קצת מטרק המנאסלו
-
יצאתי בסוף חודש שעבר למשך שלושה שבועות .
טרק שמעט ישראלים יוצאים אליו . יחסית יקר ,אישורים ,חובה במדריך, עלויות מחייה
קראתי וראיתי לא מעט על המסלול שאמור היה לכלול את Tsum Valley
כרגיל ההגעה לנפאל לא חלקה איחור בטיסה ,שעתיים ויותר לקבל את התרמיל
יצאתי באותו יום בצהריים לכיוון arughat ובסופו של יום נשארנו ללון במרחק של 4-5 שעות נסיעה משם. למחרת באוטובוס מקומי לכיוון arughat. בנפאל כמו בנפאל בהמשך הדרך שוקעים בבוץ, סיום היום בשמונה בערב .
הדבר החיובי היחיד שקרה באותו יום פוגש זוג משוויץ שהכרתי ב-2011 בטרק האוורסט . הוא עבר את השמונים היא דורכת לשמונים מדהימים!
-
עמוס
מתעניין ועוקב בסבלנות..........
אל תחסוך בתמונות ותיאורים
-
המשךיוצאים בבוקר באוטובוס מקומי ל- soti khola יום יפה שטוף שמש אין בוץ!
ואז איך לא הגלגל הקדמי של האוטובוס עף לו ממקומו . ממשיכים ברגל. המשך הדרך יפה נהר מפלי מים ירוק מכל עבר ואחרי נפילה קטנה לתוך מים מגיעים לסוף יום .בתי הארחה יפים מחירים נוחים .למחרת מתחילה העלייה לכיוון ה-2000 מטר הדרך זרועה באבנים הנוף די סגור עולים בערוץ שלאורך הנהר סביר בהחלט חוץ מהחום שעוד נתגעגע אליו בהמשך .
-
תמונות יפות מאוד .
מדהים הזוג השווצרי בני השמונים .
כשהייתי בטרקים בנפאל, שמתי לב שבדרך כלל הבוץ שלהם נראה יותר כמו חול אצלנו . מעט מאוד נתקלתי שהנעליים שלי התכסו בבוץ מלכלך כמו בארץ .
(רואים את זה בתמונה של האוטובוס ששקע בבוץ) .
*** דרור , אתה לא מעלה כמה תמונות מהטרק באיזור האוורסט ?
-
הי דורון
בוא ניתן לעמוס להחכים אותנו ולהאיר את עיננו במסלול שלו.
אני בהזדמנות אעלה קצת תמונות אבל האוורסט לא השתנה דרמטית
, קצת בקרחונים שמשתנים כל הזמן. את הצ'ולה היפה עשינו ביום די מעורפל למרות שעדיין החוויה חזקה.רנג'ו מאוד יפה וגם הכפר טאמה וסביבותיו.
בקונגדה בסוף לא הייתי.
היה טרק מאוד יפה ובהתחשב בזה שלפני 3 שנים רק חלמתי להביא את אשתי לנפאל לאיזו תצפית על ההרים ועכשיו היא כבר ביקרה באוורסט אז תחושת סגירת המעגל מאוד חיובית. בסוף גם צירפנו זוג חברי ילדות שלי והזיווג הלא טריוויאלי יצא מושלם והעשיר בהרבה את חוויות הטרק.
נזכרתי רבות בדברים שאתה וצביקה כתבתם על הוואי וואש ועל החברה הישראלים המעולים שפגשתם בו וכנ"ל באוורסט. פשוט נפגשנו בחברה ישראלים מדהימים.
היה קשה לאשתי בדרך אבל בסוף היא לא רצתה לחזור מנפאל וכנ"ל החברים שעדיין בהלם מהחוויה
אגב לגבי המשפט "היה איזה סיני בגורק שפ ...." שלך, אז דע לך שגם היום הסינים מככבים בפינויים המוסקים מההר

