התלבטות לגבי האיים
-
היי, אנחנו מתכננים לבקר בשמורת קאו סוק (רשמתי שאלה נפרדת בנושא..
), ואחרי השמורה יש לנו 5 ימים לאיים - מה עדיף קופנגן וקוסמוי(בשביל הטיול ל 42 האיים), או אזור קראבי?
אנחנו מחפשים מקומות יפים אבל לא רועשים ומלאים בבני נוער....(אם קופנגן נלך לצד הצפוני השקט יותר..)
לאור הזמן הקצר חייבים לבחור אזור אחד - איזה מ2 האזורים מומלץ יותר לדעתכם? (מבחינת היופי של החופים וטיולים פוטנציאליים משם - אנחנו לא רוצים רק לשבת בריזורט אלא לטייל..) -
באיזו ץקופה אתם טסים?
-
דצמבר - נדמה לי שהתקופה טובה ל2 המקומות.. אגב, התאריכים יוצאים בפול מון, שממש לא מעניין אותנו (בני 40..) - לינה בצפון קופנגן תהיה מושפעת מזה? חשוב לי להבין תכלס אם יש הבדל באמת במראה בין 2 האזורים, ואיפה מעניין יותר לטייל (נניח יום לקופיפי לעומת יום בקוטאו). חשבנו בהתחלה על קופנגן וקוסמוי, אבל הטיסה חזרה לבנגקוק ממש ממש יקרה משם (חזרה מסוראט תאני זולה משמעותית. השאלה אם שווה את החיסכון..) חשוב לציין שאנחנו לא צוללים וכאלה...באים לראות מקומות יפים ולנוח במקום מפנק...
-
בדצמבר יש עדיפות לצד של פוקט קופיפי קראבי
-
....קראבי הוא אחד המקומות המדהימים שיש.חוף ריילי ביץ' משגע ביופיו וטיול 4 האיים מפוקט הוא הטיול שייט הכי מוצלח. הייתי בכל הטיולים באיים לא פעם,ואני יודע על מה אני מדבר
-
היי, תודה רבה. מבחינת מרחקים ועניין - האם כדאי לישון רק במקום אחד ומשם לטייל (איזה אזור מומלץ לישון בקראבי - הכוונה למלונות טובים, לא גסט האוסים..)? אפשר לשוט משם יום נניח לקופיפי? לגבי הטיול של השיט לאיים - האם לוקחים אותו רק מפוקט? נדרשת לינה בפוקט בשביל זה? (בעיקרון לאור מה ששמענו מהרבה אנשים פוקט עצמה לא מעניינת אותנו..)
-
בקראבי קח 3 לילות. מלון tipa resort במיקן מצויין והוא מלון מעולה. משם תוכל לקחת שייט לריילי ביץ ולחוף פראננג הסמוך. יש גם שייט לקופיפי ליום אחד אבל ריילי ופראננג הרבה יותר יפים.פוקט משגעת מבחינת חיי ליחה מסעדטת הופעות חיות live (בחינם). תקפיד לקחת את טיול 4 האיים שמגיע לאי של ג'יימס בונד.שלא ימכרו לך משהו אחר ...
-
תודה רבה. אגב,אם אנחנו מגיעים מקאו סוק, כדאי להתחיל מקראבי או פוקט? (יש הבדל במחיר טיסות חזרה לבנגקוק? ) ועוד דבר - בחודש דצמבר צריך להזמין לינה מראש וטיסה חזרה לבנגקוק מראש (נכון במיוחד לפוקט - לא בטוחה כמה נרצה להיות שם..)?
-
לדעתי ץתחילו מפוקט.ותחזרו חזרה לבנגקוק מקראבי.תזמינו כרטיסי טיסה מראש משום שדצמבר זה החודש הכי מתוייר בתאילנד.
.ואל תאמיני למה שאמרו לך על פוקט.בייחוד לא ממי שהיה שם פעם אחת ואולי התאכזב ממשהו.אני הייתי בפוקט למעלה מ 10 פעמים. אי סבבה לגמרי למי שאוהב מסיבות, ים, חיי לילה,ברים, מוסיקה חיה, קניות קניונים וכו.ממליץ להתאכסן בחוף פטונג.
-
מעולה, איתן - תודה רבה על העזרה

-
היי, בכל זאת שאלה נוספת לאיתן (וכל היתר...
)
מתחילה כעת לקרוא קצת על האזור - ראיתי שיש גם את אזור קאו לק. מכיוון שיחסית הוא קרוב לשמורת קאו סק שאנחנו מתכננים לבקר בה, רציתי לשאול מה ההבדל בין אזור זה לבין האיים. במגבלת הימים שלנו (5 ימים לאיים) האם כדאי להיות בקראבי + השיט לאיים מפוקט, או לוותר על משהו מהם ולהיות בקאו לק.
חשוב לציין שאנחנו אוהבים לטייל, ולא לשבת כל היום בחופים...
יש הבדל מבחינת הנופים בין כל המקומות האלה?..
אגב, יש הבדל בנוף בין השיט לאיים מפוקט לשיט שיש מקוסמוי לאיים שליד? -
לא הייתי בקאולק לכן אין לי דעה לגביו.טיולי השייט אכן דומים.אבל הטיולל ג'יימס בונד איילנד הוא המרשים מכולם.
-
תודה, אשמח לשמוע גם ממי שהיה בקאו לק ...מה כדאי יותר לדעתכם ל5 ימים - אזור קראבי ופוקט, או קראבי וקאו לק...? האם יש הבדל מבחינת נופים, אפשרויות טיול באזור וכו'..
-
אני חושב שכדאי לכם לשנות את כיווני הנסיעה שלכם.
פתחו מפה ותראו שקאוסוק נמצאת בערך באמצע הדרך בין קראבי לפוקט. לכן כדאי להתחיל באחד הקצוות, קראבי או פוקט, לעבור דרך קאוסוק ולסיים בקצה השני, פוקט או קראבי.
לגבי קאולאק לא הייתי מקדיש לה זמן אלא אם תקחו שייט יומי לאחד מאיי סמיליאן.
לגבי חלוקת הימים שלכם, חמישה ימים גם לפוקט וגם לקראבי זה מעט מידי. המעבר בינהם יגזול יום. הייתי נשאר במקום אחד - ההעדפה שלי, קראבי.
-
מעניין.
אנחנו נעשה את המסלול המדובר בסוף פברואר. נוחתים בקראבי, משם לקאו סוק-קאו לק- פוקט.
לאונאנג נגיע בליל יום ו' ומתלבטים בין 3 או 4 לילות.
יום אחד נקדיש לחופי ריילי @פראננג , האם מספיק חצי יום לחופים והאם עדיף להגיע אליהם בבוקר או צהריים (גאות ושפל)? בערב שוק לילה בקראבי, שווה?
יום שייט לאי הונג. הבנתי שניתן לשלב עם או בלי קאייקים בשייט זה.
היכן מתבצע שייט הקאייקים והאם שווה? יש קשר לקאייקים של Ao Thalane?
מה עדיף, השייט לאי הונג מקראבי או שייט 4 האיים מפוקט ולמה?בהנחה שלא נרצה לבקר בברכת האזמרגד והמעיינות החמים, האם מיצינו את האזור או להוסיף יום?
לינה- בכוונתנו ללון סמוך לקו המים באזור חוף אוננג או קרוב יותר למלון הולידי אין. היכן רצועת החוף העדיפה מבחינת הים, מצב החוף, קרבה יחסית למזח היציאה לשייט? הבנתי שבאוננג אין שמשיות ומיטות שיזוף.
תודה. -
טיול 4 האיים מפוקט עדיף. קח מלון בסביבת המלון הזה.שם זה המרכז של או ננג. Tipa resort. חצי יום לריילי זה בסדר. תגיעו בסביבות 12 ותחזרו ב5.מיציתם.
-
איתן!
למה חשוב להיות במרכז? גם בקוסמוי העדפתי את החוף הטוב, על פני המרכז והרחקתי כ-400 מ'.
אנו מעדיפים להיות בקרבת החוף, באזור שבו החוף טוב יותר. כשנרצה בערב להגיע למרכז, ניקח הסעה קצרה או הליכה ברגל. מהפעילויות שנעשה, נראה עדיף נגישות טובה יותר למזח לריילי, הונג.
-
כי זה הכי נוח.משם המזח לריילי.מלון שאני אישית הייתי בו נמצא כ 500 מטר משם. AO NANG SUNSET.מלון קטן ונהדר.
-
איתן תודה.
חשבתי על מיקום קרוב למלון שהמלצת, סמוך לפינת לשון היבשה והחוף, אולי Srisuksant Resort אך אין לו כספת בחדר, או The Smal Hotel משהו בסביבה. מה המרחק מהמלון שהמלצת לחוף והיכן המזח שיוצאים ממנו לריילי? -
אל תאמיני למה שאמרו לך על פוקט.בייחוד לא ממי שהיה שם פעם אחתאיתן - אהל הם יהיו שם פעם אחת.
אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שרבים מתאכזבים שמגיעים לשם פעם ראשונה.
לדעתי - טיול 4 האיים מפוקט (אי של גיימס בונד) הוא לא הטיול הכי יפה.
במיוחד אחרי שעושים את טיולי האיים מקראבי