דרום איטליה- התלבטות
-
3 חברות בנות 50 מתכננות טיול לפסח ל7 לילות לדרום איטלייה?
1. האם לשכור רכב כי שמענו שדרך אמלפי מסוכנת ופתלתלה ? האם ניתןלהתנהל באוטובוס?
2. לינה בסורנטו. האם לישון לילה או שניים גם באזור אמלפי או בכפר אחר
חשבנו לשכור רכב בשדה -נוחתות בנפולי ואיתו להגיע לאחד הכפרים לישון לילה או שניים למחרת לטייל ובערב להגיע לסורנטו ולהחזיר את הרכב בסורנטו.
הגיוני?
אשמח להערות והארות
תודה דורית
-
טיול מקסים בעונה נפלאה (ביחוד שהשנה פסח יוצא קצת מאוחר).
תוכלי להעזר בטיול שעשיתי לא מזמן
-
אכן טיול מקסים. באשר לרכב, לנו היה רכב, ואין לנו בעית נהיגה גם בדרכים פתלתלות, יחד עם זאת בדיעבד היינו מותרים על הרכב.
מסורנטו ניתן להגיע לכל מקום בתחבורה ציבורית ממונעת ובשיט. הנהיגה מתישה בגלל הפקקים והחניה בין יקרה מאד לבלתי אפשרית.
מונית בעת הצורך עדיפה לטעמי.
-
ממש לא מסכימה עם קודמתי.
ראשית- החניה לא יקרה עד בלתי אפשרית. גם אנחנו היינו בפסח- אפריל. תמיד מצאנו חניה ובמחיר סביר- עד יקר. לא זול אבל גם לא יקר בצורה קיצונית.
לגבי הכביש “המסוכן”. אנחנו לא הרגשנו שהוא מסוכן. הרגשנו בסדר גמור על הכביש.
לגבי תחבורה ציבורית- באחד הימים שנסענו לפוזיטנו, נורא חששנו מהחניה בפוזיטנו, כתבו בפורום שחונים על הכביש הראשי למעלה ויורדים באוטובוס למרכז העיר. יום לפני שנסענו בדרך אמלפי ראינו מה זה להחנות בכביש למעלה- פשוט על הכביש הראשי! זה היה נראה לנו מטורף להשאיר שם את הרכב (חד נתיבי ואנשים חונים על נתיב הנסיעה! ראינו כמה מכוניות עם מכות) וגם לא ראינו שום תחנת אוטובוס , התיעצנו במלון (בסורנטו) והפקיד הראה לנו את לו”ז של האוטובוס שיוצא מסורנטו- לא מאוד תכוף, לפעמים מגיע מלא ואז צריך לעמוד כל הנסיעה. הוא גם הרגיע אותנו ואמר שיש המון חניונים בתוך פוזיטנו ואין סיבה להחנות למעלה על הכביש הראשי. וכך עשינו- חנינו בתוך פוזיטנו. לא שילמנו זול. לא זוכרת בדיוק כמה אבל זה לא היה סכום שהדהים אותנו. אולי 15 יורו סה”כ? חניה מרכזית שממנה ירדנו למרכז העיר, מאוד נוח.
עוד דבר- דרך אמלפי אם תעשו אותה באוטובוס- לא תוכלו לעצור בדרך לצלם ולהנות מהנופים (לא רואים את כל הנוסף מהאוטובוס, למשל מפרצים, חופים וכו’) וזה כל הקטע של הדרך הזו, והדרך הזו היא אחת הסיבות העיקריות לטייל באזור. אותו דבר הדרך לפוזיטנו, יש תצפית מדהימה מעל פוזטינו שאפשר לעצור בה רק אם נוסעים עם רכב פרטי.
אני ממליצה לישון בסורנטו- או במרכז או באחד המלונות מעל סורנטו ואז יש חניה חינם ושאטלים חינם למרכז העיר, מאוד נוח. אנחנו ישנו ב- grand hotel hermitage והיה נפלא.
-
לאמיש
- הכונה לבלתי אפשרי היא לא במחיר אלא בזמינות מקום חניה. אתם הייתם בני מזל, אנחנו לא יכולנו למצוא חניה למעלה, למטה או בכל חניון אחר. לכן לא הייתי אומרת באופן חד משמעי שאין בעית מקום חניה השאלה כמה זמן מקציבים לחיפושים או להמתנה להתפנות מקום.
- באשר לנהיגה כ”א יודע מה בתחום יכולתו. יש מי שלא יעז לנהוג על פי תהום בכביש דו מסלולי צר מאד ויש מי שמרגיש בסדר גמור.
-
אמיש
גם אני תמיד מצאתי חניה
חוץ מסורנטו עצמה שלקח זמן
בכל יתר העיירות מצאתי חניה (ולא על הכביש הראשי)
האם זה היה יקר? כן.
תלוי תמיד בהשוואה לאיזו חניה אחרת, אבל בהחלט רשמתי נקודה שחורה למחירי החניה בדרום איטליה.
ויחד עם זאת- לא מוצאת את דרך אמלפי יותר מורכבת לנסיעה-נהיגה וחניה מיעדים דומים אחרים.
-
תודה רבה
-
תודה למגיבים ,יתכן וניקח רכב רק חלק מהזמן
-
גם אנחנו היינו באפריל ולנו 6 לילות ליד סורנטו במלון mega mare
מציעה לכם לקחת רכב לכל התקופה וללון את כל הימים באותו מקום, בעיקר כדי להיות גמישים ביעד הנסיעה בהתאם למזג האויר (שבתקופה הזו לא ממש יציב)
יש מקומות שצריך לנסוע אליהם ביום יפה, יש כאלו שאפשר לנסוע גם ביום גשום.לנו לא היתה בעיה למצוא חניה בשום מקום.
-
אנחנו היינו באוקטובר לפני שנתיים
צפיפות ועומס מטיילים היו בהחלט
לגבי חנייה – בעיירות חוף אמאלפי לא התקשינו
בסורנטו – בהחלט היה קצת יותר בעיה, עומסים מטורפים בכניסה וביציאה
יחסית למקומות אחרים שטיילנו באירופה? בהחלט החניות יקרות.
ממליץ להשכיר רכב. הכבישים לא קשים לנהיגה כמו שהם אולי מתוארים או נשמעים. לנהוג בזהירות כמו בכל מקום אחר. לנו זה לא היווה בעיה.
ובהחלט מסכים שזה עדיף על תחבורה ציבורית, בשביל להיות נייד, לעצור בתצפיות היפות שיש בכל פינה וכו’
-
רכב אל מול תחבורה ציבוריתובכן...גם אנחנו היינו לפני שנתיים באוקטובר בטיול זוגי בדרום איטליה והיה פשוט מקסים, ומעורר את כל החושים.
לגבי רכב – זה מאד תלוי בכן...האם אתן במצב לנהוג את הדרך הזו שהיא בעיניי האישיות דרך מאד מסוכנת, מפותלת, ראות חלקית, המון תחבורה מכל הסוגים על הכביש (אופנים, אופנועים, אוטובוסים, הולכי רגל, מכוניות קטנות וגדולות וכו’). אני אישית (ויש לי רישיון מעל ל- 30 שנה) לא הייתי נוהגת בכביש הזה בכלל. אבל שוב את זה רק אתן יודעות.
לגבי לינה ותחבורה ציבורית, הייתי מציעה לכן, אם תחליטו לוותר על רכב ללון 2-3 לילות בסורנטו ולנצל את הלינה שם גם ליום בקפרי (בחרו ביום היפה ביותר שיש מבין אותם הימים) ואת שאר הלילות ללון בעייירה אמלפי שהיא העיר המרכזית שם (עיר...בוא לא נגזים...סדר גודל של כ- 6,000 תושבים נדמה לי). היתרון העצום בלינה דווקא באמלפי הוא שכל עורקי התחבורה יוצאים ממנה לשני הכיוונים של הכביש...זה מאד נוח...אפשר לקנות כרטיס יומי (אולי אפשר גם יותר לא בדקתי) ולהתנייד באוטובוס לפוזיטיאנו או לראוולו או לכל מקום אחר שחפצים בו...אנחנו על אף שהיה לנו רכב, בחרנו יום אחד להשאירו בחניון המלון ולנסוע באוטובוס...הרגשת הקלה, וגם הנהג יכול להנות מהנוף הנפלא, הנשקף גם מהאוטובוס.
את ההחלטה תעשו אתן, ומה שלא תבחרו, אין ספק שאת הבחירה המרכזית כבר עשיתם – ובחרתם לבלות באזור המקסים הזה. אם אתן בכושר סביר – מומלצים גם מסלולי הליכה (כך שיש יתרון לתחבורה ציבורית, למשל – לנסוע באוטובוס לראוולו ולחזור ברגל עד אמלפי)
והכי חשוב – תהנו
-