טיול משפחתי בפברואר
-
שלום לכולם!
לפני חמש שנים נסענו בעלי ואני לתאילנד ומאז בכל יום השתוקקנו לחזור...
ליוויתם אותנו בתהליך ההכנות וקלעתם בול, עזרתם לנו לבנות מסלול מצויין.
אז... אני חוזרת לפורום, הפעם בהרכב מלא- זוג+2 (4,10).
טסים בתחילת פברואר ל26 יום.
1. על אף שכבר קיבלתי כיוון (ותודה לאיתן ש) רציתי לשמוע דעתכם לגבי תקציב.
כזוג 150$ התאים לנו מעולה. כמה להערכתכם יעלה עכשיו לא כולל טיסות בכלל.
וגם כמה מתוך הסכום יחושב ללינה בממוצע.
2. עזרתכם בחלוקת הימים- אחרי הצפון ולפני בנגקוק, כ-14 ימים.
חשבנו על פוקט, קראבי, קאו סוק ואולי גם קוסמוי (בפעם הקודמת לא היינו במערביים ובא לי לבדוק...)
תודה וחג שמח לכולם

-
לא הייתי ממליצה לקפוץ לשני הצדדים של האיים - גם חבל על הכסף, גם לא ממש תראו מספיק משום מקום אם תקפצו וגם עם ילדים לא מומלץ לקפוץ בכלל.
טיול עם ילדים צריך להיות בקצב רגוע יותר, פחות מעברים ממקום למקום - זה סתם משגע את הילדים, לא נעים להם מה שגורם לטיול להיות לא נעים לנו.
מבחינת התקציב - זה תלוי איזה סוג ורמה של מלונות אתם מחפשים..... הילדים שלכם קטנים אז יהיו הרבה בתי מלון שיתנו לכם להיות בחדר אחד מה שכמובן יצמצם את ההוצאה.
אני לא מכירה את הילדים שלכם אבל , בגלל שהילדים יחסית קטנים לא אמורה להיות להם השפעה גדולה על התקציב כמו שיהיה למשל לילדים בגיל העשרה. מצד שני הם עדיין ילדים ובתאילנד יש היצע מטורף של אטרקציות וקניות שקשה נורא להגיד לא וקל מאוד לבזבז על הילדים מאות דולרים...
אז זה נורא תלוי בכם
-
תודה עמליה

אני מבינה ששאלתי 2 שאלות "מפוצצות" והתשובה היא אינדיבידואלית אבל כל תשובה עוזרת לי לסדר עוד קצת את הבלגן...
לגבי המעברים- גם אני בעד לצמצם ולכן בפעם הקודמת שהינו רק בחוף המערבי אבל הבנתי שהמעבר מקאו סוק לסוראטני ברכב קצר יחסית (שעתיים- שלוש) אז חשבתי אולי כן לעבור...
-
נגיד ויקח לכם שעתיים שלוש מקאו-סוק לסוראטאני..... (עם 2 ילדים ברכב
) ותני לי להזכיר לך לא מדובר פה על נסיעה בכביש 6 עם תחנות עצירה מסודרות בשביל הילדים בדרך.....הגעת לסוראטני - ומה? עכשיו את צריכה מעבורת כדיי להגיע לקוסמוי.....זה באמת מסלול שאת רוצה לעשות עם ילדים?
אני לא הייתי ממליצה, אני לא הייתי עושה את זה.
-
הי
לא יכול להגיב ספציפית על תאילנד היות ועוד לא הייתי. אבל קצת בכלליות על טיול עם ילדים.
עמליה גם צודקת וגם לא צודקת. בעיקר כי זה מאוד אישי. אתם מכירים הכי טוב את המשפחה לשכם ואת הילדים שלכם. איך הם בנסיעות? מה הם אוהבים?
אני יכול להעיד שאצלנו נסיעות ברכב לא קשות כל כך, 2-3 שעות ממש לא נורא זה כמו לנסוע לאילת... וטלפונים וטבלטים בדרך כלל עוזרים מאוד.
ולגבי מעבורות, יצא לנו להתנסות ועבור הילדים שלי זו הייתה חוויה מדהימה, כך שבטיול הקרוב שלנו ב 2017 בתאילנד אני מחשיב את ההעברות במעבורות כחלק מהאטרקציות.
אז מצד אחד, העברות מרובות עם ילדים לא עניין פשוט. לסחוב אותם וגם כל המזוודות ממקום למקום, די טרטור. מצד שני, לדעתי בתאילנד נראה שאין ברירה כל כך.
ודבר אחרון, אתם תהיו שם 26 יום, זה מכובד מאוד. שוב, אם אתם משפחה שנהנית מבטן-גב, אז תאריכו את השהיה באיים ואולי אין צורך בכל כך הרבה מעברים. אם אתם אוהבים לטייל, לנבוע ולחקור, אז אולי אין מנוס מלעבור מקומות רבים.
טיול נעים!
-
היי,
ללא ספק, במשפחה שלנו בטן גב שיימשך מעל מס' שעות יהיה נורא יותר מהתטלטלות ממקום למקום... חחח
תודה על העצות וטיול נעים גם לכם
-
אני מבין את גישתך אבל אתה מתעלם מהעובדה שאחרי השעתיים-שלוש נסיעה יש עוד זמן המתנה למעבורת + הפלגה במעבורת + נסיעה למלון.
והופ...הנה הלך לו יום שלם של טיול ורוב הסיכויים שזה יהיה יום מתיש מאד. גם להורים וגם לילדים.
אם כבר מחליטים לעבור אז לקחת טיסה מקראבי או פוקט לקוסמוי.
-
אגב ילדים באיים , קחו בחשבון שבאיים , לפחות סמוי ופוקט בהם הייתי בימים אלה , המדרכות לא מדרכות , אם בכלל יש. ביוב מסריח בכל פינה , חם , לח . לגדולים לא תמיד פשוט אז לילדים בטח ובטח.