גט לג
-
איך הסתדרתם בימים הראשונים בארהב?
היה לכם גט לג? תוך כמה זמן זה עבר?
אני טסתי לניו יורק השנה דרך צרפת, טיסת לילה.
הגעתי לניו יורק ב2 בצהריים, שעון ניו יורק.
ב4 בצהריים הגעתי לדירה ואחרי שעה יצאתי לטייל בטיימס סקוור. שטיילתי כמעט נרדמתי בעמידה חחח.
הלכתי לישון ב12 בלילה ויום למחרת התעוררתי ב11 בבוקר.
לא הרגשתי את ההפרשים של השעות.
ישר התרגלתי.
זאת הייתה פעם ראשונה.
איך היה לכם?
-
בנסיעה מהארץ לארה”ב כחומר ממזרח למערב, התופעה של ג’ט לג כמעט ולא מורגשת מכיוון שהיום מתארך והוא יותר מותאם לשעון הביולוגי.
הג’ט לג בנסיעה ממזרח למערב הרבה יותר קשה, מכיוון שהיום כאילו מתקצר ולגוף קשה יותר להסתגל.
בכל מקרה, לפחות אצלי זה ככה עובד – פשוט ללכת לישון בשעה הרגילה בה אני רגיל ללכת לישון וגם אם נחתתי בארץ בבוקר, “אסחוב” עד 10-11 בלילה ורק אז אלך לישון, שינה רגילה עד 6-7 בבוקר.
אשמח לשמוע על חווית הג’ט לג וההתמודדות איתה, לאחר חזרתך לארץ.
החזרה הרבה יותר קשה.
-
גם עלי משפיע הג’טלג רק בחזרה לארץ. בארה”ב אני פשוט מושך עד הערב, הולך לישון וקם כמו חדש בבוקר.
-
חלק גדול מטיסותיי היו לטווח ארוך, בכל הכיוונים (ישראל-ארגנטינה וחזרה, ניו זילנד-קוריאה, תאילנד-אוסטרליה וכו’). הרעיון הוא להסתובב בשעות האור כרגיל ביום ההגעה ואז ללכת לישון בשעה סבירה ולקום כשקמים. בדרך כלל זה עובר, בטח ובטח אם הטיסה היתה של חצי יום בלבד (לצערי יצא לי כמה וכמה פעמים לבלות 20 שעות ויותר במטוסים ובשדות תעופה ברצף, וגם 40 שעות – תענוג מפוקפק). -
התעורתי בארץ ב 4 בבוקר לטיסה ב 8 בבוקר
הגעתי ל LAX בשעה 16:00 מקומי, משכתי עד 2330
קמתי ב 5 בבוקר
ככה יותר משבוע...
-
הטיפ שלי גם לג'ט לג מערבה וגם למזרחה-כמוסת מלאטונין. בארה”ב נמכרת בכל מקום, גם בוולמארט (תוסף מזון). מדובר בהורמון טבעי המופרש בגוף לקראת שינה. אני משתמשת רק בענייני ג’ט לג ואם יש נדודי שינה.
בלא מעט מקרים, הלילה הראשון שלי עובר בסדר, ואז בלילות הבאים אני מתעוררת בשתיים/שלוש/ארבע.
לוקחת מלאטונין, וחוזרת לישון. השעתיים הנוספות האלה מאד עוזרות.
אני טסה לא מעט לסקי בקולורדו, ולהתעורר באמצע הלילה כשיש יום סקי שלם למחרת יכול להיות בעייתי. חוץ מזה שלהרדם בשבע בערב זה יותר מדי בשבילי...