ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתחילה לתכנן את קיץ 2017 בטירול

פורום טיולי משפחות
    10
    18
    3428
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אביבית555
      אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

שלום לחברי הפורום

שנה שעברה חשבנו לנסוע לטירול. בהמלצתכם המצוינת שינינו כיוון לזלצבורגלנד. זאת היתה נסיעה ראשונה עם הילדים לחו"ל והיה פשוט מושלם!!

השנה אנחנו מתכננים לחזור לתכנית המקורית ולנסוע לטירול. עוד לא הוזמנו טיסות אבל הן תהיינה אל/מ מינכן  ועכשו מתחילה את הכיף של ללמוד את המקום והאטרקציות שבו על מנת שאוכל להזמין  מקומות לינה בהתאם. יהיו לנו כ-3 שבועות.

אשמח לשמוע מבוגרי טירול איך הייתם מחלקים את הזמן ? לפי מה שקראתי עד כה נרצה להיות בעמק שטובאי, עמק זילרטל ועמק אוטס עם נגיעות בבוואריה (נוישווינשטיין, לינדרהוף) אבל לא יודעת איך לחלק את הזמן בין 3 העמקים. כמו כן, אם נרצה לינת כוכב האם מספיקים 2 כוכבים או כדאי 3? ואיפה כדאי להתמקם כדי שהכוכבים יהיו יעילים ולא נבזבז יותר מידי זמן בדרכים?

אם זה רלוונטי, הילדים יהיו בקיץ בני קרוב ל 5 ו-7

תודה וחג שמח!!

אביבית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

אם יש לכם 3 שבועות אני הייתי שוקל לגוון קצת ולא להשאר בטירול כל הטיול.

טירול אזור מדהים אבל 3 שבועות באזור אחד אפילו לי מרגיש קצת הרבה, ואני מאוד אוהב לטייל לאט ולחזור לאותו אזור בערך כל שנתים.

אנחנו נוסעים הקיץ לשבועים לאזור, אחרי שני טיולים משפחתיים באוסטריה, וכנראה ששבוע אחד יהיה בטירול והשני בדולומיטים של צפון איטליה. הדולומיטים די קרובים לטירול. 

מבחינה תרבותית דומים לאוסטריה אבל הנופים מאוד מיוחדים ויש השפעה איטלקית וזה ייתן לנו גיוון מסוים.

אני ממליץ על עמק אוץ שבו טיילנו 8 ימים בטיול הקודם שלנו בטירול. שבוע זה המינימום לאזור ואפשר גם שבועים. עמק שטובאי די קרוב ואם תתמקמו בכניסה לעמק אוץ או באזור אימסט תוכלו להגיע לשטובאי בזמן סביר.

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

אם תמקמו לינה אחת באזור Landeck תוכלו להגיע גם לעמק קאונרטל וליעדים במחוז פורארלברג (סילוורטה, לונרזי),  לעמק אנגדין בשוויץ (Scuol והכפרים שלאורך העמק), לאגם רסיה באיטליה. אזור משולש הגבולות מאוד מעניין. היינו בכפר אחד בלבד באנגדין (הספקנו רק להציץ), ובעיני - יותר מרשים מממה שראיתי בבוואריה. אבל למען הגילוי הנאות, ראיתי מעט מאוד מבוואריה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • shellaa
            shellaa נערך לאחרונה על ידי

לגילאים של הילדים גם מאוד יתאים אזור מזרח טירול. יש שם כרטיס אזורי של אזור wilder kaiser שכולל עליה למגוון פסגות שבהן מסלולים כיפיים ומתאימים לגילאים האלה, ואטרקציות נוספות. היינו 6 ימים במזרח בעיירה סול ו-8 ימים במערב בעיירה ארצל אים פיצטל. על סול ממליצה מאוד, לגבי ארצל פחות - אמנם מאוד קרובה לכביש המהיר, אבל מערבית מדי.

תהנו!

• amysh
              amysh נערך לאחרונה על ידי

בעמק אוץ ממליצה לישון בעיר אוץ, ובצימר שאנחנו ישנו בו garni fischer, אוץ עיר מתוקה ויפה עם רחוב מרכזי עם מסעדות וחנויות. בתחילת אוקטובר הרחוב היה חי בלילה ואפילו ישבנו לאכול בחוץ. הצימר היה קרוב מאוד לרחוב הראשי שזה יתרון. המיקום של אוץ בעמק מעולה.

בעמק הזילר ממליצה לישון במאירהופן היפה והשוקקת חיים . 

מעמק שטובאי לא נפלנו. גם את אינסברוק לא אהבנו.

• אביבית555

תודה על כל התגובות. נתתם לי הרבה רעיונות שאני עוד צריכה לבדוק וגם לעשות עוד שיעורי בית על האטרקציות שחשובות לנו ואז יהיה קל יותר להחליט

• שגיתרון
                  שגיתרון נערך לאחרונה על ידי

גם אני הייתי מפצלת 3 שבועות בין טירול וצפון איטליה.

