סיכום ורשמים מסוכות באוסטריה
-
חזרנו מטיול מדהים של 9 ימים באזור זלצבורגר אוסט - טירול עם גיחות לאינסברוק וקרתניה. נעזרתי רבות בטיפים, והבלוגים כאן באתר וזו הזדמנות להודות לכולם ולשתף מהחוויות שלנו.
עקב אילוצי מורות התאריכים נקבעו לכל חופשת סוכות וזכינו למזג אויר נהדר. המטריות לא נפתחו כלל, והבגדים הטרמים שמלווים אותנו מלפלנד חזרו הביתה ללא שימוש.
דובר לא מעט בפורם על טיול באוקטובר, מבחינתנו זה היה מושלם. בשלהי העונה כמות המטיילים זעומה, אין תורים (בלא מעט מקומות היינו יחידים במגרש החנייה) הרגשנו כמו שמטיילים לבד באוסטריה. יש גם מינוס לתקופה, חלק מהמקומות כבר סגורים בעיקר רכבלים. למרות תחזיות לימים גשומים זכינו למעט טפטוף לעיתים ולרוב לשמיים כחולים ושמש זורחת. יתרון נוסף בעונה זו הם צבעי העצים. קשה לתאר במילים את היופי המדהים של צבעי השלכת (תמונות בהמשך)
כמקום לינה לכל 9 הלילות נבחר בית חווה בטקסנבאך (צמוד לכביש 311) . המיקום אפשר לנו לטווח טיול גדול והוכיח את עצמו גם מבחינת איכות החווה (פורסם על החווה טיפ נפרד).
פרוט המסלול ותמונות בהמשך.
-
יום 1: טיסה בצהריים עם טרנסאוויה למינכן (שווה להוסיף כמה יורו למקומות בשורות מעבר). 45 דקות לאחר הנחיתה מקבלים את המפתחות של הרכב בדוכן של אויס, נוסעים לחווה באוסטריה. עצירה ראשונה בתחנת דלק להצטיידות במדבקה , ועוד עצירה בהמשך לארוחה. 21:00 מגיעים לחווה לביתנו ב9 לילות הבאים.
יום 2: היום זה היום האחרון שסכר קפרון אמור להיות פתוח. השמש זורחת לאחר שבוע של מזג אויר חורפי כולל שלגים. מגיעים לסכר ומגלים שסגור והוא לא נפתח שוב לאחר השלגים. מחליטים לנצל את היום היפה לדרך הגוסקלוגנר שרחוקה ב-30 דקות .מגיעים לכניסה , נדרשנו לשלם 25 יורו במקום 35 המחיר הרגיל (לא התווכחנו
) . התנועה דלילה כמעט ואין מכוניות. הנוף מדהים , ההרים מכוסים לבן. כל המסעדות ובתי הקפה סגורים . דרך יפייפיה שמתפתלת בנוף מדהים.לאחר סיום הדרך המדהימה חזרנו דרך מליניץ עם רכבת המכוניות לבוקשטיין והביתה.
-
יום 3: עלייה ברכבל להר דאכשטיין תצפית מרהיבה מ-5 האצבעות.
סיור בעיירה היפייפיה האלשטאט ולסיום אגם גואסו.
יום 4: יום זה הוקדש לזלצבורג כשהמוקד האתרים שקשורים בסרט צלילי המוזיקה.
יום 5: הצטיידות בשוקולדים של מוצרט בגרודינג. ההמשך לאגמים, סיור במונדסי באד אישל ( לא נפלנו מהכיסא מהעוגות של צאונר) נסיעה בדרך מדהימה ביופייה בתוך יערות עם צבעי שלכת לסט וולפגנג וסט גילגן. כאן ירד קצת גשם והרכבלים היו סגורים
-
היי חיים
ברוכים השבים!
עוקבת בעניין רב אחרי כל מה שאתה כותב
התמונות המרהיבות, צבעי שלכת מהממים....
נראה טיול חלומי
תוהה.. אם היה עדיף לדחות את הטיול שלנו לסתיו... תקופה יפה, כשלא המוני..
