כמה באמת ורשה מגניבה?
-
מחפשים יעד תוסס/ כיפי בדומה לחוויית ברלין או לונדון.
מהחיפושים באינטרנט יוצא שוורשה הפכה להיות מגניבה. אבל אני לא בטוחה אם זה אמיתי או תדמית שמנסים להצמיד לה ומדובר בתופעה די שולית.
ב-2010 לשם ההשוואה, היינו בבודפשט והיה קצת יבש ואני חוששת שזאת תהיה אותה גברת.
האם אפשר למצוא בקלות את המקומות הנכונים או שהם אנדרגראונד?
אנא התחייסו גם לכך שנבקר בחודש נובמבר.
תודה..
[זוג, חושבים לטוס ל 4 ימים מלאים.]
-
היי
וורשה עיר מאוד מאוד מודרנית ומתקדמת.
קחו בחשבון שבנובמבר קר מאוד!!
יש מה לראות בעיר.
אוכל מאוד טוב וזול מאוד!
קניות כנ"ל מאוד זול.
שאלה מה מעניין אתכם.
ד"א אם תרצו מדריך לכמה שעות לאיזור היהודי,צרו קשר בפרטי.
תהנו
-
שאלה מצוינת
(לא הייתי בורשה)
לעיתים דרך שווק ופרסום עיתונאי ישיר ועקיף נוצרת הילה סביב עיר מסוימת (או מסלול או יעד תיירותי) והתוצאה גידול של נוסעים לאותו היעד.
כשיש גידול של נוסעים ליעד מסוים-מטבע הדברים אנשים נוטים לתת הצדקה לבחירות שלהם, גם בדיעבד (כמה פעמים תשמעו באמת את סיכום הטיול מחורבן, לא ענה על הציפיות, אפילו כשיורד מבול מבוקר עד לילה אומרים "ירד גשם אבל לא הצליח לקלקל את הטיול" -נושא אחר פסיכולוגי בכלל של רציונליזציות ).
כשאתם שואלים האם ורשה (או כל יעד אחר) באמת "מגניבה"? ומציינים כי בודפשט אכזבה אתכם.
תשאלו שאלה ממוקדת- בהגדרת הרצונות והצרכים
כי אחרת תקבלו תשובות של "אחלה מגניבה" ו" לא משהו".
מה אתם מחפשים?
מוזיאונים?
ארכיטקטורה מיוחדת?
אתרי מורשת והנצחה יהודיים?
שוטטות ברחובות מסחריים?
קניות?
מחירים זולים?
בילוי לילה (ואם כן איזה? ).
-
אני מסכימה עם יונית.
קודם כל,השאלה היא האם חשוב לכם מאוד יעד ספציפי? או שבכייף תנסו יעדים "משונים" ,"חדשים" אחרים? בא לכם על חופשה קצרה זולה או לא תתפשרו על חופשה שלכם .נובמבר כי זאת התקופה שיכולים ואין אפשרות אחרת?
באופו כללי,אפשר לטייל בנובמבר גם.
לטעמי,נובמבר חודש סתמי מאוד. לפחות 2/3הראשונים שלו.
לאחר שגיליתי את דצמבר באירופה,אין מצב שאבלה חופשה בנובמבר,גם סופ"ש.
ברלין ולונדון לא וורשה. ואולי טוב שכך.
2010 בבודפשט,לא בודפשט של 2016
וורשה,קרקוב שנחשבו לערי מסע פולין-גם יעדי חופשה מקסימה.
אסור להשוות בין המקומות.
פוחדים להתאכזב? רוצים בדיוק כמו ברלין?למה לא לחזור??
עכשיו לגבי וורשה. העיר העתיקה מקסימה. קטנה יחסית .אין בוורשה מקומות רבים של "חובה".יש כמובן מוזיאונים וכו'..אבל..לא משהו שאם לא תבקרו,......
דצמבר,חודש מקושט מאוד,ריחני,שווקי כריסמס כמעט בכל עיר. ועם השנים יותר ויותר מקומות מתחילים אותם מוקדם יותר.
אל תעתיקו רק מה כתבו אחרים,תבדקו בגוגל..פאבים,מקומות בילוי לצעירים...
תראו אם מתאים לכם..
אישית,פחות אהבתי את לונדון בסוף דצמבר..כנראה הגיל כבר נותן את אותותיו.
-
טוב, מישהו פה צריך להיות קצת נגד...
בעיניי וורשה מאוד סתמית. היא לא בוקרשט, וזו מחמאה, אבל אין מה להשוות אותה עם ברלין או לונדון. היא עוד עיר מזרח-אירופית עם קצת ארכיטקטורה מרשימה, קצת מרכזי קניות חצי נעימים, קצת ארמונות סובייטים ומעט מאוד נקודות עניין ׳חשובות׳. ארבעה ימים? אין לי מושג מה עושים בעיר הזאת ארבעה ימים.
(כן, העיר העתיקה היא אזור יפה סה״כ אבל זה סיפור של אחה״צ אחד...).