אנחנו עשינו את הפיצול הזה בטיול של 11 ימים והגיוון מאוד תרם להנאה מהטיול. 

• אביבית555

אולי שינוי כיוון......

קודם כל תודה לכל המגיבים. נתתם לי כיווני בדיקה טובים.

העניין ש...... בן זוגי פתאום התחיל עם מחשבות שניות האם זה נכון לנסוע שנה אחר שנה לאותו יעד (אוסטריה) למרות שמדובר באזור אחר.

הוא חושב שאולי עדיף ב 2017 לנסוע ליעד אחר כמו הולנד או היער השחור ולחזור לאוסטריה בשנה שלאחר מכן.

אני (כמו גיל....) מעדיפה לא הולנד. אוהבת יותר את היעדים ההרריים מאשר מדינה שטוחה והולנד "לא עושה לי את זה". אול שלא בצדק.

לגבי היער השחור, לא בטוחה שמתאים לגילאי הילדים (יהיו בקיץ בני רבע ל 5 ו 7). פארק אירופה למשל מתאים להם?

בקיצור - כרגע על השולחן טירול, היעד השחור והולנד.

נראה מי ינצח.......

אשמח לתגובות מאנשים שהיו ב 3 היעדים מה דעתם ?

תודה וחג שמח לכל המטיילים ואוהבי הטיוליםן Smile

• שרון75
                      שרון75 נערך לאחרונה על ידי

שלוש נקודות למחשבה:

* אם למשל בסבירות גבוהה תמשיכו לטייל גם בשנים הבאות אז אולי פשוט כדאי לבחור ביעד לו דיל הטוב ביותר?

אם תבחרו במינכן אזי הדרך לטירול וגם ליער השחור אפשרית (אם כי ליער השחור עדיף * לנחות בשוויץ\פרנקפורט - משפחות רבות נוחתות גם במינכן) - ואז ניתן להמשיך ולהתלבט...

* הולנד בעיניי גם לא יפה אבל היא מעניינת ומעולה לילדים. גם היער השחור בהשוואה לאוסטריה הוא בחירה חיוורת אבל זו בחירה זולה יחסית ושוב מתאימה לילדים מאוד.

בהתחשב בגיל הילדים (הצעיר יחסית) אני חושב שרצוי להשאיר את הולנד והיער השחור לשנים הבאות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • יונית
                        יונית נערך לאחרונה על ידי

קודם כל אפשר טירול- ולפצל ל3 מוקדי לינה

מזרח טירול

מערב טירול

צפון טירול /או בווריה בכלל.

או--- אם רוצים "משהו אחר" -אז היער השחור ממש יאכזב אתכם אחרי אוסטריה, יש בו טבע וירוק- אבל בעוצמות מינוריות הרבה יותר, ובהיבט השעשועים -הילדים עוד צעירים למדי.

אם לא קריטי לינות כוכב, או מוכנים לפצל ליותר מ-3 כוכבים

מה דעתך על דנמרק ? (לא- אין הרים, אבל מתאימה לגילאים,שטוחה,נוחה למשפחות)

הולנד? אפשר לעשות יופי של טיול  בפיצול ל3 יעדי לינה (ויש טבע! אבל שונה ואחר מאוסטריה- אין מפלים והרים אבל יש אגמים,תעלות,יערות ,כרי דשא, דיונות)

למשל

לינה 1 בדרום הולנד

לינה 2 מזרח-מרכז הולנד (אפלדורן-ארנהם למשל)

לינה 3 מערב הולנד או צפון מערב הולנד (סביב ליידן או סביב אלקמר) או בכלל פריזלנד (שמתאימה יותר להולנד למתקדמים אבל טיול של 3 שבועות מאפשר לכם גם להיות מתקדמים ).

או בלגיה בכלל על בסיס 3 לינות

1. אזור החוף (ברוז חנט והסביבה )

*. (ווארציה אחרת על אופציה של אזור החוף בכלל לגלוש לכוון דרום מערב הולנד והדלתה).

2. דרום הארדנים

3. צפון ארדנים.

ווארציה אחרת לוקסמבורג (לא לנתי בה, אבל יש מה לטייל בה)

או- שלוב של בלגיה-ארדנים והולנד (לשים לב לימי הכניסה ללינות השבועיות כאן!).

ואפשר להמשיך.

• אביבית555

שרון ויונית - תודה רבה על התשובות המפורטות !!

בעקבות תשובותיכם נראה לי שהיער השחור אכן יידחה עד שהילדים יהיו גדולים יותר (אגב לאיזה גילאים נראה לכם שהיעד מתאים?)

דנמרק היא רעיון טוב ששווה בדיקה. מבחינת הילדים זה שיש שם לגולנד זאת כבר סיבה מספיק טובה לנסוע לשם Smile

נבדוק גם את בלגיה.

והחשק האישי שלי זה פשוט לחזור להיכן שגם לנו וגם לילדים היה נהדר, לאוסטריה!

יונית - יש המלצה לעיירות ספציפיות בכל אחד מהמוקדים שציינת ככוכבים אפשריים?

