שאלה לגבי קפריסין
-
שלום,
אני וחברתי נוסעים שבוע הבא לקפריסין במסגרת דיל של טיסה + רכב, והיות והדבר נעשה באופן ספונטני לא ביצענו תכנון רב מראש.
שנינו אוהבים לטייל ברגל ופחות מתחברים לסגנון של מסיבות ואיה נאפה וכו'.
לפי מה שקראנו האזורים שנראו לנו הכי מוצלחים הם הרי הטרודוס ואזור חצי האי אקמאס במערב, אך ראינו שהנסיעה בין שני האזורים די ארוכה.
מישהו היה באזורים אלו ויכול לחוות דעה האם בטיול של 3.5 ימים ברוטו אפשר להספיק לטייל בנחת בין שני האזורים הללו, או שמא עדיף להישאר בטרודוס או לבצע גיחה למקום קרוב יותר? כל אינפורמציה תעזור!
תודה מראש!
-
1]הכבישים בטרודוס הנם צרים, מפותלים, בעלי נתיב נסיעה אחד לכל צד כולל פס לבן האוסר עקיפה, לאורך קילומטרים רבים. המשמעות מהירות נסיעה ממוצעת של 30 - 40 קמ"ש. הנהיגה מעייפת מנטלית. מקום לא מוכר, נהיגה בצד שמאל, המקומיים עוקפים בלי חשבון.
2]הייתי מוותר על אקמס, הירידה מהטרודוס דרומה, נסיעה מערבה לאקמס וחזרה, תגזול מכם המון זמן.
3]רכב אוטו. בכלל ובפרט בהרים חובה.
4]תוכנת ניווט חובה.
5]גיחה למנזר קיקוס, שנימצא צפון מערב לטרודוס.
-
מנזר קיקוס, Kykkos Monastery וקבר מקריוס, נשיאה הראשון של קפריסין. ראשית הכביש מגיע למנזר ובהמשך, עוד שלושה ק"מ לקבר.
נ.צ. 32.73333 34.98333 [מגרש החנייה של הקבר]
קישור לטריפאדוויזר: מנזר קיקוס

-
מתאם למכשירי חשמל חובה.

-
תודה על העצה!
אם כך אני מניח שנשאר באזור טרודוס.
הטיסה נוחתת בשעה 15:00. זה מספיק זמן להגיע לטרודוס לפני הלילה או שעדיף ללון במקום קרוב יותר?
-
קבל קישור: הטיול של יובל
-
אמנם בד"כ היציאה מהשדה כולל קבלת רכב די מהירה, אבל אישית הייתי נשאר ללון בלרנקה. המועדף ע"י מלון לס פלאמירס. קישור לבוקינג: Hotel LES PALMIERS המלון נמצא במרכז הטיילת בחוף הדקלים. מתאים בדיוק למטרה שלכם. מסעדות, פאבים, בתי קפה, פיצריות מפתח המלון לשני צידי הטיילת. יש כמובן מקומות לינה נוספים. תבדוק בבוקינג.
נ.צ. לס פלמירס: 33.637946 34.914038
-
קישור לטיפים : מפות מסלולי הליכה מדויקות בטרודוס.
קישור לטיפים:טרק שלושה ימים בטרודוס
-
החזרת רכב שכור בש.ת. של לרנקה. השילוט קצת קטן ולא הכי בולט. הכניסה למגרש החנייה של החברות הינו, בכביש הכניסה לטרמינל, הפניה הראשונה שמאלה. בעבר ההחזרה הייתה מתאפשרת דרך מעבר ממגרש החנייה לטווח ארוך, הפנייה השנייה שמאלה, למגרש החנייה של חברות ההשכרה. המעבר ניסגר. אם תיכנסו גם אין זמן חסד לצאת, ותאלצו לשלם על שעת חניה. חלק מהמקומיים גם לא מודעים לכך.
נ.צ. ש.ת. לרנקה: 33.608337 34.872631