ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Dientes de Navarino

פורום דרום אמריקה
    4
    16
    4376
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יותם וייס
      יותם וייס נערך לאחרונה על ידי

הי כולם, 

אני ואישתי טסים לחודשיים לטיול בדרום אמריקה, בעיקר לטרקים יפים אבל כמובן שגם לנוח ולהנות מהנוף, האוכל והאנשים 🙂 כרגע מכורטסים רק לבואנוס איירס ונוחתים בה באמצע דצמבר.

חשבנו להעביר יומיים בבואנוס ולקחת טיסה נוספת לאושוויאה, לנוח ולטרק מעט באזור, בין היתר את "פאסו דה לה אובחה" (PASO DE LA OVEJA) ו-"הסיירה ואלדיבייסו" (Sierra de Valdivieso) ומשם להדרים ל"איסלה נווארינו" (Isla Navarino) בעיקר כדי לבצע את הטרק  "דיאנטס דה נווארינו" (Dientes de Navarino).

1. האם יש המלצות לטרקים נוספים יפים באזור אושוויאה? כל טווח הימים תופס מטיולי יום יפים ועד מספר ימים מאתגרים Smile
      2. האם יש המלצות בנוגע לאמצעי ההגעה לאיסלה נווארינו הלוך וחזור? קראנו שניתן להגיע בטיסות או הפלגה אבל בקווים כללים ונשמח לשמות חברות / אנשים פרטיים, ספציפיים אם יש למישהו להמליץ.
      3. בנוסף, לאלו מכם שטירקו את ה-"שיניים של נווארינו" - האם יש דגשים ספציפיים לטרק זה.

תודה רבה מראש לעונים,

יותם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

את הטיסה לאושוואיה כדאי גם להזמין מראש כדי לא להיתקע.

כשאתה אומר שאתם מכורטסים רק לבואנוס, זה אומר שאין כרטיס חזור או שגם החזור משם?

אצא מנקודת הנחה שמיותר לומר שהנאוורינו והאובחה הם לא טרקים למתחילים, וצריך שיהיה לכם ניסיון קודם בטרקים, כן? (לא הייתי בנאווירנו, בטרק האובחה יש הרבה בעיות בסימון הטרק וקל מאוד לאבד את הדרך למי שאינו מיומן בטרקים - אנחנו פגשנו שם 4 ישראלים שעשו זאת כטרק ראשון והלכו כחמש שעות במעגלים ביער, ועוד בחצי היותר קל לניווט של הטרק!).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • יותם וייס

הי תודה, הזמנו גם טיסה לאושוואיה. 

החזור שלנו יהיה גם מבואנוס.

תודה Smile טירקנו בעבר, נעשה באזור קודם לכן טיולים קצרים וכמובן שנתקדם לפי תחושת הביטחון שלנו

• איתי א.
            איתי א. נערך לאחרונה על ידי

הערה לגבי נאבארינו - זה לא רק שזה לא טרק למתחילים, זה עמוק בתוך ההגדרה של טרק למתקדמים. מזג האוויר לא פשוט, הסימון והשביל בעייתיים מאוד ואין כמעט אנשים שמטיילים בו ולכן אתם גם מאוד מאוד מבודדים במקרה של מצוקה כלשהי.

הנוף, לעומת זאת, פשוט בלתי נתפס...

במידה ותלכו על זה שתי המלצות -

1. מפה ממש טובה זה קריטי, ואני ממליץ בחום גם על GPS

2. קחו אקסטרא אוכל למקרה שתצטרכו להיתקע, בגלל מזג אוויר או בגלל שהלכתם לאיבוד

• יותם וייס

הי איתי, 

קצת קשה לנו להעריך כמה הוא למתקדמים ומהו "מתקדם". אנחנו אוהבים לטרק, היינו בקורסיקה בחצי מה-GR20, פירנאים פיסת GR11, ספרד דגימה GR7 ונפאל EBC, אלו טרקים, אין ספק שהניווט אינו העיקר בהם אבל אני מניח שהנאבארינו אינו שטח שלא מופה וסימני הדרך אמורים לעזור.. תקן אותנו אחרת Smile

אם תוכל להמליץ על מכשיר GPS (לשכור שם או מהארץ יהיה נהדר כי הכוונה שלנו אינה לקנות אחד) - נודה לך מאוד.

תודה על ההמלצה בנוגע למזון Smile ניקח. האם קיימות באי חנויות מזון ובלוני גז?

