. זה לא מעניין אותנו. גם כל מה שקשור למלחמה.
מתוך קמצנות וויתרתי על אוטובוס שנכנס לנהר, כניסה לקתדרת סנט פול ולווסטמינסטר אבי ולטאואר.
ויתרתי על כל מה שקשור לכדורגל בגלל אטימות של בני משפחה בנושא הזה

כבר הזמנו טיסות , דירה באיזור המטרו אנג'ל, וכרטיסים להצגה.
התכנון נראה לי די צפוף ודחוס ולא לוקח בחשבון ימים נוראים מבחינת מזג האוויר.
יום שני 26.12 - נוחתים בערב בהת'רו ולוקחים שאטל לדירה.
יום שלישי, 27.12 - הולכים לתחנת רכבת קינגס קרוס כדי לקנות טראוולכארד שבועי. משם נוסעים לקניון ווסטפילד סטראטפורד לקניות של כל היום. יש שם את כל הרשתות אז שיתמלאו ולא יקפצו לכל חנות אחר כך.
יום רביעי 28.12 - מתיצבים ב 9:30 במאדאם טוסו. אחר כך נוסעים לויקטוריה סטיישן ועושים טיול רגלי בווסטמינסטר, ארמון בוקינגהם, ביג בן, דאונינג 10, שוק קובנט גארדן, צ'אינהטאון, כיכר פיקדילי וטראפלגר. נבקר בחנויות של M&M המליס ושל ליליוויטס.אם יישאר זמן אז רחוב אוקספורד.
יום חמישי 29.12 - נוסעים לגריניץ' באוטובוס מים. מוזיאון ימי, ארמון, מצפה כוכבים. קאטי סארק לא תעניין את הבנות. מגריניץ' ניקח אוטובוס ל O2 ומשם ניקח רכבל אמירייטס מעל הנהר. בצד השני נבקר בתצוגת טכנולוגיות ב THE CRYSTAL.
יום שישי 30.12 - נתחיל בפורטובלו מארקט, אחר כך נעבור בגן היפני בהולנד פארק. מכאן אני מתלבט - ללכת למשחקיה של דיאנה (אולי הבנות שלי גדולות מדי?) או למוזיאון הדיזיין שייפתח בנובמבר (לא ברור אם זה מעניין ומיוחד). בערב המוזיאון בריטי שפתוח עד 20:30 בימי שישי. אם יש כוח , אחרי זה ווינטר וונדרלנד.
יום שבת 31.12 - חצי יום למוזיאון המדע או עד שיימאס לבנות. אחר כך טיול רגלי מטאואר, כולל כניסה לגשר טאואר , סקאי גארדנס (להזמין מקום מראש) ,מוזיאון הבנק (שעה גג) , קתדרלת סנט פול (בלי להיכנס). אחר כך נחזור לדירה לנוח בשביל הזיקוקים בחצות.
יום ראשון 1.1 - בבוקר נסתובב באיזור פיקדילי ולסטר. ב 12 מתחילה התהלוכה המסורתית עד 15 בערך. אחר כך נוסעים למוזיאון הטבע שנסגר ב 18. בערב נבקר במוזיאון ריפלי.
יום שני 2.1 - בבוקר נוסעים ללונדון איי. אחר כך נטייל בטיילת, נבקר במוזיאון התה של טוינינגס. ב 14:30 ההצגה של צ'ארלי בממלכת השוקולד (כ 3 שעות). אחר כך ווינטר וונדרלנד או סיבוב בחנויות.
יום שלישי 3.1 - סיור גראפיטי בשורדיץ' (מתחיל בדר"כ ב 11). אחר כך ניסע לשוק קאמדן, וסיבוב קניות אחרון באנג'ל ליד הדירה או בסוהו.
יום רביעי 4.1 - הטיסה חזרה ב 11 בבוקר.
-
אין אף עצה לאף אחד?
-
טיילתי באוגוסט האחלון בלונדון למשך 8 ימים והבנות שלי בדיוק בגילאים שלך, כך שאני יכולה להוסיף מהתובנות שלנו, ברור שהקצב לא מותאם לחורף, אחרי שהיה בחוץ, מייד מתחילים לחפש בית קפה להתחמם ולשתות משהו חם.
