בולגריה - סיבוב שני
-
14 חודשים מראש זה שיא מרשים.
400 ש"ח לכרטיס זה לא יאומן.
תודה על הסיפור המושקע. בסוף בזכותך גם אני אגיע לשם

-
רובי יקר
מודה שבולגריה לא נמצאת בשום חלום שלי ... הייתי פעם אחת לגיחה קצרה בסופיה וזה הספיק לי לגמרי בינתיים

אבל ... אני לא מפספסת שום סיפור שלכם שתמיד כתוב מעניין ומצטלם נהדר.

האוכל בכלל נראה שיחוק.

יופי !!! מקסים ותודה

איריס ( שמפשירה מריגה )
-
רובי,
סבתא וסבא שלי מבולגריה... וקשה להאמין שעדיין לא עשיתי לשם טיול שורשים ( למרות שאחרי הסיפור של אלונה בחיי שתיכננתי , אבל איכשהו לא יצא עדיין ) והנה אתה כבר עושה פעם שניה.
הרגת אותי עם הבניצה . ומה עם מוסקה? יש ? סבתא שלי מכינה מוסקה אלוהית עם בשר וחצילים. עוד לפני הנופים והמקומות אני כבר מיד מתחברת למטבח של סבתא.... בורקסים , בורקיטס, בניצה ... וואו
-
תודה על התגובות

לט איט- אז בקרוב יהיה סיפור בולגריה שלך???

איריס- את סופיה עדיין לא ממש ראינו.... ומחכה לראות את סיפור ריגה שלך
עדי- האוכל בבולגריה נהדר
מוסקה לא זכור לי שראינו בתפריטים...ואיזה כיף לך שאת יכולה לתכנן טיול שורשים בבולגריה
-
לאחר שנהנינו ב-kaylaka park התחלנו בנסיעה של כשעתיים למקום הלינה הבא שלנו בעיר ruse.
את הדרך שברנו בעצירה באחת המסעדות שהייתה בדרך... האוכל (כרגיל...) היה טעים
פרט לסלט הצ'ופסקה שהפעם הוגש עם גבינת עזים (ואני לא מסוגל לאכול גבינות צאן
) -
די בקלות מצאנו את המלון שלנו.... וברגע שנכנסנו התלהבנו...
המלון יוקרתי ולשמחתנו שדרגו לנו את הסוויטה שהזמנו לדאבל סוויטה
וחיכו לנו פירות טעימים בחדר ובכל יום שוקולדים על הכרית 
המלון נהדר והנוף ממנו מקסים - נמצא ממש על הדנובה כשממול זאת רומניה.
החיסרון היחיד של המלון היה שכל הזמן ה-Wi-Fi נפל והיינו צריכים לבקש מפקיד הקבלה הפעלה מחדש.
-
התארגנו בחדר ויצאנו לארוחת ערב במרכז העיר שנמצא 5 דקות הליכה מהמלון.
המדרחוב יפיפה ומרשים
איזה כיייייף שיש לנו 2 לילות בעיר הזאת.לשמחתנו במרכז העיר נמצאת המסעדה האהובה עלינו בבולגריה - happy... ונהנינו מכל המנות

-
השעה הייתה 22:00.
הילדות כבר במיטות כמעט ישנות....
אנחנו שמים ראש על הכרית... אני עוצם עיניים ופתאום... בום בום בום...
אני מיד מבין שזה זיקוקין וקופץ בהתלהבות מהמיטה
תוך כדי קריאה לאשתי והבנות להגיע לחלון
פותחים את הוילונות וזיקוקי דינור מאירים את שמי הדנובה...
קריאות התלהבות שלנו והבנות...איזה כיייף העיר חוגגת את בואנו

מזג האוויר היה צפוי להיות גשום...אך לשמחתנו החזאים קצת פספסו (מעולה...) והיה בעיקר מעונן ומדי פעם טפטוף קל

מחר גם צפוי גשם.. נקווה ששוב יפספסו...