תודה רבה,

יותם ומיכל

• zvikamr
                zvikamr נערך לאחרונה על ידי

עדיין לא עשיתי את הטרק הזה, אבל מסתובב בפטגוניה אז אולי בקרוב...

אני רוצה להתייחס לעניין הניווט - ממליץ להוריד לטלפון מפה של האזור באמצעות אפליקציה מתאימה. אני משתמש כאן במפות צ'ילה וארגנטינה של אפליקציית OSMand החינמית. במפות הללו מופיעים כמעט כל שבילי ההליכה הרלבנטיים - גם שביל הדיינטאס דל נווארינו, ובדיוק רב מאוד (עשרות מטרים היכן שיצא לי לבדוק. את הנווארינו כאמור טרם בדקתי אבל הסימון במפה עושה רושם של מדויק).

אמנם לא מדובר במפות טופוגרפיות (אולי יש גם כאלה ברשת), אבל במקרה של ספק אפשר לבדוק בקלות אם נמצאים על השביל או לא, ואם לא מה הכיוון והמרחק אליו. וגם להוציא נ"צ עבור המפה הטופוגרפית. במצב מטוס ובשימוש ספוראדי סוללה יכולה להחזיק מספר ימים (כמובן כדאי להביא סוללה רזרבית). כך אין כמעט סיכון לאיבוד השביל.

השתמשתי עכשיו בשיטה הזו בטרק Huemul circuit ליד אל צ'לטן (אגב מומלץ בחום אבל קשה), השביל באמת לא היה ברור לפעמים בשטח, אבל מסומן ממש במדויק במפה שהזכרתי מה שהקל מאוד על איתורו.

אם זה לא מספיק, אפשר להשתמש באפליקציית maprika. מעלים צילום של המפה הטופוגרפית, ומעגנים אותה באמצעות גוגל מפס בתהליך לא מסובך (כל זה כמובן כשיש אינטרנט). בשטח ניתן לראות על גבי המפה במסך הטלפון היכן נמצאים.

מזג האוויר כאן באמת בעייתי, בעיקר הרוחות שעלולות להגיע למהירויות לא הגיוניות. האתר הכי טוב לתחזית כאן הוא windguru, שנותן תחזיות לא רעות לשלושה-ארבעה ימים קדימה (בוחרים בשורת החיפוש את המקום הרצוי - יש המון). אין טעם לצאת במזג אוויר גרוע.

תיהנו!! יפה כאן. (לצערי לא מצליח להעלות תמונות באמצעות הטלפון.)

• יותם וייס

תודה צביקה!

אבדוק את האפליקציות שהמלצת עליהן וארכוש לנו סוללה ספייר,

אחלה רעיון Smile

• keves160

אוסיף ואומר שעם כל הכבוד ל-GPS וסלולאר, לאזור כזה חובה לקחת מפה של ממש, מנייר. אם מתכוונים להשתמש בטכנולוגיה, כדאי לרכוש מטען נייד - לי יש כזה שמספיק ל-4 הטענות ברצף, וזו היתה קנייה נפלאה.

כאמור, לא הייתי בנווארינו, אבל ידוע לי שהוא הרבה יותר קשה מטרק הכבשה מבחינת ניווט ואוכל לומר שב-2009 הסימונים בטרק מעבר הכבשה מאוד לקו בחסר. קודם כל, לא הצלחנו למצוא אדם אחד מהמקומיים שידע בכלל מאיפה מתחיל הטרק. לא היו שום סימונים עד שנכנסת פנימה לתוך היער והלכת איזה רבע שעה... לפעמים הלכת על רכס ופתאום הופיע הסימון הבא על...הרכס האחר שבצד השני. בשלב כלשהו הסימון הפך להיות סרטים עם כיתוב "שביר" שנתלו בין עצים וכבר היו קרועים למדי. והיה קטע שסומן על ידי פקקי בקבוקי קולה שננעצו על עצים - כמה מהם גבוה על העץ, כדי להקשות על האבחנה... זה היה פסיכי לגמרי. יש מצב שכיום זה אחרת, ובכל מקרה, לא כדאי לסמוך בלב שלם על סימוני הדרך בנווארינו. תתייעצו עם מישהו שהיה שם, והיה שם לאחרונה.

ובלוני גז כדאי לקנות באושוואיה. בכלל, תמיד כדאי להשיג מידע וציוד ואוכל לפני.

• יותם וייס

תודה שוב keves,

כמובן שתהיה גם מפה קשיחה, מצפן ותיאור של המסלול בכתב. 

המטען ל-4 הטענות, מתאים ל-iPhone?

אברר בנוגע לקנית בלוני הגז, הבנתי שבמידה ומגיעים במטוס הנושא בעייתי.

• zvikamr

יש לי הרבה כבוד למפות נייר טופוגרפיות ואני משתמש ומנווט לפיהן המון. אבל דווקא כאן בפטגוניה מפות הנייר גרועות (לפחות במקומות שניסיתי).

לדוגמה, באל צ'אלטן המפה הכי טובה שמצאנו היא בקנה מידה של 1:100000 וקו גובה כל 50 מ'. וגרוע מזה - סימון השבילים במפה לא תמיד מדויק (ובמקום אחד אף הטעה מטיילים אחרים עד כדי הסתכנות).

אז מובן שצריך לקחת מפת נייר, אבל לדעתי העזרים הטכנולוגיים הכרחיים גם כן בטרקים היותר נידחים. מפת הנייר באיכות שקיימת כאן עוזרת להתמצאות כללית, להערכת מרחקים וכדומה, אבל מניסיוני אני יכול לומר שלמציאת השבילים ולמניעת התברברויות הטלפון/GPS הרבה יותר יעילים (כמובן בתנאי שתוואי השביל הרלבנטי אכן נמצא במפות הדיגיטליות).

בטרקים בעייתיים חשוב מאוד לדבר עם פקחי הפארק לפני היציאה, הם הכי מעודכנים, ויתנו לכם הסברים על נקודות בעייתיות, פגעי מזג אוויר, קמפינגים מותרים ללינה וכדומה.

• keves160

אסור לקחת בלוני גז בטיסות.

המטען שלי הוא לאנדרואיד, אבל יש גם בטריות הטענה ניידות לאייפון.

• zvikamr

ההגעה מאושוואיה לאי היא בסירה כך שאין בעיה עם בלון גז, אבל שימו לב שכשנכנסים לצ'ילה אסור להעביר סוגי מזון מסוימים, כמו פירות וירקות, גבינות, בשר, אגוזים ופירות יבשים. 

מפורט וויליאמס יש טיסות לפונטו ארנס - נוח אם אתם ממשיכים לטורס דל פיינה.

• יותם וייס

תודה,

תוכל בבקשה לפרט בנוגע לסירה, מה שם החברה והאם יש להם אתר אינטרנט שאפשר לתאם מקום בהפלגה?

• zvikamr

לא יודע לעזור בזה. זו הפלגה קצרה מאוד  וניראה לי שלא תהיה בעיה לארגן את זה באושוואיה.

חפש בגוגל, או נסה לפנות בפייסבוק ל hadas ushuaia, היא גרה שם ועוסקת בתיירות ובטח יכולה לעזור.

• איתי א.
                                  איתי א. נערך לאחרונה על ידי

כמה דברים:

1. הגעה – מלבד הטיסות, שמעתי כבר על כמה אנשים שהלכו למרינה באושואיה וסגרו עם אחד מבעלי הסירות על הסעה לפוארטו וויליאמס תמורת תשלום. לא עשיתי זאת בעצמי, אבל זו בהחלט דרך אפשרית שאולי גם תצא זולה יותר מאשר טיסה מפונטה ארנס
                                  2. אוכל וגז – בעיקרון יש מכולת קטנה בפוארטו וויליאמס, אבל ליתר ביטחון הייתי מנסה להגיע מראש עם דברים, בדגש על גזיה.
                                  3. ניווט – אישית אני מטייל בשנים האחרונות עם שילוב של GPS ומפה קשיחה ואני חושב ששיניהם ביחד זה שילוב אידאלי שמחפה על החסרונות של האחרים. לגבי איכות הסימון, אני מצטרף למה שאמרה כבש – אל תבנו בכלל על איכות הסימון כי הוא מאוד לא איכותי ומאוד לא עקבי. זה נכון למרבית המסלולים באיזור הזה של טיירה דל פואגו (אושואיה-פונטה ארנס)
                                  • keves160

וכמובן – להגיד למישהו שאתם סומכים עליו מתי אתם יוצאים לטרק, מתי אתם צפויים לחזור ומה המסלול המתוכנן, ליתר ביטחון.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון