סובב אנאפורנה - קוריוז ?
-
חזרנו השבוע. פעמיים היינו עדים לחילוץ מטיילים במסוק. זה קורה בד"כ כאשר הגוף לא מגיב טוב לגובה - מחלת גבהים ברמה שנדרש פינוי מיידי.
מגובה מסויים אין אמצעי תחבורה למעט סוס/פרד.
באחד המקרים התפתחה שיחה עם אחד הפורטרים ומסתבר שהוא בקיא בנושא ויודע את שמות חברות ביטוח ישראליות שמבטחות מטיילים.
שאל באיזו חברה ביטחנו ואמר XXXX (שם חברת הביטוח) - No Good....
מגדל - Good, פניקס - Good ועוד כמה חברות אבל חזר ואמר XXXX - N0 good.
קצת נילחצנו. לדבריו חברת המסוקים מערימה קשיים אולי אפילו מסרבת לשלוח מסוק למבוטחים בחברה שציין בגלל נסיון לא טוב בגביית כספי החילוץ (מעל 1000 דולר).
זה קוריוז כי נשמע מצחיק שפורטר בנפאל מכיר את חברות הביטוח הישראליות אבל גם נותן תובנות
-
אם כבר, מעבר לחשיבה המוקדמת על ממי לגבות את דמי החילוץ, עדיף קודם כל למנוע ככל האפשר את הצורך בחילוץ. לצערי נתקלתי גם בנפאל וגם במקומות אחרים בעולם בישראלים שמסכנים עצמם לשווא. מוות ממחלת גבהים הוא לא גזירת גורל. אפשר להיערך להסתגלות מסוימת לגובה, אפשר לזהות תסמינים ראשונים וישר לרדת בגובה במקום להתעקש להמשיך, וכשיורדים בגובה לעשות זאת עם ליווי של מישהו שאינו חולה (כבר היו מקרים של ישראלים שבמהלך הליכה לבד תוך מחלת גבהים נפלו אל מותם).
תרמילאים צריכים להבין שהם לא מטיילים בהר בישראל או בדיזנגוף, שצריך להיערך בהתאם מבחינת ציוד, תכנון הטרק והבנה ומודעות לסכנות ולאופן מניעתן. ברור שיש סכנות שהן אסונות טבע, אבל בכל הנוגע למחלת גבהים: תקראו, תלמדו, תיישמו בשטח.
ולא, לקיחת כדור זה לא מספיק, זה לא בא במקום ירידה בגובה. האם בצקת מוחית באמת שווה עוד תמונה מראש הר?
-
אני חושב שבמקרה זה, ניתן לפרסם את שם XXXX שבפוסט. זו לא פירסומת אלא חוות דעת מנסיון של פורטר, ושהקוראים יעשו את חשבונם.
ואולי גם חברת הביטוח תלמד לקח.
אני משוכנע שהנהלת הפורום לא תתנגד.
-
המידע הוא לא מנסיון מעשי שלי. זה מסוג "מישהו אמר". למרות שאותי הוא שכנע,
אין לו אינטרס והבנתי שהוא התנסה בלא מעט פינוייים במסוק ושמעתי תלונות נוספות של מטיילים על חברה זאת ולמרות כל הנ"ל אני מבקש להיות זהיר ואחראי.
מי שהנושא רלבנטי יחפור וימצא. אני יכול לנקוב בשם החברה למי שיפנה אלי בפרטי.
-
בעיה מוכרת שמשתדלים להסתיר. לא מזמן היה גם דיבור על מרפאה (בבעלות ישראלית) בוויטנם שמסרבת לעבוד עם אחת מחברות ביטוח (לא זוכר איזה) כי היא מעקבת תשלומים
אשמח שתשלח גם לי את הפרטים שאתה לא רוצה לפרסם בפומבי בפרטי. תודה! -
לא תתנגד אא״כ מדובר כמובן בהראל.
אינפורמציה זה סבבה, כל עוד זה משרת את האינטרסים כמובן...