אובדת עצות ):
-
שלום לכולם!
אנחנו בני 30 עם 2 ילדים בבית.. יוצאים לירח דבש מאוחר

אני מתכננת טיול בין התאריכים 27/11- 8/12.. מחפשת שקט וחופים כמו גלויה!! כמו כן, לא רוצה להשתעמם וכן מחפשת טיולים (ג'יפים) ואטרקציות ימיות..
התכנון הוא 4 לילות בפוקט, 5 לילות בקו סמוי ו-2 לילות בבנגקוק.
האם האי קו פנגן הוא מדהים ביופיו עד כדיי כך שלא לוותר עליו? הוא שטיול ליום מספיק?
יש לכם המלצה אחרת למסלול? כל כך חיכיתי לרגע הזה שאני רוצה לנצל הכל

המון תודה!
-
בזמן כל כך קצר כדאי להתמקם בצד אחד. היום טסתי בחזרה מסמוי לאחר מספר ימים גם בפוקט. לטעמי פוקט פחות נעימה. יותר המונית , יותר ביוב , הן ברחובות והן בשפכים לים. אם תחליטו על סמוי ממליץ על חוף לאמאי. זה חוף שקט יותר , יפה מאד ויש בו הכל. אם אתם מחפשים רעש , להקות ישראלים מרעישות וחייבים שיגישו וילעסו לכם הכל בעברית תתמקמו בצ'אוונג. פנגן הוא אי יפה לטעמי רק בימים הרגילים מחוץ לפול מון. אם תחליטו על הצד של פוקט נסו את קראבי ואת קאו לאק.
-
מסכים מאד!
את הימים של פוקט תעבירו לקופנגן לטעמי.
אני מאד אוהב את קופנגן כשאין פולמון בתאריך קרוב. האי שקט ורגוע ויש בו חופים נהדרים.
-
אני גם מסכים עדיף להתמקד בחוף אחד ולא לקפוץ מצד לצד, אני אישית מעדיף את חוף צ'אוונג בקו סאמוי החוף יפה ותוסס ויש שם גם מרכזי קניות ובידור ולא יהיה לילדים משעמם, חוף למאי נחמד אבל נורא שקט ומשעמם לדעתי יותר מתאים לזוגות ולירח דבש ופחות למשפחות.
-
אם את מחפשת שקט ושלווה, כדאי לשקול לא לעלות על תחבורה/טיסה כל יומיים... שבוע זה זמן קצרצר, תתמקדו: בחרו אי אחד ותישארו בו.
-
בתקופה האמורה ממש לא כדאי להתקרב לקוסמוי קופנגן וקוטאו בגלל מזג האוויר.קראבי יתאים לכם לחופים מדהימים.פוקט לטיולים.
-
וואו תודה! פשוט חברים אמרו לי במקום קופנגן להעביר לפוקט.. אבל אני מחפשת יותר ריזורטים אז נראה לי שאני אלך איתך.. בכל זאת יש שם את המאיה ביי שהבנתי שהוא מדהים! לא כדאי???
-
מזג אויר? הבנתי שהוא נוח.. ואמרו לי שקראבי משעממת

