חזרנו מ 8 ימים נפלאים בהונגריה
-
תקציר קצר (עם דגשים על מה שפחות דובר כאן) -
זוג + חמישה ילדים בגלאי 5, 12, 15, 17, 19. אמצע אוקטובר 2016.. 7 ימי טיול מלאים (ללא טיסות). יומיים וחצי באגם בלטון ועוד 4.5 בבודפשט.
נחתנו בשעת לילה מאוחרת (עיכוב של שעתיים וחצי בהמראה). כמה דק' נסיעה לפנסיון קרוב לשדה התעופה Hargita Panzio . מקום טוב ללינת לילה, כולל א. בוקר בסיסית (לחם, ביצים, נקניק, גבנ"צ, חמאה, ריבה ושתיה חמה לפי בקשה), נקי מאד. קיבלנו שני חדרים (3+4) מרווחים ללא מיטה זוגית.
איסוף הרכב שהוזמן מהארץ מ mg rent car - רכב 9 מקומות מתוחזק היטב ובמחיר מצוין.
בחוץ ערפילי ומטפטף...נסענו ל TIHANy אבל לא ממש טיילנו בה עקב מזג האויר. המשכנו ל Keszthely להתארגנות בדרה שהוזמנה בבוקינג Strand Apartmant. דירה מצוינת!!! מרווחת מאד, מאובזרת ומתוכננת היטב. 3 חדרי שינה (2 עם מיטה זוגית, 1 עם שתי מיטות יחיד), 2 מקלחות עם שרותים + שירותי אורחים ומכונת כביסה. חצר יפה ואופניים בכל הגדלים לשימוש האורחים. ממליצים מאד על הדירה! יצאנו לטיול בארמון Festetics.
בבוקר אגם heviz - היה נפלא. טיול אופניים (אלו מהדירה) על הטיילת לאורך אגם בלטון - נהדר!. אחה"צ - מופע האבירים וסוסיהם במבצר ב sumeg וארוחת ערב מצוינת במרתפי המבצר (אוכלים בידיים. תפריט קבוע. טעים ונעים מאד). הנהיגה חזרה בלילה היתה קלה מהצפוי - כביש נח ובחלקו מואר.
בודפשט - לינה בדירה במיקום מעולה. דירה גדולה. מקלחת ושירותים ועוד שירותים. מטבח נח עם פינת אוכל גדולה. שני חדרי שינה עם מיטות זוגיות. בסלון שתי ספות הנפתחות למיטות זוגיות. קבלנו אותה די מלוכלכת. ניקינו ונהננו. Bond Apartment .
שייט על הדנובה - פעמיים באותו הכרטיס. שטנו פעם אחת באור ולמחרת בחושך. מומלץ! יש הסבר באנגלית על המבנים. המסלול מעט שונה בין היום ללילה. http://www.dunayacht.com/menetrend-timetable-fahrplan/
הקרקס - בניגוד לקרקסים המוכרים מהארץ זו יותר הצגה עם פעלולים. יש סיפור מסגרת (בהונגרית. המצאנו לנו סיפור להבנתנו) ובתוכו חלקי קרקס מוכרים. אצל רובנו נרשמה אכזבה קלה ביחס לציפיות.
פארק החבלים בבודה זכה להתלהבות גדולה! בעונה זו הוא פתוח רק בחלק מהימים. תבדקו ותתאימו עצמכם. בילינו שם 3 שעות בהם כל חמשת ילדנו נהנו מאד מאד!
גם רכבל הכסאות זכה להתלהבות.
היינו בעוד אתרים אשר דובר בהם רבות ולכן לא ארחיב.
הונגריה בהחלט מתאימה לטיול וחופשה לכל הגילאים ויש לה הרבה מה להציע במחיר זול למדי.
אשמח להרחיב ככל שאשאל.
תודה גדולה לחברי הפורום אשר ענו וסייעו במידע. תודה מיוחדת ל IBD אשר סייע מהיכרותו הרבה.
-
ברוכים השבים!
כמה אגם חוויז פעיל בתקופה זאת של השנה?האם היו אנשים או די ריק?
קרקס,התוכנית מתחלפת,והבנתי שעכשיו יותר סיפור ופחות אקשן..
-
מה היה מזג האוויר בבודפשט, ומה הביגוד הנדרש?
מגיעים שבוע הבא ולא ממש הצלחנו להבין איך להיערך.
תודה!
-
אגם hevizהיה מלא פנסיונרים. חוץ מאתנו היתה עוד משפחה אחת עם ילדים.
היתה אוירה מאד רגועה, מניחה שזה קשור להרכב המתרחצים. רובם היו בפנים, באזור המקורה. בחוץ היו בודדים.
-
מזג האוירמאד השתנה בין הימים. להוציא ביום הראשון שהיה ערפילי וזרזף, לא ירד לנו גשם במהלך הזמן שהיינו בחוץ (בלילה ירד).
הטמפ' נעו מ 2 בלילה ועד 17 ביום הכי חם.
מכנס ארוך, חולצה - שכבה דקה ולאלו שחם להם עדיף חולצה קצרה כי כל המקומות מחוממים להחריד. מעל מעיל שמתאים לחורף שלנו.
אני (לרב קר לי) לבשתי טריקו דק ארוך ומעליו אפודה דקה. המעיל רב היום הוחזק ביד. בבוקר מוקדם או בערב מאוחר גם כובע צמר וכפפות.
אם תלכו לפארק החבלים, מומלץ למטפסים להתלבש כבצל ולהתקלף כשמתחממים. (היה יום ממש קר אבל המאמץ הפיזי מאד מחמם).
תהנו!
-
תודה,
אמה
-
תודה על הקומפלימנט. יש לי שאלות והערות:
1. ל-TIHANY עברתם במעבורת או נסעתם בגדה הצפונית?
2. אותי מענין הרושם שקיבלתם מכל אתר, לכן את יכולה לפרט את כל האתרים שביקרתם ומה היה התרשמותכם. למשל איך היה בארמון FESTETICS? אני עוד לא ביקרתי שם.
3. בקרקס בדרך כלל יש תוכנית מגוונת. התוכנית שראיתם היא מיוחדת ומבוססת על יצירה ספרותית הונגרית, לכן זה מיועד בעיקר להונגרים ולא לתיירים.
4. נסעתם גם ברכבת הילדים?
-
בשמחה אפרט1. לטיהני נסענו מהצד הצפוני. לא בדיוק על הגדה. בגלל מזג האויר שלא אפשר טיול רגלי, רצינו לחוות קצת טבע הונגרי אז בחרנו מסלול מעט ארוך יותר. נהננו מכבישים נוחים מאד! (ואלו לא היו כביש אגרה), חקלאות (המון שדות תירס), נהגים סבלניים. מטיהני המשכנו ממש סמוך לגדת האגם עד Keszthely.
2. ארמון FESTETICS - הגנים יפיפיים! הסיור (עצמאי) בארמון עצמו באורך שהתאים לנו בדיוק אך לא עובר (כצפוי) בכל הארמון. חסר לנו ביקור באזורים היותר "פרטיים" של מי שגר שם (חדרי שינה, חדר אוכל וכו') כדי שנצליח (בעיקר לילדים) לדמיין איך חיים "מלך ומלכה". בחדר האחרון בסיור יש שולחן מרובע ענק ובו מספר כסאות עם עמדות למשחק ממחושב באיתור סמלי אצולה/אבירות. את הילדים שלנו זה ריתק.
עוד אתרים בהם ביקרנו -
בית הכנסת הגדול - מעניין ומרגש. בעיני חובה לכל יהודי להכיר במשהו את חיי היהודים בארצות אחרות. גם ילדנו מצאו עניין. כל אחד בהתאם לגילו ולאופיו.
בניית הפרלמנט - לסיור בעברית לא נותרו כרטיסים (הגענו יותר מחצי שעה לפני הסיור), אז קנינו כרטיסים לסיור באנגלית אחה"צ. המבנה מרשים ביותר! כולנו נהננו. שוב, כל אחד בדרכו (חלקנו התעניינו בהסברים וחלקנו נהננו מהמבנה).
השוק המקורה הגדול - אכלנו א. צהריים טעימה ומגוונת מאד בקומה העליונה (המון דוכני תבשילים. כל אחד יכול לבחור מה שמתאים לו. קומה זו מאד תיירותית. למטה קנינו מצרכי מזון לדירה.
נסענו ברכבת הילדים מתחנת פארק החבלים אל תחנת רכבל הכסאות. הילדים שלי (הבוגרים) הרגישו לא נח כלפי הילדים שעבדו ברכבת. הנסיעה איטית בתוך היער. ההליכה מתחנת הרכבת לרכבל הכסאות הנה בעלייה בתוך היער. יפה מאד!
עוד ביקרנו לארוחת צהרים בשוק Hold utcai Vásárcsarnok és Belvárosi Piac הסמוך (5 דק הליכה) ל Budapest, Szent . רב המוכרים לא יודעים אנגלית. מבחר מזון מגוון וממש לא היה צפוף. נהננו מאד
המזרקה באי מרגיט לא ניגנה אבל עשתה מופע מים וצבע מרשים ביותר! היינו ב 19:30 כדי לראות את המופע בחושך. מומלץ ביותר! לאחר מכן צעדנו לעבר מסעדת Bécsiszelet Kisvendéglő ונהננו מאד מהשניצלים הגדולים. לתשומת לבכם - גם הגודל ה"רגיל" הוא גדול בהרבה ממה שכולנו מכירים.
עוד הערה בנוגע לאוכל - רובנו אוכלים כל. אני טבעונית צליאקית ועוד הרבה איסורים (מסיבות בריאותיות) ולכן למצוא מסעדה שגם אני אסתדר בה היה לא קל. הפתרון של השווקים/קניונים בהם מגוון דוכנים עם מגוון מאכלים הנו פתרון מצוין עבורנו. ייתכן שטיפ זה יכול לשמש משפחות/קבוצות נוספות.
-
1. לפי דעתי האישית יש רק אתר יהודי חובה אחד בבודפשט וזה אתר הנעליים. לא ראיתי שבקרתם שם.
2. במפלס ה 1- של השוק המקורה המרכזי יש סופר גדול של ALDI מבחר גדול ומחירים טובים.
3. למה הרגישו לא נוח הילדים שלך ברכבת הילדים? הילדים אלא עברו מיונים ומבחנים רבים כדי להתקבל והם שמחים לעשות את זה.
4. מצא חן שבקרתם גם בשוק מקורה ב-HOLD UTCA. זה לא בנתיב של התייר המקובל. יש עוד כמה כאלה בבודפשט.
5. המזרקה באי מרגיט מנגנת בשעות עגולות כרבע שעה, האחרונה ב-9 בערב עם תוכנית של כשעה שלמה.
6. יש חנויות רבות שמוכרות מוצרים נטולי גלוטן, נטול לקטוז , מוצרים צמחוניים וטבעוניים. כמו כן גם בסופרים יש מחלקות כאלה.
7. Bécsiszelet Kisvendéglő נמצא 50 מטר מהדירה שלי.
-
אפשר לקבל את הכתובת של מסעדת השניצל
-
מסעדת השניצלים הגדוליםככל שהבנתי יש כמה כאלו.
אנחנו היינו בכתובת Budapest, 1137, Pozsonyi út 14, 1137 במרחק הליכה מהאי מרגיט.
-
עברנו ליד אנדרטת הנעלים. מסיבות אישיות לא התאים לנו לעצור שם.
תודה על המידע בנוגע למזון הטבעוני. ישמש לפעם הבאה (הפעם באתי מצוידת מהארץ...).