ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סוג המזוודות

פורום צפון אמריקה
    11
    19
    2324
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נירה אולנד_3531410
      נירה אולנד_3531410 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכם,

כדי שאוכל לכוון את עצמי למבצעים במהלך הזמן עד הנסיעה-

פונה לנוסעים הותיקים ועתירי הניסיון כאן:

אילו מזוודות עדיף לנו לקחת? יש קשיחות ויש רכות. יש עם גלגלים ובלי (נראה לי שעם גלגלים תמיד עדיף?) . עזבו רגע את המשקל- מה יותר נוח? עם מה יותר קל להתנייד, ולהסתדר?

מניחה שחפצי ערך מסוג לפטופ, ,כרטיסי אשראי וכד' יהיו איתי בתיק על המטוס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

ברור שאלה עם ה 4 גלגלים יותר נוחות. ההסעה שלהם דורשת אפס מאמץ.

למטוס אני לוקחת מעבר לחפצי ערך. אמצעים להעברת הזמן ( ספרים משחקים לפטופ וכו ) סווצרים כי לפעמים ממש קר במטוס, כרית לצוואר ( לטיסות ארוכות ) , תרופות ( חשובות - לא מדברת על אקמול ), ציוד חרום למקרה של אובדן מזוודה ( לבנים להחלפה חולצות להחלפה מברשת שיניים דאוטדורנט וכד ).

כל זה נכנס בטרולי שעולה למטוס.

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

יש הרבה שיקולים

קודם כל באופן כללי (כמו הרבה דברים אחרים) מזוודות טובות זולות יותר בארה"ב Smile אז אולי שווה לבוא עם משהו פשוט כמו צימידן ולקנות שם בימים הראשונים.

עד כמה שאני זוכר יש לכם טיול ארוך, עם הרבה טיסות וגם נסיעות.

באוטו - מזוודות יותר קשה לסדר מאשר תיקים רכים, ומזוודות קשיחות יותר יותר קשה. ברכב בגודל פול סייז אין בעיה להכניס 2 מזוודות ושני מזוודות עלייה למטוס בבגאז'. ברכב קטן יותר זה עשוי להיות בעייתי (אפשר במושב האחורי, על כל המשמעות). ואם אתם רוצים ציוד נוסף מעבר לתיקים כמו תיקי גב, ציידנית, שקיות ועוד - מתחיל להיות גבולי (בפול סייז זה עדיין יכנס כנראה)

כמות הגלגלים:

בשטח חלק כמו בשדה תעופה מזוודות 4 גלגלים ניתנת לגלגול מאד נוח בלי להשען עלינו. לעומת זאת הרבה פעמים המזוודות הללו פחות טובות בגלגול על שני גלגלים בלבד (כשהן נוטות הצידה), והרבה פעמים הגלגלים שלהן פחות מתאימים לשטח לא חלק לחלוטין (לא מדבר על חול, אלא סתם מדרכה של אבנים אבנים ולא רק בטוח מוחלק/שטיח מקיר לקיר במלון).

יתר על כן - אם מדובר על לסחוב שתי מזוודות בו זמנית, סביר שלפחות אחת תגרר מאחורינו (כלומר היתרון של 4 גלגלים מתבטל ונשאר החסרון).

אם מדובר על מקרה שאחד האנשים אמור לסחוב יותר משתי מזוודות בכל מקרה כנראה שרצוי עגלה של שדה תעופה (בחלק מהמלונות גם יש). ואז הגלגלים לא משנים. אגב ברבים משדות התעופה בארה"ב (בכולם?) עגלות מזוודות הן בתשלום כל כמה דולרים כל פעם.

לגבי מזוודת עליה למטוס - אני חושב ש-4 גלגלים זה יתרון גדול. גם כי זה מאפשר לגלגל אותה על הצד במעבר הצר יחסית בתוך המטוס, גם כי הרבה פעמים נוח לדחוף אותה עם הרגל בתורים הארוכים ועוד.

לגבי המזוודה הגדולה - פה אני פחות נחרץ.

הגלגלים זה מקום מאד פגיעה והרבה מזוודות (בייחוד באיכות פחות טובה) עשויות להפגע שם (וחברות התעופה לא מפצות על גלגלים). במזוודות שני גלגלים הרבה פעמים הגלגלים שקועים יותר בתוך המזוודה וכל יש פחות מה שיפגע. במזוודות 4 גלגלים הגלגלים חייבים לבלוט החוצה יותר כדי שיוכלו להסתובב 360 מעלות ולכן הסיכון גדל.

כמובן שיש שיקולי עלות - מזוודה טובה ו/או ממותגת עולה פחות ממזוודה פשוטה. מזוודה עם 4 גלגלים עולה יותר מכזו עם 2 גלגלים וכו'

ואל תזלזלי במשקל. המזוודה לבד שוקלת כמה קילוגרמים (3 עד 7 תלוי בדגם ובאיכות). מתוך 23 קילוגרם שלרוב מותר למזוודה זה לא זניח. מזוודות עם דפנות קשיחות למשל לרוב שוקלות יותר מכאלה עם דפנות בד.

