ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לונדון:)

פורום אירופה
    12
    17
    5130
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

אני מתכננת החודש לטוס לטייל בלונדון ולבד.

כולם סביבי מכניסים לי את הג'וקים שלהם לראש..שעדיף לא לנסוע כי אני לבד ובחורה,כי יש שם המוני אנטישמים,שקל ללכת לאיבוד,להתקע...

אני ממש אשמח אם מישהו/י כאן שביקרו שם או בכללי באנגליה  יתנו עצה ,ממה להזהר,מאיזה מקומות להמנע,איפה בעיקר כדאי לבלות,איפה לא חוקי לעשן(ממש לא הייתי רוצה לעשן סיגריה מהחלון בחדר מלון ולגלות שבשבילם זה סוף העולם),האם עדיף תחבורה או מוניות ?

כמה פאונג מומלץ לי לקחת לשבוע עד שבועיים,האם האנשים חברותיים שם ,איך מגיעים לצפון יורקשייר ובחזרה,

מציינת שאף פעם לא הייתי בחול ואני ממש לא רוצה לתת לפחדים קטנים לגבור על החלום.

תודה מראש )

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy נערך לאחרונה על ידי

אם יש מקום שקל לטייל בו בכלל - זו לונדון.

הכול באנגלית, עוברי אורח נחמדים , עיר קלה להתנהלות.

נכון שבלונדון (וגם במקומות אחרים בעולם) - יש הרבה מאוד "עוכרי ישראל", אבל בטיול סטנדרטי לא תרגישי אותם.

את התשובה הזו רצוי לקבל מאישה, שכן כל גבר, גם הרגיש ביותר, לא יחוש את התחושות שאת מתארת. אבל בעיני, כשמטיילים במקומות התיירות הרגילים (ובלונדון יש המון כאלו) - לא צריכה להיות שום תחושה של חוסר ביטחון.

• שקד
          שקד נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי בלונדון די מזמן: טיילנו שתי חברות בנות 20. לא הרגשנו חשש או איום, לא מעבר למה שאת מרגישה בארץ. הרבה יותר קל להתמצא במרכז לונדון מאשר במרכז תל אביב, ירושלים או חיפה. הרכבת התחתית מהירה, יעילה ונוחה מאוד. לכל קו יש שם ויש צבע ואת יכולה להסתכל במפה של הקווים ולהבין מאוד בקלות איך להגיע, איפה להחליף רכבת וכד׳. יש גם אפליקציות שיגידו לך את זה. 

לא הלכנו לחפש דברים באזורים מרוחקים ו/או לא תיירותיים (למעט פעם אחת שביקרנו את אחותי בשכונה יהודית). אין לך מה לדאוג, את לא תגיעי בטעות לשום פרבר עוני. לונדון מחולקת לאזורים, כש-1 הוא הכי מרכזי, 2 עוטף את 1, 3 עוטף את 2 וכו׳ עד אזור 6. האזורים התיירותיים נמצאים באזורים 1-2. יש שם הרבה אנשים, הרבה תיירים, ואין סיבה לחשוש להסתובב שם יותר משהיית חוששת להסתובב בתל אביב. 

אני לא מכירה בכלל חוקים של עישון אבל תניחי שאסור לעשן אלא אם נאמר אחרת. אם את לא בטוחה - תשאלי. לא יקרה שום דבר אם תשאלי בקבלה של המלון אם מותר לעשן מחוץ לחלון (בהנחה שאפשר לפתוח את החלון). מקסימום יגידו לך שלא ואז את תדעי. אותו דבר בפאבים, במסעדות, וכד׳.

אני הייתי לוקחת כרטיס אשראי בינ״ל ואולי עד 100£ במזומן. ההעדפה שלי היא לשלם באשראי על מה שאני יכולה כדי לא לסחוב הרבה כסף מזומן עלי.

לפני כמה חודשים *כמעט* נסעתי למרכז העיר בקונקשן בין טיסות ואם דברים יסתדרו טוב אז אני אסע לשם לכמה זמן בחודשיים-שלושה הקרובים. אם את יודעת להסתדר באנגלית ואת יודעת להסתדר לבד בישראל אז אין שום סיבה שתסתבכי בלונדון.

תהני!

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

אין שום בעיה לטייל בלונדון לבד, גם לנשים. בעיניי הרבה יותר קל לאבד את הדרך בירושלים, וירושלים גם הרבה יותר מסוכנת. אנטישמיות? נו, שוב אותו קשקוש.

אם את חוששת לאבד את הדרך, קני סים ותתקיני גוגל מפות על הסלולאר. את כותבת לאן את צריכה ומקבלת מפה עם הוראות הגעה מפורטות, ברגל או בתחבורה ציבורית. הרכבת התחתית קלה מאוד לשימוש ובטוחה גם בשעות החשיכה, מניסיון. מוניות - רק אם יש לך הרבה כסף, ובאמת שאין צורך כי התחבורה הציבורית (בעיקר הרכבת התחתית) קלה לשימוש וזולה יותר.

לעשן - אשור בשום מקום סגור אלא אם יש מתחם מיוחד, בוודאי לא בחדרי מלון, ולא משנה אם החלון פתוח או סגור.

לגבי "האם האנשים חברותיים" - לטעמי כן. שמעתי גם כאלו שטענו אחרת, לפעמים אפילו לונדונים שטוענים אחרת... בכל מקרה, בביקור האחרון נשארתי לכמה שבועות (אגב, אצל חברה לונדונית שהיכרתי בטיול אחר) ומהר מאוד היכרתי עוד ועוד מקומיים שהפכו לחברים.

את גם יכולה להחליט שבמקום מלון את ישנה בהוסטל (אכסניה), שבו שוכרים מיטה בחדר משותף עם עוד אנשים, וכך את מכירה במהירות מטיילים אחרים להסתובב איתם ולצאת ביחד.

כמה כסף לקחת - תלוי. אפשר לטייל בלונדון בהרבה תקציבים שונים. כדאי אבל להזמין מראש את מקום הלינה, ואז מן הסתם תשלמי עליו בכרטיס אשראי.

מה איבדת בצפון יורקשייר?

• ענת69
              ענת69 נערך לאחרונה על ידי

נסעתי לבד לשם בקיץ האחרון ולא נתקלתי בשום ביטויי אנטישמיות. הייתי שם כמה פעמים ולא נתקלתי בזה.

האם האנשים חברותיים? יש כאלה ויש כאלה.

כמה פאונד לקחת? זה תלוי כמה את מתכננת לבזבז. אין בזה חוקים. תמיד עדיף לקחת כרטיס בינלאומי.

איך מגיעים לצפון יורקשייר? לא רשמת מקום מדוייק אבל באנגליה יש רשת רכבות מפותחת מאד.

בלונדון אפשר להסתדר בקלות וכדאי שתהיה לך מפה טובה (טלפון או נייר).

בלונדון אפשר להסתדר יפה מאד בלי מוניות. יש אוטובוסים ויש רשת מעולה (!!!) של אנדרגראונד.

• ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

קודם כל תודה על המידע ,אבל לעשן מהחלון או בחדר עם מרפסת גם אסור?נורא קריטי לי העיניין הזה.

לצפון יורקשייר אני נוסעת גם בשביל לטייל ואולי לפגוש חברה וירטואלית אחרי שנתיים של התכתבות.

יש לך מקומות מסויימים להמליץ עליהם ?מסעדות,מוזיאונים,פאבים שממש נהנת בהם?

שוב המון תודה.

• keves160

רואים שלא נסעת לחו"ל... לא מעשנים במלונות. לא בישראל, לא בחו"ל. אסור, וזה לא לעניין, גם אם את פותחת חלון. את יכולה לבדוק במלון אם יש אזור או מרפסת מיוחדים במתחם שבהם אפשר לעשן. בלונדון לא מתייחסים בסלחנות לעניינים כאלו.

להמליץ על דברים בלונדון זה הסיפור שאינו נגמר, יותר מדי לכתוב בשביל הודעת פורום ובטח כשאין לנו מושג מה טעמך. כדאי לשבת ולקרוא על העיר ולעשות קצת עבודת הכנה, בעיקר כשזהו ביקור ראשון שלך בחו"ל.

קחי בחשבון שגם עיר במרכז יורקשייר כמו לידס נמצאת משהו כמו 3-4 שעות לכל כיוון מלונדון לדעתי. כדאי גם לבדוק מחירי רכבות ואולי להזמין מראש - כשנסעתי בהתראה של יום לצפון אנגליה כרטיס ההלוך חזור עלה לי 600 שקל בזמנו... בנוסף, אם אינך פוגשת את החברה בסוף (שזה סיפור לגמרי אחר), יש מקומות יותר נוחים, קרובים ללונדון ומעניינים יותר לטייל בהם באנגליה מאשר צפון יורקשייר...

שוב, תתחילי מלקחת מדריך טיולים על לונדון ולקרוא. כך תתחילי גם לאט לאט להתפקס על מחירים ועלויות ואיך לבצע את הטיול הראשון שלך בצורה טובה.

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

לא מעשנים

אלא אם במפורש כתוב כי מותר לעשן, או זה חדר עם עישון.

(כן, אפליה נגד מעשנים)

לגבי המלצות על לונדון- יש אין ספור טיפים ב1001 טיפים,בלוגים,וכן הלאה

אבל לפני הכול כדאי שתקראי מדריך בסיסי על העיר- מייני לעצמך מה מעניין אותך, (או לפחות את חושבת שיכול לעניין) שעות פתיחה וימי פתיחה (אם יש משמעות) ואח"כ קחי מפה-ותראי איפה המקומות שבחרת נמצאים על המפה.

אח"כ תתחילי לשבץ לתוך המסלול המלצות נקודתיות על בית קפה חמוד או גינה נעימה ,או פאב מדליק.

ואז תבואי לפורום עם סקיצה של מסלול שתכננת- ונוכל לסייע לך מול היעדים שבחרת לעצמך לטיול שלך.

(למשל אם לא עמוס מדי, או במקום מסוים עדיף לא ביום ראשון, או יותר עדיף בערב/בבוקר וכל מיני תיקונים) אבל תתחילי בלקרוא את העיר לונדון ואח"כ יהיה בסיס לעזרה.

• דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אז את חייבת להזמין חדר למעשנים

יש מלונות שבהם יש חדרים שמיועדים למעשנים.

פשוט לאורחים שבאים לבקר אחרייך גם כן מאוד קריטי שהחדר לא יריח מעישון.

במקרה ותעשני בחדר ללא עישון יחייבו אותך בסכום יפה על הטיהור, לא יכניסו אותך לכלא.

לונדון היא אחת הערים הכי מתויירות בעולם ושיש עליהן טונות של מידע - גם בעברית.

ממליץ שתתחילי לסקור מה יש בלונדון ומה נראה לך שיעניין אותך.

אני ממליץ להתנהל עם כרטיס אשראי בין לאומי ולהוצאות קטנות ברמת ארטיק לקחת קצת מזומן.

קשה מאוד ללכת לאיבוד, זו עיר מאוד ידידותית. במקרה הכי גרוע אפשר לעצור מונית ולבקש מהנהג לקחת אותך למלון.

באופן כללי לא נראה לי שיש לבחורה לבד לחשוש יותר בלונדון מאשר כל עיר סבירה בישראל, נדרשת התנהגות הגיונית וסבירה.

ברוח זו לא הייתי נוסע לצפון יורקשייר לבקר ידידה וירטואלית, הייתי מציע לה להפגש בלונדון.

• מעין ד. 0
                        מעין ד. 0 נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם הדרקון לגבי לוותר על צפון יורקשייר!

אפרופו עניין הבטיחות, זה הכי קפץ לי לעין לא לנסוע לבד לפגוש חברה וירטואלית...

גם אני הייתי מציעה לה אם כבר להיפגש בלונדון..

לגבי כל השאר - אין לי ממש מה להוסיף..

תהני!!!

מעין

• kanilia
                          kanilia נערך לאחרונה על ידי

הי

כמה סדרי בטיחות בלילה להמנע מאזור Kings Cross ואם את לבד אז גם באזור Covent Garden שבמשך היום ידידותי ובלילה ממש לא. לא לעלות על מיני קאב בלילה יותר בטוח אם כבר במונית שחורה. לא מומלץ גם לנסוע אחרי 10 בלילה בתחתית יש שם כל מיני טיפוסים. במשך היום לונדון ידידותית בדרך כלל.

והעיקר תהני!! לונדון נהדרת כל פעם!! וגם אני מצטרפת לפגישה בבית קפה ניאטרלי ולא בבית של חברה וירטואלית.

כמי

• keves160

אין שום בעיה לתפוס את התחתית בלילה, או להסתובב בקובנט גארדן. גרתי בלונדון לכמה חודשים.

• Jenia_3680495
                              Jenia_3680495 נערך לאחרונה על ידי

אם כבר דנים על זה, מה התקציב היומי למחייה בלונדון? ללא מלון...

• אנשיםטובים
                                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אין דבר כזה תקציב יומי

אפשר לשוטט כל היום בעיר בחינם. קונים ככרטיס תחבורה ציבורית (תלוי בכמה ימים אתה שם אבל זה כמה פאונדים ליום), אוכלים סלט מוכן מטסקו או מקדונלדס, נכנסים לאחד מעשרות מוזיאוני החינם, לחנויות, להופעות הרחוב (אם כי מאד מומלץ להשאיר טיפ) וסגרת יום בלונדון ב-20-30 פאונד.

אפשר ללכת לאטרקציות לא חינמיות (יש המון אטרקציות ב-20 פאונד בערך לאדם), אולי להוסיף הופעה (20-100 פאונד לאדם), מסעדות יותר נורמאליות, בילוי בערב וכו' וקפצנו עד 100 פאונד לאדם ליום.

• kanilia
                                  kanilia נערך לאחרונה על ידי

הי קבס

אני עדיין גרה שם. בקובנט גארדן היו מקרי אונס לאחרונה אני מתעדכנת בעיתונות היומית.גם אחרי שנים של מגורים בלונדון לא הייתי ממליצה על נסיעה בתחתית לבד בלילה. איש העולה בעיניו יעשה כמובן. זאת המלצה בלבד של האזורים שכדאי להמנע מהם אם לבד.

• דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

בערך 10-15 פאונד

כרטיס לתחבורה ציבורית + קצת אוכל רחוב או אוכל פאב והשאר בילויים חינמיים כמו מוזיאונים חנויות מגניבות בניין הפרלמנט כנסיות טיולים ברחוב וכו'.

אטרקציות שעולות כסף בתוספת עלות - תלוי מה תבחר לעשות.

• לִי
                                      לִי נערך לאחרונה על ידי

לבד בלונדון - פעם ראשונה בחול

כדאי למקד את הכותרת בראש האשכול - יותר יעיל.

באתר כמו בוקינג, ניתן לסנן את הלינות. למקד לאזור 1-2 של הטיוב, במרכז העיר,

יש אופצית סינון בבוקינג חדר ללא מעשנים... יותר מסובך למצוא חדר למעשנים!

צריך להתאמץ לחפש.. לבדוק מלונות זמינים בתאריכים שלך ולקרוא אותיות קטנות

מלון KK רשת טובה באירופה,  בד”כ יש חדרים מותאמים גם למעשנים,

חשוב שתוודאי ותסמני בשלב ההזמנה העדפה לחדר למעשנים,

המלצה של אלונה. ארוחת בוקר טובה. הייתי ברשת הזו בפראג.

מבחינת מיקום המלון, לא משתגעת עליו.... יש אזורים יותר קרובים ללב העיר.

** אני רואה שהסידור השתנה והמלון עם איסור עישון… 😞

.

אם את מסוגלת לא לעשן בחדר -

ממליצה על רשת פריימייר אין לסטר סקוור (לא למעשנים)

איך שאת יוצאת מפתח המלון את בכיכר - באזור שוקק עם ספסלים, טיפוסים, מסעדות.. 

תחנת טיוב צמודה. כיכר פיקדילי ליד. ורוב התאטראות מסביב. מיקום מושלם.

תבקשי חדר שקט עורפי. 

חדר ליחיד בד"כ זול יותר. שימי לב לגודל החדר.... שיהיה לפחות 16-18 מ"ר ליחיד.

יש חדרי צינוק בגודל 8 מ"ר במלונות מסוימים... בד"כ מפורט גודל החדר בבוקינג.

לא בהכרח שיהיה חלון שנפתח בחדר. ככה זה באירופה בחלק מהמלונות במרכז העיר..