יום שני 26.12 - נוחתים בערב בהת'רו ולוקחים שאטל לדירה.
יום שלישי, 27.12 - הולכים לתחנת רכבת קינגס קרוס כדי לקנות טראוולכארד שבועי. משם נוסעים לקניון ווסטפילד סטראטפורד לקניות של כל היום. יש שם את כל הרשתות אז שיתמלאו ולא יקפצו לכל חנות אחר כך. זה ג'וקר ליום קר ובלתי אפשרי לטיול בחוץ, לשמור ליום המתאים
יום רביעי 28.12 - מתיצבים ב 9:30 במאדאם טוסו. אחר כך נוסעים לויקטוריה סטיישן ועושים טיול רגלי בווסטמינסטר, ארמון בוקינגהם, ביג בן, דאונינג 10,שוק קובנט גארדן, נראה שהמסלול ליום הזה צריך להיעצר כאן צ'אינהטאון, כיכר פיקדילי וטראפלגר. נבקר בחנויות של M&M המליס ושל ליליוויטס.אם יישאר זמן אז רחוב אוקספורד.
יום חמישי 29.12 - נוסעים לגריניץ' באוטובוס מים. מוזיאון ימי, ארמון, מצפה כוכבים. קאטי סארק לא תעניין את הבנות. מגריניץ' ניקח אוטובוס ל O2 ומשם ניקח רכבל אמירייטס מעל הנהר. בצד השני נבקר בתצוגת טכנולוגיות ב THE CRYSTAL.
יום שישי 30.12 - נתחיל בפורטובלו מארקט, אחר כך נעבור בגן היפני בהולנד פארק. מכאן אני מתלבט - ללכת למשחקיה של דיאנה (אולי הבנות שלי גדולות מדי?)היא מתאימה לגילאי 2-5, לבנות שלי לא היה מה לעשות שם האטרקציה היא משחק בחול ומים או למוזיאון הדיזיין שייפתח בנובמבר (לא ברור אם זה מעניין ומיוחד). בערב המוזיאון בריטי שפתוח עד 20:30 בימי שישי. אם יש כוח , אחרי זה ווינטר וונדרלנד.
יום שבת 31.12 - חצי יום למוזיאון המדע או עד שיימאס לבנות. אחר כך טיול רגלי מטאואר, כולל כניסה לגשר טאואר ,כדאי להיכנס לטאואר- צריך 3 שעות, נראה שזה כבר מספיק ליום הזה סקאי גארדנס (להזמין מקום מראש) ,מוזיאון הבנק (שעה גג) , קתדרלת סנט פול (בלי להיכנס). אחר כך נחזור לדירה לנוח בשביל הזיקוקים בחצות.
יום ראשון 1.1 - בבוקר נסתובב באיזור פיקדילי ולסטר, ואז זה הזמן לבקר בחנות m&m מבחינת המיקום, לא סביר שתהיה פתוחה בתאריך הזה, לכן צריך להזיז ליום אחר. ב 12 מתחילה התהלוכה המסורתית עד 15 בערך. אחר כך נוסעים למוזיאון הטבע שנסגר ב 18- בדקת שיהיה פתוח בתאריך הזה?. בערב נבקר במוזיאון ריפלי- מיותר, ולא שווה.
יום שני 2.1 - בבוקר נוסעים ללונדון איי. אחר כך נטייל בטיילת, נבקר במוזיאון התה של טוינינגס. ב 14:30 ההצגה של צ'ארלי בממלכת השוקולד (כ 3 שעות). אחר כך ווינטר וונדרלנד או סיבוב בחנויות.
יום שלישי 3.1 - סיור גראפיטי בשורדיץ' (מתחיל בדר"כ ב 11). אחר כך ניסע לשוק קאמדן, וסיבוב קניות אחרון באנג'ל ליד הדירה או בסוהו.
יום רביעי 4.1 - הטיסה חזרה ב 11 בבוקר.
-
היי. כמה הערות ממני: לדעתי פחות מתאים לנסוע ביום הראשון של הטיול דווקא לקניון ווסטפילד ליום שלם (אלא אם מזג האוויר נוראי ולא מאפשר משהו אחר). דווקא בעיר נהדרת כמו לונדון הכי טוב להסתובב בחוץ ובהזדמנות לקפוץ לכמה שעות לקניון, אפשר גם בערב כי החנויות נסגרות מאוחר יחסית (יום שלם יהיה מאוד מאוד מתיש גם לחובבי שופינג מושבעים)
בלונדון יש פארקים נהדרים. לא הייתי בהולנד פארק אבל לא בטוחה שהוא העדיפות הראשונה.
תבדוק אם הגיוני לחבר את אזור הטאואר ליום של מוזיאון המדע/טבע
היו הרבה שאלות בפורום משפחות אם כדאי לנסוע לגריניץ'. אנחנו לא היינו. תבדקו אם מתאים לכם
-
ממליצה להזמין למאדאם טוסו כרטיסים מראש.התור לקופה היה ענקקקקקקקקקקקקקקקק,לפחות שעתיים..בפנים היה עמוס מאוד..
בהייד פארק יש חגיגות נפלאות של שווקי כריסמס,מתקנים ועוד...
-
קודם כל תודה לכולם.
בחרתי לעשות יום קניות ביום הראשון של הטיול כי זה מה שהילדה רוצה יותר מהכל. גם אישתי. אני מעדיף שיהיו "שבעות" מהקניות ויהיה אפשר להתחיל טיול אמיתי.
בדקתי את כל התאריכים ואת כל השעות באתרים של האטרקציות, התכנית מותאמת לכך.
,
על משחקיה של דיאנה נוותר. תודה על הטיפ.
"כדאי להיכנס לטאואר- צריך 3 שעות" - הבנתי שיש שם את תצוגת התכשיטים, שריונות וכן שחקנים שמספרים באנגלית סיפור כלשהו. זה לא נראה לי מתאים לאופי הבנות שלי. אשמח להבהרות.
מוזיאון ריפלי - הוא לא מעניין? דברים הכי מוזרים מכל העולם?
מדאם טוסו - הכוונה להגיע לפתיחה כדי לחסוך תור בכניסה. לא יכול להזמין מראש כי אני רוצה לנצל את 2FOR1 של טראוולכרד.
לגבי גריניץ', זה נראה לי מתאים לאופי שלנו, במיוחד השייט, הרכבל וקריסטל. המוזיאונים בגריניץ' אולי לא יעניינו את הבנות, אז נחזור לטייל במרכז יותר מוקדם.
מישהו היה בפלנטריום? כדאי לבוא עם ילדים שלא מבינים אנגלית?
-
גם אנחנו ניצלנו את ה1+1...,חברה שלי חזרה לא מזמן מלונדון והייתה חוברת אטרקציות בתחנת רכבת.לא תמיד הייתה קיימת.כדאי להדפיס כמה שוברים מראש.צריך 2 שוברים לכל פעילות,כפול כמה שאתם..
לגבי מאדאם טוסו,הגענו מוקדם בבוקר.היה תור ענק,שלא ידענו כי הוא ממשיך פנימה ועובר בין המדרגות לחדרים פנימים ועולה לקומה שניה עד לקופות.מי שהיה לו כרטיס מוזמן נכנס כמעט מיידית.זה היה נורא.הבעיה שזה פשוט הרג את הרגלים מרוב עמידה להמשך הטיול.ממליצה לחשוב על זה שנית...
-
ביקרנו במוזיאון ריפלי במקום אחר, באורלנדו..זה מוזיאון שיש לו יותר יחסי ציבור ממה שהוא באמת. הוא מראה דמויות של אנשים מתוך ספר גינס...גלגל ענק של משאית...ואותנו די איכזב. אתם יכולים לקרוא ביקורות ב trip advisor ולהחליט. בלונדון יש המון מה לראות ואם תשקיעו את הזמן במקום הזה תפסידו דברים אחרים
-
שים לב שאם אתה רוכש כרטיס קומבי באתר של מדאם טוסו וקונה כרטיס שכולל גם את לונדון איי תשלם לכולכם 136 פאונד (וגם תשריין זמן מראש למדאם טוסו).
