התנהלות עם ציוד.
-
היי,
אני מתכנן טיול במזרח אפריקה, מתחיל מאוגנדה ומשם הלאה. זה הטיול הראשון שלי ככה שיש כמה דברים שאני לא יודע.
אני דיי סגור על כל העניינים אבל דבר אחד שלא ברור לי הוא התנהלות עם הציוד,
אני הולך לישון בעיקר באוהל עכשיו השאלה היא אם אני נשאר במקום מסוים לכמה ימים מה אני עושה עם התיקים שלי?
לא נראה לי הגיוני להיסחב עם התיק הגדול כשאני מסתובב בעיר/כפר במהלך היום והלילה, אבל גם להשאיר אותו באוהל לא נראה לי סביר, להשאיר אותו בקבלה גם לא נראה לי כי בטח אני אחזור כמה פעמים ביום.
כנל על האוהל עצמו, אני משאיר אותו כמו שהוא כמה ימים?
מה אני מפספס פה כי נראה לי שיש פתרון הגיוני שאני לא מבין.
שאלה נוספת, בנסיעות באוטובוסים כשאני משאיר את התיק בתא המטען אין סכנה שמישהו פשוט יקח אותו? כנראה שאני לא אוכל להישאר ער 20 שעות בשביל להשגיח עליו. יש איזה פתרון לעניין הזה?
חוץ מזה טיפים נוספים יתקבלו בברכה.
תודה.
-
"שאלה נוספת, בנסיעות באוטובוסים כשאני משאיר את התיק בתא המטען אין סכנה שמישהו פשוט יקח אותו? כנראה שאני לא אוכל להישאר ער 20 שעות בשביל להשגיח עליו. יש איזה פתרון לעניין הזה?"
הנה פתרון טכני לנסיעה באוטובוס מאסף:
בכל תחנה שעוצרים, אתה יכול לתת מבט על התיק שלך.
בדרך כלל, באוטובוסים ישירים, אף אחד לא נוגע במטען מנקודת ההתחלה עד לנקודת הסיום.
-
היי
אם אתה ישן באוהל במקומות מסודרים (בקפקרס), לא אמורה להיות בעיה להשאיר את התיק בתוך האוהל או באזור הקבלה (אם יש שם מישהו כל היום). את האוהל כמובן שאתה משאיר לכל משך השהות שם. אם אתה לא מרגיש לגמרי בטוח עם להשאיר את התיק באוהל- אתה יכול לשים מנעול על האוהל.. בכל מקרה דברים חשובים תמיד עדיף שיהיו עליך (פלאפון, מצלמה, דרכון, כרטיס אשראי, כסף..) לפעמים אפשר גם להפקיד דברים כאלה בקבלה ואז בכלל לא אמורות להיות דאגות..במקרה כזה עדיף שיהיה לך צילום של הדרכון עליך.
כמובן שעדיף לא להסתובב עם סכומי כסף גדולים עליך (בעיקר בערים הגדולות) כי עלולים לשדוד אותך.
זה באמת משתנה כתלות בהרגשה האישית שלך בכל מקום בו אתה נמצא..
במקומות הומים אני אישית הסתובבתי עם מכנסיים עם כיס פנימי, כך הכל היה עליי ואף אחד לא יכל לכייס את הדברים החשובים..
לגבי אוטובוסים- שוב, כל הדברים החשובים צריכים להיות עליך (בתיק קטן או משהו כזה).. לא נתקלתי בגניבות של תיקים בנסיעות.. לפעמים אם קושרים דברים מחוץ לתיק הם עלולים להיעלם..
-
אם אתה ישן בקמפ סייט מסודר – אין בעיה להשאיר דברים בתוך האוהל. בהרבה קמפ-סייט יש גם חדר לשמירת חפצים (שימושי בעיקר כשאתה עוזב את הקמפ-סייט ומתכנן לחזור עוד מספר ימים) וגם כספת לדרכונים/כסף.
בנוגע לתרמיל באוטובוס – אפשר לנעול עם כבל מתכת דק לאחד מעמודי האוטובוס. אני תמיד מקפיד לשבת מעל התא שהכנסתי אליו את התרמיל, כך שאם מישהו מוריד את התרמיל שלי, אני אוכל לראות את זה מהחלון.
אגב, אם כבר יש לך מגעול לכבל-מתכת, אפשר לנעול הרבה פעמים גם את האוהל. זה כמובן לא ימנע מאנשים שמאוד רוצים להכנס להכנס, אבל זה מהווה מכשול קטן מסויים.
-
אני נגד נעילה של אוהל. מאותה סיבה שלא אנעל את התרמיל בחדר משותף באכסניה: שניהם עשויים בד, ואם מישהו רוצה הוא יכול פשוט להוציא סכין ולחתוך אותם במקום להתעסק עם מנעול, ובסופו של דבר הדבר הכי יקר שיש לי בתרמיל הוא התרמיל עצמו, או במקרה של האוהל אז האוהל עצמו… נראה לי עדיף שיישארו שלמים, ושמי שמסתכל פנימה יראה רק בגדים לא אטרקטיביים ושום דבר ראוי לגניבה וימשיך בדרכו. -
תודה רבה חברה עזרתם מאוד.
-
בלי להתייחס לתוכן התיק שלך שיתכן ולא מהווה פיתוי לגנבים, כעקרון רוב הגנבים שגונבים ברגע זה בכל מקום בעולם הם גנבים מזדמנים ולא כאלה שזה המקצוע שלהם; מילד שהולך לבית ספר, עקרת בית בסופרמרקט ועד ראש ממשלה שאוסף כרטיסי טיסה. רובם נתקלו בהזדמנות לקחת/לגנוב ולא עמדו בפיתוי. כנגדם הנעילה כן עוזרת. כל מכשול עוצר חלק מהגנבים או מעביר אותם לאוביקט אחר קל יותר. גם הגנב המקצועי מעדיף אוביקט קל לגניבה, שאחרת, אם היה חרוץ, הוא היה הולך לעבוד. עם המחשבה הזאת אין טעם בנעילה של בית המגורים/הרכב שלך. מה הבעיה לפרוץ?
-
יש הבדל משמעותי בין בית לתרמיל. נו, באמת.מגיע אדם לחדר באכסניה, רואה 5 תרמילים. יכול להיות שהוא ידלג על אחד-שניים עם מנעול, ויכול להיות שהוא יעבור על כולם – מה שנפתח נפתח, ומה שנעול חותכים בסכין. והיו מקרים מעולם. בבית שלי הוא ימצא מה לגנוב, בתרמיל אחרי שיביט בבגדים ובתיק כלי רחצה סביר שלא ייקח כלום, וגם אם ייקח, באמת אין שם משהו עד כדי כך יקר (דברים יקרים לא משאירים בתרמיל ממילא!). אז אקנה שמפו חדש… עדיף מלהתחיל לחפש תרמיל חדש.