5 שעות הבדל,אבל איזה הבדל-הכירו את AZAL
-
שלום רב לחברי הפורום , בקר טוב ישראל לאחר שינה ערבה ,
בראשית דבריי אני רוצה להודות לכל החברים שתרמו מדבריהם , מהטיפים ומההכוונות להצלחת המסע השני שלי ושל משפחתי לניו יורק .
דבר שני ,
איני נציג של חברה זו או אחרת ולא בעל אינטרסים , הכל על סמך נסיוני הטרי ולטובת כלל החברים .
המרכיב החשוב ביותר בטיסה ארוכה , כמו לניו יורק , הוא המחיר .
יש שיגידו - אוקיי , מחיר מחיר , אבל אני רוצה גם קונקשיין נוח + נוחות בטיסה עצמה + מטוס טוב + פינוקים ...ישראלים או לא ??? , אנחנו רוצים הכל ובמחיר טוב , תודו על האמת !
אז אם אומר לכם שאפשר לקבל את כל מה שפירטתי למעלה ובמחיר ממש טוב (אני שילמתי בסוכות , כן כן , בסוכות , פחות מ 700$ . מאמינים ???
אז מספיק עם ההקדמות ונגיע לתכלס -
המדובר בחברת התעופה הלאומית של אזרבייג'אן , "AZAL" , חברה לא קטנה בכלל עם מטוסים חדישים שטסה לניו יורק עם הבואינג 787 "הדרימליינר" .
המראנו מישראל ב 22:30 בבואינג 767 עם מערכת בידור אישית שכללה: סרטים,סדרות טלויזיה,משחקים,מוסיקה ,מידע על הטיסה ועוד , מרווח לרגליים ו...ארוחת ערב מפנקת שלפנייה חילקו לנו מטליות לחות להתרעננות .
נחתנו בשדה תעופה בבאקו ב 03:00 (שעון מקומי) , בערך שלוש שעות טיסה .
שדה התעופה בבאקו חדיש לחלוטין , לא המוני , ויי פיי חופשי ללא הגבלה .
אחרי שעתיים של מנוחה ושני בידוקים בטחוניים , יעני קונקשיין , ב- 05:00 (שעון מקומי) המראנו לניו יורק עם ה- 787 .חברייה מה להגיד לכם , טיסה כזו עם מטוס כזה מזמן לא היתה לי -
מרווח לרגליים , כסא נוח שאפשר לישון עליו ולהישען לאחור בצורה מיוחדת שלא מפריעה לזה שמאחורינו , מערכת בידור אישית , תאורה מיוחדת בכל הקבינה ,
אוורור מיוחד (לא כזה יבש של מטוסים...),שלוש ארוחות טעימות (אני מאד בררן באוכל) , אפילו חטיף MARS קיבלנו בסוף .
והכי חשוב , הצוות אדיב ומחייך כל הזמן , לא מאולץ , אמיתי , וזה נותן את ההרגשה הטובה .אחרי פחות מ- 12 שעות נחתנו בניו יורק , 09:30 (שעון מקומי) .
כל המסע מישראל לניו יורק הסתכם קצת יותר מ- 17 שעות כולל קונקשיין .
בחזרה הכל היה אותו דבר , רק שביותר מ- 15 שעות כולל קונקשיין .
עכשיו לאחר שקראתם , תשפטו ותחליטו בעצמכם .
לי פשוט לא היה אחד שיספר על כל זה לפני שטסתי , ואני טיפוס בררן שלא אוהב הפתעות , אוהב להתפנק (אבל לא לשלם הרבה...) וגם לא יכול לטוס בכל חברת תעופה . -
לא היה מי שיספר לך,כי הגולש דודו מרמת גן,טס איתם במקביל אליך ,וגם הוא רק כשיחזור(אני מניח בשבוע הבא )יספר גם הוא את ההתרשמות המאוד חיובית שלו והזהה להתרשמות שלך,מהחברה הנ"ל.
ברוכים השבים,ותודה לשיתוף.
מוני
-
מוני ,
אני חושב שהפורום הזה הוא אחד הכלים החשובים במעלה לתכנון נכון ובלתי מתפשר על איכות של טיול בסדר גודל כזה כמו לארה"ב .
בהמשך אעלה את תובנותיי לגבי נסיעה שניה לניו יורק - מה לעשות חוצ מלקנות ו...כמה באמת תקציב צריך להקדיש לכל יום במנהטן .
-
כמה מזוודות אפשר לקחת?
תודה
קרן
-
הכי חשוב , שכחתי להוסיף -בטרם ההמראה לניו יורק ומניו יורק , עוברים הדיילים ומחלקים לכל נוסע ומבלי שביקש אפילו -
כרית נוצות , כן כן , לא פלסטיק וכל מיני זבל ששמים בפנים , שמיכה ארוזה , ו...ערכת פינוק שמקבלים רק במחלקה ראשונה ועסקים של החברות האחרות - מסכה לעיניים , גרבי צמר שני שליש עם פסי האטה , אטמי אזניים , מברשת ומשחת שיניים .
ועוד משהו , כל נוסע , אפילו במחלקת התיירים , רשאי להכניס לבטן המטוס שתי מזוודות של 23 ק"ג + 16 ק"ג לקבינה .
אז לסיכום , קחו את כל החברות שטסות ישיר מישראל לניו יורק ותוסיפו על זה 5 שעות , בדוק , תאמינו לי , תקבלו את AZAL , שנותנת לעניות דעתי מחיר , טיסה ושירות ללא תחרות !!!
-
נשמע טוב
צריך לשים לב שהם טסים רק פעמיים בשבוע לישראל, ורק פעמיים או שלוש לניו יורק, ורק לניו יורק (בארה"ב).
כך שבתנאים מסויימים זה יכול מאד להתאים, אבל בתנאים אחרים זה פחות רלוונטי.
-
יש לציין לטובה שהם לא טסים מעל ארצות ערב מהארץ לבקו.
-
זה נכון לכל טיסה שיוצאת או מגיעה לתל אביב (כי אי אפשר).
-
1. לדעתי הם טסים 3 פעמים לניו יורק בהתאמה לת"א , אבל צריך לברר .
2. הם לא טסים מעל מדינות ערב בדרך ל ומ ישראל ... אחרת לא יכולתי לטוס עימם.
3. ביררתי עליהם לעומק בטרם הטיסה והתברר שיש להם 2 מטוסי דרימליינר 787 ועוד מטוסים לטווחים ארוכים כמו ה 767 והאיירבוס 340 , ככה שהם לא חברה קטנה בכלל ויש להם רשת של יעדים .
-
אגב גם ה 340 נוח יותר ממטוסים מדור קודם - בעיקר בגלל שתאי השירותים לא נמצאים במפלס של הנוסעים.
-
הי,
האם הזמנת את הטיסות דרך האתר של החברה?
ואם לא מהיכן?
אשמח לדעת ולהזמין...
פוריה
-
נשמע מעניין!ואיך היה האוכל?
מערכת הבידור?
באיזו שעה נוחתים בניו יורק?
באיזו שעה הטיסה חזרה?
גם בחזרה מדובר בהארכה של חמש שעות בלבד?
-
אני תמיד תוהה במקרה של חברה שטסה רק פעמיים בשבוע לארץ, מה קורה אם מפספסים את הקונקשן חזרה לארץ.
נשארים 4 ימים בבאקו?
-
במקרה כזה החברה תשלח את הנוסע לטיסה חליפית (למשל קונקשן דרך אירופה).
אני גם מניח שאם יש נוסעים רבים עם אותו קונקשן אז הטיסה לישראל תתעכב ותחכה לנוסעים...
-
שירלי, דווקא בגלל זה אני לא מודאג. הם יעשו העברה מהירה ממטוס למטוס, ואם זה לא יספיק אז יעכבו את הטיסה לארץ, לי קרא דבר דומה עם לופטהנזה למרות שלהם יש יותר טיסות
-
לא מדברת על עיכוב של חצי שעה שאיתו החברה יכולה להתגמש אלא למשל על שלג בניו יורק שדוחה את הטיסה מניו יורק לבאקו בחצי יום. אף חברה לא תמתין חצי יום לכמה נוסעים.
-
שירלי, את יכולה להכניס לי תרחישים עוד יותר קיצוניים, לי תמיד תהיה תשובה. במקרה הזה פשוט יטיסו אותך דרך חברות אחרות עם קונקשן לארץ. אז על האיחור של חצי יום יתווספו עוד כמה שעות.
-
הכל תיאורטי

לי יש כבר כרטיסים ביונייטד בטיסת לילה ישירה

-
הכי טוב. לוקחים כדור שינה בנתב"ג ומתעוררים ב-JFK.
-
EWR, אבל לגמרי נכון.
מגיעים בבוקר לעיר הגדולה ליום שלם של טיול (עם מנוחת צהרים).