תוכל לשתף איך התרשמת מטרנסביה? ולפרט על הצ'ק אין
להלוך ולחזור, ניתן לבצע בבת אחת.... כמה ימים לפני? צריך להדפיס? איך זה הולך
הדיילים מציעים כריכים וכיבוד בתשלום?
באיזה טרמינל נוחתים? חזרתם מטרמינל F
אם היה לכם החזר מס, באיזה טרמינל נמצא המוכס ובאיזה עמדת התשלום.....
מחכה להמשך
תודה רבה על השיתוף וההשקעה

-
יום 6: ראשית תודה לגיל ממשפחה המיוחדת , המסלול נלקח מהבלוג שלו ובהמלצתו.
קמנו לבוקר מעונן ונוסעים מערבה למיסטרל לטייל בעמק שהוא חלק משמורת אוהא-טאורן. הדרך לכיוון מאטריי. חולפים בדרך על השלט המורה ימינה לאגם hintersee במרחק 3.5 ק"מ. מבצעים פרסה ונוסעים בדרך צרה ופתלתלה לאגם הקטן והמקסים.
המראה מדהים, ההרים ברקע מושלגים , מפלים . אנחנו לבד באגם, מטיילים סביבו ומתמוגגים.
ממשיכים הלאה בעמק פונים לכיוון עמק דיפרגנטל המקסים עד לאגם obersee בגבול אוסטריה. כאן מצפה לנו הפתעה נעימה. שלג. השלג ירד כאן ולא לפתע... כייף כלכך.
אנחנו בגבול איטליה ולאגם אנטרסלבה שמרוחק 6 קילומטר מהגבול אפשר לרדת בכביש צר ומתפתל שפתוח רבע שעה בכל שעה לכל כיוון. הרמזור מחלף לירוק ואנו יורדים בתוך יער מקסים מכוסה שלג לאגם באיטליה. כאן כבר יש מסעדה לצד האגם ואנחנו סועדים שם צהריים מול הנוף המקסים.
חוזרים חזרה את כל הדרך המדהימה.
וואו , גיל, זכית להמון תשבוחות ותודות על היום המקסים
-
הי חיים. תודה על השיתוף. אנחנו גם לפני טיסה למינכן ..והשכרת רכב ואשמח לדעת איך השכרת דרך אויס האם ישירות מולם או דרך rentalcars או משהו אחר? בחיפושי נתקלתי בכך שלא בכל החברות ולא בכל סוגי הרכבים מותר לעבור בין גרמניה לאוסטריה. תודה מראש
-
היי לי,
עד שחיים יחזור לכאן אענה על מה שיודעת,
גם אנחנו טסנו בסוכות עם טראנסאוויה סה״כ היה ממש בסדר. הטיסות בהלוך ובחזור יצאו בעיכוב של כ- 15 דקות, בטיסות הדיילות עוברות עם עגלה של שתיה ומזון בתשלום, מים עולים 2.8 אירו ואם רוצים להוסיף חטיף מתוק זה יוצא 3.5 אירו, יש קפה וכריכים ושתיה מתוקה במחירים סבירים (לא זוכרת במדויק)
המראנו מטרמינל 3 בנת״ג .הנחיתה לא בשרוול אלה במדרגות עם הסעה של דקה אני חושבת שנחתנו בטרמינל 1 משם צעדנו לדוכן השכרת הרכב כ-10 דקות.
בחזור היה כתוב על הבורדינג טרמינל 1,
שמחנו כי קראתי פה על טרמינל f המרוחק...
אבל כשהגענו לדלפק היה כתוב שזה מטרמינל f
והצעדה לשם הייתה ארוכה מאוד

מאוד.....
בבידוק הם ממש הגזימו ,בידוק קפדני יותר גרוע מארהב .
כולל בדיקת אבק שריפה? מכל אחד
חליצת נעלים , מישוש קיצוני בגוף
לא התלוננו מה לעשות אלו ההוראות...
לגבי צ׳ק אין והדפסת בורדינג - בארץ חייבים להגיע לשדה עם דף מודפס, בחזור אפשר להוריד לנייד- אפילו לא בדקו רק לפי הדרכונים.
כמו שחיים אמר לא היו תורים ועומס , הנופים היו מדהימים , שלג בפסגות ההרים ושלכת....
אבל.... חלק מהמקומות סגורים,
אנחנו למשל הגענו עד ל גרוסגלוקנר ולא נתנו להיכנס בגלל קרח על הכביש.
למרות זאת נהנו מאוד, ראינו אגמים, עלינו ברכבלים, מזג אויר נפלא
כל אחד ושיקולו
מקווה שעזרתי
סמדר
-
חיים הגיע, תודה סמדר.
לי - תודה על המילים הטובות.
מצטרף לכל מה שסמדר כתבה.
סה"כ חווית טיסה נעימה וטובה עם טרנסביה.
מתחילה כבר בהזמנה באתר בהיר וידידותי.
בארץ לא מקפידים על משקל הכבודה ותיק בודד בעלייה למטוס.
בגרמניה דרשו מאיתנו 15 יורו תוספת מכיון שמשקל אחת המזוודות היה 23 ק"ג. מכיון שלא היה להם עודף מ20 יורו , ויתרו לנו לבסוף.
בעלייה למטוס מקפידים מאד על תיק אחד לנוסע, זה המשך לבידוק הבטחוני שסמדר תיארה. ראיתי איך דרשו מאדם להכניס כינור לתוך התיק שלו.
אנחנו הזמנו מקומות במעבר בתוספת מחיר של 6 יורו, לדעתי שווה כל סנט.
לא זוכר באיזה טרמינל נחתנו, ביקורת הדרכונים וקבלת המזוודות היה מהיר מאד. גם ההליכה לדוכני חברות השכרת הרכב היתה יחסית קצרה. תוך פחות משעה היינו כבר בתוך הרכב.
את חווית החזרה מטרמינל F סמדר הטיבה לתאר.
סמדר - באיזה יום הייתם בגרוסגלוקנר?
-
אני הזמנתי דרך אוויס בארץ. המחיר שלהם כלל את כל הביטוחים כולל נהג נוסף והיה כשהזמנתי זול יותר מב-RENTALCARS
שכרתי רכב בדרגה F ובאתר שלהם מצויין שרק מרמה גבוהה יותר אסורה הכניסה לאיטליה. בלקיחה ביררתי שוב ואמרו שאין בעייה.
לא נתקלתי בשום אתר במניעה לכניסה לאוסטריה, מוזר. יודע שיש מניעה לכניסה לאיטליה לרכבים מפוארים מאד.
במידה ותחליט לשכור באוויס ישירות, אני ממליץ לך לעשות כרטיס חבר , זה בחינם ומקנה הטבות שונות.
-
יום 7 - התיכנון היה לנסוע לקרתיניה לטייל בדרכי נוף אבל הם סגורים בשל תנאי מזג אויר.
נוסעים לאינסברוק. היעד הראשון הוא הבית ההפוך. נחמד מאד גם למבוגרים. בצמוד לו וכלול בכרטיס יש חוות תוכים ופרפרים יפה. משם לביקור במוזיאון סבבורסקי שהנאה בו היתה בעיקר של הנשים בחבורה. הבת שמכוונת לטוקיו 2020 הובילה אותנו לכפר האולימפי באינסברוק, חזינו באימון החלקה על הקרח.
סיור קצר בעיר וחזרה הבייתה לחווה.
-
חיים, היינו ב בגרוסגלוקנר ביום ראשון, היום הכי בהיר שהיה, אבל מה שלא הבנו למה לא מצויין באתר שלהם שהמעבר סגור?
שלחתי להם גם מייל איך שהגענו הם לא ענו עליו בכלל
בנוגע לטיסת חזור להו לא הקפידו על התיקים שעולים למטוס, נראה לי שהכל תלוי במי שיושבת שם
עוד משהו , כשבועיים בערך לפני הטיסה טראנסאוויה שלחו מייל שזמן פתיחת הדלפקים השתנה לשעתיים וחצי לפני הטיסה, אבל כשהגענו לשם פתחו אותם רק שעתיים לפני, זה טרמינל מבודד , אין חנויות דיוטי רק אחת
ודלפק קטן לשתיה חמה וקרה אז לנוסעים הבאים אל תצפו לערוך קניות שם
-
יום 8 - גם היום דרכי הנוף בקרתיניה סגורים. נייחד את היום לאתרי טבע.
