פסח בקפריסין - היכן להתמקם?
-
מתכננים חופשה בקפריסין בחול המועד פסח.
4 לילות. כרטיסים נקנו.
כנראה שנשכור רכב.
איפה כדאי להתמקם?? נרצה לשלב מנוחה ונופש עם טיולי יום. אין כוונה לטייל בכל יום מבוקר עד ערב.
אז איפה יהיה נחמד לדעתכם? חשבתי על לימסול שאולי תאפשר גיחות גם לאיה נאפה גם ללרנקה ואולי אפילו לפאפוס.
ים לא רלבנטי כנראה. נחפש מלון עם בריכה מקורה.
אשמח להצעות / תובנות ממי שהיה
ניסיתי לפני זמן מה בפורום קפריסין/ יוון
אבל אין שם כמעט תנועה.
תודה
איריס
-
איריס, אני חושבת שלימסול בהחלט תתאים לכם. מיקום מרכזי שמאפשר טיולי יום גם להרי הטרודוס, גם ללרנקה וגם לכל מיני אתרים היסטוריים ואפילו פרה-היסטוריים. איה נאפה זה ים ובילויים, אין לכם מה לעשות שם באפריל.
לפני כמה שנים אנחנו עשינו טיול כוכב של שבוע בסוכות מאזור לרנקה, ובנוסף למה שכתבתי למעלה עשינו טיול יום לאזור איה נאפה שכלל שיט ועוד ספורט ימי (היה עדין חם וגם הים היה חמים בסוף הקיץ) ולצפון קפריסין (התורכית). היום בצפון קפריסין היה מעולה - מדינה שבמידה רבה קפאה בזמן אבל עם המון אווירה וקסם. [כתבתי חצי סיפור. אני לא חרוצה כמוך...] אני זוכרת שיובל ביקר שם אחרי עם ילדים יותר גדולים, אז יכול להיות שהסיפור שלו רלוונטי.
-
להתמקם בלימסול. המרחק מלימסול ללרנקה ולפאפוס זהה כ:68 ק"מ. לטרודוס כ: 45 ק"מ ובהמשך למנזר קיקוס. פאפוס רק במידה ויש לכם עניין בארכאולוגיה. הפארק [ המוזיאון ] הארכאולוגי. פסיפסים מרהיבים ואתר קיברי המלכים.
-
תודה רבה ציידת ויהודה.
שמחה לשמוע שלימסול היא רעיון טוב.
תודה על התזכורת לגבי סיפורי הטיול שלך ציידת ושל יובל. קראתי בזמנו, אחפש אותם שוב.
שאלה קטנה נוספת-
אנחנו מגיעים בימי הפסחא. עד כמה החג מורגש בקפריסין? מה צפוי להיות סגור והאם ידוע לכם על ארועים מיוחדים? ( טרם בדקתי).
שוב תודה
לילה טוב
-
-
איריס, תוודאי שמדובר בפסחא ה"נכונה".
בקפריסין הכנסיה היא אורתודוקסית, והתאריך של פסחא שונה מהתאריך של הקתולים והפרוטסטנטים.
-
היי איריס,
לגמרי לא מניסיון .... לא הייתי בקפריסין לאחרונה (רק פעם פעם לפני שנים ...)
אבל היתה כוונה בקיץ האחרון עם הילדים - לפאפוס - ובסוף לא יצא לפועל .
מההכנה שעשיתי ...שמתי עין על מלון קראון פלאזה לימסול שנאמר לי ששופץ לאחרונה ומצבו טוב ,
ורוצה להציע לך את הסיפור של יערי : קפריסין-חופשה קצרה עם חברים באי השכן.
הם היו בכלל במלון בוטיק הרחק מהיעדים התיירותיים ביותר .
חפשי את הסיפור שלו. אולי יתאים לך גם.
תהנו !
עדי
-
תודה יהודה על הקישורים

תודה ציידת על ההערה - וידאתי . ע"פ המידע שמצאתי פסחא השנה בכל הכנסיות מערביות ומזרחיות יוצא ב 16/4. בתוך החופשה שלנו. גם יום שישי הטוב שבא לפני יום החג , נכלל בפנים. לטוב ולרע. בהתכן מצב שמסעדות יהיו סגורות , חייבת כנראה לבחור מלון עם ארוחות .
תודה עדי. יופי שזכרת . אחפש גם את הסיפור של יערי. על קראון פלזה שמתי עין. יש גם מחירים סבירים. צריכה רק לבדוק שיש מסעדה פעילה ( בנוסף לארוחת בוקר) ואפשרויות ללא גלוטן. אצלנו זה טיפה יותר מסובך.
תודה
אם יש עוד רעיונות / הערות יותר מאשמח
איריס
-
קישור: קפריסין של יערי
הקראון פלאזה ניראה מעולה. הזמנתי ולבסוף ביטלתי מאחר וחלק מהשרותים לא היו נחוצים לי וחבל על הכסף. לכם ניראה מתאים מאד. הייתי בסוף ב: Alasia.
-
יהודה תודה על הקישור לסיפור. הנקודה בה יערי התמקם נראית לי פחות מתאימה לנו כנקודת כוכב.
איך היתה התרשמותך מ Alasia ?
הוא יותר יקר כרגע מקראון פלזה ולפי מה שראיתי לא קרוב לים.
אמנם כנראה לא נרחץ בים, אבל מאד אוהבת נוף לים .
אני שמה עין גם על ELIAS שמציע את העסקה המשתלמת ביותר כרגע, שכוללת גם ארוחות . מישהו מכיר ?
תודה
-
לכם הכי מתאים לימסול.
אני לקחתי את אליסיה מאחר והמחיר היה 2/3 מהמחיר של הקראון פלאזה. הייתי צריך רק B\B.
אין למלון חוף ים. הבנתי שהמרחק קרוב לחוף. אבל יש בריכה נחמדה. זה המינוס היחידי. מעבר לכך, מלון מבריק ומצוחצח בשטחים הציבוריים ובחדרים. Wi Fi חזק בשטחים הציבוריים ובחדר. מגרש חנייה חינמי של המלון מטרים ספורים מהלובי. ארוחת בוקר מזנון חופשי סגנון ישראלי, על שפת הבריכה. צוות ממש יוצא מגדרו לעזור. המסעדה פתוחה רצוף לאורך כל היום. טובה ומחירים טובים.

-
תודה יהודה על הפרוט והתמונות

-
-
תודה לי

ראיתי את הבלוג של אבי כבר לפני כמה ימים.
הם טיילו באוגוסט כך שהמסקנות שלו לא בדיוק מתאימות לאפריל.
אני למשל מחפשת מלון עם ארוחות וברכה מחוממת , כי מגיעים בעונה קרה יותר ובתקופת פסחא בה עסקים עלולים להיות סגורים.
בכל אופן תודה
איריס
-
קוראת את השרשור ומתחילה לחשוב אולי גם על קפריסין בפסח… אשמח לדעת דרך מי קנית כרטיסים וכמה עלו?
-
אני קניתי כרטיסי בונוס של אל על ( up) דרך האתר
שילמתי בנקודות ( לא רבות) + מיסים כ 80 דולר לנוסע
איריס