-
תודה! את הילדים אני משאירה בבית.. בכל זאת ירח דבש מאוחר

-
מאיה ביי יפהפה אבל לא יותר מהרבה מפרצים זהים אחרים. הוא הפך מוקד עליה לרגל בגלל הסרט. עדר כמו עדר נוהר לאן שהפליירים מובילים אותו. פנג נגה או 42 האיים באיזור סמוי לא פחות יפים.
-
היי, מזל טוב לירח הדבש . מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא !
חזרנו לפני יומיים מפוקט ( עם הילדים ) ובעבר היינו בזוג בקוסמוי אז אנסה לעזור : אני מבינה את הצורך לראות ולחוות כמה שיותר..אבל כמו שכתבו לך קודמיי , אין טעם לקפוץ מצד לצד . המעברים גוזלים זמן ומעייפים , ואחרי הכל , אתם בחופשה , ואין מקום טוב יותר למנוחה ופינוקים מתאילנד. אגלה לך סוד נוסף : בעיני, בכל מקום שאליו תגיעי בתאילנד - ההנאה מובטחת . אז מראש שחררי את הרצון להיות גם וגם... אין צורך.
לגבי מזג האוויר - ממש עניין של מזל. היינו פעמיים בקוסמוי באותם תאריכים בדיוק. בשנה האחת היה מופלא כל השבוע . בשנה האחרת ירדו 3 ימי גשם ללא הפסקה (לא , לא שעה ביום , אלא ממש ללא הפסקה ) . גם עכשיו בפוקט היו לנו יומיים גשומים מתוך שבוע שהייה. האם נהנינו פחות ? כן, זה קצת מקלקל. הרי אף אחד לא נוסע לאי כדי לבלות בגשם... אבל צריך להבין שמדובר בארץ טרופית וזה חלק מהעניין ויש לקחת מספיק זמן באי כדי שאם יהיה גשם , עדיין יישאר מספיק זמן לעשות דברים בימים היפים. ומצאנו דרכים להנות גם בגשם: הלכנו לאטרקציות שאפשריות ( מקומות סגורים ) או לקניון או למסאז וגם יצא לנו להיות בגשם בבריכה ...( אחרי הכל , עדיין חם וממילא רטובים...אז זה גם סוג של חוויה ) .
אז אנחנו מאוהבים בקוסמוי... אולי זה סתם הנוסטלגיה כי זה היה לפני הילדים ? לא יודעת . אבל כנראה שיש סיבה שקו סמוי הפך פופולרי ככ ( ויקר בהתאמה ) ואני לא חושבת שתיירים מכל העולם נוהרים אליו רק בגלל תופעת העדר. עשינו את טיול 42 האיים שבאמת לוקח לחופים קסומים ונוף מרהיב של צוקים העולים מהים , היינו גם בקופנגן ונהננו מאוד.
אם את אוהבת להיות במרכז העניינים ושלא ישעמם - ברור שחוף צאוונג... למרות החסרונות. אם לא - חוף שקט יותר יתאים. אני לפעמים מפצלת לינות ( יודעת שיקפצו ויגידו מה החסרונות ... כן, יש... ) ופעם שכרנו ג'יפ וטיילנו בכל האי , כך שחווינו אזורים שקטים ביום , וחזרנו לצאוונג בערב כדי להיות במרכז העניינים .
אני רוצה להגיד לך ללכת על סמוי .
אבל חייבת להציג את הצד השני : פוקט והאזור. הטיסות לשם זולות יותר וגם העלות היא אולי שיקול ? פוקט זול יותר מסמוי מבחינת מסעדות, מלונות וכו ..
היינו עכשיו במאיה ביי בהפלגה מפוקט וכנראה שיש סיבה שהלגונה הזו זוכה לפרסום רב. ולא, לא מדובר רק על תופעת העדר... אם כי בהחלט תרגישו את העומס במקום שאליו מגיעות כל סירות הטיולים. לבד לא תהיו שם... ונכון , יש בטח לגונות מופלאות לא פחות ומבודדות יותר... אבל קשה לי להאמין שתגיעו אליהם בטיול ראשון לתאילנד... אלא אם כן תעשו עבודת הכנה יסודית ותתפרו הפלגה אישית ( יש אופציה ליום על יאכטה ולא חובה ללכת למסלולי הטיולים השחוקים )
בכל מקרה, הסירות והתיירים הנוספים שהיו איתנו במאיה ביי לא פגמו מההנאה שלנו לרחוץ בים טורקיז עם חול לבן. מקום מופלא ! (מה שפגם יותר זה עניין הגבלת הזמן שבטיול עם קבוצה . שאי אפשר פשוט להישאר שם...)
לגבי קראבי וקאו לאק :
חברה חזרה ואמרה שהיה מהמם . חופים כמו שדיברת עליהם... המחיר : שקט יותר ואולי ישעמם לך בסוף... לא יודעת. מצידה המילה משעמם לא נשמעה... אלא יותר תיאורים של תאילנד של פעם... במובן הטוב של העניין. אבל הם שילבו עם פוקט כניגוד. אלו אכן מקומות שקטים יותר מסמוי או פוקט .
אז אחרי הכל , כנראה שלזוג אמליץ בכל זאת על קוסמוי ואאחל לכם לחזור לפוקט פעם עם הילדים....
כמו שכתבתי בתחילה , נראה לי שתהנו היכן שתהיו...
בהצלחה עדי
-
5 ימים בקו סמוי 3 בקופנגן ואת שאר הימים בסוף בבנגקוק.
בקו סמוי אפשר 3 ימים בצ'אוונג ו2 בלמאי.
בפוקט אין תחושה של אי אלא של עיר.
-
הייתי ממליץ לך:
פוקט 3 לילות
קאו לאק 3 לילות
קאו סוק פלוס אגם צ'אולן 2 לילות
אפשר להוסיף לילה לפוקט או להשאיר יומיים לבנגקוק. -
נכון שהמזג אויר זה עניין של מזל אבל בדרך כלל בתקופה הזו קוסמוי וקופנגן מאוד גשומה(שאני הייתי שם בדצמבר היה כימעט שבועיים רצוף גשם) ובגלל שאתם באים לתקופה קצרה זה סיכון גדול מדי בעיני,במקומכם הייתי הולך על הצד שני של האיים,לשיקולכם,תעשו חיים ושיהיה במזל טוב
-
מצדד בסמי

גם אני הייתי בוחר בתוכנית דומה.
אם עדיין לא קנית כרטיס, תקני דרך הרוסים יש ר לפוקט וחסכת עוד כסף.