הבוקר,ערוץ 2- היער השחור
-
בתכנית הבוקר היום דיברו על משפחה שרצתה להתארח ביער השחור ונענתה בסירוב.
מה הסיכוי שזה יקרה לנו????
-
קודם כל לא משפחה אלא 4 משפחות (17 נפשות)
עשו הזמנה בבוקינג
ברגע שההזמנה הגיע אל המארחים הם כתבו למשפחות שהם לא יכולים לקבל אותם.
בכמה נוסחים שונים
אחד מהם יכול היה בהחלט להשתמע “אנחנו לא מתאימים לקהל הישראלי”.
לא בהכרח מסיבות פוליטיות או אנטישמיות.
ברור שזה יכול לקרות.
לא סתם לשכת התיירות של דרום היער השחור פתחה סדנה לתיירנים המקומיים “איך לארח ישראלים”
את רוצה שנעשה דיון על איפיוני ההתנהגות של חלק (קטן אבל מביך) מהמטיילים הישראלים ולמה לא כל כך רוצים לארח אותנו?
-
אני מאמין שיש תיירנים ביער השחור שהם אנטישמים ולא רוצים לארח ישראלים
אני מאמין שיש תיירנים ביער השחור שהם אנטי ישראלים (מסיבות פוליטיות) ולא רוצים לארח ישראלים
אני מאמין שיש תיירנים ביער השחור שלא רוצים לארח ישראלים מהסיבות המביכות שיונית הזכירה
אני מאמין שיש כאלה לא רק ביער השחור, ואני מאמין שיש גם כאלה שלא רוצים בני לאומים אחרים.
אבל אני חושב שכולם אנשי עסקים. אם הם לא ירצו לארח ישראלים הם ידאגו מראש לא לכבד את ההזמנה. כלומר אם עשיתם את ההזמנה, ציינתם שאתם ישראלים ואף אחד לא המציא פתאום תירוץ – אני מניח שהכל יהיה בסדר.
כישראלי ויהודי אני כמובן דואג לתדמית שלנו בעולם, ומוטרד מגילויי אנטישמיות ו/או אנטי ישראליות
כתייר שדואג למשפחה שלו – לא אכפת לי מכל זה. אני רק רוצה חופשה רגוע ושקטה.
אז באופן אישי כל פעם שאני מזמין לינה במקום שאינו רשת מלונות גדולה ואנונימית (זה יכול להיות צימר פרטי, אבל גם מלון קטן ופרטי) אני דואג להבהיר כבר בפניה הראשונית שאני ישראלי. אם הם לא רוצים ישראלים – אני מניח שהם כבר ימצאו תירוץ בשלב הזה. ואם הזמנתי דרך אתר צד ג’ (כמו בוקינג) אפשר לשאול שאלה או כל דבר אחר (שזה תמיד טוב כדי לבסס קשר עם המקום), ולמצוא דרך (כדרך אגב) לציין שאני ישראלי, ושוב לתת להם הזדמנות למצוא תירוץ.
-
לפי גוגל ולפי התמונה זה כנראה הפנסיון
אני אולי נאיבית..אבל…
האתר בגרמנית בלבד. ללא אפשרות העברת שפה.
מאוד יכול להיות שבעלי הפנסיון אינם יודעים אנגלית.
המייל הראשון בכתבה,רואים,מורגש שתורגם בעזרת מנוע תרגום כל שהו.
וממש יכול להיות שיש אשמת תרגום לקוי..
אני נעזרת רבות בתרגום גוגל או אחר. מנסה לתרגם ולבדוק את עצמי בכמה שפות .אנגלית ,עברית ורוסית-תמיד.
לא פעם התקבלו תרגומים ממש הזויים. ואם לא הייתי מבינה את המילה המתורגמת למשל בעזרת רוסית,הייתי שולחת שטויות. מספיק לשים פסיק במקום הלא נכון, הטעות לא לעשות רווח ,או לרשום שונה..יוצא תרגום נוראי..
לפעמים אני מתרגמת כולל השם שלי,מאוד פשוט,אמה EMMA ומתקבלים שלל אפשרויות ..
Do you have any vacancies
Is the room suitable for occupancy family?
Thanks in advance
aqueduct
האם יש לכם חדרים פנויים
האם החדר מתאים לאוכלוס משפחתי?
תודה מראש
אמההבית,אינו נראה גדול מאוד,אינו נראה כמתאים אולי ל17 איש.
דרך בוקינג,כרגע אין אפשרות להזמין.או שבוקינג כרגע סגר אותם או שהם..
לא ברור איך מחולקים החדרים..
מאוד סביר שהיה אי סדר ברישום.
לא תמיד הבעלים של פנסיונים מודעים לבוקינג במיידי מה יש להם פנוי.
לא מעט בעלי פנסיונים,לא רק ביער השחור,מעדיפים להשכיר ישירות ולחסוך את עמלת בוקינג.
לא מעט בעלי פנסיונים מבקשים אף,בפעם הבאה להזמין ישירות,לקבל מחיר זול יותר,או מבקשים לבטל את הזמנת בוקינג ולהזמין ישירות.
כל אחד רשאי וזכותו להזמין איך שמתאים לו ונראה לו לנכן.
וכן יכול להיות גם שהם מעדיפים לא להשכיר קבוצות גדולות,
ללא קשר .המיקום,לא משהו..
וכן אולי אף לא לישראלים..
-
היי,
המלון נמצא במרכז היער השחור בעיירה צל אם המרסבך. העיירה ידועה במפעל הקרמיקה שלה (התרנגול והתרנגולת).
לפני קצת יותר משנה נחנך בה שביל הליכה עם מוטיבים של המפעל הזה.
הביקור באיזור מומלץ ובכל הפעמים שהתאכסנתי באזור (זכור לי לטובה מלון בשם Alemannenhof בעיירה אופנאו) קיבלו אותי בחום גם בגלל שאני מישראל.
-
אמרו בכתבה שהם התלוננו לבוקינג והוצע להם פיצוי €1000?