-
יום ג'- 11/10:
התעוררנו לבוקר מעונן...
אכלנו ארוחת בוקר נהדרת שהוגשה במלון, התארגנו ויצאנו לדרך...

התחזית הבטיחה גשם
אך כשהתעוררנו התברר לנו שרוב היום צפוי להיות מעונן והגשם יגיע רק בערב 
נסענו כרבע שעה למנזר basarbovo.
המקום היה מרשים- מנזר שבנוי בתוך הסלע. עלינו אל המנזר במדרגות אבן וצפינו על הנוף.
תוך כדי טיול במתחם, הבנות קיבלו ממני הסבר על הדת הנוצרית- מייסדה, צליבתו וכו'... והיו מרותקות לסיפור שלי

-
משם המשכנו בנסיעה של כ-20 דקות למנזר Ivanovo.
המנזר הנמצא בתוך rusenski lom nature park.
גם כאן מדובר במנזר הבנוי בסלע... אליו נדרש טיפוס קל במדרגות מחליקות (בגלל הגשם
שהיה במהלך הלילה...) הטיפוס מוביל גם לתצפית נהדרת על הפארק שהיה צבוע בהתחלת צבעי שלכת.נכנסנו למנזר וקיבלנו דף באנגלית המסביר אודותיו. מדובר במנזר שנבנה במאה ה-13 אך התגלה ע"י חוקר צרפתי רק בשנות ה-30 של המאה ה-20.
בקירות ותקרת המנזר יש ציורים שצויירו ונחצבו על הסלע עצמו - מרשים ביותר!!!
-
חששתי ששני המנזרים יהיה דומים אחד לשני, אך בפועל היו ממש שונים.
הדגש במנזר הראשון (basarbovo) הוא על החיצוניות.
הדגש במנזר השני (Ivanovo) הוא על הדרך היפה למעלה, התצפית המרהיבה על הפארק והחלק הפנימי של המנזר.
משם המשכנו בנסיעה של כחצי שעה לכפר nisovo הנמצא בלב הפארק וממנו אמורים לצאת מספר מסלולי טיול. הגgנו לכפר והיה שילוט שמזכיר לנו שאנו בפארק הלאומי ושעלינו לכבד את המקום ולזכור לשמור על הטבע אך שילוט/פירוט לגבי מיקום המסלולים (כרגיל בבולגריה) אין!!!

מסתובבים ומחפשים ומחפשים ואנחנו על סף ייאוש שלא מצליחים למצוא את אחד השבילים....נכנסנו למכולת של הכפר ושאלנו לגבי מיקום המסלול. היה לי את שם המסלול כך שהצלחתי לתקשר עם אחת הלקוחות שם שהסבירה לי היכן המסלול. נסענו כפי שהלקוחה הסבירה ועברנו במקומות יפים.. אך לא היה זכר למסלול המדובר
לבסוף עצרנו את המכונית בהתחלה של מה שנראה כמו מסלול והתחלנו ללכת ואז לאחר מספר דקות היה שלט גדול בבולגרית (שגוגל טרנסלייט לא הצליח לתרגם) אך מסימן הקריאה הגדול הבנו שזאת אזהרה...
המשכנו מעט אחרי השלט וראינו שמתחת לצוק יש סלעים רבים שנמצאים על הרצפה ואז הבנו ממה השלט הזהיר...
וברגע זה ברחנו
במהרה חזרה למכונית פן ייפול על ראשינו חו"ח סלע... 
-
מבואסים מכך שלא הצלחנו למצוא את המסלול החלטנו לחזור חזרה לעיר ruse ולטייל בה.
לאחר כחצי שעה נסיעה החנינו את הרכב במלון ויצאנו לטייל במרכז העיר. המרכז של העיר עשה לנו כבר אתמול חשק אדיר וגם היום נהנינו מאוד
המבנים במדרחוב יפיפיים והכל רגוע ונעים - אין הומלסים/מקבצי נדבות/שיכורים שמציקים כמו בערים אחרות בעולם (ברצלונה, פריז וכו').אכלנו שווארמה טעימה והמשכנו להסתובב במרכז העיר.
-
-
לקראת השעה 15:00 הגענו למלון ושתינו קפה טעים בלובי במלון ועלינו למנוחה בחדר. אי מציאת המסלול ב-nisovo הולידה אחה"צ של רוגע ומנוחה.
צילמתי מספר תמונות נוספות של הדנובה מהחדר

-
לקראת השעה 19:00 יצאנו שוב למרכז העיר ושוב למסעדה האהובה עלינו happy.
גם היום כל המנות היו טעימות, שירות מהיר ואדיב ובקיצור כיף של מסעדה.