• may east
            may east נערך לאחרונה על ידי

מצטרף להמלצה לרכוש בארהב.

באם מדובר במזוודה "חד פעמית" ללכת על משהוא זול.

אם מדובר במשהוא לנסיעות עתידיות לא מעטות, ממליץ לקנות מותג טוב ומוביל.

אני רוכש בדרכ את TRAVELPRO. יש להם מגוון גדלים. המזוודות מאוד! קלות וחזקות. האחריות שלהם מצויינת.

מחיר מזוודה גדולה יהיה בסביבות 130-150$ אפשר למצוא ב bed bath and beyond עם קופון הנחה לרכישה ראשונה ברשת הזו.

לגבי 4 גלגלים ...

גם שיש לי 2 מזוודות לקחת, אפילו הילד שלי שהוא בן 14, מגלגל אותן על 4 בקלילות. כי אלו מזוודות איכותיות. ובדרכ הולכים במשטח שמאפשר את זה.

מזוודות גדולות בסחיבה על 2 גלגלים - אין שום בעיה, אבל בהחלט פחות נוח

אני גם בגישת הצ'ימידנים. ככה עשינו בכל הנסיעות האחרונות. אני מגיע לארהב עם צימידן בתוך צ'ימידן שהם ריקים, וממלא בקניות. הם חזקים וזולים. ובהחלט מאפשרים גמישות ברכב וזה מאוד חשוב !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

אין תשובה אחת נכונה. זה גם תלוי בכמה משקל את לוקחת, אורך הנסיעה, דרך הטיול וכו', כמו גם טעם אישי (אני כמעט תמיד אעדיף תרמיל למשל, למעט בנסיעות קצרות עם ציוד מועט שאז אקח טרולי).

• eyahalom
                eyahalom נערך לאחרונה על ידי

אם את מתכוונת לרכוש לטווח ארוך, אני יכול לאמר שבאאוטלט של סמסונייט (קיים ברוב מרכזי האאוטלט של רשת פרימיום אאוטלט) יש מבצע די תמידי של 2 מזוודות 29 אינצ' ב300 דולר. לפחות בקיץ כך היה.

ואגב, בקנדה ה300 היו בדולר קנדי Smile

ממליץ בחום.

• נירה אולנד_3531410

איזה מזל ששאלתי, אפילו לא ידעתי שיש דבר כזה 4 גלגלים :-0

תודה על ההמלצות. הענין הוא שעד שנגיע לפרימיום אאוטלט כלשהו - איך מתניידים? עם צ'ימידנים? לא שיש לי משהו נגד, אבל יש לנו נסיעה ארוכה, מחברה שחזרה עכשיו אני מבינה שכביסות וייבוש הם גוזלי זמן גדולים וצריך לקחת מספיק בגדים לשבוע..

יש המלצה עם מה לצאת מהארץ? המלצה לצ'ימידנים על גלגלים באיכות טובה?

• may east
                    may east נערך לאחרונה על ידי

אפשר לנסוע עם מזוודות ולזרוק אותם שם (במידה ויש לכם ישנות)

צ'ימידן - זה לא מה שאולי את זוכרת מהצבא של פעם.

הצ'ימידנים הטובים, יש להם 2 גלגלים וידית ופשוט מושכים אותם כמו מזוודה של 2 גלגלים.

לגבי כביסות, בכלל לא מעיק.

1. אם יש יעדים שאתם יכולים להזמין מלון/דירה שיש בהם מכונה/מייבש - סבבה

2.באם לא, בחלק ניכר מהמלונות/מוטלים יש חדר כביסה.

תביאו מהבית טבליות כביסה ודפי מייבש. מכניסים למכונה (או ל 2 במקביל) מפעילים והולכים לחדר. אף אחד לא נוגע. זה יקח כ 30 דקות. ואז חוזרים, מעבירים למייבש (או ל 2 מייבשים) מפעילים והולכים

פשוט וקל.

לדעתי לא חייבים בגדים לשבוע אלא באם ממש אין לכם היכן לכבס לאחר מספר ימים ( כמו קרוז לדוגמא, שהכביסה בו יקרה). לא לשכוח שאתם גם תקנו בגדים על הדרך (לא חייבים לחכות לפרימיום אאוטלט) ואפשר להשתמש בהם

• karnielr
                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

כביסות...

בהחלט עלול להיות גוזל זמן. במלונות בהם יש חדרי כביסה יש עוד כמה אורחים שבנו על זה....כבר נתקלתי בתורים וכבר נאלצתי לכבס בשעות הקטנות של הלילה. כדאי לקחת ציוד לשבוע (לא יותר) ואכן להשתמש בדברים שקונים.

• אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בעניין רכישת מזוודות

אם מדובר על מזוודות ממש, אז לפחות בזמנו בחנויות של ross אפשר היה למצוא מזוודות ממותגות של סמסונייט או דלסי במחירים מאד סבירים (50-80 דולר ל20 אינטש, 100 דולר לגדולות יותר). לא מדובר על הדגמים היוקרתיים, ואולי גם לא החדשים, אבל בהחלט מזוודות טובות שמתאימות לתיירים.

יש להם שפע חנויות במסלול שלך, כולל באיזור הוליווד בלוס אנג'לס ששם אתם מתחילים כמדומני.

זה לא אומר שבחנות הראשונה שתכנסו תמצאו את מה שאתם רוצים, אבל יש סיכוי לא רע שבאחת הראשונות תמצאו.

בעניין כביסה - לרוב אני מכוון לכביסה כל 3-4 ימים. אבל זה לא תמיד כזה פשוט. זה נכון שברוב המוטלים יש חדר כביסה בשירות עצמי ובמחיר סביר. אבל יש 2 מגבלות:

לא תמיד המכונות פנוייות ולפעמים צריך לחכות ולא מעט. ובנוסף צריך בכל מקרה לשריין שעתיים ברצף לטובת העניין. כלומר אי אפשר להגיע ב-10 בלילה ולצאת ב-7 בבוקר למשל. ואי אפשר להגיע ב-7 בערב אבל לצאת לארוחת ערב. צריך להיות שעתיים ברצף באותו איזור, וערים. אפשר להעמיד את הכביסה וללכת התקלח ואז לחזור ולהעביר למייבש, ושוב ללכת לחדר. לא חייבים להיות בחדר הכביסה שעתיים, אבל אי אפשר להתרחק ממנו יותר מדי.

• נירה אולנד_3531410

תודה לכם על המידע החשוב.

• שירליץ
                            שירליץ נערך לאחרונה על ידי

רק בעניין הכביסה, אנחנו הרבה פעמים נעדיף פשוט למסור בבוקר למכבסה את השקית ולקבל נקי ומקופל בערב. זה באמת לא סיפור יקר. 

מה זה 20$ מול שעתיים זמן טיול וניג'וס? 

• נירה אולנד_3531410

מניחה שאם יש מכבסה בקרבת מקום , ויוצאים בבוקר וחוזרים בערב לאותו מלון (הרבה פעמים זה לא המצב בטיול שלנו) , אז 20$ בהחלט לא יהוו שיקול, בטח לא מול החסכון בזמן ובניג'וס של שמירה על הכביסה והייבוש העצמיים. הכל תלוי מה נמצא בקרבת מקום ואיך זה מסתדר עם התכנית.

• יערי
                                יערי נערך לאחרונה על ידי

לסבר את האוזן...

מזוודות רכות בגודל 28-32 של סמסונייט עם 4 גלגלים עולות במרשל עד 100 דולר

אם מחפשים טוב בין המזוודות בתצוגה מוצאים גם יותר זולות

לא כל המזוודות הדומות אחת לשנייה הן באותו המחיר

המחיר תלוי בזמן השהייה של המוצר בחנות

אני מצאתי מזוודה בין המזוודות שהיה לה תג מחיר של 59 דולר לעומת 99 דולר של כל השאר

• נירה אולנד_3531410

שווה לסחוב איתנו משקל למזוודות?

המשקל למזוודות עצמו שוקל משהו..

האם יש דרך אחרת לדעת בסופו של דבר כמה שוקלת המזוודה, בהנחה של קניות וכד' לפני הנסיעה חזרה לישראל?

• יערי
                                    יערי נערך לאחרונה על ידי

כמה כבר שוקל משקל המזוודות???

http://m.zap.co.il/models.aspx?sog=h-scales&db751087=2284976

תקחי איתך...

• עמיחי13
                                      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא שוקל ומועיל הרבה

לי יש משקל זהה לזה שבקישור של יערי (הוזמן מעלי ב20 ש"ח) שנקנה לפני כמה שנים והולך איתי לכל הנסיעות. לא שוקל כמעט כלום ועוזר מאוד.

• reuben13
                                        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

מזוודות, לדעתי, כדאי לרכוש ברשת ROSS DRESS FOR LESS

ולהזכיר למבוגרים מעל גיל 55 שבימי ג' יש הנחה של 10 אחוז ברשת הזאת. צריך להזכיר בקופה בעת ביצוע החשבון.

אם לא מזדמן להגיע ל-ROSS, אפשר לבדוק גם ברשתות MARSHALLS או TJ MAXX ואפילו ב-WALMART או K MART.

• יערי
                                          יערי נערך לאחרונה על ידי

ראובן, אתה יודע שזה עניין של מזל... דווקא במרשלס מצאתי דיל טוב...

מה שכן אני מציע כשרואים... קונים... אחרת... מפספסים... (-:

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון