נשיאת תרופות בטיסות
-
שלום לכולם
יש לי כמות יפה של תרופות לטיול של חצי שנה..
חלקן ירשתי חלקן מהבית,
אפשר להעלות למטוס בכבודת יד?
משהו שאני צריכה לדעת? חייבים בקופסאות מקוריות?
טיסות לתאילנד וגם טיסות פנים.
תודה מראש
-
כדורים אפשר כמה שרוצים ( בטח לא כמות מסחרים)
נוזלים עד 100 מ"ל
-
למה להעלות לטיסה? למה לא להכניס למזוודה/תרמיל שהולכים לבטן המטוס (פחות בדיקות והגבלות)?
-
כי לא רוצה שימעכו או יהיו בחום/קור
-
אנ דווקא חושב שזה חייב!!! להיות בתיק יד.
תרופות שלא מגיעות - וכבר קרה לא פעם שמזוודות לא הגיעו ליעדן
ותיק היד צמוד אליך.
ראשית כל את כל התרופות באריזות האורגינליות
כולל תרופות נוזליות.
אם זה כמות גדולה לתקופה ארוכה של טיול רצוי להצטייד במרשם בלועזית.
ובמכתב מרופא המשפחה.
יתכן וזה יעלה עשרים שלושים שקל
אבל מה זה לעומת חוסר בתרופות במהלך טיול.
לגבי תרופות נוזליות.
אני לא מכיר מיכלים לצריכה אישית שמכילים יותר ממאה סמ"ק
ואם כן לדעתי כדאי לברר בחברה שטסים איתה אפשרות להשאיר את זה אצל הדיילות.
יש אפשרות כזו לתמונות ודברים רגישים
-
אין עם זה שום בעיה. לקחתי במהלך השנים גם דברים שבירים ותמיד בתרמיל ולא מזוודה, וכלום לא קרה.
-
תודה, למה באריזות מקוריות
והרוב זה תרופות ללא מרשם
-
אריזה אורגינאלית אומר שאת קונה נניח אופטלגין
ולוקחת אותו בקופסה המקורית שבה קנית.
יקל עלייך את המעבר במכס וכו'
מה זה תרופות ללא מרשם?
גם אם זה אופטלגין ואת נוסעת לתקופה ארוכה ולוקחת ארבע חמש קופסאות
בקשי מרשם מהרופא
מסחר בתרופות זה דבר מוכר ולא אהוד......
ואם תסעי עם הרבה קופסאות ללא מרשם את עלולה להיות בבעיה.
אם זה ויטמינים למינהים זה לא תרופות ועם זה בדרך כלל אין בעיה אם זה לא בכמויות מסחריות
-
אפשר לשאול מה את בדיוק לוקחת (אם זה לא עניין פרטי של בעיה קיימת) שזה בלי מרשם ובכמויות כאלו גדולות? תכלס, אם חולים מאוד ממילא פונים לרופא/חוזרים לארץ, ולדברים קטנים - לא צריך יותר מדי.
-
למה שאקח בכמויות גדולות?
מדובר בתרופות לחצי שנה במזרח..
קצת אנט׳, קצת משככי כאבים, משהו לבחילות, משהו לשלשולים, מלרון... ממש לא הרבה מכל אחד, בטח לא כמויות גדולות. אני לא מכירה הרבה אנשים שיוצאים לטרקים וטיולים ארוכים בלי תרופות למקרה הצורך אז לא ברורה לי הפליאה שלך.. פשוט יש לי כבר תרופות אז למה לקנות שם?
-
לא שאלתי מה זה לומר את אריזה מקורית
שאלתי למה צריך לקחת באריזה מקורית.
פשוט יחסוך לי הרבה מקום בלי אריזות מקוריות
זה לא ארבע חמש קופסאות. רק קצת תרופות לטיול של חצי שנה
-
אסור מעל 100CC לתרופה
את צריכה לקחת את התרופות בנרתיק בנפרד
ולפני העלייה למטוס להזכיר לבודקים שאלו תרופות
-
את רוצה להסביר למוכס שזה אלטרוקסין ולא אקסטזי?בתאית שוטפת שאת דוברת אותה?
התרופות שאת לוקחת איתך צריכות להראות לאדם סביר כמו עזרה ראשונה או נטילה קבועה במקרה כרוני של תרופות כשרות למהדרין ולא כמו:
*סמים
* תרופות חוקיות אבל בכמויות שלא סבירות לאדם בודד.
אם נראה לך סביר לקחת בשקיות כדורים בכל מיני צבעים וגדלים ושאדם סביר יחשוב שמדובר באוקמול אופטלגין נורופן וגלולות למניעת הריון - סבבה.
אגב באריזה מקורית רשומים החומרים ממנה עשויה התרופה ולא רק השם המסחרי של התרופה כך שאם אוזל או פג תוקף או כל צרה אחרת רוקח בתאילנד ידע לתת תחליף. אני בספק אם רוקח תאילנדי ידע מהו דקסמול
אני תמיד לוקח דברים חשובים איתי בתיק היד, אם התרופות חשובות לך קחי אותן איתך.
-
דרקון אתה קצת נסחף-היא מדברת על תרופות חוקיות לא אקסטזי -
דווקא לא נסחףגם תרופות שיש בהם קודאין הם תרופות חוקיות ולפעמים התאילנדיות עושים בעיות שהם רואים תרופות עם קודאין.
-
קודם כל, מניסיון של תרמילאות ארוכת שנים, כל אחד אורז דברים אחרים. יש כאלו שלוקחים ערימת תרופות גם לטיול של חודש באירופה וכאלו שמסתפקים בכדורים נגד כאב ראש לחצי שנה במזרח. "כמות גדולה" זה יחסי ומשתנה מאדם לאדם...
שאלתי כי פשוט מההסבר שלך בהתחלה תהיתי האם מדובר בכמות מיוחדת של תרופות בלתי שגרתיות (נגיד, בגלל צורך בריאותי מיוחד, ומכאן גם הפחד שיקרה להן משהו בטיסה ואז לא תוכלי לקחת אותן באופן יומיומי).
כל אלו שלוקחים תרופות כאלו עושים זאת בתיק הגדול וחוסכים תשאול מיותר. זה לא נמעך, וממילא הכל או כמעט הכל כדורים. כדאי להשאיר באריזה מקורית או לפחות להצמיד מרשמים.
-
ואיך היא תוכיח שזה לא אקטזי? תיקח גלולה יחד עם המוכס?או שאולי יותר פשוט לקחת את הגלולות בחפיסה המקורית?
אני לא מחליט לה מה יותר קל הגיוני ופשוט, רק מציג לה את האופציות
-
סתם שיהיה לך לידע כללי... גם על הנייר הכסוף הזה שיש בתוכו את הכדורים (נקרא blister pack) כתוב שם התרופה הגנרי (החומר עצמו)
אני סך הכל שואלת למה חייבים גם את קופסאות הקרטון כי זה תופס מקום בתרמיל
ובינתיים אני לא מקבלת תשובה רצינית... רק פנטזיה על כדורים צבעוניים בתפזורת בכל מני שקיות ובדיחה על אקסטזי
-
בקיצור, זה כנראה לא המקום לשאולולצפות לקבל תשובה עניינית ונטולת סרקזם וגוזמה
אם מישהו בכל זאת יכול לכתוב לי מהנסיון שלו - אשמח.
מכל הדיון המוגזם שהתפתח פה אני רוצה לדעת רק שני דברים,
1. אם אני יכולה העלות את התרופות בתיק היד בלי שיעשו בעיות (כי תרופות לא אמורות להזרק בחום או בקור בתיק שימעך ויכול לקרוע את הבליסטר פק)
2. אם חובה לשמור את למה תרופותיך באריזת הקרטון המקורית או שיכולה לשים את כל הבליסטר פקס בקופסא קטנה (כי באריזות המקוריות זה יתפוס פי 3 יותר מקום)
לא שאלתי מה דעתכם על השאלה שלי או אם אפשר או אי אפשר לזרוק תרופות בטמפרטורה לא סבירה.
-
אני תמיד ץמיד נושא איתי בציק יד את התרופות שלי.מעולם לא שאלו אותי עליהם מאומה.וטסתי עם כולם.ירדניםאוקראינים אוזבקיסטן טורקיש.אף פעםלא שאלו כלום.