שנגחאי - בייג'ין זקוקה לעצתכם
-
מעודדת מעזרתכם, פונה אליכם שוב.
1. הגעה משנגחאי לבייג'ין - מה עדיף, רכבת מהירה או טיסה?
2. אם אתם מכירים מדריכים מעולים, דוברי עברית בביג'ין, אשמח אם תמסרו לי את הפרטים עליהם .
המון תודה
אורה
-
אני הייתי ממליץ על רכבת, הנסיעה לא יותר מדי ארוכה ( תחשבי שטיסה זה צריך הלגיע כמה שעות לפני לשדה זה גם מצטרף לזמן ) יש נוף בדרך וגם זו הזדמנות לפגוש את הסינים בלי מחיצות.
יש עוד אופציה רכבת לילה. היא חוסכת לילה בבית מלון היא נוסעת 11 שעות בערך ומגיעה בבוקר אפשר לישון במחלקת שינה רכה ויש קרון מסעדה מאוד נוח.
לגבי מדריכים אני לא השתמשתי במדריכים בטיולים של בסין אז אין לי אפשרות להמליץ
-
תודה רבה על תשובתך. האם אפשר בקלות להסתדר בתחנת רכבת בשנגחאי או שנזדקק להכוונה?
-
אנחנו נסענו עכשיו מתחנת Hongqiao וסביר שזו תהיה גם התחנה שלכם. אין שום בעיה להסתדר. אחרי הכניסה לתחנה, באולם המרכזי, היה שלט אלקטרוני ענק (גם באנגלית, או שזה התחלף לסירוגין, אני לא זוכרת) עם הרכבות, השעה שלהם, סטאטוס (אם יש איחור) וה Gate.
הרציפים עצמם הם בקומה למטה אבל פותחים את השער כרבע שעה לפני הרכבת, מספר השער הוא זה שכתוב בשלט הענק. בניגוד לכל מה שמספרים אנחנו עמדנו שם בתור מסודר למדי לפני הגייט, לא דחפו ולא נדחפו. כשפתחו את השער התור זרם קדימה במסודר, דרך נקודת בדיקת הכרטיסים ואז במדרגות נעות לרציף עצמו.
לכל שער יש בעצם 2 דלתות, אחת מכל צד, לחלק הקדמי ולחלק האחורי של הרכבת. שאלנו את האישה ששמרה על השער לפני שנפתח איפה עלינו לעמוד (הראינו לה את הכרטיס, היא הבינה). אבל זה לא עקרוני אם תרדו בקצה הלא נכון אז תלכו אח"כ לאורך הרציף או הרכבת.
חפרתי הרבה - מקווה שזה נתן לך תמונה כלשהי שתרגיע אותך.
-
כמו שענת אמרה,מ הלוח הוא בסינית ובאנגלית מתחלף, יש שלטים אומנם התחנה עצומה בגודלה אבל בהחלט אפשר להסתדר, הקרונות והמושבים מסומנים גם כן כך שלא תהיה שום בעיה. יש בתחנת הרכבת מסעדות שאפשר לאכול לפני הנסיעה, ומכולות שאפשר להצטייד בחטיפים ומנות חמות לדרך.
יש גם עגלת מזון ברכבת פשוט יותר יקר מן הסתם