ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיולי טבע צפונה מסן פרנסיסקו בסוף נובמבר

פורום צפון אמריקה
    4
    7
    1273
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • limpingfish
      limpingfish נערך לאחרונה על ידי

הי, 

אנחנו מתכננים טיול לארה"ב בין ה-18.11 ל-9.12. כרגע התכנון הוא לנחות בסן פרנסיסקו ולשהות בה כחמישה ימים. אנחנו רוצים לסיים בניו יורק ולהיות בה כשבוע, כך שבין שתיהן יש כעשרה ימים. 

כרגע המחשבה היא לבקר ביוסמיטי ליומיים ומשם להצפין לכיוון פורטלנד, לאולימפיק וסיאטל.  אנחנו מתעניינים בטבע פראי ובבע"ח - אם אפשר לראות לוויתנים ודובים זה מעולה. 

באופן כללי קור לא מהווה בעיה בשבילנו אבל ככל שאני קורא יותר אני מבין שיכול להיות והרבה מהפארקים סגורים או גשומים מדי לטיול בעונה הזאת? 

מישהו היה בתקופה הזו ויכול לספר איך היה או לתת המלצות על פארקים או איזורים מעניינים לפי מה שציינתי מעל?

תודה מראש! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

לא רק גשומים, אלא גם מושלגים, ודרכים סגורות. מציע להגיע לאיזורים הללו בתאריכים יותר מתאימים. תוכלו לטייל על קו החוף שהבנתי שמתאים לטיול בכל ימות השנה, אבל בהרים כנראה שלא, אלא אם אתם מגיעים עם ציוד לטיולים בשלג.

אני עשיתי טיול חורפי (ינואר-פברואר) בדרום מערב (המסלול הקלאסי של סן פרנסיסקו, יוסמיטי, כביש 1, הפארקים של אריזונה ודרום יוטה, וסיום בלאס וגאס), שם מזג האויר מתאים יותר לטיול מסוג זה. אמנם קר ומושלג במקומות הגבוהים, אבל אפשרי בהחלט לעשות טיול מדהים. כמובן שתמיד יכולה להגיע הסופה המזדמנת ולהרוס תוכניות, אבל זה הסיכון שלוקחים בטיול חורפי. אני ממליץ. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • limpingfish

בדרום-מערב כבר הייתי, אז מעדיף לעשות הפעם צפונה 🙂 

הבנתי שאפשר לנסוע צפונה ב-ROUTE 101 וככה נמנעים מההרים המושלגים. השאלה היא אילו שמורות יש ומה מצבן בעונה הזו...

• SJM
            SJM נערך לאחרונה על ידי

אני מניח שאפשרי.. השאלה היא אם זה מה שאתה רוצה. זה יהיה טיול פחות מגוון.. בעיקר נוף של האוקיאנוס וסביר להניח שכמויות יפות של גשם בדרך. אולימפיק לא כ"כ רלוונטי. הוריקן רידג' יהיה מפוצץ בשלג, בחופים כנראה ירד הרבה גשם ויהיו סערות, וביערות הגשם של אולימפיק יורד בממוצע שנתי מעל 3500 מ"מ (!) של גשם. סתם בשביל ההשוואה, בתל אביב יורד 500 מ"מ גשם בשנה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • limpingfish

תודה על התגובות! 

אם לא צפונה מסן פרנסיסקו ולא בהכרח דרומה ללאס וגאס/גראנד קניון/ברייס וכו',

יש למישהו אולי עוד המלצות לטיולים מסן פרנסיסקו בסוף נובמבר? 

כשהדגש הוא טבע.

חשבתי גם על באחה קליפורניה אבל הבנתי שבעונה הזאת גם לא מדהים שם (כלומר, הלוויתנים לא שם וזה די מבאס Smile ) 

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

האם נרכשו כבר כרטיסים?

אם לא - למה החובה להגיע לסן פרנסיסקו?

• גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

נכון לסוף אוקטובר בחלק הצפון מערבי של ארה"ב יש די הרבה גשם ( לא כל שנה- אבל השנה כן), ככה שגם אם קור אינו בעיה, הטיול שלכם בגדול יהיה תלוי מה יהיה מזג האוויר שתתפסו באותו זמן. אם יהיה מעונן או בהיר- זכיתם- והאפשרויות שלכם יגדלו. אם יהיה לכם גשם- כדאי שתכינו לכם תוכנית ב' של מוזיאונים בסיאטל,פורטלנד, בתי קפה.. וליותנים לדעתי עדיין אופציה ( אני הייתי בספטמבר לא זוכר בדיוק מתי העונה נגמרת)...

דרך אגב אני הייתי בחופי אורגון גם במזג אויר לא כ"כ טוב, יש גם לזה קסם משלו.....

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון