טיסה לארה"ב ל-3 שבועות
-
אהלן, האם עדיין צריך למלא טופס U.S. Customs and Border Protection Declaration Form 6059B בטיסה לארה"ב? האם יש בניוארק קיוסקים אוטומטיים?
מותר להכניס במבה לארה"ב והאם צריך לדווח על זה בטופס?
-
טסתי לניו יורק והביאו טופס כחול.
נראה לי זה של המכס או ההצהרה של אוכל, ךא יודעת.
בכל מקרה לא ממש הסתכלתי על זה,
לא מילאתי אותו וגם לא ביקשו את הטופס.
-
כן, עדיין צריך למלא את הטופס ולמסור אותו בכניסה למדינה. אחד למשפחה, למיטב זכרוני. אם ביקרת בארה״ב כבר עם הדרכון הנוכחי שלך את יכולה להשתמש בקיוסק במקום למלא את הטופס. יש כאלו גם בניוארק - זה נוח מאוד, והתור קצר בהרבה.
לא יודע לגבי הבמבה.
-
תיקון קטןאני כרגע בשיקגו שנחתתי כאן, למרות שכבר הייתי עם הדרכון הנוכחי שלי בארה"ב, לא ניתן היה לעשות שימוש "בקיוסקים" האוטומטיים. כל מי שהגיע עם ויזה בדרכונו הופנה ישירות לביקורת גבולות "רגילה".
לגבי הטופס - בעבר היה נדרש למלא 2 טפסים. כיום מקבלים טופס אחד של המכס. יש להציג אותו בפני בקר הגבול ולאחר מכן, כאשר תאושר כניסתך לארה"ב, לאחר איסוף הכבודה יש ביקורת ואוספים ממך את הטופס.
-
להערכתי הסדרנים נתנו לכם הכוונה לא נכונה. בעלי דרכון ישראלי עם ויזה B1/B2 יכולים להשתמש בקיוסקים. כבר חודשים רבים שאני לא ממלא את הטופס בכניסה לארה״ב, ונכנסתי במגוון שדות. יחד עם זאת, למיטב זכרוני השילוט אומר אחרת.
-
אכן בשילוט לא מוזכרת ישראל בין רשימת המדינות שיכולות לעשות שימוש בקיוסקים אז לכן זה די הסתדר לי עם הכוונת הסדרנים.
-
באוגוסט נחתתי בLA והסדרנים הפנו את כולם לקיוסקים ואחכ לביקורת גבולות רגילה, ולקחו את הטופס.. אנחנו הצהרנו שאנחנו מכניסים אוכל, אף אחד לא בדק ולא שאל כלום.
וזאת הייתה הפעם הראשונה שלי בארהב, אם זה משנה למישהו
-
בקשר לקיוסקנחתנו במיאמי. בפירוש לא נתנו לנו ללכת לקיוסקים, אלא רק למי שיש לו ESTA.
כל היתר - לתור הרגיל.
בעסה רצינית ! חיכינו שעה בתור !
ומשום מה את העגלה לילדה לא הביאו לנו (ולא לאף אחד) לפתח המטוס, אלא רק עם המזוודות... אז לא היה קל, אחרי מסלול כזה ארוך
-
הטיפ שלי למבקרים התכופים בארה״ב:
תתעלמו לגמרי מהסדרנים האלו. הם לא ישאלו אתכם שום דבר אם הם יראו שאתם יודעים בדיוק לאן אתם הולכים. פשוט גשו ישירות לקיוסקים - הם עובדים כמו שצריך. סריקת דרכוון, כמה לחיצות על המסך לשאלות הרגילות והמכונה תדפיס לכם קבלה. עכשיו תוכלו לגשת לעמדות הייעודיות שבהן התור קצרצר (מקסימום חמש דקות ע״פ ניסיוני עד כה, לפעמים גם ריק) ואפילו לא ישאלו אתכם שאלה נוספת בדרך. תענוג.
השתמשתי בקיוסקים במיאמי, ניו-ירוק, שיקגו, לוס-אנג׳לס, סן-פרנסיסקו, דאלאס... ואולי גם בוסטון, אני לא בטוח.
-
הנה האתר Automated Passport Control (APC) -
באופן רשמי ישראל לא כלולה במדינות, אך כנראה שזה עובד...Who Is Eligible to Use APC?
U.S. and Canadian passport holders
and international visitors from Visa Waiver Program countries
are eligible to use APC kiosks.
Visa Waiver Program visitors must have
Electronic System for Travel Authorizations (ESTA)
approval prior to travel and have visited the United States on at least one occasion after 2008.
-
אולם מומלץ לקרוא את כל הכללים כי אין לנו ESTAנדרש רישום ל ESTA
זה משהו שתיירים עם דרכון עם ויזה פטורים ממנו,
בקיצור אולי זה עובד , אבל אנחנו ממש לא נכללים באלו שזכאים
שכל אחד יקרא וישקול לעצמו.
המחשב במשרד המדינה האמריקאי זוכר הכל !
-
שימוש בקיוסקיםחברים, יש פה עניין פשוט מאוד שבו חלק מהמידע בחלק מהמקורות פשוט לא מעודכן. מקור אחד שכן מעודכן, אגב, הוא הסרטון של ה-CBP שמוצג ע״י רוב חברות התעופה לפני נחיתה בארה״ב. בסרטון הזה נאמר במפורש שבעלי דרכונים רבים (מבלי לציין שמן של מדינות) המחזיקים בויזה מסוג B1/B2 וכבר ביקרו בארה״ב זכאים להשתמש במכונות ה-APC.
ותיאוריה בצד,
עשיתי את זה כבר פעמים רבות ואין עם זה שום בעיה. זה עובד, זה מהיר וזה מותר.
-
צודק, אפשרי בקיוסק , דקה 1:08 בסרטון המצ"ב -
דווקא אני טסתי לארהב פעם ראשונה. ואמרו לכולם ללכת למכונות. ברקתי את הדרכון ויצא לי קבלה עם איקס גדול על הכול.
חשבתי שלא יתנו לי להיכנס לארהב. אבל בסוף הכול היה בסדר.
למה היה איקס על הכול?
-
כאמור, השימוש בקיוסקים הוא אך ורק למי שכבר נכנס לארה״ב עם הדרכון שבידיו. כתבת שזו הייתה הכניסה הראשונה שלך לארה״ב - לכן איקס.
זה שהפנו את כולם למכונות זו סתם עוד טעות של הסדרנים. הם לא מאופסים לגמרי.
-
update from LAXall the passengers with visas sent to the kiosk
regardless the country
no other option
I was with a new Passport for the 1st time
did not had any X on the receipt
no use for the form from the flight
huge lines just to get the stamp in the passport by the border officer
as you already gave the finger prints and picture,
pay attention to scan the visa page, not the passport 1st page, not very clear
-
סתם באתי כדי לומר שאנחנו תמיד מכניסים במבה לארהב לטובת המשפחה בוגאס... ואין שום בעיה. כולל במבה אדומה... (איכס... אבל זה מה שהם מבקשים...)
-
"regarding the "BambaI declared it as
"baked snacks"
מפרסם את ההודעה שלך בפורום