• marina_1105
                            marina_1105 נערך לאחרונה על ידי

אביבית הי,

לגולנד יש גם ליד מינכן. וכמו שכתבה כבר יונית טירול עם בוואריה יכולים למלא אחלה טיול.

• אביבית555

תודה מרינה. בשנה שעברה הינו בזלצבורגלנד ואז ביקרנו גם בלגולנד. הילדים לא מפסיקים לבקש לחזור לשם! בגלל זה כתבתי את מה שכתבתי בהקשר לדנמרק Smile

בכל מקרה יש לנו עכשיו עוד כמה כיווני מחשבה ומה שבטוח לטירול נגיע! אם לא ב 2017 כמו שאני רוצה אז שנה לאחר מכן

• ענת_3402356
                                ענת_3402356 נערך לאחרונה על ידי

אביבית שלום. אמנם לא הייתי ביער השחור ובאוסטריה עם ילדים אלא לפני המון זמן ללא ילדים אך הייתי בטיולים משפחתיים, באיטליה גרמניה ובהולנד. לדעתי הולנד הרבה יותר מתאימה לגילאים צעירים הן בשל האטרקציות והן בשל המרחקים הקצרים יותר. אני מצאתי את צפון איטליה בסוף יולי צפופה מאוד חמה מאוד ממוסחרת (גארדה לנד לעומת אפטלינג) . באפטלינג יש את יער האגדות ומתחם נוסף לקטנים. בגארדה היה פחות מבחר למתקנים שכן ניתן לעלות מתחת לגובה 1.20 באיטליה הנהיגה. קשה יותר והמרחקים היו גדולים יותר מאשר בהולנד. אני חושבת שבהולנד הרבה יותר קל מהבחינה הזו.

• זיוה
                                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

אביבית,

הטיולים שלי כבר כמה וכמה שנים לא בדיוק טיולי המשפחה הקלאסיים בהבט של ההרכב, כך שקשה לי לעשות את ההשוואה שביקשת, אבל אני כן מטיילת ביעדי המשפחות. טיילתי עם הבת שלי (נערה בת 15) בתחילת הקיץ בהולנד. הטיול שקדם לו, תשעה חודשים לפני כן, היה עם בן הזוג בטירול, כך שניתן לערוך איזושהי השוואה, לפחות בהבט היופי. הולנד משגעת, ומי שאומר שהיא לא יפה כנראה נדבק רק לאטרקציות מפורסמות או שאני לא יודעת איך זה קורה (טוב, ויש גם עניין של טעם. שאף אחד לא יעלב. אני בכוונה מדגישה ואולי קצת מגזימה כדי להפריך את הדעה שרבים שבויים בה). איך אפשר להגיד לא יפה על מקום שיש בו כמויות אדירות כאלה של מים וצמחיית מים ובעלי חיים? זה טבע אחר. ברור. תעשו מה שטוב לכם ונכון לכם עכשיו. בהמשך תגיעו ליעדים אחרים. זה לא כל כך משנה.

מה שכן, עזבי את הלחץ בקטע של הלינה. אני אוהבת לחרוש על היעדים באינטרנט, למיין, לצייר לעצמי איזשהו מסלול ואז להזמין לינה. תראי אם בא לך יותר דרום טירול (דולומיטים) או פורארלברג, מערב, מזרח, ואז תחליטי. אפשר לדחות הזמנות לינה להמשך העונה. הלחץ להזמין באוקטובר-נובמבר לא מוצדק לדעתי.

• אביבית555

הי זיוה, תודה. 

לא ממש תכננתי להזמין היום . אבל כן רוצה לקבל כיוון כללי.

אגב, ניסיתי לבדוק זמינות של כמה מהמקומות בטירול שהומלצו כאן בפורום לתאריכים המשוערים שלי ובכמה מהם נכתב שהם כבר Sold out. אני תוהה האם אכן הוזמנו כבר או שמא ההרשמה אליהם עדיין לא נפתחה. לא בדקתי לעומק מולם (אלא רק בבוקינג) כיוון שהטיסות עדיין לא הוזמנו. 

• אביבית555

תודה ענת

למרות שנתת עוד כמה נקודות בעד בן זוגי אני סולחת לך Smile

אולי אני קצת אגואיסטית ברצון שלי לחזור לאוסטריה. לפי מה שכולם אומרים הולנד מאד מתאימה לגילאי הילדים שלי. טוב שיש עוד כמה זמן לחשוב על זה....

• יונית
                                        יונית נערך לאחרונה על ידי

הסבירות הגבוהה יותר- טרם שוחררו להזמנה לקיץ.

איך בודקים?-

אם לכל תאריך שתזיני- המקום"תפוס" ---מסקנה.... לא שוחרר להזמנות.

אם ברוב התאריכים זמין, ורק השבוע שלך תפוס- מסקנה- כנראה כבר הוזמן.

רוב המקומות (סטטיסטית) עדיין לפני עונת הסקי, חופשת אביב--מי מדבר על הקיץ?

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון