בולגריה - סיבוב שני
-
רובי יקר,
שאפו לכם על הטיולים הרבים והמגוונים!
התמונות משובחות, ציורי הקיר במנזרים מדהימים ומרגשים מאוד. והאוכל? ברור! הצ'ופסקה נראית נהדר, אצלנו בישראל קוראים לכך "סלט יווני". מילא, העולם הוא כפר גלובאלי אחד....

חייבת לשבח את הבנות הנהדרות שלכם, שאיתכם במסעות השונים בעולם, מטיילות ומכירות את הסביבה גם דרך הרגליים!
אורנה
-
אורנה- תודה על המילים החמות
כחובב "סלט יווני" אני רק יכול להתבאס מיוקר המחיה המטורף במדינה שלנו - "סלט יווני" בארץ מחירו בסביבות ה-40 ש''ח לעומת הצ'ופסקה הבולגרי שמחירו (במקרה ש"עקצו" את התייר...) כ-10 ש''ח.מיד ממשיך עם עוד טיול רגלי משובח

-
יום ה'- 13/10:
התעוררנו לבוקר שמשי

אכלנו ארוחת בוקר טעימה שהוגשה במלון, התארגנו ובסביבות השעה 09:30 יצאנו לדרך
ליעד הראשון שלנו להיום - נהר ropotamo הנמצא בשמורת ropotamo.חששנו שגם הפעם לא נמצא את המקום אך לשמחתנו הפעם המקום תאם את מה שכתבתי בתכנון הטיול ולאחר כרבע שעה נסיעה, מיד לאחר הגשר מעל נהר ropotamo, ראינו שלט המכווין לחניית המקום ממנו יוצאות הסירות לשייט בנהר.
הגענו ונאמר לנו שנצטרף לקבוצת תיירים שצפויה להגיע קצת אחרי 10:00. ואכן התיירים הגיעו מספר דקות לאחר השעה 10:00.
שילמנו כ-60 ש''ח למשפחה ויצאנו לדרך
שייט נעים של כחצי שעה בנהר. אהבנו את זה שהשייט ללא הסברים ו"בלבולי מח" וכך נהנינו מהשקט והשלווה של המקום. מדי פעם, כשעברו לידינו בעלי כנף מיוחדים, נהג הסירה עצר/האט בכדי שנוכל להתבונן בהם ולצלם

-
-
בסיום השייט חיכתה לנו תמונה משפחתית + מגנט קטן (עם אותה תמונה) למזכרת בתשלום של כ-20 ש''ח. אנחנו בדרך כלל לא קונים את התמונות התיירותיות הללו שמוכרים... אך לבקשת הבנות (וכיוון שהמחיר היה הוגן) קנינו את התמונה שהייתה יפה ואכן תהווה מזכרת מהמקום הנעים הזה

משם המשכנו בנסיעה של כ-20 דקות דרומה למסלול שנקרא beglik tash - שהינו חלק משמורת ropotamo.
בכניסה לתחומי השמורה נוסעים ממש ליד הים עם נוף נהדר

-
לשמחתנו גם הפעם די בקלות מצאנו את המקום ויצאנו למסלול רגלי מקסים שהתחיל ביער עם שלכת והמשיך להליכה ליד הים עד שהגענו ממש עד המפרץ ואף ירדנו לקו החוף. שם הסתבר לנו (לפי השילוט) שהמפרץ אהוב על דולפינים אך אנחנו לא ראינו....
ישבנו והבטנו בנוף המרהיב מולנו בהנאה רבה ולאחר ששאפנו את כל הטוב הזה
התחלנו לחזור חזרה את המסלול. משך ההליכה כ-45 דקות לכל כיוון... אך העצירה הארוכה במפרץ והחוף הוסיפו עוד שעה
-
מול התמונות הללו ישבנו דקות ארוכות

-
חזרנו לתחילת המסלול ועלינו על הסלעים הרבים שנמצאים שם....
בכלל לא ברור איך סלעי הענק הגיעו לשם... יש תחושה כאילו שנפלו מהשמים

הבנות השתובבו קצת בין הסלעים והיה ממש כייייף

אהבנו מאוד את מסלול ה- beglik tash

-
ביציאה מהשמורה שוב נגלה לנו נוף מקסים של הים

-
משם המשכנו כחצי שעה נסיעה לעיר העתיקה של העיירה בה אנו ישנים - sozopol. אנחנו ישנים ממש בכניסה לעיירה ואילו העיר העתיקה נמצאת 3 קמ ממקום הלינה.
הגענו לעיר העתיקה והיינו רעבים אז מיד התיישבנו במסעדה הראשונה שראינו
כיוון שהייתה די מלאה ואז הערכנו שהיא טובה.
וזאת הייתה טעות!!!!
המסעדה הגרועה של הטיול

המלצר לקח מאיתנו הזמנה ואנו מחכים ומחכים ומחכים
ולאחר 25 דקות ואחרי שעשיתי לו אין ספור פרצופים
ואמר לי עוד רגע ועוד רגע... נזכר לבוא אלינו ולהתנצל אך איבד את פתק ההזמנה שלנו ושנזמין מחדש 
היינו כל כך רעבים!!!! ואז שוב מחכים ומחכים ומחכים והנה רואים סוף סוף את השתייה בדרך אלינו
אלא שאז....בום, טראח, מה קרה? הבקבוקים התנפצו הבקבוקים נשברו.... המלצר בדרך אלינו הפיל 3 מתוך 4 בקבוקי (הזכוכית) השתייה שלנו... וכך נוספו לנו עוד דקות ארוכות של המתנה ורק לאחר 40 דקות השתיה הגיעה ולאחר 10 דקות טיפין טיפין יצאו המנות. אני כבר סיימתי את שלי (כלומר "זרקתי" את שלי...
) והילדה הגדולה עדיין לא קיבלה את הפיצה ..בקיצור מסעדה נפילה- שירות גרוע, אוכל גרוע, מלצר לא חכם במיוחד.... על כל זה שילמנו מחיר גבוה ביותר - אוווף

רק מלראות את המנות.... אפשר להבין מה עבר עלינו

-
מבואסים
יצאנו מהמסעדה והתחלנו לטייל בעיירה.ראינו חנות מזכרות וכבר הרגשתנו השתפרה
קניתי (בנוהל הקבוע) צלחת קיר לאוסף... והבנות (בנוהל הקבוע) קנו מזכרת קטנה כל אחת.המשכנו לטייל ברחבי העיירה והתפעלנו מיופיה- מקום מקסים!!!! והנוף של הים מוסיף לה עוד חן.

ראינו דוכן ירקות ופירות ואז התחשק לנו פרי (תפוח + בננות)

ראינו דוכן ריבות ביתיות והתחשק לנו ריבת תאנים

כל כך אהבנו את העיר העתיקה של sozopol
רק חבל שהמסעדה הייתה גרועה 
-
-
קנינו מצרכים במכולת המקומית לטובת ארוחת ערב קלה בדירה.
אכלנו ארוחת ערב בדירה והתענגנו על ריבת התאנים הטעימה שקנינו
צילמנו את השקיעה מחלון המלון

מבחינתנו היום היה אחד הימים היפים של הטיול
(רמז... היפה ביותר עוד לפנינו
) -
רובי,
חששתי שאפספס את הטיול שלך, אבל איזה מזל שהוא עוד ממשיך.
נהנית לקרוא ומחכה לגלות מהו היום הכי יפה בטיול.
-
רובי יקירי איך לא שרקת לי?
כל כך חיכיתי שתתחיל לספר
והנה אתה כאן ואני איני יודעת מכך.
שמחתי לראות שהדרך למצודה היפה בבלוגרדצ'יק היתה פנוייה ולא לוטה בערפל סמיך כמו אצלנו.
רשמתי לי את וידין עוד ממתי שצביקה ביקר שם צופה לדנובה.
עיצבן אותי שהדרך לכיוון הים נמשכה ונמשכה. מזל שיש לכם בנות נהדרות
עם סבלנות ברזל ובוגרות לגילן.
טוב ששמעת בקול אשתך ושמת תמרור אזהרה לגבי המסלול המסוכן - אני מייד הורדתי אותו מהפרק.
נהנית מכל האוכל שאכלתם ועשית אותי כבר רעבה.
אפשר איזה סלט צ'ופסקה לכאן? או בניצה? משהו?
רחל לבון
-
תודה על התגובות