חזרנו למלון שבעים ומרוצים

אהבנו מאוד את העיר ruse

-
יום ד'- 12/10:
התעוררנו לבוקר מעונן...
אכלנו ארוחת בוקר טעייימה שהוגשה במלון ועזבנו בעצב
את ruse המקסימה והמלון הנהדר 
נסענו כשעה ורבע לשמורת srebarna. כל הדרך היה לנו ערפל והראות הייתה מאוד נמוכה

כשהגענו לשמורה בתחילה התבאסנו שנפלנו על יום כזה מעונן וערפילי...אך בהמשך דווקא הסגריריות והערפל הוסיפו קסם למקום

ביצענו את מסלול התצפיות לאגם - מסלול מעגלי של כשעה בתוך יער ירוק ומדי פעם יש תצפיות על האגם... המקום אמור להיות מלאאא בעופות אך הראות הייתה די בעייתית ולא ראינו כמעט עופות

-
-
כשהגענו חזרה לרכב החלטנו לרדת לגדות האגם והתבאסנו שלא באמת ניתן להתהלך ממש לידו כיוון שהכל היה בוצי....
לא ברור האם בימים יבשים אכן ניתן לטייל סביב האגם

הבטנו מעט על הדייגים וצילמנו מספר תמונות

-
עלינו לרכב לקראת נסיעה ארוכה מאוד לחוף הים השחור. הנסיעה ללא עצירות כ-4 שעות אך בתכנון רצינו לעצור לאחר כשעתיים....אך הבעיה הייתה שלא באמת היה היכן לעצור ולבסוף הצטיידנו במאפים ושוקולדים באחת המכולות בדרך עד שנמצא מסעדה..
לאחר כ-3 נסיעה התבקשתי לעצור עקב עבודות בכביש... אני הייתי הראשון בשיירה וכשניתן לי הסימן להתחיל בנסיעה יצאתי לדרך
אך די מהר לא מצאתי את עצמי - השילוט המכווין היה בבולגרית ללא חצים ותמרורים
וכך יצא שבאמצע הדרך עליתי על קטע הכביש אותו סוללים (כבר שעות ארוכות...) השמשות של הרכב התמלאו עפר, ואספלט שחור טרי.... מולי עומד בולגרי שצועק ומקלל... משמאלי עומד בולגרי שלא מבין מה קורה פה... ואני לא מבין מדוע אף אחד מהם לא סימן לי בשום שלב של הנסיעה לאן עליי לנסוע????????
הרסתי להם שם עבודה של יום שלם
לאחר כ-4 שעות נסיעה... כשאנחנו עייפים ורעבים... מצאנו מסעדה חביבה. אכלנו
מספר סוגי בשר ונרגענו

-
יצאנו מהמסעדה וגשם שוטף החל לרדת
והאט משמעותית את נסיעתנו.בסופו של דבר מהרגע שיצאנו מהשמורה ועד שהגענו לפתח המלון שלנו בעיירה sozopol עברו כ-5.5 שעות... אכן מתיש והכי מבאס שככל שהתקדמנו לכיוון הים השחור מזג האוויר הפך גרוע יותר ויותר-רוחות, גשמים ועוד...

בגלל הגשם החלטנו לא לצאת הערב למסעדה ונסעתי לסופרמרקט הקרוב (דקה נסיעה) לקניית מצרכים לארוחת ערב בדירה.
התחזית מבטיחה כאן 3 ימי שמש....
מקווים שכך יהיה