דווקא בודפשט, ממה שאני הספקתי לראות, היא עיר די בליינית. מפתיע שהיא אכזבה אתכם ברמת ׳המגניבות׳ שלה. היא, אגב, בעיניי, הרבה יותר מעניינת מוורשה.
מה לגבי אמסטרדם? אם יש עיר שתתחרה עם ברלין ולונדון במה שהיא יודעת להציע לצעירים זו אמסטרדם. אחריה אפשר למצוא ערים כמו ברצלונה ופריס...
-
גם אני לא הייתי משווה בין ורשה לברלין או לונדון.,בכלל לא ברת השוואה. גם ברצלונה לוקחת בגדול לדעתי את ורשה. אם פולין, אהבנו הרבה יותר את קרוב.
-
תודה לכולם על התגובות והעצות!
ראשית אגלה לכם את הגיל שלנו, 40.. משאירים ילדה בבית ורוצים להיות זוגיים מגניבים וצעירים כמו פעם. בברלין היינו מספר רב של פעמים ולתקופות ארוכות אז לא, אבל אנחנו אוהבים את הרוח הצעירה של העיר, שווקים, הופעות רחוב, אמנויות, מסעדות וכו'. קניות זה בתחתית סדר העדיפויות.
ונכון שבנובמבר קר, אבל חשבתי לעצמי שעדיף מאשר להכנס לכפור של דצמבר (שווקי חג מולד כבר היינו במספר נסיעות)
ברצלונה, אמסטרדם, לונדון בהחלט כיפיות אבל היינו מספר פעמים ולכן רצינו להתחדש ביעד אלטרנטיבי ומגניב. אבל אם צריך לחפש מתחת לאדמה את המגניב והאנדגראונד, אז למי יש כוח.. ומאיפה בדיוק אמצא? לטוס ללונדון זה יותר "על בטוח".
אמה כתבה שבודפשט של 2016 היא לא של 2010. תוכלי לפרט?
-
האמת היא שאולי היה כדאי לכוון מלכתחילה ל"מה זה 'מגניבה'" עבורכם. יש כאלו שהיו מכוונים אתכם למועדוני מוזיקה אלקטרונית או לסצנות אחרות שהן ממש לא "שווקים, הופעות רחוב, אמנויות, מסעדות".
טרם הייתי בוורשה, אבל אם למשל תשאל חבר'ה שמתעניינים בסצנות אמנות ואקטיביזם מחתרתי שסיפרו לי עליה, ורשה לגבי חלק מהם היא מה שהיתה ברלין לפני 15 שנה (והם יאמרו "הימים שברלין עוד היתה מגניבה, לא כמו היום"...).
לכן כדאי להגדיר יותר טוב מה מחפשים, וכך התשובות יקלעו יותר לטעם האישי שלכם.
-
בואו נעשה קצת סדר..
באופן עקרוני אני משתדלת להנות בכל יעד ולא להשוות.
השתדלתי להנות אפילו בתורכיה לפני המון שנים...
למצוא בכל מקום את היופי שלו.בערים כמו וורשה,וגם בוקרשט למשל..נהניתי מעיר העתיקה(חזרנו לסמטאות כל ערב) מפארקים היפים,טיול רגלי בין הסנאים לבין טוסים.פריחה מקסימה..אגמים קטנים..בתי קפה נעימים..יש בוורשה גם גלריות,מוזיאונים אבל באמת לא הרגשתי צורך בהם.את קרקוב אהבתי מאוד.אפילו את רצועות החוף שלה
בשתיהן בכיכרות מופעים,מוזיקה,בתי קפה,כרכרות סוסים,אוכל טוב,גלידה נהדרת,שווקים וכייף לטייל.בקייץ.קבוצת אמבר שלנו הייתה גם בחורף בקרקוב והפאבים היו נעימים להם..
בחורף הסיפור אולי קצת שונה.שנה שעברה חברה שלי נסעה ל3 ימים קרקוב ו3 ימים בזאקופני בסוף דצמבר והייתה מאושרת.ארוחה במסעדה איטלקית מול העץ המקושט(הוזמן מראש),מוזיקה,זיקוקים,ריקודים,סיו בעיר ו3 ימי כייף זאקופני.שלג,כרכרות סוסים,מזחלות,שווקי עם גבינות וביגל חם..חופשה.
בודפשט היום שונה משנים עברו.היא יותר תוססת,מיליון פאבים,מסעדות,נעימה מאוד.כל יום שוק שונה,מופעים.בתי קפה,מוארת יפה..
במחירי בודפשט כייף לחזור לילדות ולבקר בקרקס.להיכנס לאופרטה האוס גם אם לא מבינים הונגרית(יש כיתוב באנגלית) יש בה מרחצאות לרוב,ספא אמיתי.גלרט מלפני עשור לא אותו מקום היום..למרות שבאותו מלון היוקרתי.
אפשר לשלב בטיול יום או יותר בברך הדנובה.בתחבורה ציבורית או רכב ליומיים.
אם החופשה בתחבורה ציבורית,תבחרו יעד שקל ונוח להתנייד בו.אל תפחדו ממקומות פחות קלסיים.
