מניו יורק אל מיאמי (כולל אורלנדו) שלושה שבועות
-
פנסילבניהטיול לפנסילבניה של שבוע
וושינגטון לבד ראויה ליומיים מלאים עד ארבעה לטעמי. אני יודע שרבים מקצים 24 שעות (מהצהריים עד הצהריים) אבל לדעתי אפשר גם יומיים.
שיטוט במון שכולל את רוב האנדרטאות, הקפיטול, להתקרב לבית הלבן וכו' לוקח סדר גודל של יום. מי שעושה את זה בפחות פחות מקצץ הרבה
מוזיאונים יכולים גם לקחת יום שלם. מוזיאון התעופה air & space ל-4 בנים בגיל הזה זה יכול להיות חצי יום בקלות. שאר המוזיאונים עוד כמה שעות.
אפשר לשלב את שני הימים האלה בזיג זג כך שיהיה ימים משולבים של אנדרטראות ומוזיאונים.
חוץ מזה יש בוושינגטון עוד הרבה דברים אחרים שבקלות ממלאים עוד יום ויותר.
פילדלפיה אם רוצים סביר ביום. אפשר גם יותר כמובן, אבל לא חייבים. הסיבוב בפארק החירות בלב העיר (איפה שפעמון החירות) זה 3-4 שעות לדעתי. יש עוד כמה וכמה אתרים (כולל מטבעה, מוזיאון אומנות או שניים, המדרגות של רוקי, אקווריום ועוד). וסמוך לעיר (מעבר לנהר בצד של ניו ג'רסי) יש את אוניית המערכה ניו ג'רסי שעשויה לדבר אל הבנים.
בגדול יום אחד מתבזבז על הנסיעה בכל האיזור.
אז נשארנו עם 2-4 ימים לפנסילבניה
אפשר לשלב את המפעל של הארלי דיווידסון (תבדוק מגבלות גיל - לא זוכר) ביורק. יש כל מיני חנויות מפעל קטנות כמו מפעל פרצלים ועוד. לא בקיא בפרטים.
כמובן איימיש אם רוצים או הרשי - שניהם לא זוכים ליותר מדי פרגונים פה בפורום
יש רכבת קיטור אם רוצים
כמובן שופינג באי אלו מקומות
פארק רכבות ההרים סיקס פלגס בניו ג'רסי או פארק מים מקורה - אבל אני מניח שעדיף באורלדנו
יש גם אתרים של מלחמת האזרחים א בסיסי צבא שאפשר לבקר.
אפשר גם לעשות עצירות קרוב לניו יורק - לא לגמרי בדרך אבל יש את עמק ההאדסון, ווסט פוינט, האתר ההיסטורי של תומס אדיסון ועוד
בקיצור - אפשר למלא שבוע בלי בעיה.
אבל אני לא בטוח שלא עדיף בפלורידה.
-
פנסילבניהתודה.
מסתמן 3 ימים בפנסילבניה ומשם לעוד יומיים בוושינגטון (לפעמים ללכת לראות אימון של נערים משחקים בייסבול בפארק יותר מעניין מאשר עוד סימון Vׂ).
"אנשים טובים" כתבת שאולי עדיף בפלורידה, אבל בפלורידה נהייה 6 ימים +עוד שישה באורלנדו, ניראה לי מספק.. הערות? הארות?
אם אפשר הכוונה למקומות לינה בפילדלפיה ובוושינגטון.
לינה באורלנדו- וילות מומלצות/ קונדומיניום.
שוב- תודה.
-
פנסילבניהקשה קצת לעזור כאשר לא ברור מה מעניין אתכם. אזרוק כמה רעיונות לאוויר מכמה תחומים, נראה מה יתפס:
- טבע - אזור הר פוקונו - סטיה מהדרך
- קמפוסים - אוניברסיטת פרינסטון
- תרבויות ואנתרופולוגיה - ארץ האמיש
- גנים - גני לונגווד
- עירוני - פילדלפיה
- היסטוריה - גטיסבורג
- פארקי שעשועים - Six Flags Great Adventure, Dutch Wonderland
-
פנסילבניהפנסילבניה - פארקי שעשועים: יש את פארק דורני באלנטאון ופארק הרשי בעיירה עצמה.
לפילדלפיה שווה להקדיש חצי יום. פוקונו, כפי שהוזכר (מפלי בושקיל, מסלול יפה מאוד) וכל אזור Delware water gap.
וושינגטון די מעייפת, פיזית - אולי לשקול עוד יום. אם כן - לא חסר מה לעשות.
דייטונה - אם בכלל רלוונטי (מסתמן שלא, אבל בכ"ז) - זה לוח המירוצים/אירועים קרובים: http://www.daytonainternationalspeedway.com/Events/Responsiv e-Event-Calendar.aspx
-
פנסילבניהטיסות פנימיות דרך southwest.com אני סדרתי איתם 2 טיסות פנימיות .ממולץ .
-
פנסילבניהטיסות פנימיות דרך southwest.com אני סדרתי איתם 2 טיסות פנימיות .
-
לינה באורלנדואנחנו לנו בוילה הזאת
אבל היא מלאה לגמרי לכל ספטמבר ורוב אוקטובר...
מהבחינה הזאת תצטרך לעבוד די קשה כדי למצוא מקום.
באופן כללי אם לא לוקחים וילה לשבוע לרוב לוקחים ממך דמי ניקוי שזה תוספת עלות...
אנחנו לנו בפעם הקודמת במוטל שנקרא SRERALAGO HOTEL & SUITES זה מלון נחמד ויש לו הרבה בריכות שחייה והחדרים די מרווחים (תצטרכו שני חדרים או סוויטה משפחתית.
זה מוטל, אבל יחסית ברמה טובה ובעלות סבירה מאוד.
יש להם הרבה מבצעים טובים אם טורחים לחפש...
(בחיפוש ראשנוי ולא מעמיק לילה חמישי חינם למשל, או הנחה של 15% מהתעריף הרגיל במבצע הסתיו).
וזה בכלל בלי שחיפשתי דרך אתרים נוספים.
אנחנו קנינו דרכם בפעם שעברה את הכרטיסים לדיסני.
הפעם קנינו ישירות מדיסני בשביל לקדם את נושא הפאסט פאסים מראש.
(אם אתה סגור על התאריכים של דיסני מומלץ מאוד לקנות את הכרטיסים ולהתחיל ולשבץ פאסט פאסים דרך האפליקציה. בטח לא נשארו הרבה אופציות, אבל ככל שתתקרב למועד יהיו עוד פחות אופציות).
כמובן שוילה זה יותר נוח, אבל במגבלות התקציב והזמן שלכם המלון הזה בהחלט יכול לספק את הסחורה והוא באמת קרוב לפארקים של דיסני מבחינת זמן נסיעה. (לא יודעת כמה ליוניברסל כי לא ביקרנו ביוניברסל).
אם אתה צריך עוד עזרה רק תגיד.
יעל
|שבטח הראש שלך מתפוצץ כבר מכל מה שיש לעשות. אז חיבוק|
-
לינה באורלנדוממש תודה לכולם על הטיפים!
ללא העזרה כאן הטיול היה הופך למפח נפש, קצת נרדמנו בהפקה שלו.
עמיחי אני רוצה מעט מהכול: טעימה תרבותית (תיירותית?) מהאיימיש, מסלול הליכה/קייאקים בטבע והמים, מוזיאונים שמתאימים לקהל הבוחרים שלי (4 בנים בגילאי 9-13), מפעל מגניב.
תודה על דייטונה, לי בא, אראה אם זה משתלב.
יעל בהצלחה בעבודה החדשה.
"אנשים טובים"- חיבוק.
-
תסעו ותהנו ותחזרו לספראנחנו מרשים לעדכן/לשאול גם באמצע אם יוצא....
לגבי העבודה - תודה. מסתגלת לאיטי למחלקה חדשה. ימים יגידו אם זה היה שינוי טוב או רע.
טיסה נעימה
יעל
-
חזרנו לפני מספר שעות.
היה מצויין והכל בזכות הטיפים שאספתי כאן. ניו יורק-פילדלפיה- וושינגטון- פלורידה (מיאמי ואורלנדו).
ארץ יפה ומפנקת, אנשים נחמדים לתיירים והכל הלך חלק.
לולא העזרה והטיפים שקיבלתי כאן לא היינו מוצאים טיול כל כך מוצלח.
שנה טובה ותודה. איתי
-
שמח שנהנתם ושחזרתם
יהיה נחמד אם תשתף פה בפורום יותר על הטיול שלכם. החל ממה עשיתם, ודרך מסקנות, תובנות, מה היה טוב ומה פחות טוב וכו' - כדי שכולנו נלמד מהנסיון שלכם
-
שלום לכולם.