-
נראה מדהים עמוס...וחווית הדרך בפתיחה מזכירה נשכחות....מצפים בשקיקה להמשך ודרור, 22 ק"ג מוצילה?(שייך לשרשור אחר... ) אותך לאורטופד או לרופא אחר... מטייל עכשיו בויטנאם עם מוצ'ילה שמגרדת את ה 10..
-
עמוס יפה מאד.עמק הצום אמור להיות מדהים לפי מה ששמעתי וראיתי צילומים בעבר.
איזה כיף!
אמנם טיול דרכים באריזונה ויוטה מדהים,
אבל הגעגוע להימליה תמיד קיים.
דרור? ספר גם אתה קצת בבקשה.
-
הי צילה
אספר קצת יותר בהזדמנות. צריך להתארגן לנסיעה ביום שישי ל…………...אריזונה
אבל לא לטיול ואחר כך ממשיך לעמק הסיליקון.כמובן שטיילתי המון ביוטה ואריזונה והן מדהימות שתיהן על אינסוף הפארקים ותחושת המרחבים אבל ההרגשה היא לגמרי אחרת מאשר בהימלאיה כמו שכתבת.
אם את גמישה בזמן ובתכנון אז כדאי לך לעצור בסדונה לכמה ימים (בין פיניקס לפלאגסטף) לקחת איזה איירביאנבי שקט ולצאת לשבילים. יש גם כדורים פורחים ואטרקציות נוספות אבל מאוד מאוד יפה ורגוע…………
עמוס תמשיך בבקשה וסליחה על ההפרעה…...
-
אח, אריזונה ויוטה. לייק פאוול וכל האזור שלו מדהים. -
בוקר טוב ,
עדיין בסאן חוזה עד מחר.
לכשאחוזור הביתה אספר על הroad trip .
סדונה והאיזור אכן, ועוד ועוד, אבל כאן לא המקום .
רק אזכיר את מסה וורדה, וקניון דה צ׳לי.

-
צילה
מסה וורדה נמצאת בקולורדו?
אמור לנחות בסאן חוזה ביום ראשון
-
כייף לי לקרוא את הפוסטים של כל החברה המקסימים של הפורום אני מרגישה כאילו גם אני מטיילת איתכם .
-
כן דרור,
עשינו פינה לשם כי מגורי המערות על צלע הקניון מדהימים .
Pueblo people, הסטוריה מענינת ששווה את הפניה אחרי קניון דה צ׳לי לכיוון
מסה וורדה , לפני צואר האווז ומוניומנט וואלי.
ד א נעשה קצת חורף כאן בעמק וגשום.
-
המשך המנאסלוקצת פרוט על העלויות ,כניסה לאזור מותנת בשני מטיילים בעלות של 100$ לאדם
במידה ואדם בודד 200$ . בנוסף 10 דולר לכל יום שהייה באזור .עמק צום מחויב בפרמיט של האנאפורנה .
המשך הימים הבאים של עליות חד גוניות סלעים אבנים מים הכפרים משתנים ליותר עניים, בוץ מכל עבר. הדרך הופכת ליותר מסוכנת בעקבות רעידה האדמה שהיתה. והגשמים שפוקדים את האזור החל משעות הצהריים ובלילה יש גלישות של הקרקע שבחלקים מסוימים אתה פוגש אותם בתדירות די גבוהה (מפחיד ומסוכן)
רובם מפולות סלעים שחסמו את הדרך וצריך לחפש איך לעבור, ואחד גלישה של האדמה עצמה שנאלצנו להעביר את כפות הרגליים אחת אחרי השנייה די מלחיץ.
ביום השמיני סוף סוף מתחילות להראות פסגות ההרים .
-
תיקון ביום שישי מתחילים לראות פסגות. הכפר lho כניסה רגילה ולמרבה ההפתעה בתי הארחה די מושקעים, המקומיים בונים על זה שבאזור הזה יבקרו יותר מטיילים.
samdo יום התאקלמות גובה 3600 מטר , סוף סוף אזור יותר פתוח מקומי מוביל אותנו לכיוון הכפר דרך שדה מעובד ואמצעי אחסון מיוחד לתפוחי האדמה שישמרו עד סוף החורף. במהלך היום עולים לתצפת על קרחון שהגלישות שלו כלפי מטה יצרו אגם קטן וגושי קרח שנופלים אליו.
-
גובה 4500 מטר נקודת יציאה ל-larkyala שזהו הפאס מגורים אוהלים או פחון מרוצף באבנים, חדר אוכל צר וארוך, די עלוב. אבל הנוף מרהיב!
-
לא נמחק החיוך מפני
️

מדהים

-
4 בבוקר האדמה קפואה ,למרבה הפלא דווקא בגובה הזה הרגליים סוחבות נהדר ציפייה גבוהה לראות את הפאס לצערי הפאס לא מרשים בניגוד למה שהכרתי .
בסך הכל שמחים שהגענו להתחלת הסוף
-
לא תועד במצלמה הירידה מהפאס מתחילה על קיר קרח שמאוד צר, והצד השמאלי שלו די תלול כלפי מטה מעל שעה וחצי עליו הליכה מאוד זהירה, ומשם מתחילה ירידה תלולה כלפי מטה שנמשכת כ-5 שעות עד להגעה ל-bimtang שזה הכפר הראשון אחרי הפאס כ-1400 מטר כלפי מטה
-
לא ארחיב על המסלול רק אציין שהוא די קשה לא דומה למה שהכרתי משש הפעמים הקודמות אז כמה תמונות לסיום ,