באתר בוקינג (ואחרים) ניתן לשריין חדר במלון עד יום יומיים למועד הנסיעה, עם אפשרות ביטול, ללא תשלום מקדמה מראש. משלמים במלון בהגעה. נכון לרשת פרימייר אין וחברות נוספות. לשים לב ל"סימן השאלה" באתר בוקינג עם המידע על מועד החיוב ואפשרות הביטול.

לשבוע עד שבועיים בהרכב של יחיד, אני חושבת שכדאי להשתמש בכרטיס האויסטר לתחבורה ולספינות, כרטיס נטען, עם פקדון שמוחזר בתום השימוש. אפשר להעזר בעובדי התחנה, להטעין כרטיס ולקבל את ההחזר בסיום החופשה.

תוכלי להצטרף לסיורים קבוצתיים מודרכים בעברית, ממליצה על סיורי האמנות של ארטנטיב בעברית.

ויש סיורי חינם באנגלית שמסייעים להתמצאות במרכז העיר.. מבוססים על טיפ בסיום.

מציעה לקחת אשראי בינלאומי ולזכור את הקוד הסודי 

+ כ- 350 פאונד.. הסכום תלוי כמה זמן תשהי בעיר.

לקחת בחשבון שיש כספומטים מסוימים עם עמלה גבוהה מאוד..

זה לא הרבה שטרות, שיהיה לך פאוץ' בטן פנימי בתוך המכנס. לא ביג דיל.

ואם יש כספת במלון, תפקידי את רוב הסכום בכספת ותקחי משם בארנק תקציב ליומיים שלושה.

עוד טיפים לבטחון אישי ולהישמר מכייסים בטיוב

להזמין כרטיס למופעי מיוזיקל שאת אוהבת, ניתן לרכוש בקופת הרגע האחרון בלסטר סקוור, עדיף מראש אם חשוב לך לא לפספס.

לונדון יקרה יחסית, אבל יש לא מעט אפשרויות בילוי חינמיות, סיורי חינם, שוטטות באזורים הפופולריים, טקס חילופי משמר, אירועי חינם, מוזאוני חינם נחשבים, שווקים, מופעי רחוב, פארקים ירוקים עם סנאים, תצפית חינמית בסקייגארדן בהזמנה מוקדמת מראש, פתיחת וסגירת גשר הטאוור ועוד.....

ספרון זול קטן קומפקטי ומעולה!

עם מפות ידידותיות בחלוקה לאזורים. מעודכן ל2016

כדאי לקרוא בו לפני הנסיעה ולסמן מוקדי עניין שיעניינו אותך.

ותעייני בבלוגים של  מטיילי לונדון

אתר מוצלח עם דף פייסבוק "שאל לונדוני" עדכונים חמים ומועילים.

מה לעשות בלונדון / תערוכות אירועים והופעות

הזמיני מקום חינם לתצפית ב-skygarden (רצוי בשקיעה) לפחות 3 שבועות לפני !

תדפיסי את האישור ולהגיע עם דרכון.

כרטיסי אטרקציות משולבים במחיר מופחת

למתחילים --- טיפים להתמצאות בטיוב ובאוטובוסים

מצטרפת להמלצה לא להרחיק מלונדון למפגש עם חברים וירטואליים בתוך בית, רק במקום ציבורי. ואפשר לתאם בנקודת אמצע ביניכם, עם תחבורה נוחה מלונדון.

בכניסה ללונדון, תידרשי למלא טופס מסוים ולעבור תשאול קצרצר אצל הפקיד בשדה. סרקתי את הטופס, תוכלי לקרוא כאן.

לא לשכוח בטיסת החזור, לרוקן מהתיק האישי ולהעביר למזוודה – שתייה, נוזלים, קרמים, משחות, שפתון וכו’… שלא יוחרמו. תקראי את הכללים של הכמויות המותרות.

לא לחרוג במשקל המזוודה המותר בהתאם לסוג הכרטיס, רצוי להצטייד במשקל קטן נייד שלא תופס מקום, אם תעשי שופינג...

יהיה נחמד אם תחזרי לכאן עם רשמים 

בהצלחה, 

תבלי

מפרסם את ההודעה שלך בפורום Smile

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון