זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה
-
הסרט זכרונות מאפריקה עם מריל סטריפ ורוברט רדפורד אהובי משכבר הימים נחרט עמוק בליבי הן בזכות השחקנים שאהובים עלי, הן בגלל הרומנטיקה והן בגלל אפריקה מקום התרחשות הסרט.
הסרט משנת 1985, מתבסס על סיפור חייה של הסופרת הדנית המפורסמת,איזיק דינסין ומסופר על נסיונה הכושל להקמת חווה ביבשת אפריקה בתחילת המאה ה-20.
הסרט מתרחש בתקופת הקולוניאליזים אשר ניצל את היבשת השחורה, בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 . רבים מעשירי אירופה עטו לאפריקה כמוצאים שלל רב לניצול שאיפות פיננסיות,חופש מחשבתי , ודרך אטרקטיבית לחיות את חייהם בעושר וברווחה כלכלית.
ההבטחה להתעשרות קלה ביבשת השחורה מילאו אותה באצולת כסף לבן אופורטוניסטית, אינטלקטואלית, והרפתקנית כאחד.בסרט למי שאינו זוכר דוגמית קטנה ממנה:
כל אחד והזכרונות שלו . הזכרונות שלי מאפריקה בטיול האחרון בחודש אוקטובר היה ל-16 יום לארץ הקשת בענן כפי שהיא מכונה .
הקשת היחידה שראינו היתה דווקא בסוף המסע במפלי ויקטוריה אבל קשת של אוכלוסייה ראו ראינו. הרוב שראינו היה של שחורים , צבעוניים, ומיעוט של לבנים. הלבנים ברחו מערים רבות וכיום כשהרוב השחור תפס עד כמה הלבנים חיוניים לכלכלה המקומית חוקק חוק שלפיו אסור להוציא יותר מ-50,000 ראנד מתחום המדינה. דבר המקשה על בריחה מהמדינה ללא רכושם.
תשע שעות טיסה ישירה עם אל-על הפרידו בינינו לבין היבשת השחורה והשונה במובנים רבים מחיי היום יום שלנו. רושם בל יימחה וזכרונות יפים אספנו בשמורות הטבע המדהימות עם שלל בעלי החיים שיצא לנו לפגוש.
מפגשים בלתי אמצעיים עם האוכלוסיה המקומית בשווקים, בחנויות, במקומות האירוח ועוד.
התלבטתי רבות איך לקרוא לכתבה הזו האם השם שבחרתי או השם שטובה מ. בחרה לי עקב תמונה ששלחתי לה : “יש לי ציפורים בראש” . הטיול הזה הוא עוד אחד מהשגעונות שלי להכיר את השונה וגם כמות הציפורים הרבה שיצא לנו לפגוש בטיול הזה.
ואולי הפסל הזה בחוף הים של הרמנוס?
-
אני בוודאי אזכור את המוכרת שלא חשבה לחייך. קניתי אצלה מגנטים והיא בכל זאת לא חייכה. ראיתי כמה יפה היא ושאלתי אותה למה אינה מחייכת. בתגובה קיבלתי חיוך מקסים.
-
רחל,
איזה יופי שהתחלת לספר. התמונות הראשונות נראות מבטיחות והן מצטרפות לתמונות המשגעות שפרסמת בפייסבוק.
בחרת השנה יעד מפתיע ואני מאד סקרנית לקרוא את רשמייך.
-
רחל יקרה,
חיכיתי בציפייה לרגע בו תתחילי לספר על הטיול האחר הזה.
דרום אפריקה נחרטה לי עמוק בלב ואני ממתין בסקרנות רבה לקרוא את רשמייך.
שמוליק
-
אזכור את הפרח הלאומי הכל כך מרשים של דרום אפריקה – הפרוטיאה שפורח בכמה צבעים ומסל את ההשתנות והתקווה.
-
רחל,
איזה פתיחה מבטיחה עם רוברט רדפורד, ציפורים בראש ופני מחייכות (גם שלך). נראה שהולך להיות פוסט צבעוני במיוחד.
-
את הכלה היפיפיה שצפינו בהכנות לחתונתה כבר ביום השני לטיול עם שושבינות קטנות וגדולות לפני בניין היוניון כשלמטה משקיף פסלו של נלסון מנדלה.
-
הכלה התרגשה לא רק לחתונתה אלא גם למראה האורחים הבלתי קרואים שסבבו אותה.
נכון שהיא יפה?
-
רחל, גם אני חיכיתי לסיפור שלך. התמונות יפהיפיות.
מעניין שהפרוטיאה היא סמל להתחדשות כי היא היתה הפרח הלאומי גם בתקופת האפרטהייד.
-
נזכור את מבחר הציפורים הצבעוניות קטנות וגדולות , להקות של קורמורנים בסוף העולם בכיף התקווה שלא הפסיקו לעוף בלהקות. את הציפור הכחולה סטרלינג שתככב בהמשך ואת הציפור הקולנית ההיביס גם אותה תפגשו בהמשך.
-
רחל היקרה,
הכלה יפיפיה אמיתית!
התמונות מרהיבות והפתיחה מלהיבה!
גם אני אהבתי בזמנו את הסרט הזה.

מבטיחה להיות כאן עימך במחוזות המיוחדים שאליהם הגעת, על אף שכרגע הם רחוקים ממני.
נילי
-
ואיך אוכל לשכוח את השקיעה המטריפה והרומנטית שחזינו בה בעת שייט על נהר הזאמבזי בזימבבואה.
עוד הרבה זכרונות ילוו אותנו בהמשך ואני רק אראה רגעים יפים וזכרונות שיינצרו בליבי לעד מאפריקה ואיך כמעט חווינו רעידת אדמה בתוך מערת נטיפים.
תכינו את עצמכם לסיפור ארוך. סנדויצ’ים , פיצוחים ובירות רצויים.
-
ערב טוב לחברים היקרים!!!
שמחה שהצטרפתם למסע באפריקה.
מיקוש – התיישבת בשורה הראשונה . אז בטוח אף אחד כאן לא יסתיר לך לראות את החיות והנופים. רק תביאי גם משקפת.
מבטיחה לך שזה יעד שיתאים גם לכם עם הילדים.
שמוליק – איזה יופי שהצטרפת וכבר ביקרת בד. אפריקה. אשמח אם תשתף בחוויותיך. מתי זה היה?
זיוה – מבטיחה לך שהפוסט יהיה צבעוני כפי שאת רואה מהפתיחה. רוברט רדפורד בצעירותי היה החתיך ההורסשהוחלף אח”כ בפול ניומן שהוחלף בריצ’ארד גיר ואח”כ בג’ורג’ קלוני שכולן מתות עליו.
ציידת ערפדים – תודה לך . באשר לפרוטיאה לא חשבתי שסימלה גם בתקופת האפרטייד להתחדשות ושינוי אבל היום זו באמת התקווה של השחורים. רק שנכון למצב כעת שם לא בטוח לאן הדברים הולכים. מה שבטוח הייתי מאד רוצה לראות פרח כזה גדל כאן.
נילי הנפלאה – שמלווה אותי כמעט בכל טיול , סומכת עליך שתהיי לי לעזר במסע הארוך להחזיק לי היד להמשיך לכתוב.
לכם שולחת תמונת פרוטיאה אחרת ונפרדת מכם ללילה טוב
-
רחל,
איזה כיף שהתחלת לספר

תופס מקום בג'יפ לקראת טיול אפריקאי משובח

פתיחה נהדרת

רובי
-
רחל
אני כבר כאן! (תרתי משמע)
מקווה לראות משהו חדש (תמיד יש מה ללמוד) ותמיד שמח לראות מטיילים בשמחתם.
כמובן שאני יודע שכבר קבלת את ‘הפלפל’ בשביל לחזור ולבקר כאן ביבשת שהרוב חושבים שהיא על כך רחוקה (גם מהישג יד) שזה כל כך לא נכון אם מתארגנים מראש ונכון!
תמונותייך נפלאות!
-
רחל היקרה,
את מספרת ומצלמת כל כך טוב שממש לא צריך לנסוע עד לכף התקוה הטובה. מספיק לקרוא את מה שכתבת

שולחת לך שני שירים כי לא ידעתי מי יותר מתאים

-
רחל היקרה
איזו הפתעה ציפתה לי הבוקר וכמה טוב שהתחלת לספר…
השנה היעד שלך מעניין אותי במיוחד

התמונות שלך נהדרות כתמיד ואני כאן עד הסוף
( בדיוק מתלבטת בקול בפורום השכן בענייני קרוגר )
יש למה לצפות
יום מקסים
איריס
-
רחל – איזה יופי! צילומים נהדרים. ממתין בסקרנות רבה לשמוע איך חווית את דרא״פ. כבר לא נשארו לך הרבה יבשות לכבוש…
יובל
-
רחללללללללללללל
ראשית , סחתיין על היעדים. מסמנת וכובשת כמו גדולה.
גם לי יש זיכרונות נפלאים מדרום אפריקה והולך לעשות שם משהו עם הגי'נג'י בקרוב.
אשמח לשמוע קצת על סווזילנד כי תכננתי לעשות שם לילה בשמורה ויש דעות לכאן ולכאן.
באיזור הרי דרסקנברג הייתם ?
מוטי
-
רחל היקרה
ראיתי הרבה מהתמונות המדהימות שלך בשידור חי וכפי שכבר ידוע לך, אהבתי מאוד! וידעתי, ובעצם קיוויתי, שגם יבוא סיפור עם עוד תמונות והפעם מוגדלות מה שעושה אותן מדהימות שבעתיים, ואת כהרגלך גם כותבת נהדר.
אז גם אני פה, מעכשיו ועד הסוף, נהנת ושומרת בתקווה לממש המלצותיך בעתיד.
תודה רבה
לימור