מיקה- שמח שהספקת להצטרף

רחל- לא הייתי צריך לשרוק...ידעתי שתגיעי
לגבי הרעב מבין אותך לגמרי... האוכל הבולגרי כל כך טעים
מיד ממשיכים

-
יום ו'- 14/10:
התעוררנו לבוקר שמשי
אכלנו ארוחת בוקר טעימה שהוגשה במלון וצילמנו מספר תמונות מחלון החדר

מבאס רק שתקוע לנו מול החלון מבנה נטוש
-
התארגנו ויצאנו לדרך ליעד של היום - strandsha nature park הנמצא באזור הגבול עם תורכיה. בתמונות הפארק נראה מהמם!!!
וראיתי המלצות רבות על האזור מהשנה האחרונה, במהלך תכנון הטיול , אף בכל זאת תלבטתי האם נכון להגיע לשם כיוון שזה הגבול עם תורכיה וחששתי מהקשר המלחמה בסוריה וכוונות הברחת הפליטים. בסופו של דבר, כיוון שלא ראיתי אזהרות אלא רק המלצות הנחתי שיחסית שקט שם.לאחר נסיעה של כשעה ורבע הגענו לעיירה malko tarnovo בירת האזור בכדי להגיע ללשכת התיירות הנמצאת בה ולקחת המלצות לטיול ברחבי הפארק. כשהגענו לעיירה ראינו שלשכת התיירות בשיפוצים ויש שלט המסביר היכן נמצאת הלשכה הזמנית.
כשלא מצאנו... שאלנו עוברת אורח שהראתה לנו היכן נמצאת הלשכה הזמנית.
אשתי ירדה וחזרה לאחר מספר דקות עם פנים חיוורות -"עברתי כאן ממש חקירה של שוטר הנראה כמו לוחם קומנדו בכדי לוודא שאני לא פליטה... דרש שאציג לו מפה".
מזל שאני לא ירדתי לשאול פרטים... עם החזות המזרח תיכונית שלי... לא רוצה לדמיין מה היה קורה לי
מסתבר שבתוך לשכת התיירות יש פקיד לשכה ולידו שוטר חמוש. כשהשוטר וידא כי אכן מדובר בתיירת דרש לראות מפה... התפלאנו
לשכת תיירות ללא מפה??? אשתי הראתה לשוטר את המפה ואז הראה לה על המפה את "הנקודה החמה"...מסתבר שהחלק הכי יפה של הפארק לא מומלץ לטיול כיוון שיש בו מסתננים סורים רבים והמקום ממש לא בטוח לטיול (וזה אמר לאשתי מבלי שידע שנמצאת מולו ישראלית...)
"מה אתם עושים כאן??? סעו במהרה צפונה לאזור המלון שלכם... אין לכם מה לחפש באזור..." (אנחנו מדברים על 50 ק''מ בלבד מהמלון שלנו שנמצא באזור כל כך מתוייר - בורגס והסביבה...).
החלפנו צבעים וברחנו במהרה מהאזור
המשפט "הסורים על הגדרות" קיבל משמעות חדשה
הבנות לא הבינו מדוע נסענו כל כך הרבה ובכל זאת לא ירדנו....
ואז הנסיעה חזרה הפכה לנסיעת הסבר ולמידה אודות המתרחש בימים אלה במזרח התיכון הבוער
-
מבוהלים/מבואסים
נסענו חזרה צפונה ושינינו תוכניות.נסענו כשעה וחצי לעיר העתיקה של nesebar הנחשבת לאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.
העיירה אכן מצדיקה זאת - יפיפיה ומלאה בכנסיות ומנזרים עתיקים
המקום יפה אך מאוד מתוייר (עובדה שדי פגמה בהנאה
) בניגוד ל- sozopol המהממת!!! 
אכלנו גלידה טעימה וטיילנו במקום כשעתיים.
-