התחלנו בקניון קיצלוך קאלם שנמצא סמוך לחווה שישנו בה בטקסנבאך.
מסלול הליכה של 385 מדרגות בקניון יפה.
משם לנקיק ליכטנשטיין. כל מה שנכתב עליו - מוצדק. מסלול קליל יחסית ומדהים ביופיו. להבדיל מהנקיק הקודם שהיה מסלול מעגלי כאן זו הליכה הלוך חזור.
הזרימה בנקיק מדהימה, נקיק שהוא חובה.
המשכנו לנקיק לאמר, לחלק הקצר וקינחנו במפל היפה בגולינג.
-
אני הייתי בשבת ה15.10 והכל היה פתוח. קשה לי להבין למה למחרת היה סגור.
באתר שלהם מצויין בד"כ אם ניתן להכנס ואיזה סוג גלגלים נדרש.
לגבי טרנסאביה, גם אני קיבלתי מייל כזה, וטרמינל F ידוע ב"איכות" שלו. חווינו את אותה חוויה שתיארת. הם עדיין נושאים את טראומת מינכן 74 ואולי עדיף ההגזמה שלהם על שאננות.
-
יום 9 - יום אחרון מלא באוסטריה, והוא לא מאכזב. דרכי הנוף בקרתיניה פתוחים היום .
מתחילים בדרך מלטה . דרך נופית באורך 17 ק"מ שבסיומה סכר מלטה. ומשם לעבר דרך נוקהלם שבאורך 35 ק"מ.
2 הדרכים היו בנוף אלפיני מושלג יפייפה.
חזרה ללילה אחרון באוסטריה.
-
יום 10 - נפרדים ממוניקה והחווה, הבית ששימש אותנו ב9 לילות האחרונים.
בדרך למינכן ביקור קצר בברכסגארדן.
מפאת קוצר זמן מחליטים רק לעלות להר אייגר. העליה 100 מטר מאגם קוניגסי.
רכבל קטן ומיושן (יכול להכיל עד 2 אנשים) מוביל אותנו 2 תחנות לפיסגה.
בפיסגה מצפה לנו עלייה תלולה מאד באורך 500 מטר . הנוף מלמעלה מדהים. אגם קינגסי וכל אזור ברכסגרדן נשקף ממנו (הבת סיפרה לי וצילמה....).
את הלילה האחרון בילינו בחווה המרוחקת 50 ק"מ ממינכן.
בערב קפצנו עם רכבת למרינפלאץ לסיור קצר, ואין דרך טובה יותר לסיים את הטיול עם כוס בירה קרה וצוננת ב-HB.
למחרת נסיעה לשדה התעופה, חווית טרמינל F וטיסה הבייתה.
-
סמדר וחיים, תודה רבה

תמונות משגעות..
ממש כייף לראות
בעיקר הנופים המושלגים WOW
איזה מסלולי נסיעה היו הכי הכי יפים בעיניך?
שמרת המלצות על מקומות מוצלחים לאכול, ולשבת לקפה עוגה גלידה?
-
תמונות סוף הדרך. איזה יופי
-
איילת , תודה.
-
חיים איזה טיול ואיזה תמונות מדהימות!
אני כולי התפעלות מהיום שהגעתם לאגם אנטרסלבה - זה חתכת נסיעה...
אני סקרן - תכננת את ההגעה לשם לפי הרבע שעה עגולה?...
אני זוכר שקראתי על זה לפני והתעלמתי - וכשהגענו לגבול גילינו שבדיוק פספסנו בכמה דקות את הרמזור הירוק והחלטנו לותר אבל מהתצפית מלמעלה הוא נראה מדהים ואני מניח שגם הנהיגה אליו ביער צריכה להיות מקסימה...
אגב - התצפית על אגם הנחלים זה כמובן מהר ינר ולא אייגר

-
יופי של טיול אין על אוסטריה!
אנחנו היינו בשבוע של ראש השנה והיה לנו מזג אויר נהדר וזכינו לשלג הראשון בעונה!