ואם תשלם תעריף רגיל לחצי המשפחה בכל אתר- עם מבצע של 1+1- יעלה לכם: 29+24+21.2+16.15= 91.15 פאונד- וגם תצטרך לקנות לבת הקטנה, כרטיסי נסיעה מיותרים (כי היא יכולה לנסוע בחינם- מתחת לגיל 11) וזה אומר שתחסוך פחות מ-45 פאונד, שזה בערך 215 ש"ח
-
אתם חושבים שבכריסמס יהיה תור ארוך למדאם טוסו כבר מהבוקר? מצד אחד קר , ומצד שני יש חופשת בתי ספר באנגליה.
אגב לפי החישוב שלי מדאם טוסו+לונדון איי זה 118 פאונד (פעמיים כרטיס מבוגר) כך שהחיסכון עוד יותר קטן. חשבתי על 2FOR1 גם בהקשר של ריפלי, שהוא יקר מאוד בלי זה.
כמה זמן מראש צריך להזמין למדאם טוסו בתקופה הזאת?
על ריפלי קראתי תגובות בגוגל, אבל באמת טריפאדוויזור נותן לו ציון לא מחמיא. אשקול שוב אם ללכת לשם או לא.
מה דעתכם על פלנטריום בגריניץ' והטאואר של לונדון לילדים בלי סבלנות ובלי אנגלית?
מה דעתכם על הזיקוקים ב31.12 בחצות, בהנחה שאני קונה כרטיסים מראש? לא קר מדי וצפוף מדי?
-
צפוף יהיה כמעט בכל מקום.
את כיכר פיקדילי ראינו מגובה 1.62..מעל הראש..אפילו לא יכולה לומר מה היה ואיך היא..היינו בערב..לא חזרנו באור יום..כיכר טראפלגרט הייתה כמעט ריקה. העץ המקושט בה די עני..בערב מואר...
התור המצולם למאדם טוסו מ24.12
כמעט לכל מקום היה תור..
לטאוור לקופות(השתמשנו גם ב1+1) אבל אחרי רכישת הכרטיסים היו כמה תורים לכניסה ורץ יותר..העומס היה רק באולם הכתרים .ועל מעברים.
לחדרי מלחמה של צרציל,נכנסנו יחסית מוקדם ללא תור בכלל. יש אזניות אודיו בעברית. כשיצאנו היה תור גדול כבר..
תור ארוך היה גם לשייט..אבל גם עמדנו לא נכון בתור תחילה,ובסופה העבירו אותנו כמעט ללא תור,כשהספינה הגיעה..לא הבנתי למה..
מוזיאון ויקטוריה אלברט מקסים. גם אם לא נכנסים לארמון של דיאנה, הפארק מסביב מקסים..ובכלל כל האזור מסביב מוזיאון ויקטוריה אלברט,המבנים,,בית ספר למוזיקה..ממש יפים..אנגליה האמתית. בעיני לפחות.
-
היינו במדאם טוסו בלונדון לפני שבועיים, ביום חול רגיל. הגענו יחסית מוקדם בבוקר (בערך ב 09:30) כבר היה תור ארוך. היו לנו ואוצ'רים של טרוולכארד 2for1 אבל לא הזמנו מקום מראש. למזלנו שאלנו באיזה תור צריך לעמוד אם יש לנו ואוצ'רים ומיד הפנו אותנו לכניסת וי.אי.פי ללא תור בכלל, אבל אני לא בטוחה שכך זה תמיד, לכן גם אני ממליצה להזמין מקום בכל מקרה, לא משנה באיזה אמצעי תשלום/הטבה תבחרו.
ללונדון איי כדאי לעלות במזג אוויר בהיר יחסית לכן קצת יותר קשה להזמין מקום מראש אבל גם שם עלול להיות תור ארוך (לא היינו לכן אין לי ניסיון- הספיקה לנו התצפית מסקיי גרדן).
במוזיאון ריפלי לא היינו בלונדון, אלא ב"אח" שלו בניאגרה פולס. גם לדעתי מקום מיותר (כצפוי הילדים נהנו יותר ממני, אבל גם מבחינתם לא היה משמעותי במיוחד)
-
האם היית לוקח את ילדיך לפלנטריום בתל אביב? עכשיו דמיין את זה עם קשיי שפה...
אגב, אני בעד גם לשאול את הילדים, אם נראה להם שזה יעניין אותם.
לריפלי אל תטרח. תכלס, גם מדאם טוסו לא כזה אטרקטיבי בעיניי (פשוט פסלים של מפורסמים), אבל לדור הסלפי - רק תן להם להצטלם עם וואן דיירקשן ושות' והם יהיו מרוצים, כנראה.
-
לדעתי,עומס במאדם טוסו,מוריד מערך המקום.
פשוט כמעט בלתי אפשרי להתקרב,להתצטלם..
תעשו לעמכם טובה ותמסרו מעלים ותיקים במלתחה.גם אם יגזול זמן לאסוף אותם.
תורים ארוכים,עומס באולמות,תיקי יד ושקיות עם כובע,כפפות צעיף ומעיל על פרק היד,עשו את הבילוי ללא נעים

-
בינתיים החלטתי לוותר על המוזיאון של ריפלי. זה יותר עניין אותי מאשר את הילדות, אז לאור התגובות פה ובטריפאדוויזור, אוותר.
הסברתי לילדה על התורים במדאם טוסו ועל הלחץ בצילומים, יכול להיות שנוותר גם על זה.
את גריניץ' אני אזיז ליום האחרון. אם נספיק את כל השאר , ניסע גם לשם, אם יהיו דברים חשובים יותר, נוותר על גריניץ'.
"האם היית לוקח את ילדיך לפלנטריום בתל אביב?" - לא ידעתי שיש פלנטריום בתל אביב. אז אם ניסע לגריניץ' , נוותר על הפלנטריום. גם על קו 0 נוותר.
בעצם , הנסיעה תוכננה בשביל השייט על הנהר, הרכבל של אמירייטס, המבנה של O2 ושל קריסטל של סימנס. פחות עבור גריניץ' עצמה.
מישהו היה בזיקוקים ב31.12? כמה קר וצפוף שם?
מה דעתכם על HMS Belfast עבור הבנות (לא בנים)? יהנו שם? אפשר לגעת בדברים?
-
ועוד שאלה - איפה מבין כל האטרקציות של לונדון יש מדריך קולי בעברית? (לא מדריך אנושי)
-
בחדרי מלחמה של צ'רציל יש הדרכת אודיו בעברית.
לדעתי היה מעניין. לילדים כדאי לספר קצת על התקופה לפני הביקור.
-
לדעתי אין כמעט שום מדריך אודיו בעיר בעברית (למעט חלק מאוטובוסי התיירים וחדרי המלחמה של צ'רצ'יל). זה כנראה לא משתלם כלכלית, נוכח המספר הנמוך של דוברי עברית והעובדה שגם מתוכם רבים יכולים להסתדר עם אנגלית ו/או שפות פופולריות יותר מעברית (ספרדית, רוסית וכו').
הפלנטריום בתל אביב נמצא במוזיאון הארץ. סתם לידיעה...
לגבי הזיקוקים: לא הייתי, אבל הקור שם לא שונה מהקור בכלל בליל לונדוני בכל יום אחר בטיול שלכם... צפוף מן הסתם יהיה בנקודות הטובות לצפייה. אנשים רוצים לתפוס מקום. בעיניי אם אתם כבר בעיר, כדאי ללכת - זה בטח יהיה כיף לילדות (אם כי כדאי לשאול אותן ולראות את רמת העייפות באותו היום, היות וצריך לחכות הרבה ועד שעה מאוחרת).
-
שאלתי את בעל הדירה והוא אמר שרואים זיקוקים מצוין מהמרפסת. פתר לי את הבעיה.
לצערי אף אחד במשפחה לא מתעניין בהסטוריה או במלחמת העולם השניה, אז חדרי המלחמה של צ'רצ'יל לא בתכנית. גם אוטובוס תיירים לא מושך בכלל.
אם מישהו יודע על עוד אתרים שיש מדריך קולי בעברית, שתפו.
-
כאמור, יש סיבה למה אף אחד לא יודע על מדריכים קוליים בעברית. אין כמעט דבר כזה, ובצדק. אל תבנה על זה.
באשר לתחומי עניין שונים, אתה יודע, אפשר גם להתפצל לשעתיים-שלוש.