מספר תובנות שיוסיפו לידע הרב שמצאנו בעצות שלכם.
אנחנו טיילנו עם ארבע בנים בני 13-9 כך שההמלצות יותר מתאימות ל"סוג האוכלוסייה הזה".
באופן כללי:
*בכבישים המהירים, אסור לחלוף במהירות ליד מכונית משטרה שחונה בצד הדרך, צריך להאט ואם אפשר, צריך לעבור לנתיב בשמאלי.
*ה waze שירת אותנו נאמנה.
*לא עוצרים לפיפי בצד הדרך בכבישים מהירים, תרדו במחלף הקרוב ותחזרו.
*היום הראשון עם האוטו מאוד מעייף- תהיו מרוכזים, נסו לא לנהוג מרחק רב.
*בניו יורק ילדים עד סביבות גיל עשר לא צריכים כרטיס לסאבויי, הם נכנסים מתחת לברזל המסתובב (זה מותר), היה להם בכיס פתק באנגלית עם מספרי טלפון שלנו.
*בניו יורק מוזיאון הטבע מאפשר לכם לקבוע כמה תהיו מוכנים לשלם, השלט מעט מבלבל.
פסל החירות: שטנו בחינם במעבורת ליד פסל החירות (הילד הקטן עשה לנו הרצאה שהכין על רקע הפסל) זה היה מספק וחסך לנו את ההגעה לשם (לשיקולכם).
*השתמשנו בהסעה של כרמל למנהטן והם היו זולים ואמינים הזמנו אותם באתר שלהם.
*מפעל הרלי דיוידסון בפנסילבניה- מומלץ אך הסיור מותר רק מגיל 12.
*וושינגטון- שווה יותר מיום אחד, המוזיאונים שם חינמים ומעולים, חבל רק לסמן V על העיר.
*דבר שלא ידעתם: קניות בוולמרט זה אחלה.
*שילבנו בין ארוחות בחוץ לבין בישול בבית.
*נימוס ואדיבות הן תכונות רצויות שם, בניגוד לחלקים אחרים של העולם.
*במוזיאונים תתחילו בסוף- לכו לחנות מזכרות קנו גלויות ואז תלכו לחפש את מה שמופיע על הגלויה במוזיאון, אפשר להתחלק לעשות תחרות קטנה מי מוצא הכי מהר (במידה והילדים גדולים אפשר שלוח אותם ולשתות קפה). הסיבוב במוזיאון מקבל עניין נוסף.
*חישוב ליום תואם את מה שהכינו אותי כאן: מתחיל ב 500 דולר וצפונה (כולל לינה, רכב, אטרקציות וכו'). לא טיול זול. זה הזמן לחדש את הקשרים עם חברים שם לקראת אירוח כפוי/רצוי.
*שתפו את התוכנית והלבטים שלכם כאן בפורום, כמות הניסיון והידע המועיל שקיבלנו כאן שדרגה מאוד! את הטיול שלנו.
פרק אורלנדו:
מתחם דירות/בתים מגניב בקיסימי ליד אורלנדו (וקרוב לפארקים):
Regal Oaks a CLC World Resort - Kissimmee
5780 Golden Hawk Way, Celebration, Kissimmee (Florida), FL 34746, United States of America
בסביבות 550 ש"ח ללילה ומאוד מפנק (מטבח מאובזר, נקי, ג'קוזי, 3 שרותים..)
אצלנו יותר אהבו את הפארקים של יוניברסל שהציעו ride (מתקנים) יותר מגניבים לגילם, מהניסיון שלנו- דיסני לקהל יותר צעיר. מאוד חשוב למצוא פארקים מתאימים, המסקנה שלנו שכל פארק צריך יום בכייף אבל זה נתון לויכוח- תלמדו ותחליטו מה מתאים לכם. תגיעו מוקדם, לפני הפתיחה- זה באמת משמעותי.
לקחנו כוסות, חלב קורנפלקס לארוחת בוקר וזו הפסקה כייפית, לצהרים סנדביצ'ים מושקעים של שניצלים, חוסך הרבה כסף. (כובעים, שכמיות גשם, בקבוק מים אחד (יש ברזיות למלא מים)
אם רק היה אפשר כל שנה..
-
לגבי עצירות בכבישים המהירים - למי שלא מכיר, כל מרחק מסויים קיים REST AREA - שם אפשר למצוא לרוב שולחן פיקניק וגם שירותים.
-
איזה כייף לשמוע שנהניתם!ברוכים השבים.
שנה טובה