בכלל שמתי לב שפחות מטיילים למשל באנסי ללא רכב..והיא אפשרית מאוד..יש סיכום טיול ישן בפורום "מסכות באגם"-מקסים!חברות שלי כבר טיילו פעמיים ללא רכב מגנבה לאנסי והאזור.
4-5 ימים באלזס-יהיו מקסימים.אפשר יותר כמובן.
לא יודעת איזה סגנון פאבים התכוונת ,בתי יין יש באזור לרוב..
נכון שכתב ששווקי כריסמס ביקרתם,אבל באמת לא חייבים ממש לבקר כל דוכן ושוק,פשוט האוירה בסוף נובמבר תחילת דצמבר יכייפית יותר,המקומות מוארים יפה,,מצרפת את הבלוג שלי,יש בו גם וורשה,קרקוב,אנסי(ברכב) אלזס פעמים,ובודפשט בפעם ה...
-
חזרתי ביום חמישי.זה הביקור השני שלי בעיר.
מזג האוויר כרגע קר! כולל ימים גשומים ואפרוריים.
איזורי התיירות כמו העיר העתיקה היו ריקים.
אל תסעו בנובמבר לורשה.
היינו 5 לילות - סה"כ 4 וחצי ימי טיול (זוג עם 2 ילדים בוגרים).
אבל זה כלל גם ביקור משפחתי.
יש מה לראות בעיר ואפילו לא הספקנו את לראות כל מה שרצינו.
עשינו ביקורים יסודיים במוזיאון יהדות פולין ובמוזיאון ההתקוממות - זה לוקח כמה שעות. הלכנו בדרך הגבורה. ביקרנו בעיר העתיקה גם ביום וגם בלילה כשהכל מואר (וקר....) טיילנו בפארק ליזנקי, סיירונו באיזור הגטו, האנדרטה של גשר הגטו, נובי סווט ביום ראשון (הופך למדרחוב בקיץ היה שוקק חיים לפני שבוע היה כמעט שומם)ביקורים קצרים בקניונים - ארקדיה, בלו סיטי וזלוטי טרסה. רצינו גם מוזיאון אמנות, גג ספריית האונברסיטה ועוד אך לא הספקנו.
לגבי שופינג - כרגע יקר / דומה לארץ (כמובן עשינו שופינג אבל במחיר זהה לארץ)
אוכל - זול מאוד.
תחבורה - השתמשנו רק באובר - היה מצויין וזול!!!
גלידות - מעולות!!! יש רשת בשם GRYCAN יש להם סניפים בכל העיר. אחד הסניפים הטובים בקנין ארקדיה. במדובר בגלידות מעולות מחומרים טבעיים וטריים בלבד ללא צבעי מאכל 100 טעמים. יש להם קפה מעולה!!! למעשה כל מה שהזמנו היה מעולה. זאת רשת ותיקה מאוד בפולין (המידע מהמארחים הפולניים שלנו...)
דגמנו קפה גלידות ועוגות שלהם כל יום. נפלא ולא יקר!

-
ורשה - עוד מרשת Grycan המעולהבתמונה של הגביע - גלידת שקדים "אמרטו" - עם קצת אלכהול - מעולה !!!
בצלחת - קרפים אחד בננה ושוקולד, השני תותים ורוטב תות, שניהם מגיעים עם גלידת וניל. "רורקה" - זה "צינור" וופל שהם מכינים במקום וממולא בקצפת והקפה הטעים.
החלון ראווה - העוגות שלהם גם הם רק ממרכיבים טריים- אכלנו - עוגת גבינה, עוגת שזיפים ופרורים, עוגת פרג ואגוזים. עוגת ברוניז שוקולד חמה עם גלידת וניל- וואו...
אגב,בהמלצת המארחים קנינו עוגות והבאנו הביתה !

-
ורשה מגניבה לא פחות מלונדון, ברלין, בודפשט, ועוד. היתרון שלה על פני כולם הוא שאתה יכול לממש את ה" מגניבות " בתשלום נמוך יותר. צעירי פולין כמהים לבלות יותר מצעירי ברלין. עצם כך שתגיעו למקום חדש ותנסו לתהות על קנקנו כבר תגמור לכם את ארבעת הימים. הקור אינו מפריע לתייר כפי שגשם יכול לחסל טיול. דרך אגב, הייתי בלונדון, פאריס, בודפשט. בוקרשט, ברצלונה, ברלין ועוד ועוד. אהבתי מאוד את ורשה וקרקוב.
-
קצת קשה להגדיר מגניבה כי זה הרבה העדפהצ אישית, אגיד שאני דווקא מאוד אהבתי את בודפשטמ וחיי התרבותמ וחיי הלילה שלה.
בורשה עוד לא יצא לי להיות אבל גם אני שומע הרבה דברים טובים על העיר.
חזרתי לא מזמן מאמסטרדם גם מאוד אהבתי את העיר מה שכן היעדים הבאים הם בלגרד ווינה, יש משהו קסום מבחנתי בבלגרד שמאוד מושך אותי לאזור הבלקן